Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Uvod u tumačenje natalnog horoskopa Astrologija je specifičan jezik, čije specifično pismo - nebesku abecedu je potrebno znati čitati i tumačiti. Ona je veština sklapanje reči i rečenica koje nastaju kombinovanjem astroloških simbola. Kurs "Uvod u tumačenje natalnog horoskopa" počinje u sredu, 8. septembra od 19h na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
Kurs: Tehnike Tranzita u Astrologiji U ponedeljak, 6. septembra, od 19h na Kepler Institutu počinje dvomesečni kurs iz tehnika tranzita u astrologiji. Svi događaji iz života jedne osobe su sadržani u njenom natalnom horoskopu. Međutim, da bismo mogli da ih procenimo kada će se oni dogoditi, neophodno je da na određeni način “oživimo” natalne planete, da ih pomeramo u vremenu i na osnovu tih promenjenih pozicija zaključimo kada će se realizovati određeni natalni potencijal.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Prošlih Života Ono što mi treba da tražimo u karmičkoj astrologiji i u ovom reinkarnacijskom otkrivanju potovanja Duše, jesu različite potrebe nas samih koje se ispoljavaju u različitim životima, trenucima koje negde živimo. Kurs iz karmičke astrologije počinje u utorak, 7. septembra od 19h na Kepler Institutu u trajanju od 10 nedelja. Ovaj kurs je moguće pohađati i online.
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 26.12.2016. do 01.01.2017.

Poslednje sedmice u ovoj godini, nebo će biti prilično razigrano. Mnoštvo aspekata vas neće ostaviti ravnodušnim. Najviše aspekata imaće muške planete Sunce, Mars i Neptun, a u svemu tome gavnu reč imaće Merkur koji sad u retrogradnom hodu sve drugačije i mnogo kompliciranije rešava. Možda neće svi događaji biti onako lagani i jednostavni kao što ste planirali, ali je važno da će svi poslovi, dogovori i kontakti imati pozitivan ishod. Vikend iza nas bio je nam je naklonjen u ljubavnom smislu. Oni koji su to iskoristili, sada mogu da uživaju u zajedničkim trenucima i događajima.

Praznična euforija je pred nama. Iako su i protekli dani bili u sličnoj atmosferi, sada kao da će vladati blaga histerija. Bliži se dan koji uvek sa sobom nosi velika iščekivanja, planove i nadu. Uzbuđenje toga dana jednako se odnosi na zabavu koja započne u jednoj, a završi se u sledećoj godini, ali i na ono što vas očekuje u toj narednoj godini. Možda ćete baš u toj najdužoj noći biti sresti sudbinskog partnera ili ćete završiti sa nekim starim stvarima, navikama ili ljudima i ući u jednu potpuno novu energiju. Kako ćete se snaći u celoj toj priči je upravo pitanje koje najviše uzbuđenja stvara.

Prvi će dan započeti opozicijom Jupitera i Urana, aspekt koji će biti na istom stepenu nekoliko dana. Ovo je znak da će neki odnosi dobiti pomalo drugačiju formu. Ovde je Jupiter u Vagi i odličan je za brak i moralne odnose, ali kad Uran uplete prste, sve što ste planirali zaboravite jer on uvek ima neki drugi plan za vas.

Iako je prvi dan mogao doneti neka stresna dešavanja i neočekivane obrte, sada će se situacija malo promeniti jer će Merkur do kraja sedmice napraviti čak tri aspekta i to sa Neptunom, Suncem i Marsom. Bićete u stalnom kontaktu... dogovori, susreti i druženja, za koja ćete imati vremena i usred najvećih obaveza. Iako će sve izgledati kao da ste u potpunom haosu i da ne kontrolišete stres, sve ćete stići na vreme. Okretnost, domišljatost i spretnost ove planete omogućiće vam da se i pored svih obaveza i poslova dobro zabavite. Ono što će sigurno biti jesu ponavljanja, neke stvari nećete moći iz prvog puta da završite. Lako vam se može dogoditi da usled mnogo informacija dođe do zaboravnosti. Nemojte da vas brine ako tu i tamo neku sitnicu zaboravite. Važno da neke velike i važne obaveze završite. Zato se ove nedelje ne oslanjajte na razum i pamćenje, već zapisujte čak i najmanju sitnicu koju treba da uradite.

Od srede do ponedeljka će vas pratiti Mesec u Strelcu koji će stvarati dobru atmosferu, pozitivizam i lakoću u svemu što radite, ali već u drugoj polovini dana energija se menja (Mesec u Jarcu), pa će mnogi prionuti da poslove završe. Sunce u konjunkciji sa Merkurom je izuzetan aspekt koji vam može doneti neki status, neko dugo očekivano priznanje. Konačno očekivanja mogu ispunjena. Retrogradni Merkur nije za početke, ali ovaj kraj godine je idealan upravo da se neke stvari okončaju, ali i da se konačno dobiju i dugo očekivani odgovori (retrogradni Merkur). Možda je vreme da, ukoliko ste nekoliko puta odlagali neko putovanje, sada presečete i jednostavno otputujete. Svi aspekti su na vašoj strani, samo se usudite i krenete. Čekaju vas prijatna iznenađenja.

U četvrtak ćete imati najviše hrabrosti i smelosti da neke stvari učinite. Mesec ima konjunkciju sa Suncem, pa vam mlad Mesec pruža mogućnost da krenete u nešto novo. Novi ciklus uvek nosi nova dešavanja na mesečnom nivou. Toga dana i Uran će krenuti direktno, pa eto i iznenadnih promena i preokreta, nenajavljenih poseta, neočekivanih događaja i neplaniranih putovanja. Brzo ćete se prilagoditi novonastalim situacijama, a odluke ćete lako donositi. Jedino što morate biti spremni da neke stvari u hodu završite, jer retrogradni Merkur uvek poneku sitnicu zaboravi. Budite spremni na to da ma kakav plan budete imali, nešto ćete prevideti, pa zato sebi ostavite prostora i za „plan B“.

Od subote, Mesec ulazi u znak Vodolije u kojem će ostati sve do ponedeljka sa kojim započinje Nova 2017. godina.

Sledeća godina je vrlo interesantna i nosi jednu novu neobičnu energiju, posebno kada su odnosi u pitanju. Jupiter je ostao u opozitnom aspektu sa Uranom, pa se svakako naslućuju i neobična ljubavna iskustva, puna uzbuđenja i avantura. Jupiter u svakom uživanju zna da pretera, ali Saturn je tu da usmeri i donese mudrost (Saturn sekstil Jupiter trigon Uran). Ove je godine ženska energija dominantna. Tražiće se puno slobode u odnosima, braku i vezama. Žene će posebno imati potrebu da postanu nezavisne i slobodne. Zbog toga će sve veze koje su opstajale zbog nekih konzervativnih i tradicionalnih stavova, sada biti upitne. Lako će se izlaziti iz braka i tradicionalnih okvira, ali će sve više biti slobodnih odnosa, veza bez obaveza ili vanbračnih zajednica bez uslova o bilo kakvoj vrsti papirologije. Jedina stvar, jedini uslov biće onaj najteži, a to je bezuslovna Ljubav (Uran, Venera u Vodoliji). To će biti zadatak svih, neki to već znaju, drugi će naučiti, ali biće i onih koji se neće snaći u toj energiji, jer njihova ograničenja sa nesvesnog nivoa stvaraju blokadu za bilo kakav dalji razvoj. Dešavanja koja se budu njima događala biće bolna, a oni neće biti u stanju da shvate zašto je sve drugačije i zašto moraju da se menjaju kada su svih ovih godina živeli isto i nisu morali ništa da menjaju. Na žalost, tamo gde ima ponosa za Ljubav mesta nema. Svi će morati u jednom trenutku da biraju između Ponosa i Ljubavi.

A kako je Mesec u Vodoliji, društvo će biti zainteresovano za mnoga udruženja i humanitarne organizacije. Svest ljudi će biti razvijenija i sve više će se zanimati za dešavanja u društvu nego u kući i porodici. Dominiraće ženska energija, jer muška kao da će gubiti svoj identitet i snagu (Mars u Ribama konjunkcija Neptun). Uloge će biti zamenjene. Interesovanja za magiju i okultno pojačana. Na mundanom nivou, u nekim zemljama biće pobune, tražiće narod veću slobodu i prava, a u nekim, gde se oružje drži, biće u pogrešne ljude usmereno iz potpuno nebulozne ideologije (Mars u Ribama konj.Neptun). Mars u Ribama je poput pijanog vojnka koji puca svuda oko sebe, potpuno nesvestan da nije na bojnom polju i da oko njega strada nevin svet.

Imaćete puno novih, a starih susreta. Mogući su susreti sa osobama iz prošlosti (retrogradni Merkur) ponovljene priče, oživljene ljubavi, susreti koji će vas inspirisati i motivisati. Možda neće biti u skladu sa okolnostima, ali Ljubav ne zna za granice. Ona je slepa, ona ne vidi, ona dodiruje da bi videla, ona miriše da bi zapamtila, ona ljubi da bi osetila i ona proživljeno ne zaboravlja. Pamti i kroz živote, vekove, godine, granice. Seća se i kad se više ne seća koga se treba setiti, samo osećaj sećanja i prepoznavanja ostane. Neki su srećniji, pa pronađu drugi deo sebe i nastave tamo gde su stali, drugi samo novi dogovor naprave, a neki i dalje traže. E pa, vi što tražite, želim vam da u ovoj godini pronađete ono što vam nedostaje, onaj deo sreće, onaj nepopunjeni delić srca kome tako malo fali da bude potpuno, ispunjeno i srećno.    

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD