Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 28.11. do 05.12.2016.

Američka berza nastavlja sa porastom, prateći kontradiktorne izbore za predsednika 8. novembra, na kojima je pobedio Donald Tramp i time postao novi predsednik SAD-a. Hilari Klinton nije predsednica Amerike uprkos porastu njene popularnosti (reč je o 2 miliona glasova koje je dobila od naroda). Interesantno je da su, pored američke berze, skokove napravili i ruski MICEX indeks, dok su se indeksi akcija u Kini i Japanu dostigli najviši nivo od januara 2016. Azija i Amerika izgledaju sjajno, dok Evropa zaostaje.

Veliki talas porasta na američkoj berzi ide na račun roba i valuta. Ovo je zabrinjavajuće jer investitiori beže u zaštićenu zonu SAD-a. Ovo je kao mehur od sapunice koji samo što se nije raspukao ili ekser koji čeka da se čekić obruši na njega. Sve ovo je, naravno, u vezi sa očekivanjem da će Odbor podići kratkoročnu kamatnu stopu u narednih par nedelja, o čemu je od proletos bilo puno priče u ovoj kolumni, a što sada direktno utiče na porast dolara koji je prvi put od marta 2003. dostigao vrednost od 102.00. Još jedan važan faktor je i 16-godišnji ciklus predsedničkih izbora u korelaciji sa vrednosti dolara, a koji su 2016. dobili Republikanci, što ukazuje na rast do januara 2017. godine +/- 6 meseci. Eto gde smo završili, bavimo se tumačenjem ciklusa u zemlji u kojoj koncept slobodne volje jenjava pred nadom da će ovi strašni izbori imati srećan kraj.

Velik luzer u bici protiv dolara i dalje je roba, a posebno plemeniti metali. Zlato je ispod vrednosti u poslednjih 9 meseci, sa novim padom na 1170 u petak, a srebro na 1615. Sva ova drama se dešava baš pred geokosmički kritični dan okreta sa tri zvezdice. Sad nam samo ostaje da vidimo da li će stvarno doći do preokreta ili će umesto toga vrednost još više skočiti (dolara i akcija) i još više pasti (dragocenih metala i valuta). Sa Uranom u priči sve je moguće.

Ovo je period kada se odvija nekoliko moćnih geokosmičkih potpisa. Prošlog četvrtka 24. novembra imali smo prvi od tri rastuća kvadrata Jupitera i Plutona. Kao što je već rečeno u prošloj kolumni, pred nama je povratak tema iz Velike represije od decembra 2007. godine. Bavićemo se pitanjima dugova, deficita, neizvršenja novčanih obaveza i porezom. Tako će biti sve do avgusta 2017., a najjači uticaj ćemo osetiti u martu 2017. godine +/- dva meseca.

Sada Venera igra važnu ulogu, budući da se našla u konjunkciji sa Plutonom i kvadratom sa Jupiterom u petak 25. novembra. Sledećeg utorka 29. novembra dolazi u kvadrat sa Uranom, formirajući još jedan kardinalni T-kvadrat. Dan kasnije Sunce će biti u kvadratu sa Neptunom. Ova kombinacija je vrlo osetljiva za tržišta, kao i za političku scenu. Pa opet, u primarnom ciklusu svaka promena smatra se kratkoročnom.

Meni lično, ovo je omiljeno doba godine. Tada završavam svoj godišnji “Forcast book” i postaje mi jasnije gde je finansijski svet danas, a u kom pravcu ide. Nisam uvek u pravu u svojim interpretacijama planetarnih cikusa i njihove povezanosti sa ljudskim aktivnostima, ali sam dovoljno veliki broj puta bio u pravu, zbog čega pravim putokaz u kojem organizujem svoje kratkoročne i dugoročne investicije i strategije za sledeću godinu. Ovo je proces analiziranja, zatim pravljenja plana na osnovu onoga što mi pokazuje da li sam na pravom putu ili ne. Kao dupli Jarac, sa Mesecom takođe u Jarcu, ne mogu da vam opišem koliko je dragocen takav vodič za budućnost, zasnovan na ciklusima koji su se u prošlosti puno puta ponavljali.

Kad pogledam unapred u sledeću godinu, osećam ushićenje zbog promene vlade, pomešano sa bojazni od nepoznatog, neočekivanog, što najavljuje kardinalni T-kvadrat između Jupitera, Plutona i Urana. U stvari, ova energija je već počla sa prvim kvadratom Jupitera i Plutona, koji će svoj vrhunac dostići između 22. februara i 21. aprila. Baš na katolički Božić, dešava se prvi od tri trigona Saturna i Urana, praćen prvom od tri Jupiterove i Uranove opozicije 26. decembra. Tu ima puno Urana, pa će biti puno iznenadnog, neočekivanog, uznemirujućeg, ali i puno novih preuzimanja svesti i novih ideja za budućnost. Naravno, to će se odraziti i na novog predsednika Amerike, Donalda Trampa, koji je rođen pod Mesečevom eklipsom sa Suncem u konjunkciji sa Uranom u promenljivom znaku Blizanaca, koji je vrlo lako uzburkati, a što je ekstremno originalna ali nepredvidiva i uznemiravajuća geokosmička sila.

Put pred nama je uzbudljiv jer je nov i neće se poklopiti ni sa čim što smo već videli u prošlosti. Na njemu se ističu mnoge opasnosti ali i mnoge nade, na kojim će biti mnogih odlazaka u dubine, dublje nego što iko može da zamisli, iza kojih će se opet dešavati iznenađujući usponi ka novim visinama. Amerika može postati velika i sjajna opet, a može i da se raspadne na nekoliko vodećih grupa zbog konflikta interesa i nadmetanja u tome ko je “u pravu”. Ima sastojke nečega što bi se najslikovitije moglo predstaviti kao grand finale TV šoa “Šegrt” (u kojem je voditelj i glavna zvezda Donald Tramp, prim.prev.).

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD