Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Eklipse u Karmičkoj Astrologiji U četvrtak, 16. aprila počinje online kurs „Eklipe u Karmičkoj Astrologiji“ u okviru Johannes Kepler Instituta. Kada hoćemo da razumemo tokove svih života koje bi trebalo da integrišemo, mi uvek kažemo da sve ono što nam dolazi preko poruka eklipsi, je neka važna priča koja živi u određenom prošlom ili budućem životu, jer naša Duša je mnogo veća od jednog života. Eklipse uvek govore o prošlom ili budućem životu koji se integrišu u sadašnjosti.
» prikaži celu vest
Webinar: Unutrašnja sloboda Rad s meridijanima podrazumeva da svaki put kontaktiramo svoja uverenja kroz energetske tokove koji postoje na nivou našeg sećanja i fiziologije. Webinar Meridijani tela 10. i 11. kuće će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 12.04. od 14h do 18h.
» prikaži celu vest
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Osa čvorova, Jupiter i Saturn

Osa čvorova je suštinsko mesto preko kojeg ulazimo u svoje šire polje postojanja, u eterično ili lunarno telo, kojim se povezujemo sa sećanjem na prošlost ali i na budućnost jer je vreme kružno. Položaj čvorova je mesto preko koga se direktno vidi stanje duše, gde se uvek na jednoj strani Zodijaka vezujemo za prošlost, za sećanja, za neki dug ili podršku; a druge strane imamo mesto kome težimo. Ovo je stanje koje smo nasledili u trenutku merenja duša, pa samu osu čvorova prirodno vezujemo za znak Vage, kao polje odnosa i mesto u kome se mere duše.

Šta smo povukli od svojih predaka gledamo preko Južnog čvora, preko njegovog vladara i naravno, ako imamo neku posebnu planetu na ovom mestu, ona će nam reći da li smo dobili neki specijalan dar, talenat, osećaj koji nas preko tela, odnosno gena vezuje za neko povoljno sećanje. Kao i to da li smo uzemljeni na ovoj planeti, da li smo na kraju prošlog života rekli da je bilo lako na merenju duše kod boginje Mat ili smo rekli da više ne želimo da se rađamo i da je ovo kraj, pa taj osećaj težine sada nosimo u fiziologiji, u genima.

Bez Južnog čvora, bez 1. čakre, bez dna kičme mi na ovoj planeti nemamo čime da se konektujemo. To je tačka ulaska i tačka izlaska kad je u pitanju ceo naš život na planeti Zemlji.

Osa čvorova prirodno predstavlja mesto na kome se seku putanja Zemlje i putanja Meseca, pa je stoga čvor veza, prolaz, put između Zemlje i Meseca, između tela i duše, između našeg fizičkog postojanja i našeg šireg, eteričnog postojanja, u kome imamo sećanje svojih predaka ali i zapis svih budućih dešavanja. Naša buduća inkarnacija već je rođena i živi u eteričnom telu, pa možemo da kažemo da nije samo naša prošla inkarnacija ona koja postoji, nego se i buduća inkarnacija već desila. Čovek živi buduću inkarnaciju, prethodnu i sadašnju u eteričnom telu.

Kada gledamo Vagu, jasno zaključujemo da je ono što vuče tas na dole, gde će nam biti teško – osećaj Saturna. Stoga se u klasičnoj zapadnoj astrologiji Južni čvor uvek vezuje za prirodu Saturna – to je priča duga, predaka, tereta ili gubitka. Kažemo da je Južni čvor naglašen ukoliko je tu Saturn. Nije problem u samom dugu koliko je važno da razumemo da nas to vuče u određenu neminovnost, u određenu potrebu da se nešto ispuni na samoj Zemlji.

Sa druge strane, ovo iskustvo kada duša ide gore gde je polukrug, kada je duša iznad krsta materije je ono koje nas prirodno vezuje za Severni čvor, kada imamo osećaj da dobijamo i da je bilo lagano, da se ne bavimo prošlošću, već da stvaramo budućnost, odnosno da se povezujemo sa lakšim delom svog postojanja. Benefik na Severnom čvoru je kao dupli Jupiter, jer je Severni čvor u Jupiterovoj prirodi, on pokazuje lakoću. Čak i ako je na Zemlji teško, mi smo rođeni da to olakšamo, da te stvari pročistimo.

Kad imamo Jupitera i Saturna na osi čvorova, govorimo o direktnoj slici nekog potraživanja ili nečega što je ostalo nerešeno iz nekog drugog vremena što ovde najpre treba da se reši i to zna da bude onda primarni, vrlo jak znak, jači nego kod ostalih planeta zato što su ove dve planete baš u prirodi ovih čvorova same po sebi.

Majka koja ovde meri duše ima izgled boginje Ceres i ako pogledamo ko je bila Mat, vidimo da je ona, između ostalog, bila i boginja koja upravlja godišnjim dobima, od koje zavisi klima.

Ceres ima polukrug iznad krsta materije i na neki način liči na priču Jupitera. To može biti vrlo povoljan znak, a može biti i prilično problematičan jer ako pogledamo inverznu sliku ovog simbola liči na Saturna. Ceres nagoveštava mogućnost zahlađenja.

Kada govorimo o kvalitetu Saturna kao kvalitetu Južnog čvora samog po sebi vidimo da ovde sa Ceres, u trenutku kad je otkrivena, ima egzaktan kvadrat od samo 4’ orbisa, dok se Jupiter našao na 1° Lava 50’ i Urana na 1° Vage 54’. Jupiter ima egzaktan sekstil sa Uranom od isto samo 4’ orbisa, baš kao što Ceres ima kvadrat sa Saturnom.

Razmatrajući ovaj specifični odnos, gde s jedne strane imamo zahlađenje, a sa druge strane potpuno oslobođenje jer je Jupiter ovde na samom početku znaka Lava i ima jak sekstil sa Uranom koji nagoveštava novo doba, nas najviše zanima šta nam u svemu tome kaže dispozitor Urana i Ceres – Venera i dispozitor Saturna – Sunce. To Sunce i Venera imaju onaj vrlo bitan, čuveni, ključni, moćni aspekt od 36°, što je broj duše. 36 predstavlja totalitet svih brojeva koji predstavljaju jednu inkarnaciju, jedan život od 1 do 8.

Ovaj broj duše govori da ćemo u zavisnosti od kvaliteta duše, preko Ceres imati možda jednu kategoriju klimatskih promena i događanja na globalnom nivou, a zatim naravno i na ličnom nivou osećaj nemanja jer Ceres u Biku na Algolu kvadrat Saturn ne daje naročite mogućnosti da se ono što se želi ostvari. Sa druge strane Jupiter sa Uranom daje potpuno posebno buđenje, mogućnost da čovek doživi oslobođenje.

Dva glavna nosioca karme su Jupiter i Saturn. Jupiter uvek slavi vrednost života i duše, a Saturn kaže da sve stvari moraju da budu namirene, u jednoj jednačini, u balansu.

Primer: Pierre Beregovoy

Ovo je čovek koji se preko Južnog čvora, preko 1. čakre vezuje za Jupitera. Jupiter je ovde u padu i nalazi se u 12. kući. Ako krenemo od 1. čakre kao priče koja nas povezuje sa određenim sećanjem o životu na Zemlji i još vidimo da je to u 12. kući, lako ćemo da zaključimo da je on u prethodnoj inkarnaciji imao jednu poziciju, moć, da je imao neke vrednosti koje su ovde izražene Jupiterom. Jupiter čak ima i sekstil sa Saturnom koji je u Škorpionu i možemo lako zaključiti da ovde postoje određene materijalne vrednosti koje je ovaj čovek imao, neka je to i priča predaka koju on svakako nosi i vidimo, iako je ovo povoljna planeta na Južnom čvoru, da se ona nalazi u znaku svog pada.

Ovaj čovek je jedno vreme bio ministar finansija u Francuskoj i poznat je po tome što je napravio jednu od najvećih finansijskih pronevera, koja je otkrivena. Koje je to sećanje sa Jupiterom u Jarcu u 12. kući za koje se on vezuje – to je negativno sećanje; sekstil Saturn u Škorpionu pa je sigurno u pitanju novac. Njegova pozicija ovde je vrlo snažna i u ovom životu jer je čovek ascendentalna Vodolija, dakle Saturn je jedan od vladara, nalazi se u 10. kući u konjunkciji sa vladarem 10. kuće, pa on svakako ima snažnu poziciju koju u životu može da dosegne, u sekstilu sa Jupiterom. Ako pogledamo kuću koja je srodna izlazećem znaku videćemo da je to 11. kuća kojom vlada Jupiter, koji se nalazi tačno na Južnom čvoru i u znaku je svog pada. To ga je dovelo u veoma neudobnu situaciju kada je njegova malverzacija otkrivena i kada je bio prisiljen da sve nadoknadi. Ovaj čovek, drugim rečima, duguje svom Jupiteru.

Severni čvor koji bi u ovom slučaju predstavljao drugu tačku nema veliku snagu –nalazi se u znaku Raka I, iako je vrlo blizu samog stepena milionera pa ima tendenciju da negde nešto postigne, Mesec ovde nema posebnu snagu, čak ima i egzaktan kvadrat sa Plutonom, koji je ujedno i jedan od vladara 10. kuće i dispozitor vladara Ascendenta, pa će vrlo teško moći da ostvari sve ono što bi hteo, zato što je kvadrat uvek slika nečega na pola puta.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD