Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
AstroHealing

AstroHealing sedme čakre – 1. deo

Sedma ili krunska čakra je čakra duhovnosti. Nalazi se na vrhu glave i daje nam sposobnost da se otvorimo ka Univerzumu, da se spojimo sa Dušom i da dobijemo impuls i vođstvo – da komuniciramo sa svojim višim Ja.

Na nivou natalne karte, 7. čakra se odnosi na planetu Saturn i njegovog dispozitora, kao i na serije 10 i 11 (planete u 10. i 11. kući, vladare 10. i 11. kuće i planete u znacima Jarac i Vodolija).

Ime 7. čakre na sanskritu je Sahasrara, što u prevodu znači lotos sa 1000 latica ili cvet bez ijedne latice (kao Bog bez atributa, opisa, koji je neopisiv iako je sve).

Element 7. čakre je božanska Misao

Boja 7. čakre je ljubičasta i bela. Ljubičasta boja je spoj plave i crvene koje su suprotnost, jer plava je boja mira, udaljenosti, duhovnosti, a crvena je boja pokreta, strasti, životne snage, vreline, energije. Zbog toga deluje prilično tajanstveno, ima uticaj na duhovne nivoe i pomaže u proširivanju horizonta razumevanja božanskog. Ljubičasta, osim duhovne sposobnosti simbolizuje i mudrost, duhovni rad, uspeh u biznisu, uticajne ljude, moć, plemstvo, luksuz, ambiciju, bogatstvo i ekstravaganciju. Ova boja uravnoteženosti i duhovnosti pomaže i pri sređivanju konfuznih odnosa, a u ljubavnim vezama pomaže kod ponovne podele uloga.

Ljubičasta je u prirodi veoma malo zastupljena i veoma je retka boja. Ako jedne komponente ima više od druge, ljubičasta dobija karakterističnu nijansu i odgovarajući udeo dominantne komponente. Tako u svojim tamnijim nijansama može delovati pročišćavajuće i pomoći pri mršavljenju, ali u prevelikoj količini sa dominantnijom plavom primesom može stvoriti i distanciranost i odvojenost od drugih, a sa dominantnijom crvenom nijansom može da podstakne tiraniju i zloupotrebu moći. Tamno ljubičasta budi tamna i tužna osećanja i može izazvati izvesne frustracije. Jako svetlo ljubičasta sa druge strane budi romantična i nostalgična osećanja.

Bela boja se vezuje za svetlo, dobrotu, sigurnost, nevinost, čistoću, devičanstvo i jasnost. Smatra se bojom savršenstva, jer deluje pročišćujuće i utešno. U prevelikim količinama može delovati sterilno, dosadno i hladno.

Bela može predstavljati i uspešan novi početak ili rađanje, a predstavlja i božanski simbol savršenstva, dobrote i večnosti, tako da se vezuje za prosvetljenje, jer sveci i božanstva su predstavljeni belim oreolom svetlosti oko glave.

Na nivou fiziologije 7. čakra je povezana sa pinealnom žlezdom koja kontroliše i upravlja našim “telesnim satom” proizvodeći melatonin – hormon koji je zadužen za ciklus budnosti i spavanja, promenu telesne temperature i proces starenja. Takođe je povezana sa korom velikog mozga i temenom glave. Bazični problem 7. čakre je umor.

Balansirana 7. čakra nam omogućuje jaku duhovnu povezanost, strpljivost, smirenost, otvorenost uma, kao i osećaj celovitosti i smisao postojanja. Tada se ostvaruje stanje svesti potpunog jedinstva i povezanosti. Ipak, ovo je najteže postići, jer to zahteva puštanje u potpunoj veri i podršci 6. čakre. Na nivou 6. čakre se u balansu lako ostvaruju vizije, ali u 7. čakri se čovek prepušta sudbini i okolnostima, tako da sa punim poverenjem biva prepušten “Višem vođstvu”. Suština je da vrlo mali broj ljudi može doći na ovaj nivo, jer je čak i najveći broj vrhunskih učitelja, iscelitelja ili svetaca ostao na nivou 6. čakre. Prelazak na nivo 7. čakre je zapravo potpuno predavanje i stapanje sa Univerzumom i univerzalnim tokom.

Na disbalans ili poremećaj u 6. čakri ukazuje loša pozicija, dispozicija ili aspekti Saturna, malefici u 10. ili 11. kući, loša pozicija, dispozicija i aspekti vladara 10. i 11. kuće, kao i malefici u izazovnim aspektima u Jarcu i Vodoliji.

Na mentalnom i emotivnom planu disbalans se manifestuje kroz razne duhovne krize, apatiju, depresiju, ili kao gubitak volje, motivacije i smisla. Krunska čakra obuhvata ceo čovekov život, a osnovna prepreka ka otvaranju ove čakre je strah od upoznavanja samog sebe.

Kada nam je 7. čakra blokirana i suviše zatvorena, nama tada uglavnom upravljaju donji centri i nesvesni nivoi (naročito 1. Marsov centar koji treba da kruži i sarađuje sa 7. Saturnovim centrom). Tada smo suviše nepoverljivi, skeptični i materijalno usmereni. Duhovni život je siromašan, jer dominira potreba da se sve deli i klasifikuje na dobro i loše, ispravno i neispravno, tačno i netačno, što nam daje jako mentalne osobine hladne i bezosećajne osobe. Najveći izazov ovde je osloboditi se potrebe za kontrolom.

Suviše otvorena 7. čakra nam pak daje potrebu da živimo potpuno u umu, a odvaja nas od realnosti i fokusiranosti na nešto, jer je to uglavnom praćeno manjkom ili nedostatkom energije u donjim čakrama. U tom slučaju možemo biti potpuno neuzemljeni, isuviše preplavljeni i obuzeti raznim strahovima i imati utisak progonjenosti od raznih entiteta i duhova. Ova psihotičnost ide od blažih strahova od nečega ili nekoga, preko raznih teorija zavera, do potpunog odvajanja od realnosti usled straha od raznih, za druge ljude nevidljivih, entiteta. Suviše energije u 7. čakri može biti posledica bekstva od trauma ili od odgovornosti i svakodnevnih obaveza i zahteva okruženja.

Na fizičkom nivou disbalans u 7. čakri može se manifestovati kao bolovi u kostima, ukočenost, hladnoća, degeneracija i krivljenje kostiju, smetnje u centralnom nervnom sistemu, Alchajmer i Parkinsonova bolest, demencija, senilnost, kao i razne psihoze i depresija.

Duhovna životna lekcija ili izazov za 7. čakru je ponovno povezivanje sa Izvorom. Lekciju smo savladali kada apsolutno prihvatimo odgovornost za sve što nam se dešava, jer to podrazumeva da smo se oslobodili strahova i da smo izašli izvan svesti linearnog poimanja vremena.

Nadalje ću citirati Lajoša Zilahia i delić romana “Kad duša zamire”, gde sam pronašla predivan opis duhovne životne lekcije za Sahasraru:

„Moj se život sastojao pod samih posrtaja i polovičnosti, sada oko mene leži bezbroj praznih i besciljnih misli, ali neka ti nikada ne smeta ako kasnije otkriješ besciljnost tih misli, neka ti nikada neuspeh ne oduzme radost, jer nije uspeh važan nego put na kojem za njim težiš. Ne traži poslednji uzrok stvari, ne istražuj njihovu tajnu, jer je ona tamna i prazna. Sjaj sitnih stvari je to što životu daje toplinu. I ne meri život po tome što traje deset, dvadeset godina, više ili manje, to je ionako svejedno uporedjujući koliko dugo nisi postojao i koliko te dugo neće biti. Ne pokušavaj izaći iz kruga u kome ti je određeno da živiš. Veruj da zagonetne sile slučajnosti zavise od tebe, da ti znaš upravljati njima. Izgubiš li tu veru, napast će te slučajnost i smrviće te. Slučaj smatraj uvek svojim slugom, onda ako je to samo iluzija."

- U sledećem članku biće više reči kako se kroz aspekte Saturna sa ostalim planetama uočava kvalitet protoka energije kroz 6. čakru.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD