Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Mesečevi čvorovi i Sunce – 3.deo

Onaj ko ima Sunce na osi čvorova nema prostora da bude prosečan. Ako bude razmišljao i funkcionisao kao prosečan, to je da ima vrednu stvar sa kojom ne zna šta da radi. Njemu je dato da dobija preko Sunca na Severnom čvoru i da ima određene uspehe u simbolici onoga što Sunce daje (slava, pozicija, položaj…), ne ulazeći u to da li imamo pomračenje Sunca ili Meseca.

Ako je Sunce na Južnom čvoru, on ima osećaj gubitka. Čovek čak ne živi ni prethodnu inkarnaciju, već dve inkarnacije iza ove i uopšte ne shvata šta mu se događa - gleda slike i događaje i ne razume, nema osećaj i samo gubi, stvari mu prosto nestaju. Led nije zamišljen da traje, slike koje dobijamo od leda traju samo određeno vreme i onda se tope, tako se i sve što je na Južnom čvoru topi i nestaje. Izgleda nam stvarno i što više poverujemo u to, to se lakše gubi, to pre nestane.

Južni čvor je jedno ogromno polje znanja i sećanja baš kao genetika, to je inteligencija koja nam daje mogućnost da ako znamo šta je u Južnom čvoru, znamo i da naša svest više nije u malom krugu oko te tačke, što znači da ta planeta ne može da funkcioniše ako ima sećanje na neprijatelje i probleme. Ta planeta mora da radi za mnogo šire, za mnogo veće.

Ko god da je povezan sa čvorom, naročito sa Južnom čvorom jer ulazi duboko u 1. čakru, u nesvesno, svoja dela mora da čini za opšte dobro, a ne samo za sopstveno, da ne bi živeo u tom malom krugu prethodnog života odakle doživljava gubitke.

Moramo raditi za opšte i samo tada imamo svrhu, stabilnost, samo tada počinjemo da delujemo tako što spajamo svoju 1. i 7. čakru i tako dolazi do ispravljanja karme i svih onih stvari koje su zabeležene u genetici, u našem zaleđenom, davnom sećanju za koga više i ne znamo šta je. Zato nam je važniji Južni čvor za naš napredak, pa tek onda Severni.

Severni se pojavljuje kao dobitak, kao otvaranje kapija Univerzuma u kojima ćemo otvoriti svoju 7. čakru samo zato što imamo dobru 1. Niko nema šanse da otvori 7. čakru ako 1. čakru nije, ako se nije povezao potpuno sa jezgrom Zemlje, uopšte nema šanse zato što će ono što će dobiti kroz 7. čakru biti toliko malo, kao hrana koja mu produžava život još koji dan ali mu ne daje večni život, to nije hrana besmrtnosti.

Svako bi trebalo da se zapita da li ima neku planetu na tom delu i kako je koristi – na običan način ili zapravo kroz tu planetu radi za opšte dobro, za neku širu stvar, zbog čega je ta planeta i zamišljena da bude tu.

Primer 1: Dalaj Lama

On je rođen desetak dana pre totalnog pomračenja. Sunce mu je sa Južnim čvorom u konjunkciji u 1. kući, i to su stvari koje mogu da budu jako duhovne ako znamo da ih razvijamo. On je kralj Tibeta koji je izgubio kraljevstvo, on je prvi Lama koji je otišao i koji je zapravo izbačen odatle, što je slika Sunca na Južnom čvoru.

Šta je njegovo biće htelo? Da uđe u 1. čakru. Ne da bude na tom položaju već da ode u dubinu, da ode u svoju 1. čakru i da svoje Sunce zaroni. Sunce na Južnom čvoru egzaktan sekstil Neptun i još sekstil sa Mesecom koji mu je dispozitor, pri čemu su Mesec i Neptun u konjunkciji. Ovde imamo vrlo razvijenu spiritualnu dušu koja je svesno odlučila da će ići drugim putem i ovo je jako važno. Imajući ovakvu prirodu koja ne ulazi u borbu i bivajući kralj koji iz Južnog čvora okreće pun krug, on čisti mnogo toga, ne samo iz svoje karme nego generalno omogućava integraciju ova dva dela jer od toga zavisi život na planeti Zemlji. Ako od nečeg zavisi, to je upravo od sposobnosti da se Cerera i tamna strana Meseca spoje, da budu jedno i oni koji imaju tu funkciju da idu u Južni čvor i da mogu da se povežu sa druge strane, da obezbede izlaz odatle, oni obezbeđuju to kruženje energije, spajanje ta dva potpuno različita sveta.

Svet se ne razvija tako što se razvija prvo 1. pa 2. pa 3.,4.,5.,6.,7. čakra, svet uopšte nije strela vremena, već se sve razvija u krugovima tako što se 1. i 7. uvek spajaju. Da bismo razvili više stanje svesti moramo ući duboko u 3° Škorpiona i odatle napraviti delo koje je važno za sve ono što je iznad.

Kada vidimo da je planeta na Južnom čvoru, recimo Sunce koje je svest, dobro postavljena sa dispozitorom ili ponekad sa vladarem Severnog čvora što u njegovom slučaju sve imamo – on ima prvo sekstil sa Mesecom koji je dispozitor, sa druge strane egzaktan sekstil sa Neptunom, sa treće strane vladar Severnog čvora je Saturn koji je u trigonu sa tim Suncem – znači, to je velika duša koja je potpuno svesno inkarnirana u jednom trenutku u vremenu istorije da obezbedi ovaj prelaz.

Ništa čoveku ne vredi da se bori i da stiče ako istovremeno nema kontakt sa onim što mu je najmanje poznato, što često zove svojom opozicijom, svojim neprijateljem – ako tu stvar u sopstvenom životu negde ima, u jednom trenutku to prevlada jer on mora da zaspi kada se budi to biće koje je uvek tu. Jedina stvar koju čovek može da uradi da bi zaista uzimao tu hranu koja će biti nektar Bogova, da bi zaista mogao da stiče, jeste da podržava sve ono što su u njegovom životu “neprijatelji” da bi od toga napravio veliki sistem okretanja energije.

Primer 2: Keli Kvin, poznata kao vidovita

Bila je veliki vidovnjak, radila je sa mnogim poznatim ljudima i veruje se da je radila i za samu vladu SAD-a. Kod nje je Sunce na Južnom čvoru u Ribama. Ima sekstil sa Saturnom koji je vladar 11. kuće ali što je mnogo važnije, vladar 3. kuće koji predstavlja reči i ono što će ona negde saznati, Merkur, je u 11. kući u Vodoliji, a njegov dispozitor je ovaj Saturn koji se povezuje dobro sa Suncem.

Sam Merkur-Saturn kao i Merkur i Uran imaju kvadrat i ona, ako bismo logički gledali, teško da bi dolazila do nekakvih zaključaka, ali ona se povezuje preko ovog Saturna koji je vladar ne samo 11. nego i dispozitor vladara 3. kuće sa Suncem i ona u jednom trenutku odatle, iz te 12. kuće, iz Riba, sa Južnog čvora i Sunca počinje da izvlači poruke, slike i jasne vizije.

U Južnom čvoru se nalaze sećanja i ako bismo znali ono što je u Južnom čvoru, mi bismo definitivno znali sudbinu jer sve što nas interesuje je kod našeg života, a on je sadržan u DNK. Šta je DNK kod nego Južni čvor, šta je Južni čvor nego fiziologija? Ako hoćemo da vidimo kakvo nam je zdravlje, kakva nam je fiziologija, stavimo Južni čvor na Ascendent i podelimo ceo sistem kuća odatle. To se zove čakra-čart i odatle razmatramo energetske tokove i kako šta ide, a to je samo zato što je Južni čvor polje, kod, genom koji nosi priču stvari u našem nesvesnom, a to su geni i oni su sudbina.

Ako znamo priču svojih gena, znamo šta će biti. Biće ono što je bilo jer je vreme okruglo.

Ono što je bilo u jednoj polovini kruga samo se preslikava na drugu po fraktalnom mehanizmu što znači ekstremno slično. Čitava stvar života jeste u tome da se sve odvija u fraktalima, a to znači da ono što smo imali u jednom modelu potpuno će se odvijati u drugom odnosno u najvećoj sličnosti. Tako se prenose genetske osobine sa jedne osobe na drugu, tako se sve stvari ponavljaju. Na tome je zasnovana u astrologiji i čitava misterija našeg života.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD