Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu U sredu, 24. novembra u 19h na Kepler Institutu će početi dvomesečni kurs “Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu” koji se može pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, kodovima različitih tipova seksualnosti, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa.
» prikaži celu vest
Astro Vodič za 2022 U sredu, 08. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Astro vodič za 2022. od 18:30h do 20:30h. Astro vodič za 2022-tu, godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2022. godinu!
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 16. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Osa čvorova 4/10

Preko Južnog čvora vidimo kakva je energija koju provodimo kroz sebe, a kroz Severni čvor koja je to inteligencija koja nas usmerava ka nečemu, odnosno, šta je sama svrha, cilj, ono šta želimo i što je potreba unutar naše duše da bismo nešto ispunili. Odnos između čvorova daje nam energiju i razum, koji kada su u vezi, zovemo stanjem svesti. Ništa nam direktnije ne opisuje stanje svesti i uopšte, svest kao fenomen, od oživljenosti te energije, koja ide kroz kičmu.

Osu čvorova vidimo kao Zmajevu glavu i Zmajev rep, koji se razvijaju duž kičme i život koji imamo je život, koji se nlazi između ose čvorova.

U zavisnosti od znakova i kuća kroz koje prolazi osa čvorova, vidimo različite parove suprotnosti koje se spajaju. Osa čvorova kroz 1. i 7. kuću je mesto gde se vidi polje naše glave i energije koju dobijamo iz samog odnosa. Osa čvorova kroz 2. i 8. kuću spaja polje materije i energije, a i sama priroda Južnog čvora je najsrodnija Škorpionu i seriji 8, nasuprot materije i serije 2, koja je samo čestica koja želi da se zgusne od te energije i da dobije neki svoj oblik. Potrebna je velika energija (Južni Mesečev čvor) da bi se dobilo zrnce materije (Severni Mesečev Čvor).

Osa čvorova kroz 3. i .9. kuću je spajanje inteligencije i svrhe, zato je Severni čvor najsrodniji Blizancima i seriji 3, jer je vezan za glavu, razum, mišljenje, reči, tako da se u ovoj osi spaja čovek sa svojim praporeklom.

U osi 4 – 10 dolazi do razmimoilaženja, ovde je prirodno stanje Severnog čvora vezano za 10. kuću, jer je u prve 3 ose bilo prirodnije da se Severni čvor nađe u 1., 2. i 3. kući, a Južni u 7.,8. i 9. kući.

Ova osa je prirodnija kada se Južni čvor, koji predstavlja pretke, nađe u 4. kući, koja je analogna tome, dok Severni čvor, koji predstavlja potomke treba da se nađe u 10. koja takođe predstavlja potomke – kao porodica koju mi stvaramo sa partnerom (4. od 7.). Deseta kuća je ono što ćemo biti kad porastemo, karijera koju ostvarujemo, ono što stvaramo u vremenu, u budućnosti, tako da je Severni čvor prirodno vezan za ovu kuću. Biće koje se provodi kroz ovu osu je vezano za određenog pretka kojeg provodimo kroz sebe, a što je mnogo snažnije naglašeno nego preko drugih osa čvorova. Suštinski, ovo i jeste osa naših predaka i potomaka, osa koja se razvija duž prirodne kičme horoskopa IC/MC. Ovde direktno prenosimo sećanja predaka i imamo misiju, zadatak, koji treba da ispunimo u odnosu na njih.

Kroz Južni čvor uviđamo kakvu energiju predaka prenosimo, na osnovu pozicije samog čvora, njegovog vladara koji opisuje samu snagu, ličnost, pretka kojeg provodimo i na osnovu aspekata. Planeta koja najegzatnije aspektuje vladara Južnog čvora će ukazati na tog pretka, opisaće šta je to što se prenosi, pa u zavisnosti od same planete, to može da bude ponekad prilično nagla, opasna energija, ili pak, veoma talentovana ili moćna.

Severni čvor u 10. kući nešto želi, baš kao i što naši potomci nešto žele, ili nešto treba kroz njih da se izrazi. Treba videti da li postoji dobra veza između, da li preci u nama njih podržavaju ili ih koče, zadržavaju dugove. Ako ova veza ne kruži dobro, pojavljuju se problem na najrazličitijim nivoima u životu, a jedan od prvih, koji možemo da očekujemo je nasledni faktor nekih zdravstvenih problema, a možemo neke stvari preneti i na neke druge oblasti života.

Ništa nije tako snažno postavljeno kao što je Južni čvor u 4. kući, ova energija je osnova, zato što je to Mesec u Mesecu, to je osećajni deo Meseca, onaj deo preko koga se ulazi u eteričnu prirodu. Kakvo je to biće iz naše genetike, ko je to i kakva je njegova priroda, vidi se kroz poziciju Južnog čvora, njegovog vladara i preko planete koja najsnažnije aspektuje vladara.

Ovo je dosta slično kao kad se razmatra vrsta profesije kojom će se natus baviti, pa planeta koja najkvalitetnije, najbolje aspektuje vladara 10. kuće, ima tendenciju da opiše prirodu posla kojim će se neko baviti. Sa ovom osom čvorova kroz 4/10, natus je rođen da sa većom ili manjom podrškom predaka ispuni neku njihovu potrebu, kroz ono što će on postati u životu, kroz ono što će stvoriti i ka čemu teži.

Međutim, ako je obrnuta pozicija pa je Južni čvor u 10. kući, a Severni u 4. kući, tada je primarna slika da se natus rađa u situaciji gde je najpre potrebno  ispuniti neki dug da bi se moglo dalje raditi. Ovde se u osnovi ne dobija podrška, sa kojom će se stvarati i ići dalje, već se najpre sreće sa nekom situacijom gubitka, pada, možda sa položaja, ili nečega što je natusu cilj u 10. kući. Često se odnosi na potomke natusa, u smislu porodice koju stvara, koji u ovom slučaju mogu da budu neka žrtva, da bi se nešto ispunilo u životu. Kao da će imati dete, porodicu, koji su potrebni da se stvore, da bi se bilo sa tom nekom osobom zbog deteta, da se na taj način odradi deo karme i da se prođe dalje.

Kvalitetan Južni čvor je snažan kontakt sa eteričnim poljem, a sve stvari prvo nastaju u ovom suptilnom energetskom polju i onda se materijalizuju. Ako su one zdrave, šta god da je cilj preko Severnog čvora, to se vrlo lagano ostvaruje.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD