Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

AstroHealing šeste čakre - 3. deo

U ovom članku biće opisani aspekti Jupitera sa spoljnim planetama (Saturnom, Uranom, Neptunom i Plutonom). Kako je i sam Jupiter spoljna planeta i odnosi se na arhetipski indentitet, a samim tim i na sva uverenja i predubeđenja koja smo stekli tokom odrastanja i sazrevanja, njegov odnos sa ovim planetama uglavnom opisuje način na koji sagledavamo sebe i svet oko nas u nekom zrelijem dobu života.

Balans Jupitera ili 6. čakre sa višim čakrama podrazumeva da smo prestali da reagujemo iz nesvesnog dela donjih triju čakri preko eteričnog tela 4. čakre i da smo pročistili grlenu 5. čakru, koja je temelj na kojem se zasniva 6. čakra, jer smo tek tada spremni da posmatranjem postanemo budni i svesni svojih emocija i misli. Tek tada možemo da vidimo širu sliku svega i da se intuitivno prepustimo ostvarenju svoje svrhe, a sve to nam daje mogućnost da se povežemo sa svojim višim Ja. Znači, balans sa spoljašnjim čakrama (i njihovim nosačima) daje nam mogućnost da probudimo božanski deo u nama, da izrazimo svoju individualnost i svesnu volju sa kojom možemo da menjamo karmičke obrasce, kao i da intuitivno spoznamo neke Više ciljeve.

Jupiter i Saturn

Loš aspekt Jupitera i Saturna ili disbalans 6. i 7. čakre govori o sukobu između svega onoga što se odnosi na svrhu, smisao, optimizam, veru ili poverenje, znanje, intuiciju, planiranje budućnosti i vizionarstvo sa nekim karmičkim ili genetskim sadržajem i osećajem dužnosti (ili duga), kao i sa osećajem straha (Saturn), što je sve posledica nekih ranijih iskustava. Kada sadržaji tih karmičkih delova sa nesvesnog nivoa, kao određena sećanja (Saturn), opterete deo koji je povezan sa planovima za budućnost, sa ekspanzijom i napretkom (Jupiter), onda Jupiter počinje da sumnja, nema dovoljno poverenja, drži se nekih svojih predubeđenja ili teorija, što osobu može dovesti u stanje besmisla i očaja. Ovo je sukob prošlosti (Saturn) i budućnosti (Jupiter), jer ove planete se astrološki ne razumeju najbolje i u mitologiji su imale međusobni sukob i borbu. Saturn (Hronos) želi da proguta svoje dete Jupitera (Zevsa), tako da osoba sada nema dovoljno poverenja u svom Jupiteru (ili 6. čakri), jer nosi neki dug (Saturn) i stalno joj dolaze iskustva gubljenja prilika ili mogućnosti za rast i ekspanziju, ili gubi već stečenu poziciju, novac i sl. zbog određenih „loših“ okolnosti, (društvene promene, promene socijalne politike, sukobi ili ratne okolnosti u zemlji, političke promene, i sl.).

Sa ovim disbalansom osoba može da izgubi motivaciju, da postane apatična, mrzovoljna, izolovana, depresivna i da joj se mnogo toga čini besmisleno i isprazno. Jupiter i Saturn nisu lične planete, one se odnose na mogućnosti (Jupiter) i okolnosti (Saturn) ili na arhetipski indentitet (Jupiter) i Univerzalni indentitet ili indentitet jedinstva (Saturn), što se sve odnosi na Viši ili božanski nivo svesti ili na Višu silu. U tom smislu, ovaj disbalans može dati i skepticizam prema duhovnosti ili spiritualnu ovisnost, sve do verskog fanatizma, slepe poslušnosti i dogmatizma. Ovo može biti i veliko razdvajanje između duhovnog i materijalnog sveta, pa samim tim i prilična materijalna usmerenost bez moralnih ili pravnih principa (Jupiter) i obrnuto, osoba se može prilično i principijalno držati nekih svojih fiks ideja i ubeđenja koje joj neće dati mogućnost da se materijalno ostvari ili da napreduje u životu kroz sticanje i usvajanje novih znanja. Tu stalno kao da su entuzijazam, potreba za učenjem, kretanjem, istraživanjem, putovanjima i širenjem na nekom nivou (Jupiter) u raskoraku sa vremenom i trenutnim okolnostima i prilikama (Saturn). Osoba u ovoj situaciju ne može da se pronađe i uklopi u indentitet grupe ili društva, dezorjentisana je u vremenu (Saturn) i prostoru (Jupiter) i gubi veru kako u sebe, tako i u druge i uopšte u mogućnost za bilo kakav napredak, a što je nadalje vodi u osećaj besmisla, očaja i patnje.

Ove dve najviše fizičke čakre se odnose na mentalni nivo osobe, zapravo na njenu mudrost i sposobnost da razume smisao (Jupiter) nekih posledica ili okolnosti (Saturn) i da u skladu sa njima, sa tom Višom silom, ima sposobnost da iz tih prošlih iskustava izvuče najbolje, kako bi nadalje u životu prosperirala i napredovala.

Kada su ova dva centra u balansu, osoba ima dobro izgrađen spiritualni nivo i mudrost da može intuitivno osetiti i spoznati svoju posebnost ili jedinstvenost. To joj daje mogućnost da podsvesno zna da je uvek na pravom mestu u pravo vreme i da sve zapravo iz nekog neobjašnjivog razloga dolazi u pravo vreme i baš kada treba. Ova osoba se ne oseća razočarano zato što nešto nije išlo baš kako je ona planirala i ne gubi nadu zbog određenih nepredviđenih okolnosti jer ima poverenje, pa to što želi ipak dolazi, možda samo na malo drugačiji način nego što je ona zamislila ili planirala. U svakom slučaju, Jupiter u dobrom odnosu sa Saturnom opisuje da osoba ima dobro nasleđe i podršku od genetike (status, znanje, materijalna i finansijska dobra, i sl.), što joj daje dobru osnovu i temelj da i sama bude stabilna i uspešna u životu.

Jupiter i Uran

Loš odnos Jupitera kao predstavnika 6. čakre i i Urana kao predstavnika 8. čakre koju sačinjava kruženje 3. Sunčeve i 5. Merkurove čakre (svestan mentalni nivo), govori da je osoba suviše mentalno orijentisana na neka lična predubeđenja ili uverenja (Jupiter), kojih se uporno drži. Ovakva osoba može da živi u nekom “svom svetu” odsutna od realnosti (naročito ako su Uranovi materijalni nosači Merkur i Sunce loše postavljeni), može biti i vrlo skeptična, ateistički nastrojena i imati potrebu da kritikuje i odbacuje sve ono što se tiče moralnih i materijalnih vrednosti (Jupiter). Ovakvoj osobi se često dešavaju neki “maleri”, pehovi i gubici zbog loše procene i pogrešnog sagledavanja mogućnosti. Ako je 6. čakra jača, to je i natusova potreba snažnija da idealizuje neku situaciju i priliku, ali kako to ne može da spusti i materijalizuje preko Uranovih nosača, Merkura i Sunca, to često ostaje kao neka apstraktna ideja, neostvareni san, i sl. To mogu biti i konkretni gubici zbog nepromišljenih poteza (ličnih ili poslovnih), to su i neki “kockarski” finansijski gubici ili promašaji, zbog preterane potrebe osobe da se oslanja i veruje u “sreću” koja će joj doći sama po sebi, bez određenog truda i zalaganja. Sa druge strane, kada je Jupiterov 6. centar slabiji naspram 8. centra i njegovih nosača 3. i 5. centra, to može biti i veliko nepoverenje u ljudsku sreću uopšte, netolerantnost i netrpeljivost prema duhovnim vrednostima, kao i stalno kritikovanje i obezvređivanje svega što je idealističko, humanističko, moralno i materijalno.

Balans Jupitera i Urana ili 6. i 8. čakre koji podrazumeva i dobro postavljene Uranove nosače 3. i 5. čakru, ukazuje da osoba ima naglašenu intuiciju, stvaralačku maštu i genijalnost, sa kojima može povoljno da utiče na svoju okolinu i da inspiriše i budi druge. Osoba poseduje veliki optimizam, lakoću delovanja, mogućnost da sagleda smisao sopstvenih postupaka i mogućnost da uoči dobre prilike jer dobro razume i prati “znake pored puta”. Ovoj osobi je jasno da ima uticaja na okolnosti u svom životu, jer je sposobna da izrazi svoju individualnost i jasno joj je zašto je ovde - ona spoznaje svoju svrhu (6. čakra). Vođena je izuzetno snažnom intuicijom i poverenjem u dobrobit božjeg promisla (Jupiter) koji je vode kroz određene rizike i reforme u životu (Uran). Balans ova dva centra osobi omogućuje izuzetno povoljne promene u životu, ovo je aspekt iznenadne sreće koja dolazi, jer jasno spoznaje neke buduće trendove i ima znanje, veru i hrabrost da nešto dobro učini ili ostvari i za širu društvenu zajednicu.

Jupiter i Neptun

Izazovan aspekt Jupitera ili 6. čakre sa Neptunom ili 9. čakrom čiji je Jupiter nosač zajedno sa Venerom (emotivan krug) ukazuje na preveliku osetljivost i sklonost određenim zabludama i iluzijama (Neptun) po pitanju vere, smisla, religije, morala, filozofskog shvatanja, znanja ili novca (Jupiter). Osoba sa ovim disbalansom može biti povučena i potpuno izolovana u nekom “svom svetu”, može se osećati žrtvom zbog nečega i imati manjak energije, jer je mnogo toga preplavljuje i iscrpljuje. Može imati i psihičkih ili mentalnih smetnji, jer je preosetljiva na “grubost” realnog života ili je sklona prevelikim digresijama, rasplinjavanju i iscrpljivanju na svim nivoima. Jupiter uvek daje sklonost ka preterivanju, a zajedno sa Neptunom to može biti i potreba za “bekstvom” u neki lični, bajkovit svet, može biti i potreba za skrivanjem i maskiranjem ili potreba za obmanama i samoobmanama (u zavisnosti kako su ostale planete postavljene). Ovde svakako postoji jaka intuicija i spiritualnost, ali to za osobu mogu biti i izuzetno nejasne i destruktivne intuitivne poruke, a može se javiti i neka “lažna” religioznost ili sklonost određenim porocima (Neptun). Na fizičkom nivou je izvesna preosetljivost i netolerantnost organizma na lekove, narkotike, anesteziju, kao i sklonost alkoholu, pušenju, drogama i narkoticima, a mogu se javiti i određene autoimune bolesti, nestabilnost hormona, problem sa cirkulacijom i pucanjem kapilara (Neptun). Na emotivnom nivou ovo donosi razočaranost u sebe i u druge i patnju zbog toga, zatim nepoverenje i stalnu potrebu da se živi u nekoj vrsti “zablude”, jer ili neko vara i obmanjuje osobu ili ona vara i obmanjuje druge. Na psihičkom nivou u zavisnosti od ostalih energija ovo ide od unutrašnje uznemirenosti i nervoze, preko bipolarnih poremećaja i šizofrenije, pa sve do potpunog odvajanja od realnosti, čuju se glasovi ili nastupa ludilo.

Balans Jupitera i Neptuna uz određenu podršku donjih materijalnih čakri daje izuzetnu intuiciju, inspirativnost, maštu, moralnost, pravednost, dobrotu i vizionarske sposobnosti. Osoba je sposobna da “budna sanja” o harmoniji, sreći i miru među ljudima, pa ovo mogu biti veliki humanitarci i iscelitelji na raznim nivoima (kao npr. lekari, misionari, umetnici, i sl). Ova osoba kao da još od samog rođenja zna da ima neku posebnu misiju, ona uvek želi nešto izuzetno što joj daje smisao i svrhu na emotivnom, materijalnom ili duhovnom nivou. Ta osoba, osim što nosi urođenu mudrost, je i jasnovidac fokusiran na određeni cilj, pa ovo mogu i bukvalno biti vidovite osobe ili one koje naglašenom intuicijom osećaju probleme i blokade drugih i usmeravaju ih na rešenje. Ako osoba pritom ima i dobro kruženje srednjeg prstena Jupitera i Venere koji su nosači za Neptuna, ona je potpuno propusna za Viši božanski tok i kosmičku svest, jer nosi uverenje (Neptun) da zaslužuje sreću i zadovoljstvo koje ima, da su lepota (Venera) i istina (Jupiter) jedno i da je spremna da ostvari i živi svoj san ili svoju Veliku misiju.

Jupiter i Pluton

Loš odnos Jupitera ili 6. čakre sa Plutonom ili 10. čakrom koga sačinjava spoljašnji krug Marsa i Saturna, govori da se osoba može fanatično držati nekih uverenja, predubeđenja ili navodne “misije” koju ima. Jer, podsvesni deo Jupitera koji traži neke razloge i smisao je opterećen potpuno nesvesnim delom Plutona koji je sačinjen od uzroka (Mars) i posledice (Saturn), tako da to mogu biti neke potpuno nerealne potrebe koje su osobi preduslov da bi joj život imao smisao. Sa druge strane, osoba može zbog nekog neuspeha ili gubitka da potpuno izgubi poverenje i nadu da će joj se u životu desiti nešto dobro, pa joj se sve čini besmisleno, beznadežno i beznačajno u poređenju sa onim što nema, bilo zbog gubitka istog ili zbog nemogućnosti da ostvari i dobije tako nešto. Krajnji i najgori stadijum ovog disbalansa je da je osoba spremna i svoj život da da za neke svoje “ideale” (npr. kamikaze ili džihadisti) ili postaje suicidna zbog nedostižnosti nekih svojih težnji i nemogućnosti da ostvari neku svoju viziju. U svakom slučaju, svaki verski (Jupiter) fanatizam (Pluton) proističe iz lošeg odnosa Jupitera i Plutona, kao i sve teorije (Jupiter) zavere (Pluton) i sve ideje (Jupiter) koje se baziraju na mržnji i osveti (Pluton).

Dobar odnos Jupitera i Plutona govori da osoba može da spoji Nebo (Jupiter) i Zemlju (Pluton) i da može da materijalizuje (Pluton) svoje ideje i znanje (Jupiter). Ovakva osoba ima izuzetno snažnu intuiciju (Jupiter) koja joj omogućuje da stekne veliku moć, snagu i stabilnost (Pluton), jer podsvesno zna da je uvek na pravom mestu u pravo vreme. Ovoj osobi prošlost (genetsko nasleđe ili preci) koje predstavlja Pluton (sačinjen od Marsa i Saturna) podržava budućnost i buduća dešavanja (Jupiter), te osoba svojim natprirodnim sposobnostima “uviđa” da nije ograničena i sputana uzročno-posledičnim stvarima i spontano, slobodno i bez straha se upušta u razne životne prilike i promene. Ovo je aspekt maga ili mesije, jer osoba ima mogućnost najdubljih uvida (Jupiter) i sposobnost sagledavanja stvari do dna, za otkrivanje kosmičke istine i svega onoga što je mnogima nedokučivo.

 

- U sledećem članku biće reči o astrološkom isceljivanju i balansiranju 6. energetskog centra.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD