Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

23. do 29. januar 2012

Dinamizam ovoj sedmici donosi primarno Merkur koji će napraviti čak četiri planetarna aspekta i ujedno promeniti znak, a kako simboliše kontakte, susrete, komunikaciju, dogovore, kretanje, saobraćaj i prevozna sredstva, način razmišljanja, tehniku, trgovinu, učenje, to će sedmica pred nama obilovati dešavanjima na raznim poljima, pri čemu treba očekivati određene neočekivane obrte jer će Merkur iz tradicionalnog, uzdržanog, ozbiljnog Jarca preći u Vodoliju, a Mars krenuti retrogradno.  

Sedmicu otpočinjemo trigonom Merkura i Marsa, što mnoge od nas može inspirisati na otpočinjanje određenih poslova kao i na važne poslovne dogovore jer se ove dve planete nalaze u zemljanom Jarcu i Devici. Sigurno je da će se mnogi poslovi i otpočeti, kao i da će se potpisati brojni kupoprodajni ugovori, sklopiti brojni dogovori, jer povoljna povezanost ove dve planete, posebno kada su i u pozitivnoj recepciji (Merkur egzaltira Marsa, kao i Mars Merkura) daje sjajan potencijal za dobru saradnju, efikasnost, brzinu, razumevanje, inicijativu, a u ovom slučaju na polju nauke, tehnologije, medicine, državnih institucija i aktivnosti, ali i vojne industrije kao i vojnih aktivnosti generalno. Kako je Mars dispozitor Urana to istovremeno ovaj trigon predstavlja i Merkur/Uran trigon, što potvrđuje sve prethodno. No, Uran je nepredvidiv, uvek suprotan, uvek obrt, i obitava u Marsu u Devici - skromnom, smernom, vrednom, potčinjenom Marsu u Devici, koji je samo naizgled spreman da bude žrtva, samo naizgled spreman na dogovore, i samo prividno uplašen i nesiguran. Uran iz Ovna ga čini posebnim, nepredvidivim i vrlo, vrlo buntovnim i neuobičajeno hrabrim, što potvrđuje i Merkur koji ga dispozituje u znak njegove egzaltacije, pa treba biti na oprezu sa ovakvom energijom, u situacijama gde smo potpuno sigurni da će sve ići glatko, na vreme, uz poštovanje i odgovornost, da će trajati, jer će se sigurno sve za tili čas promeniti iz korena. Već u utorak Mars kreće retrogradno ukazujući na potpuni obrt situacije, promenu smera, pa evo propusta u dogovorima, grešaka u ugovorima koji će zahtevati anekse, ali i potpunog odustajanja od dogovorenog ubrzo, jer već u petak Merkur kao Marsov dispozitor pravi kvadrat sa Saturnom na 29. stepenu što simbolizuje prekid. No, trigon Merkura u Jarcu i stacionarnog Marsa daje potencijal i za obnavljanje saradnje koja je nekad postojala ili pokretanje aktivnosti koje nisu završene, a kako je u pitanju malefik Mars, u kojem živi Uran sa Deneb Kaitosa, a preko dispozitora odlazi u kvadrat sa Saturnom, a istovremeno se i trigon Mars/Merkur pretvara po dispoziciji u kvadrat Marsa i Saturna, to svakako ova Marsova retrogradnost do petka ima naglašenu dozu problematične simbolike koja se može ispoljiti i na nivou fiziologije budući da su u pitanju zemljani znaci kao i znak Device, pa evo naizgled uspešnih operacija koje se potom iskomplikuju, kao i uspešnog starta reli-trke u kojoj najbolji odustaje, biva povređen... Evo i sjajnog vojnika koji se zaklinje na odanost državi a potom ne održi zakletvu, napušta službu, i menja stranu... Ovo mogu biti i američke vojne trupe koje se vraćaju na tlo drevne Persije... A Mars će biti retrogradan dovoljno dugo da se mogu aktivirati mnoga stara žarišta bilo da je u pitanju prostor bilo telo...

Merkur nakon kvadrata sa Saturnom prelazi u petak u znak Vodolije donoseći pozitivniju atmosferu, otvorenost za humanije stvari, novo, napredno, druženje, pa svakako možemo očekivati zanimljiv vikend jer će na samom ulasku napraviti i sekstil sa Uranom, pa treba odložiti do naredne sedmice sve što se može odložiti, a vreme do tada iskoristiti za izbegavanje sukoba, posebno sa autoritetima i vlasti, prekontrolisati stare ugovore, voditi računa o rečima koje biramo, proveriti ispravnost vozila, i ne donositi nikakve odluke jer je obrt neizbežan.   

Kako će Merkur napraviti i kvadrat sa Jupiterom, to treba biti obazriv i kada je novac u pitanju jer svaka novčana transakcija, posebno nakon naizgled povoljnog rizika (sekstil Uran) može biti oštećujuća, osim za one srećnike kojima ovaj kvadrat može biti inicijelna kapisla za bogaćenje. Kako će Merkur praviti i konjunkciju sa zvezdama iz Orla, to ovaj kvadrat sa Jupiterom može ukazati i na probleme sa jetrom (Orao se vezuje za Prometeja), sa stomakom generalno, ali i na moćnu avijaciju koja se nadvija nad onima koji su „okovani“ poput Prometeja... 

*

Atmosfera na Nebu „proziva“ one sa srodnom natalnom energijom, pa će tokom ove sedmice biti prozvani oni koji imaju Merkura u aspektu sa Marsom, ali i sa Uranom i Jupiterom. Istovremeno će se aktivirati i oni sa Marsom u aspektu sa Saturnom, kao i oni sa Merkurom na poslednjim stepenovima Jarca i prvim stepenovima Vodolije. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD