Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 06.02. do 13.02.2017.

Bila je ovo sasvim solidna nedelja za tržišta, vrlo dobar početak kineske Nove godine u znaku Petla. Cene akcija u SAD-u su naglo skočile, dok su neki svetski indeksi pali, prateći dinamiku kvadrata Venere i Saturna, čiji je egzaktan aspekt bio 27. januara. Zlato i srebro su nastavili sa rastom, dostigavši najveću vrednost od novembra. Evro je nastavio da raste da bi 2. februara imao 1.0828, što je najviša vrednost od 8. decembra. Slična je situacija i sa mazutom, koji je prestigao svoj najveći nivo od 3. januara, dana geokosmičkog kritčnog obrta sa tri zvezdice.

Sa druge strane, ova nedelja nije ispala baš tako dobra za novog predsednika Amerike, koji pridodaje nova značenja Uranovom konceptu haosa. Prvo nas je iznenadio neverovatnom produktivnošću i energičnošću. A sad izgleda kao da postoji sporedan efekat akcija koje nisu promišljene, budući da svaka odluka ima svoje posledice. Zato je prošla nedelja počela sa ogromnom konfuzijom oko njegove zabrane putovanja specifičnim Muslimanskim narodima, što je stavilo hiljade stanovnika sa vizama u veliku nedoumicu.

Berza je bila jaka krajem nedelje ali sada se približava Jupiterovo okretanje retrogradno 6. februara, posle čega već 11. februara pravi trigon sa Suncem. U normalim vremenima to bi ukazalo na porast cena, koje bi dostigle svoj vrhunac uspona. Međutim, ovo nisu normalna vremena jer nas za tri nedelje očekuje jedan od najmoćnijih geokosmičkih nizova u godini. Kako bismo ga bolje razumeli treba da se podsetimo da počinje sa Solarnom eklipsom sa Južnim mesečevim čvorem 27. februara, što je obično izazovnije nego kad je sa Severnim. Uz to, sve se dešava usred konjunkcije Marsa i Urana u T-kvadratu sa Jupiterom i Plutonom, što može biti vrlo direktno povezano sa erupcijama u svetu politike ali i erupcijom planete Zemlje. Ovo nije dobro vreme za rizik ako postoji potencijalna opasnost.

Kosmička oluja se ovde ne završava. Druga opozicija Jupitera i Urana (haos) se dešava 2. marta baš kad se i Venera okreće retrogradno (4. marta). Jupiter u opoziciji sa Uranom je najjači aspekt uvek u vezi sa primarnim ili velikim ciklusima američkih akcija, u 12 radnih dana. Venera ima istu jačinu i isti orbis delovanja. Ova dva potpisa su vrlo blizu jedan drugome, a u toku iste nedelje dešava se i Solarna eklipsa u konjunkciji sa Neptunom (od 26. februara do 1. marta), što je još jedan potpis prvog nivoa. Ako sada živimo u haosu i konfuziji, samo možemo da zamislimo šta će se tada dešavati, ali ne mora da znači da će uzrok biti Bela kuća. Mogala bi biti i izjava iz centralne banke ili Odbora federalnih rezervi. Posebno ako uzmemo u obzir da je Venera poslednji put krenula retrogradno sa istog mesta u zodijaku pre 8 godina 6. marta 2009. kada je bila vrlo niska tačka (na berzi) Velike Recesije, odakle je krenuo bikovski period. Pretpostavka je da će se bikovski trend završiti oko 4. marta 2017. godine.

Jedno od pitanja kojima sam se dosta bavio je inaguracija predsednika Trampa 20. januara 2017. u podne, pod kvadratom Marsa i Saturna sa 23-24° Strelca/Riba (promenljivi znaci). Ovo su planete geopolitičke tenzije i mogućih vojnih napada. S obzirom da je reč o čartu inaguacije, efekat se odnosi na narednih nekoliko godina. Ovaj kvadrat Marsa i Saturna je napravio veliki kvadrat sa natalnim kvadratom Marsa i Neptuna u amerčkom čartu sa 20-22° Blizanaca i Device, druga dva promenljiva znaka. Odmah možemo da vidimo veće nego obično mogućnosti za početak rata dok je on na vlasti. Ali sa kim?

Trenutna vlada Irana je “rođena” 1. aprila 1979. Tog dana Mars je bio na 25° Riba, a Neptun na 20° Strelca – na istim promenljivim znacima kao u čartu inaguracije i američke natalne karte. Opet vidimo naglašenog Marsa u centru zbivanja, koji pravi veliki kvadrat sa američkim čartom. I kao da ni to nije dovoljno, predsednik Tramp je rođen pod Lunarnom eklipsom na 21-22° znakova Blizanaca i Strelca. Ali čekaj malo! Solarna eklipsa koja će se desiti 21. avgusta 2017. prelazi preko centra SAD-a i još je u konjunkciji sa Marsom, padajući tačno na Trampovu natalnu konjunkciju Marsa i Ascendenta preko 26-29° Lava.

Ovo je dosta čartova sa naglašenim Marsom, što ne mora da rezultira ratom, naravno. Ali i Gospodin Tramp i vlada Irana treba da budu mudri da shvate da se nijedna strana neće povući. Ako tenzija i ratnički duh nastave da rastu, lako će dostići tačku ključanja, a tada će vojni napad biti vrlo jasna mogućnost. Takođe je jasno da bi od toga jedino imali koristi oni koji profitiraju od ratne mašinerije i rada na crno.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD