Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Astrološko isceljivanje i balansiranje 6. energetskog centra

Samo ime 6. čakre Ađna (na sanskritu Ajna) znači znanje ili spoznaja, što ukazuje da se ova čakra odnosi na um i da je mesto gde stvaramo bitna uverenja koja kreiraju i na određeni način usmeravaju i kontrolišu naš život. Ađna takođe znači i komandni centar ili kontrola, a kako je ovaj centar povezan sa pinealnom žlezdom koja sa hipofizom kontroliše rad svih žlezda sa unutrašnjim lučenjem i hormonski status, to suštinski i jeste kontrolni centar na i fizičkom nivou.

Ovo je mesto gde ulazimo u svet unutrašnjeg vida ili u čarobni svet posmatranja koje nam određuje svet imaginacije, intuicije, vizuelizacije, vidovnjaštva i snova. Međutim, gledano iz jednog dubljeg nivoa, mi zapravo tim unutrašnjim vidom kontrolišemo stvarnost, jer vidimo ono što je u skladu sa našim sopstvenim uverenjima i na taj način privlačimo događaje i osobe u svoj život. Šesta čakra je i centar duhovnosti, kroz ovu čakru takođe spoznajemo i smisao ili svrhu i ona nam omogućuje da intuitivno sagledamo budućnost. Bazični problem koji 6. čakru vodi u disbalans je razdvajanje, zatim razna iskrivljena uverenja, sujeverje i određene iluzije kao beg od stvarnosti.

Balansirana 6. čakra nam omogućuje da vidimo širu sliku i ono što nije samo umom dokučivo, da vidimo sadržaj iza forme. Tada imamo dobru intuiciju i memoriju, izraženu maštovitost i kreativnost i sposobnost za dobijanje odgovora kroz snove, u meditaciji ili kroz sinhronističke poruke. Balansiranost ukazuje da smo 6. čakru, kao predstavnika Neba, spojili sa njegovim parom suprotnosti, sa 2. Venerinim centrom, preko koga naša 6. čakra ima cilj da se ostvari na Zemlji. Kruženje ova dva centra preko centralne srčane 4. čakre daje nam lepu i laganu (Venera) životnu filozofiju i uverenja (Jupiter) sa kojima imamo sposobnost da se izdignemo iznad perspektive da je život stalna patnja i borba za preživljavanje, jer vidimo dublje značenje svega, tj. uočavamo smisao i svrhu svega oko nas.

Disbalans na mentalnom i emotivnom planu se manifestuje kroz razne predrasude, predubeđenja, pogrešna ili iskrivljena uverenja i stavove, kao i kroz negativnu životnu filozofiju koja nam oblikuje život. Tada smo skloni razdvajanju istine (Jupiter) i lepote (Venera), imamo stav da je život stalna patnja i borba za preživljavanje, u mnogo čemu vidimo suprotnosti i često smo nezadovoljni sobom ili drugima. Kada smo previše na jednoj strani, tada nemamo sposobnost da vidimo sadržaj iznad forme, ne možemo da ostvarimo i materijalizujemo svoje ideje i imamo odbrambeni stav u komunikaciji, jer se stalno držimo svoje “istine” i “ispravnosti”, a to nas sve više vodi u osećaj nezadovoljstva i besmisla. Kako je sve ono što iz tog ugla “vidimo” i ono čega se držimo, a što predstavlja neka naša uverenja, zapravo način na koji privlačimo dogadjaje i osobe u svoj život, onda ćemo i privlačiti neudobne sadržaje koji nam daju besmisao života, nedostatak inspiracije i osećaj nemanja svrhe. Takođe, tada nemamo ni sposobnost da vidimo budućnost, da intuitivno predvidimo nove trendove, ne možemo da se setimo snova, nismo sposobni da vizualizujemo. U disbalansu smo skloni i da etiketiramo, klasifikujemo i odbacujemo neke stvari, a to nas na nesvesnom nivou blokira i zatvara naš um za nova iskustva.

Kao što je već pomenuto, na nivou fiziologije 6. čakra je povezana sa: autoimunim nervnim sistemom, hipofizom, hipotalamusom, zatim sa čelom, slepoočnicama, sinusima, očima, ušima, nosem i kičmenom moždinom. Znači, disbalans u 6. čakri može se manifestovati kao određeni problem sa vidom i očima, kao katarakta, oboljenje sinusa, loša memorija i slabo pamćenje (čak i gubitak pamćenja), zatim kao neko autoimuno oboljenje, glavobolja, nesanica, košmarni snovi, potištenost, nervna labilnost ili nervni slom, šizofrenija, i sl.

Na nivou astrologije na disbalans u 6. čakri ukazuje najpre loša pozicija i dispozicija Jupitera (znak, kuća, aspekti), zatim malefici u 9. i 12. kući ili problematični vladari 9. i 12. kuće (pozicija, dispozicija, aspekti) i kada je nešto aflikovano u znacima Strelac i Ribe.

Čakra testom i astrohiling konsultacijom se utvrđuje na kom nivou postoji problem i disbalans u 6. centru i određuje se redosled astrohiling pristupa rešavanja tog disbalansa. To mogu biti hronična (natalna) stanja, ali i akutna stanja ili super-akutna stanja koja aktiviraju određeni neudobni tranziti. Na osnovu toga se određuje tip astroterapije koju je potrebno primeniti (A, B, C ili D) i klijent dobija određenu kombinaciju vibratornih esencija i posebne energetske vežbe za otvaranje i balansiranje 6. centra.

Klijentu se takođe savetuje vođenje dnevnika i beleženje svojih opažanja u vezi sa promenama, a isto tako mu se savetuje i korišćenje određene afirmacije koja podržava rad na datom disbalansu. Za 6. centar to može biti neka od sledećih afirmacija:

 • Verujem da će me životni proces dovesti do najvišeg dobra.
 • Imam savršen životni prostor.
 • Intuicija me uvek vodi pravim putem.
 • Moja vera je nevidljiva sila koja me vodi uspešno kroz život.
 • Otvoren / otvorena sam ka unutrašnjoj mudrosti.
 • Život mi je ispunjen plemenitošću i ljubavlju.
 • Imam snažne i jasne unutrašnje vizije.
 • Misli su mi jasne, jer vidim pravu prirodu svega.
 • Verujem svom unutrašnjem vođstvu.
 • Sa lakoćom ostvarujem svoje vizije.
 • Povezujem se sa svojim Višim ja.
 • Lagano pratim svoje želje i ostvarujem svoje snove.
 • Otvaram se ka unutrašnjoj mudrosti.
 • Imam osećaj za buduće trendove.
 • Sledim svoju viziju i svakodnevno dobijam unutrašnje poruke i smernice.
 • Ne sumnjam u dobrobit božjeg promisla.
 • Svuda uočavam smisao i svrhu.
 • Imam neiscrpnu inspiraciju koja me svakodnevno čini srećnim / srećnom.
 • Osećam da idem ka ostvarenju svoje Velike misije.

Ishrana i post

Jupiter se vezuje za masti, o čemu govori i njegova egzaltacija u znaku Raka koji predstavlja mlečnu mast (kajmak), pa će Jupiter primarno opisivati svu vrstu hrane koja je visoko kalorična i masna. Ali, kako je Jupiter sklon preterivanju a ima izgon u znaku Device koja se odnosi na fiziologiju, naravno da svako preterivanje sa masnom ishranom ne prija samoj fiziologiji čoveka i može biti uzrok određenih bolesti. Takođe, Jupiter i Venera koja se odnosi na ugljene hidrate kruže zajedno, a kako je u Devici u znaku fiziologije i Venera u padu, jasno nam je da svako preterivanje i sa ugljenim hidratima oštećuje fiziologiju, jer se neiskorišćeni ugljeni hidrati pretvaraju u masti i skladište.

U Jupiterovu hranu spadaju sve dobre masti omega 3-6-9 (maslinovo ulje, laneno ulje, riblje ulje, ajkulino ulje, laneno seme, losos, avokado), zatim kajmak, masti, puter, gi (Ghee) pročišćen maslac, paradajz, plavi patlidžan, slatki koren, kesten, smokve, grožđe, šljive, borovnice, jagode, banane, muskatni orah, maslačak, artičoka, metvica, javorov sirup, šećer od šećerne trske, šlag.

Kod jako ugroženog 6. centra savetuje se post (samo voda) četvrtkom jer je to Jupiterov dan.

Proces balansiranja

Balansiranje 6. energetskog centra se odvija u 3 faze:

1. faza je čišćenje i otvaranje, što je za 6. energetski centar oslobađanje od uverenja da je istina ili stvarnost samo ono što se može umom ili logikom razumeti i što se očima može videti.

U početku procesa balansiranja može se javiti povećana potreba za snom, teže buđenje, a snovi su intenzivniji i sadrže određene poruke. Ova prva faza može biti propraćena i glavoboljama u predelu čela i slepočnica, a mogu se javiti i iskrice ili svetlucanje pred očima.

2. faza je balansiranje, u kojoj nastupa veća povezanost sa sobom i osećaj radosti.

U ovoj fazi se sve sagledava jasnije, intuicija se povećava i mogu se prepoznati razne povoljne mogućnost, a neke vizije i unutrašnje želje se lakše i brže ostvaruju. Osoba je takođe zadovoljnija i srećnija, sve je ređe skeptična i sa mnogo većim optimizmom gleda na život. Odjednom, osobi izgleda kao da joj se otvorio neki novi svet prepun mogućnosti i sve je nekako mnogo dostižnije i pristupačnije nego ranije, jer sve nekako brže i lakše ostvaruje i materijalizuje.

3. faza se odnosi na proces da se taj balans zadrži, zapravo da postane stabilno stanje odakle osoba počinje da otkriva nove potencijale.

Ovo je faza u kojoj je osoba apsolutno svesna da sama svojim uverenjima kreira svoja ograničenja i mogućnosti. Jasno joj je da ona sama drži život u svojim rukama i da može uticati na svoj prosperitet i benefite.

U 6. čakri smo uspostavili balans kada naučimo da verujemo (6. čakra) svojim čulima (2. čakra) i kada uspemo da se intuitivno prepustimo (6. čakra) određenom emotivnom naboju (2. čakra) i dozvolimo sebi da osećamo, a potom uspemo da tu radost i zadovoljstvo zadržimo unutar sebe - unutar svoje Duše (u 4. čakri). Dobro kruženje energije u ovom srednjem prstenu Jupitera i Venere koji sačinjava 9. Neptunovu čakru govori da smo propusni za jedan Viši božanski tok i kosmičku svest, da smo stekli uverenje (Neptun) da zaslužujemo sreću i zadovoljstvo koje imamo, da su lepota (Venera) i istina (Jupiter) jedno i da smo spremni da ostvarimo i živimo svoj san ili svoju Veliku misiju.

 

Literatura:

- Lekcije iz „Energetske Astrologije“ i „Astro Healing“-a Instituta za astrološka istraživanja i edukaciju „Johannes Kepler“

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD