Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 20.02. do 27.02.2017.

Važnost perioda koji se približava počev od 22. februara do 21. aprila leži u tome što se očekuju nagle promene cena na svim tržištima, posebno ako sredinom marta Odbor federalnih rezervi najavi drugi po redu porast kamatne stope.

Klima na tržištima prošle nedelje je bila bikovska za akcije, pa su glavni američki indeksi zabeležili svoje nove najbolje rezultate, prateći trend koji je počeo 3. februara. Kako smo naveli u prošlonedeljnoj kolumni, Jupiterovo okretanje retrogradno 6. februara, praćeno trigonom sa Suncem 11. februara bi u normalnim vremenima označilo podizanje cena akcija, što se upravo desilo u slučaju DJIA, NASDAQ i S&P futures. U Evropi je holandski AEX dostigao najvišu cenu u nekoliko godina, nemački DAX takođe, ali ni ciriški SMI ni londonski FTSE nisu napravili najbolji godišnji rezultat, verovatno zbog intertržišnog medveđeg odstupanja.

Na drugim tržištima srebro je apsolutni pobednik, sa najvećom vrednošću od novembra - $17.95. Zlato se dobro držalo prošle nedelje takođe, ali je malo palo u četvrtak i petak. U 75% slučajeva kroz istoriju zlato je u korespodenciji sa heliocentričnim Merkurom koji sada izlazi iz Strelca, a što mu donosi lep reli, sa vrhuncem između 4 i 12 dana tranzita. Upravo se to i desilo kad je u sredu 7. dana poraslo na 1246.60, tačno na vreme. 

Svi ovi trenutni tranziti, poput retrogradnog Jupitera, heliocentričnog Merkura u Strelcu (od 1. do 12. februara) i Lunarne eklipse u Lavu, koliko god bili značajni, ne mogu se porediti sa onim što nas očekuje od 22. februara do 6. maja. Žurka počinje sa Marsom u Ovnu u kardinalnom T-kvadratu sa Jupiterom, Plutonom i Uranom, od 22.-27. februara. Kada se ove planete nađu zajedno, cene akcija obično eksplodiraju ovako ili onako, a ponekad u oba smera. Isto se dešava i sa prirodom. Na kolektivnom psihološkom nivou to su neredi, ratovi ili terorističke pretnje. Savetuje se igra na sigurno, bez rizikovanja u opasnim situacijama, ako je moguće.

Ovo je čudno vreme jer tokom istog perioda imamo Solarnu eklipsu u Ribama, sa Suncem u konjunkciji sa Neptunom. Dok Mars predstavlja vrućinu, vatru, i konfrontacije od strane vrlo agresivnih entiteta, Ribe i Neptun označavaju pasivnost, povlačenje, vlagu i poplave, kao i želju za mirom. To je simbolika  agresora i nevine, pasivne žrtve. Može doći do greške ili lošeg proračuna sa vrlo opasnim posledicama.

Ovo se neće završiti 1. marta jer već sledećeg dana imamo drugu od tri opozicije Jupitera i Urana, praćene retrogradnim okretanjem Venere 4. marta. Jupiter u opoziciji sa Uranom se uvek poklapa sa primarnim ili glavnim ciklusima američkih akcija, u 12 radnih dana. Retrogradna Venera je jednako jaka i jedna je od prvih 5 pokazatelja primarnog ciklusa, takođe u rasponu od 12 radnih dana. Ova dva geokosmička potpisa su vremenski baš blizu jedan drugom, posebno u kombinaciji sa Solarnom eklipsom u konjunkciji sa Neptunom (čije će se dejstvo osećati od 26. februara do 1. marta), što je potpis prvog nivoa. Ako sad imamo haos i zbrku, zamislite šta nas tek čeka!

Ovaj neverovatan geokosmički period će početi da se oseća za manje od dve nedelje. Ne znam kako da pripremimo investitore/čitače za ovaj kosmički napon energije. Posebno što će se osetiti sekundarna reakcija od 5. do 21. aprila kada i Venera i Saturn budu promenili pravac kretanja, praveći kvadrat jedan sa drugim preko 27° stepena Strelca (Saturn) i Riba (Venera). Biće više reči o ovome u narednim člancima. 

“Napravili smo isuviše pogrešnih grešaka.” – Yogi Berra

Dan Zaljubljenih se bliži ove nedelje ali sumnjam da će Iran dobiti čestitku od predsednika Trampa, ili obrnuto. Mogli bi nešto razmeniti ali teško da će to biti znaci pažnje. Tenzija između SAD-a i Irana se povećava kao što smo predvideli na osnovu čarta inaguracije Donalda Trampa i natalne karte Irana, gde su naglašeni 20-25° promenljivih znakova, a gde se našao kvadrat tranzitnog Marsa i Saturna dan pred inaguraciju. Obe zemlje imaju u svojim natalnim kartama Marsa na tom mestu, koji vlada vojskom i planovima za vojne napade. Trampova opozicija Sunca i Meseca se nalazi takođe ovde (rođen je na pomračenje Meseca), a tu je i Sunce kineskog premijera Xi Jinpinga. Sudeći po tome, njihove skorašnje razmenjene pretnje treba uzeti ozbiljno. Predsednik Tramp bi sa ovim aspektima lako mogao postati “predsednik u ratu”, o čemu se naširoko govori u mojoj ovogodišnjoj knjizi “Forecast 2017 Book”. Ne znači da će biti rata, jer to niko ne može pouzdano predvideti (osim proroka, što mi nismo). Ali znači da je mogućnost ulaska u rat veća nego obično, s obzirom na simboliku Marsa i Saturna po tumačenjima tradicionalne astrologije.  

Dakle, gde bi bio izlaz? Jednostavno, ne započeti rat. Izbegavati svađu koliko je moguće i tragati za rešenjima koja se ne zasnivaju na ljutnji i osveti. Mars ne mora samo da označi rat, agresiju i borbu do pobede. Može da predstavlja i nove uzbudljive načine mišljenja, kao i pionirske pomake u nauci.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD