Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 22. septembra od 13h do 17h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 13h do 16h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Mundana astrologija

Predsednik Tramp

Donald Tramp predstavlja simbol ostvarenja američkog sna.

Rođen je u znaku Blizanaca sa Asc na 29° Lava i Mesecom u znaku Strelca.

Vatreno-vazdušna kombinacija, duh, volja i energija, hrabrost i entuzijazam u skladu sa intelektom, idejama, inventivnošću i snalažljivošću. 

Severni čvor u 10 polju (uspeh i vođstvo), Mars na Asc, daju mu spremnost da se bori za sopstvene ciljeve, za sve što postavi ispred sebe.

,,Bez strasti nećete imati energije, a bez energije ne možete ništa.”, jedna je od njegovih poznatih misli, iz koje se ogleda Mars na Asc.

Naizgled običan horoskop uspešnog čoveka.

Ipak, kako se vreme i prostor usklađuju i šta znači biti u pravo vreme na pravom mestu daje odgovor na pitanje kako je moguće da kontroverzna ličnost kao on dođe na čelo jedne države koja je sve ono što on nije. Bar ne na prvi pogled…

Ili, on zapravo, jeste drugo lice Amerike koja je krenula ka oživljavanju svoje suprotnosti. A ono protiv čega se borila sada sama postaje!

Njegova glavna delatnost su mediji i hotelijerstvo i postigao je veliki uspeh u svetu nekretnina. Vrh 10 polja je u znaku Bika, koji se odnosi na materiju, nekretnine, novac, hranu i izgradnju. Vladar 10 je Venera na 25° 44 Raka. Sada već sa sigurnošću možemo reći da je uspeh izvestan kroz porodični biznis, biznis sa hranom, restorani, nekretnine. Takođe, Rak može dati javne i popularne ličnosti.

Interesantan je stepen na kome se Venera, vladar 10, nalazi.

Naime, ona je tačno između fiksne zvezde Prokion koju još zovu i Zaštitnicom jer donosi moćnu zaštitu i ljude koji su sposobni da natusa zaštite (Saturn je na 23°49 a vladar 6). Jaser Arafat je imao Veneru koja vlada 11. i 4. kućom, veoma odane pristalice koji su ga čuvali celog života, takođe je i  Fidel Kastro ovde imao Veneru koja vlada  6. i 11. kućom,  a obojica su poznati kao ljudi koji su ceo život proveli čuvani od strane izuzetno lojalnih telohranitelja.

I između 27 stepena Raka, stepena milionera. Ovo je stepen sa koga osoba može ostvariti šta god poželi, a tu je njegov vladar 10 (karijera, prestiž, profesija, reputacija, slava, popularnost) i vladar 3 (trgovina, informacije, učenje, spretnost), između ostalog, autor je i više od 15 najprodavanijih knjiga.

,, U svakom slučaju vam ne gine razmišljanje, zašto onda ne biste mislili o velikim stvarima?”  je takođe jedna od njegovih poznatih izreka, a prezentuje Veneru, vladara 3 u konjunkciji sa stepenom milionera.

Venera u njegovoj 70-toj godini stiže tačno do Neptuna, te doživljava vrhunac po pitanju karijere političara.

Vladar 3 je u konjunkciji sa Saturnom, Jupiter na vrhu 3 sekstil Južni čvor, pa će reći:,, Pokušavam da učim iz prošlosti, (Saturn, Južni čvor)  ali kada planiram budućnost (Severni čvor), to radim tako što se fokusiram (Mars) isključivo na sadašnjost (Mars trigon Mesec – sada). U sadašnjosti je sva zabava (Mesec – sada, sekstil Jupiter, vladar 5 – zabava).

Donald je pohađao vojnu akademiju (vladar 9 – visoko obrazovanje u znaku Ovna – vojska, policija, a Mars na Asc) Njujork, gde je živeo u internatu. Tamo je iskazao izuzetna sportska dostignuća (Mars – sport na Asc). Nakon toga studirao je ekonomiju (9 polje – visoko obrazovanje iz Ovna prelazi u znak Bika – ekonomija) na univerzitetu Fordham u Njujorku od 1964. do 1966. a od 1966-1968. pohađao je prestižnu školu (Mars vladar 9 sekstil Sunce – prestižno) Wharton u Filadelfiji, gde je i diplomirao.

Asc je na 29 stepenu Lava, konjunkcija sa fiksnom zvezdom Regulus, moćno mesto, donosi veliku slavu ali i mogućnost velikog pada nakon velikog uspeha. Vidimo da vladar Asc, Sunce pred kraj 10 polja, ono što se postiže poslednje, preko dispozitora dolazi na 8 stepen (malefičan stepen) i u kvadrat sa Neptunom (gubitak i pad), a vladar je 8 polja – smrt. Vladar 4 – kraj života je na Asc, a Mars je često pokazatelj nasilnog kraja kada je povezan sa 4.

Nećemo se više toliko baviti njegovom biografijom, niti tumačenjem njegovog horoskopa jer smo do sada videli kako horoskop sam sebe manifestuje.

Pogledaćemo šta ga usklađuje sa horoskopom USA.

Već na prvi pogled se vidi da oba horoskopa imaju naglašen znak Blizanaca i Raka.

Vladar Asc USA i vladar Asc Trampa su u gotovo egzaktnoj konjukciji na veoma važnom stepenu za Ameriku – 22° Blizanaca. Orion je sazvežđe koje predstavlja divove. Orion je najbitnije mesto u horoskopu koje se vezuje za istoriju Sjedinjenih Američkih Država.

Asc Trampa pada u 10 polje USA (vlast, reputacija države i nacije) dok je njegovo Sunce  (volja, uspeh i snaga ličnosti) u konjunkciji sa vladarem 1 države – vladar 1 u horoskopu države predstavlja narod i sudbinu nacije.

Merkur, planeta koja je predstavnik njegovog novca i resursa kojima raspolaže, je u konjunkciji sa Jupiterom koji vlada 2 poljem Amerike. Merkur, vladar 8 polja USA, u konjukciji sa njegovom Venerom, vladarem 10 i 3 – nesumnjivo da će se tek sada obogatiti, a otuda i priča o smanjenu poreza i da će sa njegovim novim ekonomskim planom Amerika "doživeti skok".

Rekao je da želi da pokrene američku ekonomiju novim poreskim olakšicama, smanjenjem vladinih regulativa i nastojanjima da se poboljša položaj radnika sa srednjim primanjima.

U njegovoj karti radnici su prikazani Uranom u egzaktnom trigonu sa Jupiterom, kao i Saturnom u konjukciji sa Venerom na stepenu milionera.  Te će radnicima i samom narodu, koji je prikazan Mesecom u natalnoj karti Trampa, zaista biti bolje. U početku… Mesec preko dispozitora dolazi u kvadrat sa Saturnom, što Trampa dovodi u problem sa dugoročnim ciljevima i obećanjima datim na početku svog mandata.

Vremenom će narod postati zabrinut, nezadovoljan i sumnjičav jer postaje očigledno da su restrikcije neminovne da bi se održala vlast i povećalo bogatsvo onih koji su već bogati.

Tranziti za 8. novembar 2016. u momentu otvaranja biračkih mesta.

Vidimo da je vrh 10. polja u konjunkciji sa Asc D. Trampa što je vrlo zanimljiva pozicija.

Ipak, 10. polje su vladajući kandidati, tj. demokrate, dok je 4. poljem predstavljen protivkandidat što su Republikanci u ovom slučaju.  

I jednostavno pogledamo koja planeta je jača u ovakvoj situaciji.

Sunce je u Škorpionu ali ga Mars vodi na 29. stepen, što donosi problem jer predstavlja stepen kraja. Drugi vladar je Merkur, takođe ga Mars vodi na 29. stepen. Vladar 4. je Saturn u Strelcu ali ga Jupiter vodi u znak egzaltacije. Drugi vladar je Jupiter koga Venera vodi u sedište i to na centar galaksije. Ako uzmemo u obzir Neptuna, on je u sedištu. Zaključak je da je republikanski kandidat jači, te da ima veću šansu da pobedi zbog snage planeta kojima je predstavljen.

Dalje možemo gledati druge zanimljive pozicije preko uporednih aspekata.

Mesec kao signifikator atmosfere je u znaku Vodolije (isto kao i natalnoj karti USA), što daje nepredvidivu i neodređenu situaciju, kao i iznenađenja.

U natalnoj karti Tramp ima Mesec opozicija Uran dok je na nebu Mesec sekstil Uran, ispravlja se loša pozicija iz natala.

Tranzitni Mesec je u trigonu sa natalnim Uranom, kao i sa natalnim Mesecom u sekstilu.

Loš natalni aspekat između Jupitera i Saturna, koji su važni za mundana dešavanja, sada je na nebu ispravljen sekstilom, a tranzitni Saturn je u sekstilu sa natalnim Jupiterom u Vagi. Ima Jupiterov povratak i nalazi se u periodu Sade sati (sedam godina tuge) što nije baš sjajno za narod koji će biti pod njegovim vođstvom. To vidimo i u karti USA, gde tranzitni Saturn aplicira u opoziciju sa vl. Asc Amerike, Marsom na 21° Blizanca kojim je predstavljen narod i opšte okolnosti.

Progresije dan za godinu

Mesec je u egzaktnoj konjukciji sa natalnim Saturnom, tranzitni Saturn na natalnom Mesecu, a preko dispozitora Mesec dolazi u kvadrat sa Saturnom.

Snažna priča Saturna i Meseca nagoveštava tešku priču kroz koju mora proći. Kako on tako i oni koje on vodi.

Sledeća karta pokazuje da je Mars i njegov Asc u konjunkciji (orb 1 stepen) sa Asc karte Amerike.

Sigurno možemo pronaći još mnogo zanimljivih detalja istražujući.

Ono što će biti najintrigantnije jeste njegova politika „ubrzane  deportacije dva miliona ilegalnih imigranata", kao i da useljavanje Muslimana više neće dozvoliti.

Vladar 9. polja – stranci je u njegovom 12-om, te mu oni postaju opasni neprijatelji, a kako su tik uz Asc, opasnost je još naglašenija. Preko dispozitora dolaze u 10. – ruše Oriona i ,,pucaju” na Mesec, što je u ovom slučaju narod.

I sam je u opasnosti na javnim mestima jer Sunce dolazi u kvadrat sa Neptunom, koji istovremno vlada kućom javnosti i kućom smrti, a 8. kuća je u znaku Riba, te je to pod nerazjašnjenim okolnostima.

Tramp je više puta najavio da će na južnoj državnoj granici podići zid – Venera, vladar 10 konjunkcija Saturn, kako bi zadržao ulazak ilegalnih migranata i trgovaca drogom – Merkur kvadrat Neptun koji preko dispozitora, Meseca dolaze u 4 – kuća kraja nečega, “gledajući” njegovo Sunce, tj. njegov položaj i život.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD