Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 16. do 23.01.2017.

I kako se prošla nedelja završila, tako će ova i početi, lagano i bez posebnih dešavanja. Mesec u Devici neće obećati najsretniji dan, kao ni okolnosti, ali ga zato iskoristite za završavanje svakodnevnih obaveza i svih onih pomalo monotonih stvari koje inače ostavljete za kraj. Pripazite na svoje zdravlje i fiziologiju. Dobar dan za post i detoksikaciju organizma (Mesec trigon Pluton). Uveče se čuvajte vatre i oštrih predmeta, ali i oštrih reči jer jednako možete biti povređeni, kako predmetom tako i rečima (Mesec opozicija Mars).

Utorak je nešto drugačiji. Promeniće Mesec znak i ući u Vagu koja budi nežnost, romantiku i potrebu za partnerstvom. Dan započinje vrlo harmonično (Mesec trigon Sunce), ali u drugom delu dana neke će se reči drugačije protumačiti, pa su mogući i nesporazumi. Napravite ugodnu atmosferu u intimnom društvu, prepustite se lepim trenucima i neka osećaji sami govore, a reči ostavite za neki drugi dan. Mogući su lakši problemi sa autom, gužve u saobraćaju, kao i poteškoće sa malim uređajima (Mesec opozicija Merkur).

A od srede kreću dani briga i nemira. Sve što se bude događalo toga dana, proživljavaćete duboko emotivno (Mesec kvadrat Pluton). A sve može biti vrlo riskantno i pogrešno. Sunce će sledećeg dana promeniti znak, pa poslednji stepen znaka Jarca više liči na završetak nekih stvari, odnosa i veza nego na početak. Ukoliko budete imali nekih ponuda toga dana, znajte da neće biti sve onako kako je rečeno, nešto će ostati tajno, skriveno i nejasno. Veze i odnosi mogu biti strastveni, ali vrlo problematični, dužnički.

Tih dana mogu vam se dešavati vrlo napete i neprijatne situacije. U četvrtak je egzaktan aspekt Marsa i Saturna, istog dana kada i Sunce ulazi u znak Vodolije, pa s jedne strane Sunce oslobađa, nudi mogućnost izbora, a s druge strane, preci vas podsećaju da niste sami i da iza vas postoje još nečiji postupci za koje ste odgovorni, a jedini razlog je njihov gen koji nosite. Da li je jedna tako mala okom nevidljiva čestica tako moćna da utiče na nečiji život? O da, itekako utiče. Emocije i misli koje projektujemo jače su od bilo koje stene, bilo koje materije, čak i olova (Saturn). Ali, ovo je dan kada se moramo povinovati i prihvatati sve što nam dolazi.

Aspekt Saturna i Marsa, za koji neki tvrde da je najteži aspekt u kosmosu, delovaće intenzivno bar dan pre i dan posle samog egzaktnog aspekta. Još će na sve to Mesec ući u znak Škorpiona, pa neće biti nekog posebnog veselja. Možete imati neke neugodne susrete, razgovore ili vam na naplatu stigne neki zaostali račun i to sa kamatom. Situacije na poslu zategnute ili je posla više, što vam neće dozvoliti da se odmorite i opustite.

Na mundanom nivou ovaj aspekt pojačava agresivnost i fizičke napade. Izbegavajte sumnjive ljude i nepoznata mesta, posebno ako se nalaze blizu vode (Mars u Ribama).

U petak, čak i da vam sve krene naopako, ljubav će vas oraspoložitii i učiniti da sve brige zaboravite. Strastveni aspekt između Venere i Plutona, pored jakih strasti nekad izaziva i velike promene. Ono što vam može doneti jeste trenutak u kojem se možete osetiti uplašeno ili prevareno, što i nije simbolika sreće i radosti, ali to je samo prividno. Okolnosti mogu biti te koje usporavaju i otežavaju svaku situaciju, ali već nakon par dana shvatićete da je sve što vam se događalo zapravo bilo u vašu korist i da je sve onako kako ste vi želeli. Sve, samo je strah taj koji se ponekad maštom poigra, pa od senke i sunčevih zraka, razna čudovišta stvara. Šta god vam se bude nametalo tih dana, ne odbijajte i ne bunite se. Saturn je taj koji govori o nekadašnjim akcijama, o dugovima i grehovima.

Svi greše i ljudski je napraviti grešku, ponekad sasvim slučajno, a ponekad iz slabosti. Nekad se to radi vrlo namerno i svesno, ali mnogo puta se dešava da se iz najbolje namere kaže nešto što sagovornika može jako da povredi. Vi niste videli, ni drugi možda nisu, ali srce povređenog, zaplakalo je, a nebo nije ravnodušno na takve osećaje. Ono vidi i oseća šta se to krije u malim ljudskim dušama i srcima. Pa koliko je patnje bilo, sada nagrade ima, koliko je ljubomore i zavisti bilo, sada će nemira biti, a ako je neko mržnju i osvetu gajio, sada će dobro da plati. Pa sve i da je tako bilo, darujte, platite i ne čekajte kusur da vam vrate, već častite. Veselite se i radujte ma kako izgledalo napeto i bolno. Nije sve tako. Ovo su idealni dani kada možete otpustiti svoje grehe, svoje teške misli i osećanja.

Napravite tokom vikenda jedan isceljujući tretman, dobro bi bilo i fizički i psihički, ali kako je sada važno svoju energiju pročistiti, fokusirajte se na vaš psihički nivo.

Otpustite sve što vas opterećuje, sve što vam brige stvara i pokušajte da ne mislite ni o čemu. Ovi su tretmani slični mnogim religijskim postovima gde se ljudi pripremaju za pričest. Poste, odricajući se hrane i sve onako u skladu sa verom, ali često se zaboravi jedan jako važan deo, a to je da se ne misli negativno, ružno, da se ne koriste teške reči, da se ne puši, ne pije, već da se daruje, voli i što više ljubavi u srcu ima. E, sada je vreme da se prisetite pravih postova i pravih pričesti. Budite spremni, budite otvoreni, jer pred vama je jedan sasvim novi put, put promena i oslobođenja (Sunce u Vodoliji). Sada je vreme da se neke vrednosti podignu na viši nivo i da se tuđe slobode više cene. Ovo se vreme (Sunce u Vodoliji) najbolje opisuje citatom: “Zarobi me i nikad me nećeš imati, daj mi svu slobodu i biću ti večni sluga“.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD