Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Godišnji ljuboskop

Stojim na vrhu planine, gledam... gledam i vidim daleko. Daleko iza, daleko ispred... vidim sve oko sebe. Vidim, gledam – ali to nisu moje oči. To moja duša vidi, zna sve. Setila sam se! Ja sam duša.

Misao – emocija - kreacija

Jarčevima je po rođenju data pozicija na vrhu planine, to nije lavovski tron, to je visoki položaj stečen fokusiranom hrabrošću. Jarac je dovoljno disciplinovan da i svoja osećanja ostavi “za bolja vremena”, ali kako se život ne može uredno i lepo predvideti često se nađe u procepu između emocionalnih želja i ambicioznih planova – a na cilj stiže osamljeniji nego ikad. Ljubav u Jarčeva ne pita za godine i vreme. Srećom, za njega uvek ima vremena: što godine više prolaze on ima manje teškoća, postaje zadovoljniji i vedriji, drugi dobijaju bore, a on izgleda sve bolje. U ovoj godini će biti jedan period povratka ljubavi. Ljubav bi mogla ugroziti profesinalnu poziciju Jarčeva, naročito muških pripadnika ovog znaka. U periodu mart – april biće prilično neudobnosti. Poslednja retrogradnost Saturna u znaku Strelca će biti od 7. aprila pa do 26. avgusta. U ovom periodu će biti prilike za pročišćavanje emocija. Biti – ili ne biti je već u prvoj nedelji aprila. Život Jarčevima, uostalom i po nekoj pravdi, daje na kraju ono što mu je oduzeo na početku… u prvoj nedelji juna eto radosti, eto ljubavi.

Vodolija je romantična, ali ne u uobičajenom smislu: možda će zaboraviti na vaš rođendan i neće postati sentimentalna kada čuje “vašu” pesmu, niti će je raznežiti stare uspomene, ali će zato prekopati ceo grad da vam nađe ono vama toliko drago izdanje ljubavnih pesama. U ovoj godini će se održati nebeska podrška Vodolijama. Stariji pripadnici znaka Vodolije, naročito zauzeti, imaće neku konfliktnu situaciju za dokazivanje vernosti u proleće (mart-april). Za Vodolije se može reći da su jednostavno malo drugačije od ostalih, osamljene duše koje lutaju među oblacima i koje uvek stoje malo podalje od mnoštva. Ili su možda ipak došle na Zemlju sa neke druge planete? Ovo se naročito odnosi na mlađe pripadnike ovog znaka, naročito muškarce. Još će mlade Vodolije leteti! A prizemljenje će se dešavati tek sredinom maja 2018. O tom potom! Do tada su u igri ozbiljne odluke, nagle, a moguća su preterivanja upravo kroz partnerski odnos. Krajem februara, početkom marta ako je moguće uzdržite se od afera, od bilo koje vrste preterivanja. Poslednjih dana 2016. Uran kreće direktno. Ponovo će biti retrogradan od 4. avgusta  sve do 3. januara 2018. Biće prilike za mirenja i poravnjanja ali ne zadugo. Kod Vodolija jedino što je konstantno jeste promena!

Ribe žive svoj život u usamljenosti i dubokom razumevanju Istine koju ne mogu rečima da izraze. Boravak Marsa u znaku Riba je uzburkao mirno more od 20. decembra pa do 28. januara. Često su zagonetka za sve oko sebe, pa njihovi prijatelji ili oni koji ih vole moraju upotrebiti svu svoju maštu da bi shvatili čudne planove koji im se motaju po glavi i njihove emocije koje je teško dokučiti. Ipak, ovaj znak je jači i mudriji nego što se to obično misli, ali Neptun čuva ovu tajnu i otkriva je samo sebi… Neptun je u znaku Riba, gde će biti još dovoljno dugo. Susret Marsa i Neptuna u ovom znaku mogao bi biti neudoban, naročito za mladje muške pripadnike Riba. Mogu biti razotkriveni u „pokušaju“ neke prevare ili afere. Delfini će plivati u znaku Riba od 4. januara do 3. februara i biće tu dosta nesporazuma i neshvaćenosti. Ponovo će Venera u svom retrogradnom hodu doći ovde 4. aprila i tu će se okrenuti u direktno 16. aprila i ostati sve do 29. aprila. Od prevelikog zanosa i čarolije mogle bi da puknu one „realistične, bračne veze“ sredinom aprila. Ne zaboravite da su ovo samo aspekti, a vi slobodnom voljom birate.

Ovan je u ljubavi romantičan i strastven, ali su prepreke i teškoće ono što daje žar njegovoj ljubavnoj igri: “potera je neuporedivo slađa od ulovljenog plena”. Ovo je vreme „mutnog lova“. Ipak, nije se rodio Ovan koji nije spreman dati sve za svoju ljubav, dok traje, naravno. Kriza je vrlo izvesna, jer kod Ovna kako ljubav dođe, tako može i da ode u poslednjoj nedelji januara 2017. godine. Da biste ga privukli nikada ne smete pokazati interesovanje. Držite se po strani, nezavisni, i uvek pomalo prkosni. Morate deliti njegovo mišljenje ili će vas smatrati nelojalnim. On će se truditi da gospodari vama od momenta kada vas sretne pa do samrtnog časa. Od 29. januara Ovnovi će se baš dobro osećati, možda malo i preteraju. Oprez poslednje nedelje februara. Ako želite da ga zadržite Ovna, nikada nemojte dozvoliti da pomisli da vas ima u svojoj vlasti. Tada ste izgubljeni, jer on će lako otići tražeći novi izazov, što je izvesno poslednjih dana februara meseca. U ovoj godini Mars neće imati svoj retrogradni hod, ali ima znak na putu: Pluton u Jarcu i Jupiter u Vagi. Nemojte zbog partnerskih odnosa bankrotirati!

Bik je strpljiv kao vreme, dubok kao šuma, pouzdan kao planina. Ali neosporna je činjenica da je pre svega tvrdoglav. Poslednjih nekoliko godina Bikovi su prolazili kroz psihički nemir, a i ove godine će to biti prisutno. Bik je u stanju da godinama u tišini podnosi neki emocionalni ili psihički teret, a da se nikada ne požali. Što je teret veći, to više snage nalazi u sebi da bi sve podneo. Sve će ovo potrajati dok se Uran u maju 2018. ne prizemlji u ovom znaku. Njegova odanost i privrženost porodici i prijateljima obično prelazi granice shvatljivog. I u ljubavi ima isti stil: pouzdan i odgovoran. Sve vreme Bikovi imaju podršku regeneracije i transformacije od Plutona iz znaka Jarca. Ljubav i posesivnost idu kod Bikova zajedno uz ljubomoru, tek toliko, začina radi. Bikovi obično imaju dugotrajne i skladne bračne aranžmane. Mogućnost potresa ili provere partnerskih odnosa, naročito za mlađe Bikove, je u prvoj nedelji aprila meseca. Bikovi su porodični ljudi. Vole da uživaju u svom domu i da se osećaju komotno u porodičnoj sredini. Promene ih uznemiravaju. Oni čvrsto stoje na zemlji, za koju ih vezuje ljubav koja će na bilo koji način jednom biti izražena. Vezani su za prirodu, pa ako već moraju da žive u nekom soliteru u velegradu, imaće svakako komad zemlje koju će obrađivati, ili bar mnoštvo biljaka na svojoj terasi. Lek u ovoj godini za Bikove jeste upravo priroda, planine, šume. 

Blizanci su znak akcije, kretanja, komunikacije. Sve, sve ali samo nemojte Blizancima biti dosadni. Da biste ga osvojili, morate pratiti njegov tempo. Nemojte se suviše obazirati na njegove želje, već slobodno raspolažite svojim slobodnim vremenom. Morate biti u toku sa svim aktuelnim ludostima i morate se navići na nepredvidljivost. Ljubav za njega često više znači “dobar razgovor nego dobar seks”. Njemu je potrebna zanimljiva i pametna osoba. Jer, strast bi mogla zamagliti najvrednije što poseduje – zdrav razum. Kad naiđe na osobu koja mu potpuno odgovara, Blizanac začudo može biti i veran – tek tada najzad shvata da je sve vreme “lutao svetom” tražeći drugog Blizanca… U godini Blizanci imaju svoje faze hibernacije, mirovanja koje pre liči na titraj nego na mir. To je vreme 20.12.2016 sa 15. stepena Jarca.... direktno 29.1.2017 sa 28. stepena Strelca. Ponovo  ide unazad 10.4.2017 sa 4 stepena Bika, direktno 3.5.2017 sa 24. stepena Ovna. I opet unazad 14.8.2017 sa 11. stepena Device, a direktno 5.9.2017 sa 28. stepena Lava. I na kraju 4.12.2017 sa 29. stepena Strelca, a direktno 24.12.2017 sa 13. stepena Strelca. Ono što je izvesno u 2016. godini Blizancima u partnerskom odnosu neće biti dosadno, a budu li želeli opstati moraće se pridržavati nekih jasnih struktura i preuzimanje odgovornosti za sebe.

Rak je odan i privržen u ljubavi, senzualan, vrlo osetljiv, i sklon naglim promenama raspoloženja. Svoja osećanja čuva vrlo pažljivo i nikada ne zaboravlja ono čemu ga je život naučio. Ovo je romantičan i ne preterano čulan tip. Retko ga obuzima nekontrolisana strast, ali u narednom periodu to bi moglo biti izraženo kao posledica umora. Umor je kod Rakova prisutan samo zbog opsesije drugim ljudima. Kako da objasnimo Rakovima da „drugi ljudi ne postoje“. Svi ljudi oko vas su vaši nepoznati delovi. Vaša zahtevnost može samo biti posledica straha ali nikako ljubavi. Ove osobe u ljubavi traže vrednosti srca i duše, nežnost i pažljivost. Ljubomorne, kriju ovu svoju sklonost iza fasade smirenosti i namerne ravnodušnosti. Sve do oktobra meseca biće turbulencija u partnerskim, emotivnim odnosima. Prelazak Jupitera u znak Škorpiona od 11. oktobra može slobodnim Rakovima doneti brak, a ostalima prosperitet u polju ljubavi, kreativnosti i dece. Kažu da je Rak sakupljač uvreda – gotovo da ih neguje, što je najgore u tajnosti, a na vama je da pogodite šta ste mu skrivili kada iznenada dođe do eksplozije. Ako ne pogodite (što je verovatnije), nećete ni znati, jer je Rak sramežljiv i ne govori mnogo. Cela 2017. godina će i dalje terati Rakove na promenu i odbacivanje suvišnog (što god to bilo). Njegovo melanholično raspoloženje je ponekad teško istrpeti. Padanje u depresiju iz koje je teško naći načina da se izvuče će biti poduprto Neptunom iz Riba. Rak ima mnogo strahova, ali od jeseni je neophodno da se izraze na najbolji način kroz mnoga polja u životu.

Lava nije teško voleti jer on zaista poseduje neke superiorne osobine: sigurnost, neustrašivost, srdačnost, darežljivost, i totalno odsustvo lukavosti i niskih pobuda, a uz malo takta i dobre volje mogli biste zaboraviti i neke njegove mane, kao na primer, uobraženost ili drskost. Kod dece Sunca nema sredine. On je ili strašno nepažljiv i nemaran, ili brižno pedantan i uredan. Lavovi povučeni u sebe ne postoje. Celu 2016. godinu Lavovi će imati veliku podršku od univerzuma. Postoji predispozicija da boravak Sunca u znaku Riba, potom u znaku Blizanaca, a zatim u znaku Strelca donese Lavovima  vreme fokusiranja na sebe. U ovom periodu neki će Lavovi da se pretvaraju da su zatvoreni u sebe, ali u stvari misle kako je njihovo kraljevsko pravo da vladaju prijateljima i porodicom, i u potaji samo čekaju trenutak da se popnu na scenu. Spektakl će se ove godine dogoditi kada posle osamnaest godina Osa čvorova promeni znak i 29. aprila Severni Mesečev čvor uđe u znak Lava. Ovo je vreme kreacije kada se spaja fizičko i eterično telo. Osa čvorova će boraviti u znacima Lav – Vodolija od 29. aprila 2016. pa do 17.11.2018.

Devica oprezno vrši izbor partnera. U suštini, nije joj lako da nađe ličnost koja će odgovarati svim njenim zahtevima. Devica je romantična, ali ne naročito impulsivna u ljubavi, privržena je i sposobna da pruži mnogo u jednoj vezi. Ipak, njenim ljubavnim životom kao da isključivo upravlja razum i dobar ukus. Boravak Neptuna u polju partnerstva donosi joj osećaj nesigurnosti. Tada su Device zbunjene i takav način ponašanja može se predstaviti drugima kao hladan i rezervisan. Device su saosećajne, brižne, uslužne. U ovoj godini treba da uspostave komunikaciju sa svojim telom i dušom. Najvažnija lekcija za Device u ovoj godini jeste da shvate da njihovo telo sa njihovom dušom komunicira preko emocija. Na svaku dilemu treba postaviti pitanje: Kako se ja osećam u vezi sa tim, i eto odgovora! Bez obzira na to, Devica uvek uspeva da ostavi svoj lični pečat na život osobe koju voli. Neudobnost za pripadnike znaka Device biće u periodu od 6. septemba do 22. oktobra. Ovo je vreme fokusa na telo. Sačuvati sebe u bezuslovnoj ljubavi prema sebi je zadatak za Device. Sve u svemu, osobe rođene u ovom znaku imaju karakter koji se čini teško odgonetljivim. Čak i kada ih duboko poznajemo, mogu nas iznenaditi nekim potpuno novim stavom ili idejom. Ali treba zapamtiti da su uvek spremne da se žrtvuju za voljenu osobu.

Vage su do oktobra domaćini velikom medju najvećima. Kako će biti videćemo obzirom na turbulencije od Urana iz Ovna i od Plutona iz Jarca. Možda se Vagama učini da nekako nije baš sve u ravnoteži. Mogli bismo reči pa i nije, ali to je lekcija. Naučiti biti u balansu pored toliko izazova. Ovo vreme se može protumačiti i kao neminovnost dovođenja u red svega oko Vage. Nemojte nikada da mislite da je Vaga samo smirena i šarmantna osoba. Jer ona jeste takva, ali u samo jednom broju slučajeva. U ostalim situacijama može biti dosadna, tvrdoglava i zbunjena. Da bi se razumela, potrebno je razumeti zagonetku prave Vage. Onda postaje jasno kako vedri optimizam postaje tiha panika. Kada se Vaga uravnoteži, savršeno je biti u njenoj blizini. Provera ravnoteže će biti kada Jupiter u Vagi krene u svoj retrogradni hod od 7. Februara, pa do 9. juna. U ovom periodu će biti naglašen kardinalni T-kvadrat. Ovo je vreme neminovnosti i zgusnute energije koja vas zaista može odvesti u pobedu. Kritični dani su poslednja nedelja marta i prvi dani aprila. U ovom periodu Venera je u retrogradnom hodu pa je zaista neophodno držati fokus na balansu i miru! 
Ljubav je veoma važna za sve Vage i moglo bi se reći da one nikad ne gube zanimanje za sve što je vezano za nju.

Škorpioni su izuzetno osetljivi na simpatije i antipatije drugih tako da se može sa istom lakoćom pokazati ljubaznom i predusretljivom kao i hladnom i bezobzirnom. Mladji pripadnici znaka Škorpiona, naročito muškarci, su u ovom periodu izuzetno osetljivi. Energija im je defokusirana. Generalno su Škorpioni čvrsti u svojim odlukama, istrajni u akciji, sposobni da koncentrišu sve svoje snage u pravcu ideala koje žele da postignu. Ogromna snaga ove ličnosti bukvalno eksplodira u trenutku akcije, ali Škorpija je efikasnija u odbrani nego u napadu jer je, u osnovi, koliko god to krila, ova ličnost prepuna dobrote i dubokog poštovanja za druge. Sudari svetova se dešavaju na dva nivoa. Prvi je energetski i dešava se poslednje nedelje januara meseca. Drugi je vezan za starije Škorpione i to kroz formalni partnerski odnos i poslednje nedelje marta. Svi ovi aspekti traže više nivoe kanalisanja škorpionske energije, a to je kroz stvaranje, materijalizaciju. U poslednjoj nedelji aprila Pluton ima svoj zaokret u retrogradni hod. Ovo je vrlo sporo kretanje za celu godinu samo dva stepena, što govori o dubokim genetskim promenama. Od 10. oktobra pristiže pomoć univerzuma i u ovaj znak ulazi Jupiter koji će tražiti od Škorpiona poverenje. 
Škorpioni  su  uglavnom apsolutiste. Ova strana njihovog karaktera najbolje se pokazuje u ljubavi, kao i u prijateljstvima. Osećanja simpatije i antipatije rađaju se iz nesvesnog, odmah, pri prvom susretu. Škorpioni veoma teško da održavaju površne odnose. Osećanja su im duboka pa su njihova prijateljstva prava prijateljstva. Nemaju ni moralnih ni društvenih predrasuda, i često održavaju odnose sa ličnostima vrlo osobenog karaktera. Retko pristaju na kompromise i uvek teže ka isključivim pravima. Jesen, vreme škorpionskih rođendana traži drugu energiju, punu poverenja i prihvatanja nemogućeg, različitosti kojih će biti od jeseni svake vrste.

Strelčevi  se nerado prihvataju odgovornosti, a to što ništa ne odgovara njihovim “idealima” samo je dobra prilika da se ne vežu previše ni na jednom mestu. Već izvesno vreme i do kraja ove godine Saturn će boraviti u znaku Strelca. Odgovornost je neminovnost. Ispita će biti u svakoj prilici. Nije ovaj život zamišljen kao škola, već kao otkrivanje sopstva kroz kreaciju, otkrivanja da smo jedno sa Bogom. Strelčevi su izuzetno svesni svog porekla, ali neki zaborav ih je naveo i navodi ih svakih sedam godina na proveru znanja i svesti. Muškaraci Strelčevi, usled neprihvatanja odgovornosti  često ostanu neženje – što je duže moguće, verovatno dok ne shvate da i sloboda nosi svoje odgovornosti. Boravak Jupitera u znaku Vage sve do oktobra vodi Strelčeve u svest o dualnosti. Ipak, pošto su polet i zanos osobine ovog znaka, Strelac će, kad već jednom odluči da se veže, pristupiti tome sa istim oduševljenjem, kao i svemu ostalom – pod pretpostavkom da partner nije previše posesivan, ljubomoran i da igra u ritmu Strelca. Period neminovnosti ovih odluka u smislu povratka na stare ljubavi, ili povratak prekinutim ljubavima dešavaće se oko 9. aprila. Suštinske odluke Strelčevi će donositi krajem marta 2016. godine.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD