Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 28.11. do 05.12.2016.

Američka berza nastavlja sa porastom, prateći kontradiktorne izbore za predsednika 8. novembra, na kojima je pobedio Donald Tramp i time postao novi predsednik SAD-a. Hilari Klinton nije predsednica Amerike uprkos porastu njene popularnosti (reč je o 2 miliona glasova koje je dobila od naroda). Interesantno je da su, pored američke berze, skokove napravili i ruski MICEX indeks, dok su se indeksi akcija u Kini i Japanu dostigli najviši nivo od januara 2016. Azija i Amerika izgledaju sjajno, dok Evropa zaostaje.

Veliki talas porasta na američkoj berzi ide na račun roba i valuta. Ovo je zabrinjavajuće jer investitiori beže u zaštićenu zonu SAD-a. Ovo je kao mehur od sapunice koji samo što se nije raspukao ili ekser koji čeka da se čekić obruši na njega. Sve ovo je, naravno, u vezi sa očekivanjem da će Odbor podići kratkoročnu kamatnu stopu u narednih par nedelja, o čemu je od proletos bilo puno priče u ovoj kolumni, a što sada direktno utiče na porast dolara koji je prvi put od marta 2003. dostigao vrednost od 102.00. Još jedan važan faktor je i 16-godišnji ciklus predsedničkih izbora u korelaciji sa vrednosti dolara, a koji su 2016. dobili Republikanci, što ukazuje na rast do januara 2017. godine +/- 6 meseci. Eto gde smo završili, bavimo se tumačenjem ciklusa u zemlji u kojoj koncept slobodne volje jenjava pred nadom da će ovi strašni izbori imati srećan kraj.

Velik luzer u bici protiv dolara i dalje je roba, a posebno plemeniti metali. Zlato je ispod vrednosti u poslednjih 9 meseci, sa novim padom na 1170 u petak, a srebro na 1615. Sva ova drama se dešava baš pred geokosmički kritični dan okreta sa tri zvezdice. Sad nam samo ostaje da vidimo da li će stvarno doći do preokreta ili će umesto toga vrednost još više skočiti (dolara i akcija) i još više pasti (dragocenih metala i valuta). Sa Uranom u priči sve je moguće.

Ovo je period kada se odvija nekoliko moćnih geokosmičkih potpisa. Prošlog četvrtka 24. novembra imali smo prvi od tri rastuća kvadrata Jupitera i Plutona. Kao što je već rečeno u prošloj kolumni, pred nama je povratak tema iz Velike represije od decembra 2007. godine. Bavićemo se pitanjima dugova, deficita, neizvršenja novčanih obaveza i porezom. Tako će biti sve do avgusta 2017., a najjači uticaj ćemo osetiti u martu 2017. godine +/- dva meseca.

Sada Venera igra važnu ulogu, budući da se našla u konjunkciji sa Plutonom i kvadratom sa Jupiterom u petak 25. novembra. Sledećeg utorka 29. novembra dolazi u kvadrat sa Uranom, formirajući još jedan kardinalni T-kvadrat. Dan kasnije Sunce će biti u kvadratu sa Neptunom. Ova kombinacija je vrlo osetljiva za tržišta, kao i za političku scenu. Pa opet, u primarnom ciklusu svaka promena smatra se kratkoročnom.

Meni lično, ovo je omiljeno doba godine. Tada završavam svoj godišnji “Forcast book” i postaje mi jasnije gde je finansijski svet danas, a u kom pravcu ide. Nisam uvek u pravu u svojim interpretacijama planetarnih cikusa i njihove povezanosti sa ljudskim aktivnostima, ali sam dovoljno veliki broj puta bio u pravu, zbog čega pravim putokaz u kojem organizujem svoje kratkoročne i dugoročne investicije i strategije za sledeću godinu. Ovo je proces analiziranja, zatim pravljenja plana na osnovu onoga što mi pokazuje da li sam na pravom putu ili ne. Kao dupli Jarac, sa Mesecom takođe u Jarcu, ne mogu da vam opišem koliko je dragocen takav vodič za budućnost, zasnovan na ciklusima koji su se u prošlosti puno puta ponavljali.

Kad pogledam unapred u sledeću godinu, osećam ushićenje zbog promene vlade, pomešano sa bojazni od nepoznatog, neočekivanog, što najavljuje kardinalni T-kvadrat između Jupitera, Plutona i Urana. U stvari, ova energija je već počla sa prvim kvadratom Jupitera i Plutona, koji će svoj vrhunac dostići između 22. februara i 21. aprila. Baš na katolički Božić, dešava se prvi od tri trigona Saturna i Urana, praćen prvom od tri Jupiterove i Uranove opozicije 26. decembra. Tu ima puno Urana, pa će biti puno iznenadnog, neočekivanog, uznemirujućeg, ali i puno novih preuzimanja svesti i novih ideja za budućnost. Naravno, to će se odraziti i na novog predsednika Amerike, Donalda Trampa, koji je rođen pod Mesečevom eklipsom sa Suncem u konjunkciji sa Uranom u promenljivom znaku Blizanaca, koji je vrlo lako uzburkati, a što je ekstremno originalna ali nepredvidiva i uznemiravajuća geokosmička sila.

Put pred nama je uzbudljiv jer je nov i neće se poklopiti ni sa čim što smo već videli u prošlosti. Na njemu se ističu mnoge opasnosti ali i mnoge nade, na kojim će biti mnogih odlazaka u dubine, dublje nego što iko može da zamisli, iza kojih će se opet dešavati iznenađujući usponi ka novim visinama. Amerika može postati velika i sjajna opet, a može i da se raspadne na nekoliko vodećih grupa zbog konflikta interesa i nadmetanja u tome ko je “u pravu”. Ima sastojke nečega što bi se najslikovitije moglo predstaviti kao grand finale TV šoa “Šegrt” (u kojem je voditelj i glavna zvezda Donald Tramp, prim.prev.).

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD