Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project - Iskrenost Pozivamo vas na novu Full Moon project radionicu „Iskrenost“ koja će se održati 12.12.2019. s početkom od 18h. Ova radionica će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i možete je pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Predavanje: Astro Vodič kroz 2020. godinu U četvrtak, 12.12.2019. godine, nakon Full Moon radionice, Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje povodom novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu. Predavanje će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i trajaće od 20h do 21:30h. Ovo predavanje ima za cilj da vas informiše o prirodi i kvalitetu 2020. godine uz predstavljanje novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Osa čvorova 3-8

Ovo je jedina osa koja govori o humanoidnom biću, spajajući Blizance kao ljudski znak i Strelca kao znak našeg pra-porekla, znak od kojeg smo nastali, znak bogova. Osa 3 – 9 govori o vrlo posebnom nivou spajanja vatre i vazduha i o nivou velike energije, strasti i velikog znanja. Ovo je prirodno mesto osi čvorova po zapadnoj tradiciji, budući da je Severni čvor egzaltiran na 3. stepenu Blizanca, a Južni čvor na 3. stepenu Strelca. Ovde može da se zapitamo da li je osa čvorova snažnija u ovoj osi, ili je snažnija u osi 2 – 8, na šta upućuje istočna tradicija. Izučavajući i jedan i drugi model, dolazi se do vrlo interesantnih zaključaka. Ono što sigurno možemo povezati sa Južnim čvorom je polje energije, dno kičme, kundalini energija i samim tim i 3. stepen Škorpiona kao vrata za ulazak u eterični svet polja energije. Zato, Južni čvor često govori o prelasku u drugu dimenziju, ponekad o nekom gubitku, ili, ako je dobro postavljen, on predstavlja polje snage i energije.

Svaki čovek koji ima neki poseban uspeh, imao je konekciju sa svojim Južnim čvorom jer bez njega nismo povezani sa jezgrom, sa 1. čakrom i nismo dobro uzemljeni. Južni čvor je raketni pogon i ako je to polje kod nas nesvesno i nismo povezani sa njim, onda nemamo mogućnost da razvijamo nad-svest, ili Više Ja. Veoma je bitno da u ličnom horoskopu razjasnimo svoju osu čvorova. Polazimo od Južnog čvora i gledamo koga mi to kanališemo, preko koga provodimo određeni tip energije, dok će nam Severni čvor ukazati na cilj gde ta energija ide. Tako dolazimo do zaključka da je Južni čvor najsrodniji Škorpionu, a Severni, koji egzaltira u Blizancima, je najsrodnije mesto njegovoj prirodi jer, on jeste glava sam po sebi. 3. kuća i Blizanci kao ljudski znak, prirodno predstavljaju mesto gde je čovek mentalan, misli i usmerava se na nešto, kao što strelac fokusira pažnju na svoj cilj. Mesto Severnog čvora ta strela treba da pogodi. Pa ipak bez Južnog čvora nije moguće ispuniti taj cilj.

Preko Južnog čvora u 9. kući, imamo misiju da nešto uradimo. Kakva je ta misija? Mi provodimo određenu energiju iz Južnog čvora, u najidealnijoj varijanti su to vrlo fine energije viših bića, koja idu kroz nas. Ali, ako energija nije dovoljno dobra, ako sam čvor ili njegov vladar imaju problematično postavljenu energiju, onda je entitet koji se provodi, ono što se govori i radi, misli, ono što taj čovek strelac postaje, može biti veoma opasan, negativan.

Ako hoćemo da vidimo sam kvalitet energije Južnog čvora, pored njegove osnovne postavke i vladara, gledamo i da li ima neku vezu sa Plutonom, vladarem 8. kuće ili sa znakom Škorpiona, jer je to ono nam prirodno daje snažnu energiju. Imati snažan Južni čvor je osnova za svaku duhovnost, bez toga se nikako ne možemo osloboditi neminovnosti i Severni čvor bez njega nema nikakvu funkciju.

Dakle, mi počinjemo sa razmatranjem čvorova od toga u kojoj je kući Južni čvor, kakvi su aspekti prema osi čvorova i gde je vladar Južnog čvora jer, znamo da je to najdublja energija koju nosimo u sebi, da je na nesvesnom nivou i da od nje zavisi biće koje provodimo kroz sebe.

Kada je u pitanju 9. kuća to biće ima određenu svrhu, nameru, kao strelac, a da li on ima nameru da čoveku da nešto više od života, ili je to slika lovca koji lovi i hoće nekoga da povredi, zavisi od prirode te energije.

Jedna od najneudobnijih kombinacija je, da je vladar Južnog čvora postavljen tako da mu energija nije snažna, ili da je blokiran, sa vrlo teškim kvadratima, a da je vladar Severnog čvora usmeren na nešto i hoće nešto snažno da postigne. Tako, na primer, ako je vladar Severnog čvora malefik, a najtipičniji je Mars, pa ima neku jaku potrebu, a energija nije dobra, tada je i biće koje natus provodi veoma opasno, koje, ako se pojavi na kolektivnom nivou daje tiranina. Ovo su znaci jer, osa 3 – 9 je sve ljudsko i ako je energija u Južnom čvoru slaba, ono se plitko konektuje sa Zemljom, a samim tim i sa nekim nezgodnim pretkom.

Postoje određene vežbe za balansiranje ove energije, a kada astrološki posmatramo, moramo pratiti koji je najpovoljniji aspekt koji imamo preko vladara Južnog čvora sa onim što ga čini snažnim. Ako ga dobro aspektuje vladar 8. kuće, planeta u 8. kući ili Pluton, tada znamo da imamo snažnu energiju, sa kojom možemo da ispunimo ono na šta Severni čvor usmerava. Ali, ako je energija slaba, mi nemamo šta da ispunimo, tada čak nemožemo da imamo ni plemenitu nameru jer ona zavisi od energije, od osećanja koje je duboko u nama zgusnuto u formu energije.

Ukoliko se Južni čvor nalazi u 3. kući, a Severni u 9. kući, energija dolazi iz polja misli, govora. Tu natus čita između redova, ne slušaju direktno reči nego se prati energetska vrednost, oseća se to mesto koje nije mentalno i iz njega se dobija magija, inspiracija koja ga vodi da stvara cilj, viziju. Najbitnije je, da se Južni čvor u 3. kući održava čistim, ne treba govoriti ružne reči zato što od njega zavise vizije, a energija se grupiše oko reči. To je inače, važna osobina Merkura, da reč pretvori u konkretnu stvarnost.

U idealnoj formi, Južni čvor u 3. kući predstavlja mesto na kojem natus ne govori sam, već kroz njega govori neki fini entitet i on, slušajući ono što priča, stvara viziju, dobija put. Svrha ovde ide preko prirode govora, kao da čovek kroz sebe provodi još jedno biće,a što je analogno 3. znaku Blizanaca, koji ukazuje da ih ima dvojica.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD