Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 19. do 26.12.2016.

Krajem prošle nedelje Mesec je polako ušao u znak Device, što je prilično miran znak, mentalni i uticaće na vas da se posvetite poslu, zdravlju ili da se jednostavno povučete i preispitate neke poteze i odluke. To vam i ide u prilog jer već istog dana Merkur kreće retrogradno, a Mars ulazi u znak Riba, pa će sve što se dešava oko vas biti prilično haotično i konfuzno. Mars u Ribama nema kontrole ili svoju energiju pokazuje na vrlo čudan način. To je snaga koja se negde gubi i akcija koja je usmerena u pravo vreme, ali u pogrešnom smeru. Osećaj straha i panike će biti prisutan, a iz straha ćete raditi neke pogrešne strvari. Kad strah naiđe i kad ga osetite ne radite ništa i tako ćete ga savladati. Često taj strah tera ljude da nešto urade, pa započinju nove poduhvate i poslove, očajnički pokušavajući da ga pobede, prevaziđu, ali to nije način. Svi ti potezi često vode u gubitak.

Sada je vreme da malo predahnete, zaboravite na bilo kakve odluke i poslove. Budite spremni na probleme u komunikaciji, bilo da je u pitanju pisana bilo usmena komunikacija. Dve planete dobijaju neku potpuno novu energiju (Mars u Ribama i retrogradan Merkur) zato se klonite konflikta posebno sa mlađim muškim osobama, jer mogu da odreaguju potpuno neočekivano, čak i agresivno.

Najbolji sport u ovom periodu je plivanje ili neki drugi vodeni sport. Ukoliko niste sportski tip, a potrebna vam je energija, prošetajte kraj reke ili neke druge vode, jer tu snaga koja vam je potrebna (Mars u Ribama).

Ako prvih dana budete imali problema sa tehnikom ili sa nekim dogovorima, terminima, nemojte da reagujete impulsivno. Pustite neka svaki problem prenoći, sačekajte dva ili tri dana, pa onda napravite naredni korak. Vreme koje je pred vama, a koje se odnosi na retrogradnog Merkura, nije vreme za započinjanje nekih novih poslova, za polaganje važnih ispita (jedino ako ih ne polažate po drugi ili treći put), za upis na neki kurs ili školu. Njegova retrogradnost uvek sa sobom nosi ponovljene situacije, odgađanje ili komplikacije sa istim. Ali kako je ovaj Merkur u Jarcu, znak koji simboliše nešto što je staro, nešto što predstavlja vašu prošlost, njegova retrogradnost će vam svakako otvoriti vrata da završite sve stare stvari koje ste nekada davno započeli, ali iz nekog razloga niste uspeli ili želeli da ih završite. Nemojte ostavljati ništa nezavršeno, pa neka je to i neki neodgovoreni mail, sada mu se posvetite i odgovorite, neka je i sa zakašnjenjem, ali vi zatvorite tu priču. Sada je vreme da završite sa svim starim poslovima.

Ono što vam donosi retrogradni Merkur nije tako opasno ni strašno, jer su to svakodnevne nezgode koje ako ih tako gledate i pridržavate se pravila „retrogradnog Merkura“ mogu biti i dnevni izvor smeha.

Pored Marsa, koji ulazi u znak Riba, i Merkura, koji kreće retrogradno, čeka vas još jedna velika promena u sredu, a to je ulazak Sunca u znak Jarca. Prošlo je vreme avantura (Sunce u Strelcu), vreme lakoće i optimizma, sada je vreme za ozbiljna dela. Možda će zabave biti manje, ozbiljnost i odgovornost će biti u prvom planu, ali zato ćete završiti mnoge stvari za koje ranije niste imali strpljenja ili su vas opterećivale. Često ćete se nalaziti u društvu starijih ljudi ili mlađih, ali ozbiljnijih. Nije to mnogo veseo period, ali svakako ćete donositi pametne i mudre odluke.

Prva dva dana sedmice pokušavaćete da osetite energiju Marsa i Merkura, pa možete biti razdražljiviji, osetljiviji, čak i ljuti, dok se malo ne uskladite sa promenama na nebu, pokušajte da imate strpljenja kako za sebe tako i za druge. Na mundanom nivou moguće su nezgode u saobraćaju, posebno u pomorskom, kao i razne klimatske promene.

Od srede, Sunce u Jarcu i Mesec u Vagi, gde je Saturn u sedištu (Jarac) i egzaltaciji (Vaga), nagoveštava ozbiljne teme, bračne teme, neretko i sudske pozive. Ukoliko se nađete u nezavidnoj situaciji budite strpljivi, jer je vreme na vašoj strani, a ono vam donosi mudrost i uspeh.

Ovaj je period osetljiv za zdravlje, pa bi bilo dobro da krenete sa nekom vitaminskom terapijom, jer je imunitet ovde jako oslabljen. Iako je ovo period praznika, Mars u Ribama jasno govori da bi bilo dobro da ovu sezonu pokušate da proslavite uz bezalkoholna pića, jer vam bilo kakva vrsta opijata sada posebno može ugroziti zdravlje. Telo je sada slabije nego ranije, jednostavno nije sposobno da apsorbuje bilo kakvu vrstu toksina.

A u petak ulazi Mesec u znak Škorpiona, pa ćete i vi biti manje sretni više setni, ali svakako kreativni i intuitivni. Posebno će se takva energija osetiti u poslepodnevnim časovima petka i subote. Ovi dani traže osamu ili intimno odabrano društvo. Okrenite se u tom smeru. Škorpion je znak promena, pa i vama daje šansu da nešto promenite, da se ka nečemu okrenete. Do nedelje imate dovoljno vremena da se prilagodite na promene koje su vas čekale na početku sedmice. Dobićete šansu da sve što vam nije išlo lako, u čemu ste imali malih problema u petak i subotu konačno primirite energetski, da sa sobom uđete u tišinu i da nedelju dočekate sa smehom i novim planovima.

A sama nedelje biće poput vatrometa. Nemojte da se iznenadite ako vam budu pristizali pomalo haotični pozivi i ponude za neke izlaske, za poznanstva i provode. Dan kada Venera ima čak tri aspekta (trigon Jupiter, sekstil Uran i sekstil Saturn) slobodno se može nazvati ljubavnim danom. Ukoliko ste sami, nebo vam je prilično naklonjeno da se konačno zaljubite. Ako već imate nekog, očekujte iznenađenje jer su sada ljubavnici posebno romantično inspirisani.

Završite sve obaveze na vreme, spakujte se i otiđite nekud. Nikako ovaj dan nemojte provesti sami, ova ljubavna energija treba da se deli, da se širi i umnožava. Što više ljubavi budete davali, više ćete dobijati. Neka kruži ljubav i neka konačno njeno svetlo na nebu zasija.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD