Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Osa čovrova 5/11

Osa preko 5. i 11. kuće je značajna zato što je prirodna potreba Severnog čvora srodna 11. kući, a prirodna potreba Južnog čvora je srodnija 5. kući ali, naravno, možemo da imamo i obrnutu situaciju.

Prva postavka je prirodnija, zato što je 11. kuća kanal 11. znaku Vodoliji, koji je ljudski znak, vezan je za glavu, baš kao što je i Severni čvor vezan za glavu Zmaja, dok je 5. kuća vezana za rep Zmaja, što i sam simbol Lava opisuje. Ova osa čvorova nosi posebnu poruku o entitetu koji ima potrebu da spoji veoma poseban ljudski znak, Vodoliju, sa ključnim životinjskm znakom, kojim vlada Sunce – Lavom.

Takođe, ova osa je bitna jer predstavlja prirodnu opoziciju koju imamo preko ose čvorova, kao odnos dve tačke koje su unutar nas uvek suprotne, dok prirodni vladari ove ose, Sunce i Uran, predstavljaju samu suštinu opozicije. Sunce je uvek faktor tendencije da se bude na poziciji, a Uran je potreba za opozicijom.

Ako ovu osu podelimo od 0 Lava do 0st. Vodolije, dobijamo prirodno mesto podele čitavog kruga i vrlo inteligentnu podelu. Znamo da Rakom vlada Mesec, a da Lavom vlada Sunce i da nakon toga simetrično dobijamo vladare koji su vezani za znake Merkura, Venere, Marsa, Jupitera i Saturna. Na ovaj način, preko ose 5 – 11, mi smo zapravo, podelili zodijak potpuno prirodnim putem.

To je osa gde su dve suprotnosti spojene, na jednoj strani se spajaju svetla, a na drugoj spoj dva znaka kojima vlada Saturn po tradicionalnoj astrologiji, ili po savremenoj, tu se spaja Saturn sa Uranom, sa faktorom koji je iznad nas i koji nas otvara ka nečem višem. Ova osa predstavlja primarnu potrebu, ona je primarna opozicija i opisuje naglašenost podele, ili tačku spoja dva različita Univerzuma.

Sama priroda 4. i 5. znaka, Raka i Lava, predstavlja izvor života, roditelje, levo i desno oko. Na samom prelazu ova dva znaka, na 29st. Raka, ili na 0st. Lava, gde je sama tačka prelaska jedno u drugo, imamo opoziciju i tačku spoja te dve suprotnosti, iz koje se zapravo razvija priroda našeg trećeg oka, onog dela koji je iznad dva oka, iznad Sunca i Meseca. Spajanje svetala i prolaz kroz tu tačku omogućava nam ulazak u jedno novo polje koje vezujemo za nevidljivo, intuitivno biće. To je onaj deo koji nam daje povezanost sa našim višim sposobnostima, našem višem Ja. To je sposobnost da se ima razvijena intuicija i uvidi u budućnost. To je najmoćnija tačka, izuzetno vredna i ako tu tačku ostvarimo u našem životu, tačku dodira između 4. i 5. kuće, ostvarujemo povezanost sa našim višim Ja, dobijamo sposobnost da uđemo u heliocentrično Ja.

Nasuprot nje, nalazi se tačka u kojoj su spojena dva znaka, Jarac i Vodolija, koji na jednom nivou može predstavljati spoj dva Saturnova znaka, ali, u osnovi tu je dodir znakova kojima vladaju Saturn i Uran. Ovaj spoj govori o lečenju, ili ispravljanju primarnog problema koji je postojao između oca i sina, jer, Saturn je zbacio Urana, pa je njegov sin Jupiter zbacio njega, što je čitav jedan unutrašnji problem, mitološki definisan kao bol, a što je nasuprot trećeg oka i prirodno mesto Hirona. Hiron se prirodno nalazi između Saturna i Urana i njegova funkcija je da spoji te dve orbite.

Odnos koji postoji preko ove ose koja se budi, upravo je sposobnost da oživimo svoju 6. čakru, treće oko, koje nas povezuje sa višim znanjem i istovremeno, na drugoj strani je sposobnost isceljivanja, rešavanja genetskih problema.

Činjenica je da Saturn i Uran na svakih 11 godina imaju međusobni kvadrat, zatim opoziciju, pa ponovo kvadrat, pa konjunkciju. Njihov ciklus je između 44 i 45 godina ali, na svakih 11 godina dolazi do njihovog izazovnog aspekta. To je upravo i potrebno vreme da sa druge strane, Solarna aktivnost dođe do svog maksimuma jer na svakih 11 godina imamo Sunčeve pege. To znači da na svakih 11. godina, preko ove ose 5 – 11 doživljavamo ove aktivnosti, na jednoj strani izazovni aspekt između Saturna i Urana, a na drugoj, maksimalnu Sunčevu aktivnost.

Južni čvor je osnova sudbine jer, ako možemo da uhvatimo energiju Južnog čvora, Severni čvor će vrlo lako biti ispunjen.

Ako je Južni čvor u 5. kući, to je mesto odakle treba da razmatramo osnovnu potrebu kojoj će natus trebati da se povinuje. Tu je Svinga koja će da mu postavi pitanje o smeni dobrog i lošeg i o tome da nakon onog lošeg, definitivno dolazi ono što je dobro. Tu treba da razvijemo to stanje svesti jer, 5. kuća je mesto gde smo srećni, gde doživljavamo ljubav, zadovoljstvo, gde očekujemo ispunjenje, ali, sa Južnim čvorom, ponekad imamo sliku gubitka. Na mestu polja 5. kuće, koje je zamišljeno da u ovom svetlom delu, delu gde je prisutno Sunce, gde bi sve trebalo da bude vrlo jasno i gde je zamišljena kreativnost, radost, tada imamo sliku da se nešto gubi, da će naše emocije da odu veoma duboko. Tu treba samo znanje da posle noći dolazi dan i da će posle da bude dobro.

Ovde je svrha svega vezana za prepoznavanje da je sve što nam se događa apsolutno dobro i da ništa nije ozbiljno. Ne postoji stvar koja je ozbiljna, zato što je iza svega uvek smeh, igra Univerzuma.

Ona se kroz 5. kuću naročito jasno vidi, ali, treba ući u 5. kuću sa Južnim čvorom i doživeti situaciju da neke emocije odu u posebnu dubinu, da možda nestanu, a mi treba unutar toga da pronađemo da je sve to šala života, a da iza toga stvaramo dobru stvar. Sve to ima pravu svrhu, koju mi uopšte ne vidimo jer ovo može da se vidi samo trećim okom, a ne običnim pogledom. U normalnom životu utisak je da se nešto izgubilo, da su emocije povređene, da se ostalo bez nečega što predstavlja ispunjenje, itd. Ali ako tu stvar samo malo pustimo, videćemo da to vodi ka nečemu što je mnogo bolje.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD