Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

AstroHealing sedme čakre – 1. deo

Sedma ili krunska čakra je čakra duhovnosti. Nalazi se na vrhu glave i daje nam sposobnost da se otvorimo ka Univerzumu, da se spojimo sa Dušom i da dobijemo impuls i vođstvo – da komuniciramo sa svojim višim Ja.

Na nivou natalne karte, 7. čakra se odnosi na planetu Saturn i njegovog dispozitora, kao i na serije 10 i 11 (planete u 10. i 11. kući, vladare 10. i 11. kuće i planete u znacima Jarac i Vodolija).

Ime 7. čakre na sanskritu je Sahasrara, što u prevodu znači lotos sa 1000 latica ili cvet bez ijedne latice (kao Bog bez atributa, opisa, koji je neopisiv iako je sve).

Element 7. čakre je božanska Misao

Boja 7. čakre je ljubičasta i bela. Ljubičasta boja je spoj plave i crvene koje su suprotnost, jer plava je boja mira, udaljenosti, duhovnosti, a crvena je boja pokreta, strasti, životne snage, vreline, energije. Zbog toga deluje prilično tajanstveno, ima uticaj na duhovne nivoe i pomaže u proširivanju horizonta razumevanja božanskog. Ljubičasta, osim duhovne sposobnosti simbolizuje i mudrost, duhovni rad, uspeh u biznisu, uticajne ljude, moć, plemstvo, luksuz, ambiciju, bogatstvo i ekstravaganciju. Ova boja uravnoteženosti i duhovnosti pomaže i pri sređivanju konfuznih odnosa, a u ljubavnim vezama pomaže kod ponovne podele uloga.

Ljubičasta je u prirodi veoma malo zastupljena i veoma je retka boja. Ako jedne komponente ima više od druge, ljubičasta dobija karakterističnu nijansu i odgovarajući udeo dominantne komponente. Tako u svojim tamnijim nijansama može delovati pročišćavajuće i pomoći pri mršavljenju, ali u prevelikoj količini sa dominantnijom plavom primesom može stvoriti i distanciranost i odvojenost od drugih, a sa dominantnijom crvenom nijansom može da podstakne tiraniju i zloupotrebu moći. Tamno ljubičasta budi tamna i tužna osećanja i može izazvati izvesne frustracije. Jako svetlo ljubičasta sa druge strane budi romantična i nostalgična osećanja.

Bela boja se vezuje za svetlo, dobrotu, sigurnost, nevinost, čistoću, devičanstvo i jasnost. Smatra se bojom savršenstva, jer deluje pročišćujuće i utešno. U prevelikim količinama može delovati sterilno, dosadno i hladno.

Bela može predstavljati i uspešan novi početak ili rađanje, a predstavlja i božanski simbol savršenstva, dobrote i večnosti, tako da se vezuje za prosvetljenje, jer sveci i božanstva su predstavljeni belim oreolom svetlosti oko glave.

Na nivou fiziologije 7. čakra je povezana sa pinealnom žlezdom koja kontroliše i upravlja našim “telesnim satom” proizvodeći melatonin – hormon koji je zadužen za ciklus budnosti i spavanja, promenu telesne temperature i proces starenja. Takođe je povezana sa korom velikog mozga i temenom glave. Bazični problem 7. čakre je umor.

Balansirana 7. čakra nam omogućuje jaku duhovnu povezanost, strpljivost, smirenost, otvorenost uma, kao i osećaj celovitosti i smisao postojanja. Tada se ostvaruje stanje svesti potpunog jedinstva i povezanosti. Ipak, ovo je najteže postići, jer to zahteva puštanje u potpunoj veri i podršci 6. čakre. Na nivou 6. čakre se u balansu lako ostvaruju vizije, ali u 7. čakri se čovek prepušta sudbini i okolnostima, tako da sa punim poverenjem biva prepušten “Višem vođstvu”. Suština je da vrlo mali broj ljudi može doći na ovaj nivo, jer je čak i najveći broj vrhunskih učitelja, iscelitelja ili svetaca ostao na nivou 6. čakre. Prelazak na nivo 7. čakre je zapravo potpuno predavanje i stapanje sa Univerzumom i univerzalnim tokom.

Na disbalans ili poremećaj u 6. čakri ukazuje loša pozicija, dispozicija ili aspekti Saturna, malefici u 10. ili 11. kući, loša pozicija, dispozicija i aspekti vladara 10. i 11. kuće, kao i malefici u izazovnim aspektima u Jarcu i Vodoliji.

Na mentalnom i emotivnom planu disbalans se manifestuje kroz razne duhovne krize, apatiju, depresiju, ili kao gubitak volje, motivacije i smisla. Krunska čakra obuhvata ceo čovekov život, a osnovna prepreka ka otvaranju ove čakre je strah od upoznavanja samog sebe.

Kada nam je 7. čakra blokirana i suviše zatvorena, nama tada uglavnom upravljaju donji centri i nesvesni nivoi (naročito 1. Marsov centar koji treba da kruži i sarađuje sa 7. Saturnovim centrom). Tada smo suviše nepoverljivi, skeptični i materijalno usmereni. Duhovni život je siromašan, jer dominira potreba da se sve deli i klasifikuje na dobro i loše, ispravno i neispravno, tačno i netačno, što nam daje jako mentalne osobine hladne i bezosećajne osobe. Najveći izazov ovde je osloboditi se potrebe za kontrolom.

Suviše otvorena 7. čakra nam pak daje potrebu da živimo potpuno u umu, a odvaja nas od realnosti i fokusiranosti na nešto, jer je to uglavnom praćeno manjkom ili nedostatkom energije u donjim čakrama. U tom slučaju možemo biti potpuno neuzemljeni, isuviše preplavljeni i obuzeti raznim strahovima i imati utisak progonjenosti od raznih entiteta i duhova. Ova psihotičnost ide od blažih strahova od nečega ili nekoga, preko raznih teorija zavera, do potpunog odvajanja od realnosti usled straha od raznih, za druge ljude nevidljivih, entiteta. Suviše energije u 7. čakri može biti posledica bekstva od trauma ili od odgovornosti i svakodnevnih obaveza i zahteva okruženja.

Na fizičkom nivou disbalans u 7. čakri može se manifestovati kao bolovi u kostima, ukočenost, hladnoća, degeneracija i krivljenje kostiju, smetnje u centralnom nervnom sistemu, Alchajmer i Parkinsonova bolest, demencija, senilnost, kao i razne psihoze i depresija.

Duhovna životna lekcija ili izazov za 7. čakru je ponovno povezivanje sa Izvorom. Lekciju smo savladali kada apsolutno prihvatimo odgovornost za sve što nam se dešava, jer to podrazumeva da smo se oslobodili strahova i da smo izašli izvan svesti linearnog poimanja vremena.

Nadalje ću citirati Lajoša Zilahia i delić romana “Kad duša zamire”, gde sam pronašla predivan opis duhovne životne lekcije za Sahasraru:

„Moj se život sastojao pod samih posrtaja i polovičnosti, sada oko mene leži bezbroj praznih i besciljnih misli, ali neka ti nikada ne smeta ako kasnije otkriješ besciljnost tih misli, neka ti nikada neuspeh ne oduzme radost, jer nije uspeh važan nego put na kojem za njim težiš. Ne traži poslednji uzrok stvari, ne istražuj njihovu tajnu, jer je ona tamna i prazna. Sjaj sitnih stvari je to što životu daje toplinu. I ne meri život po tome što traje deset, dvadeset godina, više ili manje, to je ionako svejedno uporedjujući koliko dugo nisi postojao i koliko te dugo neće biti. Ne pokušavaj izaći iz kruga u kome ti je određeno da živiš. Veruj da zagonetne sile slučajnosti zavise od tebe, da ti znaš upravljati njima. Izgubiš li tu veru, napast će te slučajnost i smrviće te. Slučaj smatraj uvek svojim slugom, onda ako je to samo iluzija."

- U sledećem članku biće više reči kako se kroz aspekte Saturna sa ostalim planetama uočava kvalitet protoka energije kroz 6. čakru.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD