Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Osa čvorova i transcedentne planete

Čvorovi su striktno vezani za vidljive planete – ne samo što se po tradiciji astrologija povezuje sa vidljivim planetama, već i zato što predstavljaju putanju čvorova od dna ili Južnog čvora, od repa Zmaja sve do glave Zmaja - 7 planeta ili 7 energetskih centara. Svaka sledeća planeta ne pripada više toj kičmi, već se stvara kao rezltat određene kombinacije. Dakle, Uran se sam po sebi neće naći u vidljivom svetu. Njegov entitet je rezultat spoja 3. i 5. čakre. To je potpuni entitet koji kruži zajedno i uspostavlja vezu sa svojom suprotnom stranom. Ako bismo uspeli da potpuno spojimo Severni i Južni čvor, bili bismo potpuno prosvetljeni ali kad to uspemo na nekom nivou, na primer, između 3. i 5. čakre, mi definitivno dobijamo veoma visok nivo svesti.

Ako pogledamo drugi krug, jasno ćemo razumeti da je Neptunov, jer se ovde Venera spaja sa Jupiterom, a Neptun je viša oktava Venere, pa ovaj krug kada je probuđen možemo nazvati svetlosnim entitetom, nivoom svesti koji predstavlja taj ideal jedne ljubavi, višeg, anđeoskog stanja postojanja.

Imamo i treći - plutonovski krug, koji povezuje najdublji nesvesni nivo i taj nivo, jer je Pluton viša oktava Marsa i predstavljen je ovim najdaljim, najširim krugom oko nas, svakako čini jedan od najznačajnijih entiteta koje u sebi možemo probuditi. To je sve vrlo duboko, ono što prihvata odgovornost za sve, što može da uđe u podzemni svet i da odatle izađe, i obuhvata čitavu kičmu, Severni i Južni čvor. To je hermetično stanje, jer je Pluton upravo taj maskirani Hermes.

Ove tri planete izvan našeg vidnog kruga su definitivno počele da se oživljavaju još pre 200 godina, kada je prvo otkriven Uran, a zatim Neptun pa Pluton. Tada su ti krugovi, ti entiteti na kolektivnom nivou svesti ili na kolektivnom lunarnom, eteričnom nivou počeli da se formiraju zato što je došlo do buđenja na nivou pojedinca. To je izgradnja jedne unutrašnje infrastrukture u kolektivnoj svesti.

Za svaki od ovih parova smo dobili jedan krug – imamo krug za 3. i 5. čakru, krug za 2. i 6., krug za 1. i 7. i uvek su to ti entiteti koji su predstavljeni određenim planetama, ali šta je sa samom 4. čakrom koja je osovina u samom centru? Ona je najbitnija za nas jer ako tu nađemo svoje pravo težište, imaćemo sposobnost da živimo to više stanje. Kao da nam treba specijalan ključ koji otvora vrata čvorova.

Naravno, ta poslednja, posebno važna planeta, odnosno planetoid, jeste Kiron. Sam Kiron je u ključnoj vezi sa kičmom jer kao što znamo kiropraktika, koja već i etimološki potiče od onoga što predstavlja rad sa kičmom, je vezana za ovu planetu i Kiron zaista predstavlja ključ za našu kosmičku dušu. Kosmička duša znači onaj model duše koji pronalazi jednu zajedničku tačku, koji je monoteistički jer je duša u običnom svetu striktno duoteistička jer uvek postoji dobro-loše, dan-noć, potomci, itd. Zato Mesec pada na 3° Škorpiona. Međutim, Kiron je počeo da se budi kao faktor kosmičke duše, ključni i prvi transcendentni faktor iza sfere Saturna.

Ako pogledamo chart kada je on otkriven 01. novembra 1977. godine, ne samo da je vladar Ascendenta, Jupiter, bio egzaltiran već se sam Kiron našao na stepenu Mesečeve egzaltacije i to je jedan od bitnih razloga zbog čega vezujemo Kirona za pravu prirodu ljudske kosmičke duše. Dalje, sam vrh 11. kuće koji je na 11° Škorpiona, što je mesto Uranove egzaltacije, je bio u konjunkciji sa Uranom, a Pluton koji je takođe jedan od vladara ovog znaka nalazio se na 15° u konjunkciji sa Severnim čvorom. U trenutku otkrića Hirona Pluton je bio na samom Severnom čvoru i on kao entitet u svom punom smislu, u svom punom kapacitetu predstavlja entitet koji spaja 1. i 7. čakru i koji ima tu ulogu i potrebu da probudi najdublji deo unutar nas koji može da prihvati najveće suprotnosti, koji može sve da spoji.

Kiron je u sekstilu sa Jupiterom, pa je to veliki učitelj ali ima kvadrat i od Marsa, pa on jeste i ranjen itd., nosi bol i cela ta priča o Hironu se ovde jasno vidi. Međutim data je sa Plutonom koji je faktički dispozitor i Sunca i Urana i 11. kuće, Merkura, svega toga na 15° u konjunkciji sa Severnim čvorom ukazujući nam da postoji njegovo vreme kada očekujemo da će se ovaj Kiron vrlo bitno probuditi jer je sve ono što je sa Severnim čvorom ostavljeno negde za neku budućnost.

Ako se setimo da je Hiron taj koji predstavlja broj duše koji je povezan sa 36° jer je njegov stepen egzaltacije 36° od Jupitera, i uzmemo 36. godinu od njegovog otkrića što će biti 01. novembar 2013. kada će se napuniti 36. krug, dobijamo veoma zanimljivu sliku.

Prva stvar je egzaktna konjunkcija Sunca i Merkura na 9° Škorpiona, odakle se dobija sposobnost spajanja 3. i 5. čakre. Istovremeno će se u tom trenutku Kiron sam naći na 9° Riba, pa je ovo potvrda entiteta koji spaja 3. i 5. čakru simbolizovanu Merkurom i Suncem zajedno.

Pored toga sam dispozitor Sunca i Merkura je Pluton, koji se nalazi na 9° Jarca, a taj Pluton je bio na Severnom čvoru u trenutku otkrića Kirona kao vrh Lotos konstelacije. Mesec je u ovom trenutku 36 godina kasnije došao tačno na stepen gde je bio Pluton kada je otkriven Kiron na 15° Vage, u centru odakle se mere duše.

Pored toga, 2013. godina je vreme kada su Pluton i Uran u kvadratu i Pluton je u samo 1’ razlike egzaktnom kvadratu sa Uranom. To je vrlo snažan momenat, vreme velikih promena koje se događaju unutar same planete Zemlje i svih nas i sve ovo nam daje jaku sliku aktiviranja i buđenja ovog nivoa entiteta koji su vrlo duboko u nama i koji predstavljaju naše više sposobnosti.

Mi kao bića imamo mnogo više sposobnosti onog trenutka kada oživimo neki od ovih krugova koji postoje između 3. i 5., 6. i 2., i 7. i 1. čakre. To su bića, to su entiteti, to svaki čovek ima i Hiron je put za to kao stepen naše duše koja može da provodi. Plan razvoja je počeo još pre više od 200 godina otkrićem Urana, pa zatim Neptuna, Plutona i Hirona i mi tu ulazimo stalno. Ta svemirska stanica u našem eteričnom kolektivnom telu je već postavljena i mi idemo stalno ka aktiviranju ovih modela.

Prvog novembra 2013. zapažamo da se Sunce nalazilo na Severnom čvoru, a to znači da je pomračenje bilo veoma blizu. Ako pogledamo chart od 03. novembra 2013. godine dobijamo pomračenje na samom 11° Škorpiona, na mestu gde je egzaltiran Uran, a to je isto ono mesto gde je Uran inače bio u trenutku otkrića Hirona. Ovo je slika buđenja, jakih trenutaka koji će početi da aktiviraju više entitete koje potencijalno nosimo u sebi.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD