Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Isceljivanja arhetipa Strelca

Da li ste spremni za avanturu? Da li ste sad, ovog momenta spremni da sve ostavite i krenete u otkrivanje nekih novih horizonata, dubina, širina, visina, tragajući za onom iskrom koja budi osećaj da ipak sve ima smisla? Ako jeste, sigurno da imate jakog Strelca. Jer jedino je Strelac taj koji na prvo mesto stavlja potragu za višim smislom, tragajući pogledom (unutrašnjim ili spoljašnjim) ka nečemu novom što bi mogao da prepozna kao sledeći putokaz ka svom cilju. Strelac uvek nosi strelu, samo je pitanje da li zna kuda gađa. Ponekad se meta može činiti zamagljeno i tada ovaj arhetip može ući u svoj disbalans. Najvažniji simptom ovog disbalansa je gubitak vizije. A vizija je ono što Strelčevima daje gorivo, i kada je ona jasna tada... pa, tada je apsolutno sve moguće. Tada je Strelac u stanju da pređe sedam dolina, i sedam gora i sedam mora kako bi dostigao svoj cilj. Samo je važno da zna kuda ide.

Strelac je treći vatreni znak zodijaka i on je Majstor Vatre, a ukoliko na čovekovom telu prepoznamo energetske centre preko kojih se ova energija iz jezgra zemlje i Plutona prenosi ka Galaktičkom centru, a pre toga ka Suncu (na šta nam ukazuje tačka u solarnom pleksusu gde Kentaur postaje besmrtni Čovek), Jupiter koji vlada znakom Strelca će vladati 6. energetskim centrom, koji se nalazi u predelu očiju, čela, temena glave, i mozga. U ovom energetskom centru se nalaze ključne endokrine žlezde, kao što su epifiza, hipofiza i druge, koje upravljaju unutrašnjim funkcijama, i energetskom cirkulacijom u telu. Jupiter je onaj koji nam širi viziju, i pod njegovom je vladavinom pozitivan pogled koji je pun tolerancije, strpljenja, mudrosti, i prepoznavanja. Kada povežemo pogled sa elementom vatra – dobijamo ključno učenje ovog znaka – znanje o otkrivalačkoj vatri svesti – svesno usmeren pogled koji svojom unutrašnjom vatrom prepoznavanja budi, pokreće i usmerava čoveka ka svom krajnjem cilju: povezivanju sa celim univerzumom u harmoniji sa jedinstvenim taktom vremena koji udara sam Centar galaksije. Kada nas neko pogleda toplo možemo doživeti osećaj uzdizanja, pokretanja pozitivnih misli i ideja, a kada isto tako sami sebe pogledamo mi pokrećemo unutrašnju vatru koja nam omogućava podizanje energija.

iz teksta Evolucija arhetipa Strelca

Agrimony – život kroz ružičaste naočare

Ako je Strelac (Sunce, Mesec, Ascendent u Strelcu) na ovom putu usled svoj ogromnog entuzijazma i često preterivanja izgubio jasnoću prepoznavanja i vizije, tada ulazi u stanje kompenzacije, koja za razliku od ostalih znakova, naizgled, ne deluje baš tako loše.

Agimony je bahova cvetna esencija koja odgovara arhetipu Strelca, i u ravnoteži ovaj tip karakteriše velika potreba za lakoćom, srećom, ushićenošću. Ovo su najoptimističniji ljudi koji znaju da u svemu vide najbolje. Strelac voli da uči, i on predstavlja najveće znanje, od akademskog do duhovnog koje vodi ka spoznaji odnosno pre-poznavanju. Jupiter koji vlada ovim znakom nosi simboliku učitelja koji kroz lakoću i dobročinstva omogućava učeniku da upozna zakone života i univerzuma. Jedan od tipičnih zakona Strelčeva je da znaju da od limuna naprave limunadu. To je potpuno prirodno i pre svega iskreno sa njihove strane. Iako ih često drugi znaci mogu posmatrati kao one koji lako iskrive istinu, i svemu daju ružičasti preliv, za Strelčeve je sve apsolutno dobro jer je u suštini njihove ličnosti ubeđenje da je sve dobro i baš onako kako treba da bude.

Problem nastaje kada se pretera u ulepšavanju realnosti po svaku cenu. Bez prethodnog prepoznavanja, a zatim i prihvatanja situacije, ne možemo ni da transformišemo ono ružno u lepo, niti da napravimo limunadu ako umesto limuna vidimo čokoladu. Prihvatanje senke života, onog crnog dela stvarnosti je neophodan korak, jer osnovno, nulto pravilo života na Zemlji je pravilo polarnosti koje kaže da je sve manifestovano podeljeno u dva pola (+ i -, belo i crno, yin i yang, dan i noć...), a život se odvija negde u nijansama i svim bojama između. Da bi smo pronikli u najveću dubinu života, i istinski prepoznali svu lepotu kreacije i imali poverenje da je sve u najboljem redu, neophodno je prvo suočiti se sa realnošću. A ona ponekad može biti ne baš tako lepa bez leptirića i cvetića. Ukoliko je ovaj arhetip u disbalansu tada možemo imati odlepljivanje od realnosti, gde se Strelac snalazi malo drugačije od ostalih znakova. Naime, osobe sa ovim naglašenim arhetipom ne mogu i ne žele da pate. I tada biraju da navuku srećnu masku, ružičaste naočare, i sve moguće farbe na lice kako bi zataškali unutrašnje nezadovoljstvo i patnju. Sreća i entuzijazam postaju sami sebi svrha, i tada Strelac gubi svoj cilj i svoju viziju, prelazeći u kompenzatorno stanje.

Vervein – kompenzatorno stanje

Biti idealista može biti vrlo korisno, neko vreme. Međutim, nikada nam zavaravanje nije omogućilo da na kraju budemo srećni i zadovoljni. Ukoliko obmanjujemo sebe odbacujući one delove nas i okolnosti koje nam ne odgovaraju – ne možemo da napredujemo. Sve ono što odbacimo ne odlazi nigde dalje od naše podsvesti ili nesvesti, a na ovom nivou naše psihe se dešavaju naši mehanizmi kreacije. Svi ti potisnuti sadržaji uslovljavaju naša uverenja, navike, misli, reakcije, koje nam naposletku kao bumerang vraćaju sve ono na šta smo zatvarali oči. Vervein tip apsolutno potiskuje sve ono što ne valja, a kako bi dobio snagu za to potiskivanje napadno naglašava ono što valja, uvodeći osobu u apsolutizam. Ovo su svi oni dobročinitelji koji su u stanju i šećerom da nas „otruju“, i sve to iz najbolje namere.

Ubeđujući sebe u samoodređene vrednosti koje odgovaraju njihovoj viziji, oni insistiraju, ponekad i fanatično na tome da i drugi treba da prihvate njihove principe. Time često sebe dovode u stanje veoma slabe tolerancije, kao na primer vegeterijanci koji insistiraju da baš tog trenutka sve prisutne za stolom preobrate na bezmesnu ishranu. Strelčevi jesu učitelji, ali pre svega svojim primerom a ne svojim preteranim nametanjem i entuzijazmom.

Sweet Chestnut – dekompenzatorno stanje

Ovom ponesenošću osobe će prvo ugroziti svoje okruženje, ali ubrzo i sami sebe. Jer ova prenaglašena sreća troši energiju i uma i tela, vatrirajući sa ciljem da svima dokažu i pokažu šta je ono što je najbolje za njih. Jednom kada telo popusti, i energija splasne, ulazi se u dekompenzatorno stanje – Sweet Chestnut. Ovo stanje je stanje potpunog očaja. Maska je pala, pandorina kutija se otvorila, i sve ono što se potiskivalo sada odjednom izlazi na površinu. Istovremeno, mental i telo su umorni, te osoba ne može da se nosi sa svom tom bujicom emocija i suočavanja, te se isključuje, odustaje i potpuno gubi viziju da postoji ikakvo rešenje. Osoba se ovde nalazi na ivici sloma, akutne depresije i bez ikakvog svetla na kraju tunela. Ova esencija se koristi kao „mentalni omekšivač“ kako bi omogućila da se omekša otpor u borbi sa realnošću. Jer za razliku od Gorse stanja depresije i očaja, koji jasno izražava svoje stanje i deli sa drugima, Sweet Chesnut će svoju duboku muku i dalje nositi ispod maske, snažno je držeći pod kontrolom.

Ova esencija omogućava osobi da se opusti i da „progleda“ i vidi da nije sve baš tako crno, kao što nije bilo sve ni tako belo. Pomaže da se preuzme svest o simptomima, i da se prestane sa njihovim potiskivanjem, čime se oslobađa velika količina potrošene energije na njihvo kontrolisanje. Ova energija vremenom vraća osobu u stanje živosti, entuzijazma i otvara viziju. A jednom kada je Strelcu vraćena njegova vizija – apsolutno je sve fenomenalno. Baš tako kako jeste.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD