Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Predsednik SAD, Barack Obama

Predsednik Barak Obama je rođen 4. avgusta 1961. godine u 19:24 u Honoluluu na Havajima, sudeći prema podacima sa kopije njegove krštenice, koja je objavljena na njegovoj internet stranici tokom kampanje 2008. godine.

Knjiga Prognoza za 2010-tu godinu nagovestila je da ta godina neće biti dobra godina za predsednika Baraka Obamu. Upravo tako je i bilo. Uprkos istorijskog usvajanja zakona (reforma zdravstvene zaštite, reforma finansijske regulative i bankarskog sistema), njegov program je bio toliko nepopularan kod većine Amerikanaca da je njegova partija izgubila kontrolu nad Predstavničkim domom u okviru jednog od najpotpunijih preokreta ikada na izborima za Kongres sredinom predsedničkog mandata. U Senatu je takođe izgubljeno šest mesta, a došlo je i do ogromnog prelaska državnih guvernera i državnih zakonodavaca iz njegove Demokratske Partije na stranu Republikanaca. Njegov lični rejting je drastično opao, što je kao mogućnost detaljno opisano u knjizi prognoza za 2010. godinu, a odnosi se na kvadrat tranzitnog Saturna prema njegovoj natalnoj Veneri. Pa ipak, „Veliki komunikator“ kako ga često nazivaju (kao nekada Ronalda Regana) nakon svega je insistirao na tome da težak poraz koji su pretrpeli za Demokrate ne predstavlja odricanje od njegovog programa, već je jednostavno reč o „problemu u komunikaciji“.

On nije posvetio dovoljno vremena efikasnom obrazlaganju razloga za politiku koju je njegova partija usvojila, zbog čega ih glasači nisu mogli shvatiti na pravi način. Ovaj „prekid veze“ sa narodom nije promakao svim novinarima. Kako je opisala kolumnistkinja Vol Strita, Pegi Nunan (Peggy Noonan): “Njegova uzdržanost je ogromna, pa čak i prema sebi samom. Dok je govorio, činilo se da pripoveda sa distance.... Njegovi pomoćnici su mu stalno govorili (nakon poraza na izborima za Kongres) „Pokaži poniznost“. Ali mu nikada nisu rekli kako poniznost izgleda. Ne znajući kako da je oseti, time ni kako da je pokaže, odlučio je da obelodani poniženje. Izjavio je da smatra da su izbori „ponižavajući”!

Možemo pogledati i njegov natalni i trenutni progresivni horosop:

U astrologiji Uran predstavlja uzdržanost prema drugima, kao i nepovezanost sa njima, dok Neptun predstavlja iluziju ili razočaranje u pogledu stvarnosti. Baš kao što je 2010. godine tranzitni Saturn pravio kvadrat sa njegovom natalnom Venerom, tranzitni Uran je činio to isto tokom 2011. godine. Pošto Venera (i Jupiter) predstavljaju popularnost i odobravanje, rejtinzi u pogledu podrške Obami su bili prilično haotični i neujednačeni. To je priroda Urana. Prema tome, on će takođe biti sklon da poništava sopstvene vrednosti, budući da Venera predstavlja vrednosti, a Uran ili ukazuje na nepredvidivo ponašanje koje je u suprotosti sa tim vrednostima ili na iznenadnu promenu u pogledu vrednosti. Istovremeno se njegov natalni Uran i Severni Mesečev Čvor nalaze u opoziciji sa tranzitnim Neptunom od januara 2010. godine, a to će trajati do februara 2012. godine. Budući da je Uran planeta koja mu je vladar horoskopa (ascendent mu je u Vodoliji, a Uran je vladar Vodolije), njegovo ponašanje se u svakom slučaju može činiti uzdržanim ili ravnodušnim. Ali sa opozicijom Neptuna sa Uranom, njegovim vladarem horoskopa, od početka 2011. godine, bi zaista mogao da doživljava jednu fazu u svom životu u kojoj se oseća ili ponaša kao da nije u kontaktu sa stvarnošću kakvu je oduvek poznavao. Pretpostavio bih da on svoj život i svoju ulogu sagledava kao nešto što je nadrealno, potpuno drugačije od bilo čega što je ranije doživeo ili očekivao. Sve mu je novo, a njegov uspeh će veoma mnogo zavisiti od njegove spremnosti da se prilagodi toj novoj realnosti i da je prihvati. Ukoliko u tome ne bude uspeo, izvesno je da će pred njim biti trnovit put. Ako bude bio sposoban da to sprovede u delo, to će sigurno biti jedan od najinteresantijih perioda rasta za gospodina Obamu, kao i za Amerikance (pa čak i svet) kojima on služi.

Kao što prošlost predsednika Obame nije bila preterano stabilna, tako verovatno neće biti ni njegova neposredna budućnost. Čini se da će naročito naredne dve do tri godine biti izuzetno izazovne po pitanju ostvarivanja njegovih spoljašnjih ciljeva, kao i po pitanju doživljavanja bilo kakvog vida unutrašnjeg mira i zadovoljstvau pogledu onoga ko je on. Pre svega, njegov progresivni ascendent je u opoziciji sa progresivnim Merkurom i Marsom, a oni obrazuju težak T-kvadrat sa njegovim natalnim Saturnom. Merkur u teškom aspektu sa Saturnom može da označava period dubokog razmišljanja i ozbiljnih misli po pitanju onoga što osoba radi. Ukoliko ne bude sagledavao stvari na objektivan način, postoji opasnost od previše ličnog doživljavanja svega, kao i pada u depresiju. Mars i ascendent u lošem aspektu sa Saturnom mogu ukazivati na period u kome pojedinac ima osećaj da izuzetno puno radi, ali da se kao rezultat tih napora malo toga primećuje. To se može podudarati sa napetošću i frustracijom usled toga što se stvarine obavljaju na vreme i način na koji je bilo planirano. Predsednik Obama će tokom 2012. godine morati sjajno da uvežba veštine ovladavanja stresom, kako ne bi zapao u stanje mentalne i / ili psihičke iscrpljenosti, odnosno da ne bi „pregoreo“. To je slično onome kroz šta je prolazio predsednik Džordž Buš (George W. Bush) tokom 2006. godine.

Ono što dodatno komplikuje situaciju jeste njegov Hironov povratak (lična senzitivnost ili osećaj ranjivosti) koji obrazuje T-kvadrat sa njegovim natalnim kvadratom Meseca i Plutona. Ovo počinje u martu 2011. godine i trajaće do januara 2013. godine. Kvadrat natalnog Meseca u Blizancima sa Plutonom u Devici ukazuje na oblast njegove najnaglašenije senzitivnosti. Na osnovu toga vidimo gde se nalaze njegove najveće emocionalne potrebe, kao i to na koji način on ostvaruje emocionalne veze sa drugima. Mesec u Blizancima ukazuje na to da su njegove emocionalne potrebe za povezivanjem direktno u vezi sa njegovom sposobnošćuda izrazi sopstvene ideje, kao i da prenese sopstveno viđenje sebe kao inteligentne osobe. To je kao kada bi se reklo „Ukoliko sam inteligentan, shvatićeš da zavređujem da me voliš.“ To što mu je natalni Mesec u kvadratu sa Plutonom govori da su te emocionalne potrebe su povezane sa konceptom reforme,ili „promene.” On oseća duboku emotivnu potrebu da bude pokretač „promene“ i to moraju biti njegove ideje (Blizanci) koje će dovesti do promene ili reforme. Ukoliko bi to bile ideje nekoga drugoga, on će imati potrebu da ih modifikuje i da im na taj način ostavi sopstveni pečat. Problem je u prihvatanju – prihvatanju ideja u vezi sa promenom koje su inicirali drugi. Drugim rečima, kada je gospodin Obama pod stresom, svi treba da se menjaju – osim njega. Međutim, Hironov tranzit u kombinaciji sa ovim kvadratom može dovesti do toga da se drugi ne menjaju u skladu sa njegovim viđenjem stvari, umesto toga oni zahtevaju od njega da se on promeni. Zbog ovoga će verovatno imati osećaj da je povređen i ranjen. Da li će ga to konačno dovesti do prihvatanja promene sopstvenih ideja ili svog programa, ili do sve tvrdoglavijeg odbijanja suprotne strane i do toga da bude još opsesivniji u pogledu toga što drugi ne sarađuju koliko bi trebalo? U najgorem slučaju, ovo može dovesti do pokušaja da bude zbačen sa vlasti do 2013. godine, jer će mu istovremeno tranzitni Saturn biti u konjunkciji sa natalnim Neptunom i u kvadratu sa natalnim Suncem.

Zapravo, moguć je još jedan scenario do čega bi moglo doći u najgorem slučaju. Od maja 2012. sve do februara 2015. godine tranzitni Neptun će obrazovati isti T-kvadrat prema njegovom natalnom T-kvadratu u koji su uključeni Hiron, Mesec i Pluton, što je ranije činio Hiron.

Ukoliko ne nauči da upravlja sopstvenim emocijama na efikasan način, mogao bi se dezintegrisati u psihološkom ili fizičkom smislu. Neptun u ovakvom aspektu može ukazivati na odvojenost od stvarnosti, sklonost da se bude „dezorijentisan“. Pojedinac može postati zaboravan, ili mora da se nosi sa činjenicom da je na drugim ljudima da ponovo uspostave vezu sa njim. To možda neće biti lako u slučaju ovog natusa, budući da je rođen sa Suncem u Lavu.

Progresivno Sunce mu je u 2011. prešlo u znak Vage, znak ravnoteže i umerenosti. A ostaće u ovom znaku narednih trideset godina nagoveštavajući da će njegov uspeh biti povezan sa sposobnošću i spremnošću da izgradi konsenzus između svih strana, da pronađe zajednički jezik sa drugima. Ali i ovde on odmah ima jedan problem, zbog toga što će se njegovo progresivno Sunce u Vagi naći u teškom kvadratu sa njegovom natalnom Venerom koja je vladar Vage. To je kao da zna da mora da izgradi konsenzus, ali da ne zna na koji način da to pravilno izvede. Konsenzus ne znači da drugi ljudi moraju da dovode u pitanje svoje vrednosti da bi se složili sa vama. To znači da vi morate da napravite kompromis i pronađete zajednički jezik sa njima. Ovaj kvadrat sa Venerom će biti aktivniji tokom 2012. nego što je bio tokom 2011. godine. Ali čak i u kvadratnom aspektu, Suncu i Veneri se može ukazati način kako da sklope korisne saveze, čak i ukoliko su podstaknutiu početnim naletima neslaganja.

Mesec u Blizancima u horoskopu predsednika Obame takođe ukazuje na gubitak pažnje i izgleda neodlučno. Ukoliko je neoprezan, može dovesti do oslanjanja na lekove ili narkotička sredstva. Možda neće dobiti tačnu dijagnozu ili savet, a rezultat toga može biti niz neprijatnih situacija koje će ga predstaviti u takvom svetlu da će drugi dovoditi u pitanje njegov zdrav razum.

Ključ za to da sledećih nekoliko godina budu zdrave i konstruktivne izgleda da zavisi od njegove spremnosti da postane fleksibilnji, dok istovremeno treba da ostane u skladu sa idejama i politikom svoje partije. Moraće da održava svoju pažnju fokusiranu na samo jednom problemu u datom trenutku, a ne da dozvoli sebi da postane rastrojen ili da prestane sa radom pre nego što njegov posao na bilo kom projektu bude završen. U tom smislu, mora pokazati da je povezan sa voljom naroda kome služi, a ne da preuzima na sebe nezahvalnu ulogu da obavlja više stvari odjednom. Pa ipak, Mesec u Blizancima, zajedno sa drugim delovima njegovog horoskopa, takođe ukazuje na izuzetno kompleksnog čoveka sa višestrukim ličnostima koje nisu uvek međusobno povezane. Na ovo verovatno ukazuje Pegi Nunan (Peggy Noonan) kada kaže, “Njegova uzdržanost je ogromna, pa čak i prema sebi samom.” Sam po sebi Mesec u Blizancima može stati na obe strane nekog problema. Kritika ga često optužuje za „nerazumljive govore“, kada jedan dan stameno zastupa određenu poziciju, a onda sledećeg dana karakteriše svoj stav na način kojim zapravo prebacuje svoju podršku na suprotnu stranu. Prema tome, on tako poništava svoj prvobitni stav. Takođe postoji i sukob između njegove dve muške planete; Sunca u Lavu i Marsa u Devici. Sunce u Lavu predstavlja „Čoveka koji će biti Kralj“, sa porivom da učini velike, pa čak i istorijski značajne stvari kao predvodnik drugih. On vlada. Ali Mars u Devici je građanski sluga, organizator svoje zajednice, onaj koji reguliše. Može ukazivati na sklonost da se bude obuzet najsitnijim detaljima, mikroupravljanjem i sitničavošću, uz rizik da se uzvišenija vizija lidera izgubi u tolikoj zamršenosti. Da li je on lider ili je sitničavi sluga? Da li uspeva da zadrži na umu sveobuhvatniju sliku, ili pridaje previše značaja minornim detaljima koji mogu da izbace iz koloseka tu sveobuhvatnu viziju? On mora da raščisti sa sopstvenom predstavom koju ima o sebi, a dok to ne učini njegov život će biti pun izazova i neujednačen. Zauvek će poništavati sopstvene pozicije i stavove, a na taj način i svoj potencijal da bude veličanstven, predvodeći naciju (pa čak i svet) putem konfuzije, neizvesnosti, paralisanosti, a konačno i putem besa i odbijanja.

Postićiće uspeh ukoliko iskreno bude pokušavao da napravi kompromis i pronađe zajednički jezik sa opozicijom, a za sada ima mogućnosti da pronađe ključne osobe koje žele da poboljšaju blagostanje zemlje i koje su spremne da zajedno sa njim rade na tome. Imaće mogućnosti da sprovede usvajanje značajnog zakona što će javnost poštovati i svojim delovanjem će dovesti do toga da se sama nacija oseća dobro, pa tako i on kao njihov predvodnik. Može povratiti svoje sopstveno samopouzdanje zahvaljujući ovakvim uspesima. Ukoliko bude išao tim putem, narod će biti svedok moćne transformacije predstave o njemu, od predstave o ukorenjenom ideologu, do slike koja ga predstavlja kao umerenijeg, istinski zainteresovanog da vodi svoju zemlju napred, bez obzira nastranačku pripadnost. Na ovom putu, ponovo će moći da stekne podršku nezavisnih i da pobedi na ponovnim izborima 2012. godine. On može biti lider.

Ali, ukoliko ne uspe da iskoristi povoljne trenutke da napravi dvopartijsku koaliciju, doći će do jačanja potpune blokade i otpora prema njegovim idejama. A što su ličnije kritike i odbijanje koje će primati od strane javnosti, postajaće sve ranjiviji u pogledu povlačenja iz realnosti, birajući nasuprottome da živi u svetu fantazije gde sve što radi, radi kako treba, i gde se svaka kritika koja mu je upućena odbacuje ili racionalizuje. Ovde opasnost leži u tome da će njegov liderski mandat biti povučen od strane javnosti. Da stvari budu gore, to bi u njemu moglo izazvatitakav emocionalni stres koji bi uzrokovao kako psihičke, tako i fizičke komplikacije do 2013. godine. Ukoliko do toga dođe ispaštaće država, ačak i čitav svet. Nadajmo se da takav put neće biti izabran. Čini se neizbežnim da su izazovi pred kojima će se naći država u periodu između 2012. i 2015. godine blisko ispreplitani sa liderskim sposobnostima i psihičkim integritetom svog predsednika, Baraka Obame.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD