Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

23. - 29. I 2012

Još jednom ove nedelje naš berzanski izveštaj je pisan i postavljen dosta pre zatvaranja američke berze, u petak 20. januara, zbog toga što g. Merimen boravi u Amsterdamu gde će u subotu održati seminar. Berze se zatvaraju tek u 23:15 po srednjoevropskom vremenu. Zbog ovih obaveza i okolnosti ovonedeljni berzanski izveštaj će biti kratak.

            Prošle nedelje smo videli nastavak oporavka nekoliko indeksa, kao što su Dow Jones Industrial Average, the NASDAQ Composite indeks, brazilska Bovespa, amsterdamski AEX i ciriški SMI, na nove najviše vrednosti od četvrtka. Nemački DAX, londonski FTSE, ruski MICEX i hongkongški Hang Seng su takođe veoma blizu da dostignu nove maksimalne vrednosti. Međutim, cene su još uvek znatno ispod svojih maksimalnih vrednosti koje su u oktobru dostigli japanski Nikkei, australijski All Ordinaries, kineski Shanghai i argentinski Merval indeksi. DJIA se približava 12.700, što nije daleko od maksimalne vrednosti od 2. maja, 2011. koja je iznosila 12,876. Mi ćemo pažljivo pratiti da li će prekoračiti ovu vrednost, i da li će ostali indeksi i dalje ostati ispod svojih godišnjih maksimalnih vrednosti iz 2011.

            Kao i prošle nedelje, plemeniti metali i dalje nastavljaju da rastu na nove maksimalne vrednosti ciklusa. Od četvrtka, 19. januara, zlato je skočilo na 1670, a srebro je pre zatvaranja bilo 3100 (31 dolar za uncu). S obzirom da su se heliocentrični Mesec i Merkur u četvrtak i petak (19. – 20. januara) nalazili u Strelcu, savetovali smo našim pretplatnicima da izađu iz dugoročnog i brzo idu u kratkoročno. Još jednom, ovo je bio izuzetak, s obzirom da smo pre tri nedelje u našim specijalnim upozorenjima, našim pretplatnicima savetovali da kupuju zlato ispod 1530 i srebro ispod 2660. Oni koji trguju na COMEX-u, znaju da je dobit za zlato bila 140 dolara, što je profit od 14.000 dolara po ugovoru i 430 poena dobiti za srebro, tako da je od ovoga mogao da se ostvari profit od 21.500 dolara po ugovoru. Ovo je odličan način da započnete godinu. Dugoročne pozicije u evru u odnosu na nedavne najniže vrednosti takođe sasvim dobro rade. Ostaje još da se vidi da li će se uskoro znati nove kratkoročne pozicije berzanskih indeksa.

Kratkoročna geokosmička kretanja

            Ovo bi trebalo da bude još jedna zanimljiva nedelja. Sunce menja znake, iz Jarca u petak, 20. januara ulazi u Vodoliju, i pravi T-kvadrat sa opozicijom Jupitera i Saturna (19. – 22. januara). U ponedeljak je mlad Mesec u Vodoliji. Svaka planeta koja menja znak je znak preokreta u psihologiji i pažnji investitora. Berze koje na mlad Mesec rastu su osetljive na preokret, posebno ako je mlad Mesec u vazdušnom znaku. Vodolija je vazdušni znak. Hajde da vidimo da li će se to desiti ako se vrh zaista sada formira.

Ali to nije sve. Mars 23 - 24. januara započinje svoj 25-mesečni retrogradni hod (u Devici). On će ostati retrogradan sve do 14. aprila. Ovo takođe može da se poklopi sa iznenadnim promenama u investicionim zajednicama.

Da li će ove konstelacije preokreta dovesti do novog 2-godišnjeg tržišta medveda? Ili će dovesti samo do skromnih korektivnih padova pre još jednog skoka na novu maksimalnu vrednost ciklusa, a verovatno i na novu godišnju maksimalnu vrednost? Znamo da se tranzitni Jupiter bliži kraju svog drugog tranzita od 0 - 7° Bika, kada berze istorijski dostižu maksimalne vrednosti. Jupiter se nalazio upravo u tom delu (do 7° Bika) kada su berze prošle godine 2. maja i 21. jula dostigle godišnje maksimalne vrednosti. DJIA je posle toga pala 19%, a  nemački DAX čak preko 30%. Svi su nagoveštaji da će se ovaj tip opadanja ponoviti kada bude dostignut vrh trenutnog primarnog ciklusa. Jupiter ostaje u ovom delu do 7. marta, tako da se to može desiti bilo kada u narednih 7 nedelja.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta…

...ćemo nastaviti sledeće nedelje. U međuvremenu, želeli bismo da najavimo da će se održati internet prezentacija Prognoze za 2012. koja je odložena za nedelju, 19. februara, 2012, sa početkom u 19 časova po srednjevropskom vremenu. Prvobitno je planirano da se održi 18. decembra 2011, ali smo morali da otkažemo zbog problema sa vidom koje je g. Merimen imao, a koji su počeli 29. novembra, tako da nije mogao da vidi dovoljno dobro da se pripremi za ovu prezentaciju. Ali sada njegov vid počinje da se poboljšava, i on se takođe prilagođava svom novom svetu, zahvaljujući mnogim korisnim sugestijama od strane čitalaca ovog berzanskog izveštaja.

Što se tiče kvadrata Urana i Plutona na početnim stepenima kardinalnih znakova, kao i onih među vama koji imaju natalne planete na tim stepenovima.... a to je verovatno većina vas koja čita naše bezranske izveštaje, mi ćemo nastaviti da dajemo sve od sebe da vam damo dobre smernice u ovom berzanskom izveštaju. Ovo je moćan trogodišnji period transformacije za svet, kao i za većinu pojedinaca.

Promene u svetu se odnose na eksploziju duga širom sveta i njegove posledice. U socijalnom smislu, odnose se na naše društvene potrebe za slobodom - posebno ekonomskom slobodom, ali i društvenom slobodom zbog represije, izolacije ili usamljenosti. Ova pitanja će biti aktuelna ove godine i sve do 2015. To su pitanja sa kojima će se suočiti svako od nas kao pojedinac, i svet u političkom smislu, a da bi se pronašla rešenja za ove probleme, od rađanja novog svetskog poretka, trebaće 5 – 8 godina prihvatanja, žrtvovanja i prilagođavanja.

Mi živimo u veoma važnom vremenu, i naši postupci će odrediti prirodu našeg sadašnjeg iskustva, kao i solidan temelj za izgradnju budućnosti. Verujem da je ovo samo pauza u našoj renesansi koja je počela 1940, doživela polet sredinom 1960-ih, i krenula hiper brzinom tokom Klimaksa u Jarcu od 1988. - 1993. Naša renesansa će se nastaviti kada jednom budemo rešili ove probleme, što mislimo da će biti negde između 2017. i 2021.

Važan ključ za lečenje, transformaciju i/ili rekonstrukciju, biće oni koji su rođeni 1960-tih, kada je Uran započeo ovaj ciklus svojom konjunkcijom sa Plutonom. Ovo je njihovo vreme da izraze svoju moć i namere koje se kriju iza toga. Sada se približavamo prvom kvartalu faze "Vremena rekonekcije", koje će biti ojačano ulaskom Saturna u Škorpiju kasnije ove godine, što će takođe trajati do 2015. Što smo više svesni ovog ciklusa i njegovih principa, veća je verovatnoća da ćemo biti u mogućnosti da se krećemo kroz svoj život tim nemirnim vodama, i pomognemo drugima da učine isto, čime ćemo štiti dobrobit ove planete i integritet njenih stanovnika.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD