Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Osa čvorova 3-8

Ovo je jedina osa koja govori o humanoidnom biću, spajajući Blizance kao ljudski znak i Strelca kao znak našeg pra-porekla, znak od kojeg smo nastali, znak bogova. Osa 3 – 9 govori o vrlo posebnom nivou spajanja vatre i vazduha i o nivou velike energije, strasti i velikog znanja. Ovo je prirodno mesto osi čvorova po zapadnoj tradiciji, budući da je Severni čvor egzaltiran na 3. stepenu Blizanca, a Južni čvor na 3. stepenu Strelca. Ovde može da se zapitamo da li je osa čvorova snažnija u ovoj osi, ili je snažnija u osi 2 – 8, na šta upućuje istočna tradicija. Izučavajući i jedan i drugi model, dolazi se do vrlo interesantnih zaključaka. Ono što sigurno možemo povezati sa Južnim čvorom je polje energije, dno kičme, kundalini energija i samim tim i 3. stepen Škorpiona kao vrata za ulazak u eterični svet polja energije. Zato, Južni čvor često govori o prelasku u drugu dimenziju, ponekad o nekom gubitku, ili, ako je dobro postavljen, on predstavlja polje snage i energije.

Svaki čovek koji ima neki poseban uspeh, imao je konekciju sa svojim Južnim čvorom jer bez njega nismo povezani sa jezgrom, sa 1. čakrom i nismo dobro uzemljeni. Južni čvor je raketni pogon i ako je to polje kod nas nesvesno i nismo povezani sa njim, onda nemamo mogućnost da razvijamo nad-svest, ili Više Ja. Veoma je bitno da u ličnom horoskopu razjasnimo svoju osu čvorova. Polazimo od Južnog čvora i gledamo koga mi to kanališemo, preko koga provodimo određeni tip energije, dok će nam Severni čvor ukazati na cilj gde ta energija ide. Tako dolazimo do zaključka da je Južni čvor najsrodniji Škorpionu, a Severni, koji egzaltira u Blizancima, je najsrodnije mesto njegovoj prirodi jer, on jeste glava sam po sebi. 3. kuća i Blizanci kao ljudski znak, prirodno predstavljaju mesto gde je čovek mentalan, misli i usmerava se na nešto, kao što strelac fokusira pažnju na svoj cilj. Mesto Severnog čvora ta strela treba da pogodi. Pa ipak bez Južnog čvora nije moguće ispuniti taj cilj.

Preko Južnog čvora u 9. kući, imamo misiju da nešto uradimo. Kakva je ta misija? Mi provodimo određenu energiju iz Južnog čvora, u najidealnijoj varijanti su to vrlo fine energije viših bića, koja idu kroz nas. Ali, ako energija nije dovoljno dobra, ako sam čvor ili njegov vladar imaju problematično postavljenu energiju, onda je entitet koji se provodi, ono što se govori i radi, misli, ono što taj čovek strelac postaje, može biti veoma opasan, negativan.

Ako hoćemo da vidimo sam kvalitet energije Južnog čvora, pored njegove osnovne postavke i vladara, gledamo i da li ima neku vezu sa Plutonom, vladarem 8. kuće ili sa znakom Škorpiona, jer je to ono nam prirodno daje snažnu energiju. Imati snažan Južni čvor je osnova za svaku duhovnost, bez toga se nikako ne možemo osloboditi neminovnosti i Severni čvor bez njega nema nikakvu funkciju.

Dakle, mi počinjemo sa razmatranjem čvorova od toga u kojoj je kući Južni čvor, kakvi su aspekti prema osi čvorova i gde je vladar Južnog čvora jer, znamo da je to najdublja energija koju nosimo u sebi, da je na nesvesnom nivou i da od nje zavisi biće koje provodimo kroz sebe.

Kada je u pitanju 9. kuća to biće ima određenu svrhu, nameru, kao strelac, a da li on ima nameru da čoveku da nešto više od života, ili je to slika lovca koji lovi i hoće nekoga da povredi, zavisi od prirode te energije.

Jedna od najneudobnijih kombinacija je, da je vladar Južnog čvora postavljen tako da mu energija nije snažna, ili da je blokiran, sa vrlo teškim kvadratima, a da je vladar Severnog čvora usmeren na nešto i hoće nešto snažno da postigne. Tako, na primer, ako je vladar Severnog čvora malefik, a najtipičniji je Mars, pa ima neku jaku potrebu, a energija nije dobra, tada je i biće koje natus provodi veoma opasno, koje, ako se pojavi na kolektivnom nivou daje tiranina. Ovo su znaci jer, osa 3 – 9 je sve ljudsko i ako je energija u Južnom čvoru slaba, ono se plitko konektuje sa Zemljom, a samim tim i sa nekim nezgodnim pretkom.

Postoje određene vežbe za balansiranje ove energije, a kada astrološki posmatramo, moramo pratiti koji je najpovoljniji aspekt koji imamo preko vladara Južnog čvora sa onim što ga čini snažnim. Ako ga dobro aspektuje vladar 8. kuće, planeta u 8. kući ili Pluton, tada znamo da imamo snažnu energiju, sa kojom možemo da ispunimo ono na šta Severni čvor usmerava. Ali, ako je energija slaba, mi nemamo šta da ispunimo, tada čak nemožemo da imamo ni plemenitu nameru jer ona zavisi od energije, od osećanja koje je duboko u nama zgusnuto u formu energije.

Ukoliko se Južni čvor nalazi u 3. kući, a Severni u 9. kući, energija dolazi iz polja misli, govora. Tu natus čita između redova, ne slušaju direktno reči nego se prati energetska vrednost, oseća se to mesto koje nije mentalno i iz njega se dobija magija, inspiracija koja ga vodi da stvara cilj, viziju. Najbitnije je, da se Južni čvor u 3. kući održava čistim, ne treba govoriti ružne reči zato što od njega zavise vizije, a energija se grupiše oko reči. To je inače, važna osobina Merkura, da reč pretvori u konkretnu stvarnost.

U idealnoj formi, Južni čvor u 3. kući predstavlja mesto na kojem natus ne govori sam, već kroz njega govori neki fini entitet i on, slušajući ono što priča, stvara viziju, dobija put. Svrha ovde ide preko prirode govora, kao da čovek kroz sebe provodi još jedno biće,a što je analogno 3. znaku Blizanaca, koji ukazuje da ih ima dvojica.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD