Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

23. - 29. I 2012

Još jednom ove nedelje naš berzanski izveštaj je pisan i postavljen dosta pre zatvaranja američke berze, u petak 20. januara, zbog toga što g. Merimen boravi u Amsterdamu gde će u subotu održati seminar. Berze se zatvaraju tek u 23:15 po srednjoevropskom vremenu. Zbog ovih obaveza i okolnosti ovonedeljni berzanski izveštaj će biti kratak.

            Prošle nedelje smo videli nastavak oporavka nekoliko indeksa, kao što su Dow Jones Industrial Average, the NASDAQ Composite indeks, brazilska Bovespa, amsterdamski AEX i ciriški SMI, na nove najviše vrednosti od četvrtka. Nemački DAX, londonski FTSE, ruski MICEX i hongkongški Hang Seng su takođe veoma blizu da dostignu nove maksimalne vrednosti. Međutim, cene su još uvek znatno ispod svojih maksimalnih vrednosti koje su u oktobru dostigli japanski Nikkei, australijski All Ordinaries, kineski Shanghai i argentinski Merval indeksi. DJIA se približava 12.700, što nije daleko od maksimalne vrednosti od 2. maja, 2011. koja je iznosila 12,876. Mi ćemo pažljivo pratiti da li će prekoračiti ovu vrednost, i da li će ostali indeksi i dalje ostati ispod svojih godišnjih maksimalnih vrednosti iz 2011.

            Kao i prošle nedelje, plemeniti metali i dalje nastavljaju da rastu na nove maksimalne vrednosti ciklusa. Od četvrtka, 19. januara, zlato je skočilo na 1670, a srebro je pre zatvaranja bilo 3100 (31 dolar za uncu). S obzirom da su se heliocentrični Mesec i Merkur u četvrtak i petak (19. – 20. januara) nalazili u Strelcu, savetovali smo našim pretplatnicima da izađu iz dugoročnog i brzo idu u kratkoročno. Još jednom, ovo je bio izuzetak, s obzirom da smo pre tri nedelje u našim specijalnim upozorenjima, našim pretplatnicima savetovali da kupuju zlato ispod 1530 i srebro ispod 2660. Oni koji trguju na COMEX-u, znaju da je dobit za zlato bila 140 dolara, što je profit od 14.000 dolara po ugovoru i 430 poena dobiti za srebro, tako da je od ovoga mogao da se ostvari profit od 21.500 dolara po ugovoru. Ovo je odličan način da započnete godinu. Dugoročne pozicije u evru u odnosu na nedavne najniže vrednosti takođe sasvim dobro rade. Ostaje još da se vidi da li će se uskoro znati nove kratkoročne pozicije berzanskih indeksa.

Kratkoročna geokosmička kretanja

            Ovo bi trebalo da bude još jedna zanimljiva nedelja. Sunce menja znake, iz Jarca u petak, 20. januara ulazi u Vodoliju, i pravi T-kvadrat sa opozicijom Jupitera i Saturna (19. – 22. januara). U ponedeljak je mlad Mesec u Vodoliji. Svaka planeta koja menja znak je znak preokreta u psihologiji i pažnji investitora. Berze koje na mlad Mesec rastu su osetljive na preokret, posebno ako je mlad Mesec u vazdušnom znaku. Vodolija je vazdušni znak. Hajde da vidimo da li će se to desiti ako se vrh zaista sada formira.

Ali to nije sve. Mars 23 - 24. januara započinje svoj 25-mesečni retrogradni hod (u Devici). On će ostati retrogradan sve do 14. aprila. Ovo takođe može da se poklopi sa iznenadnim promenama u investicionim zajednicama.

Da li će ove konstelacije preokreta dovesti do novog 2-godišnjeg tržišta medveda? Ili će dovesti samo do skromnih korektivnih padova pre još jednog skoka na novu maksimalnu vrednost ciklusa, a verovatno i na novu godišnju maksimalnu vrednost? Znamo da se tranzitni Jupiter bliži kraju svog drugog tranzita od 0 - 7° Bika, kada berze istorijski dostižu maksimalne vrednosti. Jupiter se nalazio upravo u tom delu (do 7° Bika) kada su berze prošle godine 2. maja i 21. jula dostigle godišnje maksimalne vrednosti. DJIA je posle toga pala 19%, a  nemački DAX čak preko 30%. Svi su nagoveštaji da će se ovaj tip opadanja ponoviti kada bude dostignut vrh trenutnog primarnog ciklusa. Jupiter ostaje u ovom delu do 7. marta, tako da se to može desiti bilo kada u narednih 7 nedelja.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta…

...ćemo nastaviti sledeće nedelje. U međuvremenu, želeli bismo da najavimo da će se održati internet prezentacija Prognoze za 2012. koja je odložena za nedelju, 19. februara, 2012, sa početkom u 19 časova po srednjevropskom vremenu. Prvobitno je planirano da se održi 18. decembra 2011, ali smo morali da otkažemo zbog problema sa vidom koje je g. Merimen imao, a koji su počeli 29. novembra, tako da nije mogao da vidi dovoljno dobro da se pripremi za ovu prezentaciju. Ali sada njegov vid počinje da se poboljšava, i on se takođe prilagođava svom novom svetu, zahvaljujući mnogim korisnim sugestijama od strane čitalaca ovog berzanskog izveštaja.

Što se tiče kvadrata Urana i Plutona na početnim stepenima kardinalnih znakova, kao i onih među vama koji imaju natalne planete na tim stepenovima.... a to je verovatno većina vas koja čita naše bezranske izveštaje, mi ćemo nastaviti da dajemo sve od sebe da vam damo dobre smernice u ovom berzanskom izveštaju. Ovo je moćan trogodišnji period transformacije za svet, kao i za većinu pojedinaca.

Promene u svetu se odnose na eksploziju duga širom sveta i njegove posledice. U socijalnom smislu, odnose se na naše društvene potrebe za slobodom - posebno ekonomskom slobodom, ali i društvenom slobodom zbog represije, izolacije ili usamljenosti. Ova pitanja će biti aktuelna ove godine i sve do 2015. To su pitanja sa kojima će se suočiti svako od nas kao pojedinac, i svet u političkom smislu, a da bi se pronašla rešenja za ove probleme, od rađanja novog svetskog poretka, trebaće 5 – 8 godina prihvatanja, žrtvovanja i prilagođavanja.

Mi živimo u veoma važnom vremenu, i naši postupci će odrediti prirodu našeg sadašnjeg iskustva, kao i solidan temelj za izgradnju budućnosti. Verujem da je ovo samo pauza u našoj renesansi koja je počela 1940, doživela polet sredinom 1960-ih, i krenula hiper brzinom tokom Klimaksa u Jarcu od 1988. - 1993. Naša renesansa će se nastaviti kada jednom budemo rešili ove probleme, što mislimo da će biti negde između 2017. i 2021.

Važan ključ za lečenje, transformaciju i/ili rekonstrukciju, biće oni koji su rođeni 1960-tih, kada je Uran započeo ovaj ciklus svojom konjunkcijom sa Plutonom. Ovo je njihovo vreme da izraze svoju moć i namere koje se kriju iza toga. Sada se približavamo prvom kvartalu faze "Vremena rekonekcije", koje će biti ojačano ulaskom Saturna u Škorpiju kasnije ove godine, što će takođe trajati do 2015. Što smo više svesni ovog ciklusa i njegovih principa, veća je verovatnoća da ćemo biti u mogućnosti da se krećemo kroz svoj život tim nemirnim vodama, i pomognemo drugima da učine isto, čime ćemo štiti dobrobit ove planete i integritet njenih stanovnika.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD