Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project - Iskrenost Pozivamo vas na novu Full Moon project radionicu „Iskrenost“ koja će se održati 12.12.2019. s početkom od 18h. Ova radionica će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i možete je pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Predavanje: Astro Vodič kroz 2020. godinu U četvrtak, 12.12.2019. godine, nakon Full Moon radionice, Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje povodom novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu. Predavanje će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i trajaće od 20h do 21:30h. Ovo predavanje ima za cilj da vas informiše o prirodi i kvalitetu 2020. godine uz predstavljanje novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Webinar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na online webinar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 08. decembra od 14h. Ovaj webinar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Sunca Da li želite da naučite kako da u svakom trenutku budete u skladu sa svim događajima koji se odigravaju oko vas? Seminar “Tehnologija svesti Sunca” je namenjen svima koji žele da: aktiviraju centar svoje unutrašnje moći; nauče kako da se jasno zauzmu za sebe i svoje potrebe; da osveste i probude svoje skrivene potencijale. Ovaj seminar će se održati 07. decembra na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 06.02. do 13.02.2017.

Bila je ovo sasvim solidna nedelja za tržišta, vrlo dobar početak kineske Nove godine u znaku Petla. Cene akcija u SAD-u su naglo skočile, dok su neki svetski indeksi pali, prateći dinamiku kvadrata Venere i Saturna, čiji je egzaktan aspekt bio 27. januara. Zlato i srebro su nastavili sa rastom, dostigavši najveću vrednost od novembra. Evro je nastavio da raste da bi 2. februara imao 1.0828, što je najviša vrednost od 8. decembra. Slična je situacija i sa mazutom, koji je prestigao svoj najveći nivo od 3. januara, dana geokosmičkog kritčnog obrta sa tri zvezdice.

Sa druge strane, ova nedelja nije ispala baš tako dobra za novog predsednika Amerike, koji pridodaje nova značenja Uranovom konceptu haosa. Prvo nas je iznenadio neverovatnom produktivnošću i energičnošću. A sad izgleda kao da postoji sporedan efekat akcija koje nisu promišljene, budući da svaka odluka ima svoje posledice. Zato je prošla nedelja počela sa ogromnom konfuzijom oko njegove zabrane putovanja specifičnim Muslimanskim narodima, što je stavilo hiljade stanovnika sa vizama u veliku nedoumicu.

Berza je bila jaka krajem nedelje ali sada se približava Jupiterovo okretanje retrogradno 6. februara, posle čega već 11. februara pravi trigon sa Suncem. U normalim vremenima to bi ukazalo na porast cena, koje bi dostigle svoj vrhunac uspona. Međutim, ovo nisu normalna vremena jer nas za tri nedelje očekuje jedan od najmoćnijih geokosmičkih nizova u godini. Kako bismo ga bolje razumeli treba da se podsetimo da počinje sa Solarnom eklipsom sa Južnim mesečevim čvorem 27. februara, što je obično izazovnije nego kad je sa Severnim. Uz to, sve se dešava usred konjunkcije Marsa i Urana u T-kvadratu sa Jupiterom i Plutonom, što može biti vrlo direktno povezano sa erupcijama u svetu politike ali i erupcijom planete Zemlje. Ovo nije dobro vreme za rizik ako postoji potencijalna opasnost.

Kosmička oluja se ovde ne završava. Druga opozicija Jupitera i Urana (haos) se dešava 2. marta baš kad se i Venera okreće retrogradno (4. marta). Jupiter u opoziciji sa Uranom je najjači aspekt uvek u vezi sa primarnim ili velikim ciklusima američkih akcija, u 12 radnih dana. Venera ima istu jačinu i isti orbis delovanja. Ova dva potpisa su vrlo blizu jedan drugome, a u toku iste nedelje dešava se i Solarna eklipsa u konjunkciji sa Neptunom (od 26. februara do 1. marta), što je još jedan potpis prvog nivoa. Ako sada živimo u haosu i konfuziji, samo možemo da zamislimo šta će se tada dešavati, ali ne mora da znači da će uzrok biti Bela kuća. Mogala bi biti i izjava iz centralne banke ili Odbora federalnih rezervi. Posebno ako uzmemo u obzir da je Venera poslednji put krenula retrogradno sa istog mesta u zodijaku pre 8 godina 6. marta 2009. kada je bila vrlo niska tačka (na berzi) Velike Recesije, odakle je krenuo bikovski period. Pretpostavka je da će se bikovski trend završiti oko 4. marta 2017. godine.

Jedno od pitanja kojima sam se dosta bavio je inaguracija predsednika Trampa 20. januara 2017. u podne, pod kvadratom Marsa i Saturna sa 23-24° Strelca/Riba (promenljivi znaci). Ovo su planete geopolitičke tenzije i mogućih vojnih napada. S obzirom da je reč o čartu inaguacije, efekat se odnosi na narednih nekoliko godina. Ovaj kvadrat Marsa i Saturna je napravio veliki kvadrat sa natalnim kvadratom Marsa i Neptuna u amerčkom čartu sa 20-22° Blizanaca i Device, druga dva promenljiva znaka. Odmah možemo da vidimo veće nego obično mogućnosti za početak rata dok je on na vlasti. Ali sa kim?

Trenutna vlada Irana je “rođena” 1. aprila 1979. Tog dana Mars je bio na 25° Riba, a Neptun na 20° Strelca – na istim promenljivim znacima kao u čartu inaguracije i američke natalne karte. Opet vidimo naglašenog Marsa u centru zbivanja, koji pravi veliki kvadrat sa američkim čartom. I kao da ni to nije dovoljno, predsednik Tramp je rođen pod Lunarnom eklipsom na 21-22° znakova Blizanaca i Strelca. Ali čekaj malo! Solarna eklipsa koja će se desiti 21. avgusta 2017. prelazi preko centra SAD-a i još je u konjunkciji sa Marsom, padajući tačno na Trampovu natalnu konjunkciju Marsa i Ascendenta preko 26-29° Lava.

Ovo je dosta čartova sa naglašenim Marsom, što ne mora da rezultira ratom, naravno. Ali i Gospodin Tramp i vlada Irana treba da budu mudri da shvate da se nijedna strana neće povući. Ako tenzija i ratnički duh nastave da rastu, lako će dostići tačku ključanja, a tada će vojni napad biti vrlo jasna mogućnost. Takođe je jasno da bi od toga jedino imali koristi oni koji profitiraju od ratne mašinerije i rada na crno.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD