Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 28.11. do 05.12.2016.

Američka berza nastavlja sa porastom, prateći kontradiktorne izbore za predsednika 8. novembra, na kojima je pobedio Donald Tramp i time postao novi predsednik SAD-a. Hilari Klinton nije predsednica Amerike uprkos porastu njene popularnosti (reč je o 2 miliona glasova koje je dobila od naroda). Interesantno je da su, pored američke berze, skokove napravili i ruski MICEX indeks, dok su se indeksi akcija u Kini i Japanu dostigli najviši nivo od januara 2016. Azija i Amerika izgledaju sjajno, dok Evropa zaostaje.

Veliki talas porasta na američkoj berzi ide na račun roba i valuta. Ovo je zabrinjavajuće jer investitiori beže u zaštićenu zonu SAD-a. Ovo je kao mehur od sapunice koji samo što se nije raspukao ili ekser koji čeka da se čekić obruši na njega. Sve ovo je, naravno, u vezi sa očekivanjem da će Odbor podići kratkoročnu kamatnu stopu u narednih par nedelja, o čemu je od proletos bilo puno priče u ovoj kolumni, a što sada direktno utiče na porast dolara koji je prvi put od marta 2003. dostigao vrednost od 102.00. Još jedan važan faktor je i 16-godišnji ciklus predsedničkih izbora u korelaciji sa vrednosti dolara, a koji su 2016. dobili Republikanci, što ukazuje na rast do januara 2017. godine +/- 6 meseci. Eto gde smo završili, bavimo se tumačenjem ciklusa u zemlji u kojoj koncept slobodne volje jenjava pred nadom da će ovi strašni izbori imati srećan kraj.

Velik luzer u bici protiv dolara i dalje je roba, a posebno plemeniti metali. Zlato je ispod vrednosti u poslednjih 9 meseci, sa novim padom na 1170 u petak, a srebro na 1615. Sva ova drama se dešava baš pred geokosmički kritični dan okreta sa tri zvezdice. Sad nam samo ostaje da vidimo da li će stvarno doći do preokreta ili će umesto toga vrednost još više skočiti (dolara i akcija) i još više pasti (dragocenih metala i valuta). Sa Uranom u priči sve je moguće.

Ovo je period kada se odvija nekoliko moćnih geokosmičkih potpisa. Prošlog četvrtka 24. novembra imali smo prvi od tri rastuća kvadrata Jupitera i Plutona. Kao što je već rečeno u prošloj kolumni, pred nama je povratak tema iz Velike represije od decembra 2007. godine. Bavićemo se pitanjima dugova, deficita, neizvršenja novčanih obaveza i porezom. Tako će biti sve do avgusta 2017., a najjači uticaj ćemo osetiti u martu 2017. godine +/- dva meseca.

Sada Venera igra važnu ulogu, budući da se našla u konjunkciji sa Plutonom i kvadratom sa Jupiterom u petak 25. novembra. Sledećeg utorka 29. novembra dolazi u kvadrat sa Uranom, formirajući još jedan kardinalni T-kvadrat. Dan kasnije Sunce će biti u kvadratu sa Neptunom. Ova kombinacija je vrlo osetljiva za tržišta, kao i za političku scenu. Pa opet, u primarnom ciklusu svaka promena smatra se kratkoročnom.

Meni lično, ovo je omiljeno doba godine. Tada završavam svoj godišnji “Forcast book” i postaje mi jasnije gde je finansijski svet danas, a u kom pravcu ide. Nisam uvek u pravu u svojim interpretacijama planetarnih cikusa i njihove povezanosti sa ljudskim aktivnostima, ali sam dovoljno veliki broj puta bio u pravu, zbog čega pravim putokaz u kojem organizujem svoje kratkoročne i dugoročne investicije i strategije za sledeću godinu. Ovo je proces analiziranja, zatim pravljenja plana na osnovu onoga što mi pokazuje da li sam na pravom putu ili ne. Kao dupli Jarac, sa Mesecom takođe u Jarcu, ne mogu da vam opišem koliko je dragocen takav vodič za budućnost, zasnovan na ciklusima koji su se u prošlosti puno puta ponavljali.

Kad pogledam unapred u sledeću godinu, osećam ushićenje zbog promene vlade, pomešano sa bojazni od nepoznatog, neočekivanog, što najavljuje kardinalni T-kvadrat između Jupitera, Plutona i Urana. U stvari, ova energija je već počla sa prvim kvadratom Jupitera i Plutona, koji će svoj vrhunac dostići između 22. februara i 21. aprila. Baš na katolički Božić, dešava se prvi od tri trigona Saturna i Urana, praćen prvom od tri Jupiterove i Uranove opozicije 26. decembra. Tu ima puno Urana, pa će biti puno iznenadnog, neočekivanog, uznemirujućeg, ali i puno novih preuzimanja svesti i novih ideja za budućnost. Naravno, to će se odraziti i na novog predsednika Amerike, Donalda Trampa, koji je rođen pod Mesečevom eklipsom sa Suncem u konjunkciji sa Uranom u promenljivom znaku Blizanaca, koji je vrlo lako uzburkati, a što je ekstremno originalna ali nepredvidiva i uznemiravajuća geokosmička sila.

Put pred nama je uzbudljiv jer je nov i neće se poklopiti ni sa čim što smo već videli u prošlosti. Na njemu se ističu mnoge opasnosti ali i mnoge nade, na kojim će biti mnogih odlazaka u dubine, dublje nego što iko može da zamisli, iza kojih će se opet dešavati iznenađujući usponi ka novim visinama. Amerika može postati velika i sjajna opet, a može i da se raspadne na nekoliko vodećih grupa zbog konflikta interesa i nadmetanja u tome ko je “u pravu”. Ima sastojke nečega što bi se najslikovitije moglo predstaviti kao grand finale TV šoa “Šegrt” (u kojem je voditelj i glavna zvezda Donald Tramp, prim.prev.).

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD