Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

23. - 29. I 2012

Još jednom ove nedelje naš berzanski izveštaj je pisan i postavljen dosta pre zatvaranja američke berze, u petak 20. januara, zbog toga što g. Merimen boravi u Amsterdamu gde će u subotu održati seminar. Berze se zatvaraju tek u 23:15 po srednjoevropskom vremenu. Zbog ovih obaveza i okolnosti ovonedeljni berzanski izveštaj će biti kratak.

            Prošle nedelje smo videli nastavak oporavka nekoliko indeksa, kao što su Dow Jones Industrial Average, the NASDAQ Composite indeks, brazilska Bovespa, amsterdamski AEX i ciriški SMI, na nove najviše vrednosti od četvrtka. Nemački DAX, londonski FTSE, ruski MICEX i hongkongški Hang Seng su takođe veoma blizu da dostignu nove maksimalne vrednosti. Međutim, cene su još uvek znatno ispod svojih maksimalnih vrednosti koje su u oktobru dostigli japanski Nikkei, australijski All Ordinaries, kineski Shanghai i argentinski Merval indeksi. DJIA se približava 12.700, što nije daleko od maksimalne vrednosti od 2. maja, 2011. koja je iznosila 12,876. Mi ćemo pažljivo pratiti da li će prekoračiti ovu vrednost, i da li će ostali indeksi i dalje ostati ispod svojih godišnjih maksimalnih vrednosti iz 2011.

            Kao i prošle nedelje, plemeniti metali i dalje nastavljaju da rastu na nove maksimalne vrednosti ciklusa. Od četvrtka, 19. januara, zlato je skočilo na 1670, a srebro je pre zatvaranja bilo 3100 (31 dolar za uncu). S obzirom da su se heliocentrični Mesec i Merkur u četvrtak i petak (19. – 20. januara) nalazili u Strelcu, savetovali smo našim pretplatnicima da izađu iz dugoročnog i brzo idu u kratkoročno. Još jednom, ovo je bio izuzetak, s obzirom da smo pre tri nedelje u našim specijalnim upozorenjima, našim pretplatnicima savetovali da kupuju zlato ispod 1530 i srebro ispod 2660. Oni koji trguju na COMEX-u, znaju da je dobit za zlato bila 140 dolara, što je profit od 14.000 dolara po ugovoru i 430 poena dobiti za srebro, tako da je od ovoga mogao da se ostvari profit od 21.500 dolara po ugovoru. Ovo je odličan način da započnete godinu. Dugoročne pozicije u evru u odnosu na nedavne najniže vrednosti takođe sasvim dobro rade. Ostaje još da se vidi da li će se uskoro znati nove kratkoročne pozicije berzanskih indeksa.

Kratkoročna geokosmička kretanja

            Ovo bi trebalo da bude još jedna zanimljiva nedelja. Sunce menja znake, iz Jarca u petak, 20. januara ulazi u Vodoliju, i pravi T-kvadrat sa opozicijom Jupitera i Saturna (19. – 22. januara). U ponedeljak je mlad Mesec u Vodoliji. Svaka planeta koja menja znak je znak preokreta u psihologiji i pažnji investitora. Berze koje na mlad Mesec rastu su osetljive na preokret, posebno ako je mlad Mesec u vazdušnom znaku. Vodolija je vazdušni znak. Hajde da vidimo da li će se to desiti ako se vrh zaista sada formira.

Ali to nije sve. Mars 23 - 24. januara započinje svoj 25-mesečni retrogradni hod (u Devici). On će ostati retrogradan sve do 14. aprila. Ovo takođe može da se poklopi sa iznenadnim promenama u investicionim zajednicama.

Da li će ove konstelacije preokreta dovesti do novog 2-godišnjeg tržišta medveda? Ili će dovesti samo do skromnih korektivnih padova pre još jednog skoka na novu maksimalnu vrednost ciklusa, a verovatno i na novu godišnju maksimalnu vrednost? Znamo da se tranzitni Jupiter bliži kraju svog drugog tranzita od 0 - 7° Bika, kada berze istorijski dostižu maksimalne vrednosti. Jupiter se nalazio upravo u tom delu (do 7° Bika) kada su berze prošle godine 2. maja i 21. jula dostigle godišnje maksimalne vrednosti. DJIA je posle toga pala 19%, a  nemački DAX čak preko 30%. Svi su nagoveštaji da će se ovaj tip opadanja ponoviti kada bude dostignut vrh trenutnog primarnog ciklusa. Jupiter ostaje u ovom delu do 7. marta, tako da se to može desiti bilo kada u narednih 7 nedelja.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta…

...ćemo nastaviti sledeće nedelje. U međuvremenu, želeli bismo da najavimo da će se održati internet prezentacija Prognoze za 2012. koja je odložena za nedelju, 19. februara, 2012, sa početkom u 19 časova po srednjevropskom vremenu. Prvobitno je planirano da se održi 18. decembra 2011, ali smo morali da otkažemo zbog problema sa vidom koje je g. Merimen imao, a koji su počeli 29. novembra, tako da nije mogao da vidi dovoljno dobro da se pripremi za ovu prezentaciju. Ali sada njegov vid počinje da se poboljšava, i on se takođe prilagođava svom novom svetu, zahvaljujući mnogim korisnim sugestijama od strane čitalaca ovog berzanskog izveštaja.

Što se tiče kvadrata Urana i Plutona na početnim stepenima kardinalnih znakova, kao i onih među vama koji imaju natalne planete na tim stepenovima.... a to je verovatno većina vas koja čita naše bezranske izveštaje, mi ćemo nastaviti da dajemo sve od sebe da vam damo dobre smernice u ovom berzanskom izveštaju. Ovo je moćan trogodišnji period transformacije za svet, kao i za većinu pojedinaca.

Promene u svetu se odnose na eksploziju duga širom sveta i njegove posledice. U socijalnom smislu, odnose se na naše društvene potrebe za slobodom - posebno ekonomskom slobodom, ali i društvenom slobodom zbog represije, izolacije ili usamljenosti. Ova pitanja će biti aktuelna ove godine i sve do 2015. To su pitanja sa kojima će se suočiti svako od nas kao pojedinac, i svet u političkom smislu, a da bi se pronašla rešenja za ove probleme, od rađanja novog svetskog poretka, trebaće 5 – 8 godina prihvatanja, žrtvovanja i prilagođavanja.

Mi živimo u veoma važnom vremenu, i naši postupci će odrediti prirodu našeg sadašnjeg iskustva, kao i solidan temelj za izgradnju budućnosti. Verujem da je ovo samo pauza u našoj renesansi koja je počela 1940, doživela polet sredinom 1960-ih, i krenula hiper brzinom tokom Klimaksa u Jarcu od 1988. - 1993. Naša renesansa će se nastaviti kada jednom budemo rešili ove probleme, što mislimo da će biti negde između 2017. i 2021.

Važan ključ za lečenje, transformaciju i/ili rekonstrukciju, biće oni koji su rođeni 1960-tih, kada je Uran započeo ovaj ciklus svojom konjunkcijom sa Plutonom. Ovo je njihovo vreme da izraze svoju moć i namere koje se kriju iza toga. Sada se približavamo prvom kvartalu faze "Vremena rekonekcije", koje će biti ojačano ulaskom Saturna u Škorpiju kasnije ove godine, što će takođe trajati do 2015. Što smo više svesni ovog ciklusa i njegovih principa, veća je verovatnoća da ćemo biti u mogućnosti da se krećemo kroz svoj život tim nemirnim vodama, i pomognemo drugima da učine isto, čime ćemo štiti dobrobit ove planete i integritet njenih stanovnika.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD