Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 13.02. do 20.02.2017.

Važnost perioda koji se približava počev od 22. februara do 21. aprila  leži u tome što se očekuju nagle promene cena na svim tržištima, posebno ako sredinom marta Odbor federalnih rezervi najavi drugi po redu porast kamatne stope.

Klima na tržištima prošle nedelje je bila bikovska za akcije, pa su glavni američki indeksi zabeležili svoje nove najbolje rezultate, prateći trend koji je počeo 3. februara. Kako smo naveli u prošlonedeljnoj kolumni, Jupiterovo okretanje retrogradno 6. februara, praćeno trigonom sa Suncem 11. februara bi u normalnim vremenima označilo podizanje cena akcija, što se upravo desilo u slučaju DJIA, NASDAQ i S&P futures. U Evropi je holandski AEX dostigao najvišu cenu u nekoliko godina, nemački DAX takođe, ali ni ciriški SMI ni londonski FTSE nisu napravili najbolji godišnji rezultat, verovatno zbog intertržišnog medveđeg odstupanja.

Na drugim tržištima srebro je apsolutni pobednik, sa najvećom vrednošću od novembra - $17.95. Zlato se dobro držalo prošle nedelje takođe, ali je malo palo u četvrtak i petak. U 75% slučajeva kroz istoriju zlato je u korespodenciji sa heliocentričnim Merkurom koji sada izlazi iz Strelca, a što mu donosi lep reli, sa vrhuncem između 4 i 12 dana tranzita. Upravo se to i desilo kad je u sredu 7. dana poraslo na 1246.60, tačno na vreme. 

Svi ovi trenutni tranziti, poput retrogradnog Jupitera, heliocentričnog Merkura u Strelcu (od 1. do 12. februara) i Lunarne eklipse u Lavu, koliko god bili značajni, ne mogu se porediti sa onim što nas očekuje od 22. februara do 6. maja. Žurka počinje sa Marsom u Ovnu u kardinalnom T-kvadratu sa Jupiterom, Plutonom i Uranom, od 22.-27. februara. Kada se ove planete nađu zajedno, cene akcija obično eksplodiraju ovako ili onako, a ponekad u oba smera. Isto se dešava i sa prirodom. Na kolektivnom psihološkom nivou to su neredi, ratovi ili terorističke pretnje. Savetuje se igra na sigurno, bez rizikovanja u opasnim situacijama, ako je moguće.

Ovo je čudno vreme jer tokom istog perioda imamo Solarnu eklipsu u Ribama, sa Suncem u konjunkciji sa Neptunom. Dok Mars predstavlja vrućinu, vatru, i konfrontacije od strane vrlo agresivnih entiteta, Ribe i Neptun označavaju pasivnost, povlačenje, vlagu i poplave, kao i želju za mirom. To je simbolika  agresora i nevine, pasivne žrtve. Može doći do greške ili lošeg proračuna sa vrlo opasnim posledicama.

Ovo se neće završiti 1. marta jer već sledećeg dana imamo drugu od tri opozicije Jupitera i Urana, praćene retrogradnim okretanjem Venere 4. marta. Jupiter u opoziciji sa Uranom se uvek poklapa sa primarnim ili glavnim ciklusima američkih akcija, u 12 radnih dana. Retrogradna Venera je jednako jaka i jedna je od prvih 5 pokazatelja primarnog ciklusa, takođe u rasponu od 12 radnih dana. Ova dva geokosmička potpisa su vremenski baš blizu jedan drugom, posebno u kombinaciji sa Solarnom eklipsom u konjunkciji sa Neptunom (čije će se dejstvo osećati od 26. februara do 1. marta), što je potpis prvog nivoa. Ako sad imamo haos i zbrku, zamislite šta nas tek čeka!

Ovaj neverovatan geokosmički period će početi da se oseća za manje od dve nedelje. Ne znam kako da pripremimo investitore/čitače za ovaj kosmički napon energije. Posebno što će se osetiti sekundarna reakcija od 5. do 21. aprila kada i Venera i Saturn budu promenili pravac kretanja, praveći kvadrat jedan sa drugim preko 27° stepena Strelca (Saturn) i Riba (Venera). Biće više reči o ovome u narednim člancima. 

“Napravili smo isuviše pogrešnih grešaka.” – Yogi Berra

Dan Zaljubljenih se bliži ove nedelje ali sumnjam da će Iran dobiti čestitku od predsednika Trampa, ili obrnuto. Mogli bi nešto razmeniti ali teško da će to biti znaci pažnje. Tenzija između SAD-a i Irana se povećava kao što smo predvideli na osnovu čarta inaguracije Donalda Trampa i natalne karte Irana, gde su naglašeni 20-25° promenljivih znakova, a gde se našao kvadrat tranzitnog Marsa i Saturna dan pred inaguraciju. Obe zemlje imaju u svojim natalnim kartama Marsa na tom mestu, koji vlada vojskom i planovima za vojne napade. Trampova opozicija Sunca i Meseca se nalazi takođe ovde (rođen je na pomračenje Meseca), a tu je i Sunce kineskog premijera Xi Jinpinga. Sudeći po tome, njihove skorašnje razmenjene pretnje treba uzeti ozbiljno. Predsednik Tramp bi sa ovim aspektima lako mogao postati “predsednik u ratu”, o čemu se naširoko govori u mojoj ovogodišnjoj knjizi “Forecast 2017 Book”. Ne znači da će biti rata, jer to niko ne može pouzdano predvideti (osim proroka, što mi nismo). Ali znači da je mogućnost ulaska u rat veća nego obično, s obzirom na simboliku Marsa i Saturna po tumačenjima tradicionalne astrologije.  

Dakle, gde bi bio izlaz? Jednostavno, ne započeti rat. Izbegavati svađu koliko je moguće i tragati za rešenjima koja se ne zasnivaju na ljutnji i osveti. Mars ne mora samo da označi rat, agresiju i borbu do pobede. Može da predstavlja i nove uzbudljive načine mišljenja, kao i pionirske pomake u nauci.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD