Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 21.11. do 28.11.2016.

Iza nas se nalazi još jedna dramatična nedelja na tržištima, što smo mogli i da pretpostavimo posle iznenađujućeg ishoda predsedničkih izbora, a sasvim u skladu sa simbolikom heliocentričnog Merkura koji je izašao iz znaka Strelca (gde je bio od 5. do 16. novembra), baš kada je geocentrični Merkur započeo svoj put kroz isti ovaj znak preterivanja (12. novembar – 2. decembar). U skladu sa generalnom energijom i učesnici finansijskih tržišta su se podelili na pobednike i luzere.

Nedelju dana posle izbora, neki su napravili su neverovatne skokove, među kojima se ističu Dow Jones Idustrial Average, S&P, NASDAQ i kineski Shanghai Index i japanski Nikkei, sa najvećim uspehom od januara 2016. godine. Među gubitnicima na berzi se nalaze londonski FTSE, indijski Nifty, Hang Seng iz Hong Konga, brazilska Bovespa i argentinski Merval Index.

Što se tiče metala, zlato je palo na 1201.30, malo ispod vrednosti od 1. juna. Primera radi u noći tokom izbora bilo je 1338. Srebro takođe spada u velike luzere sa padom na 16.43. I dalje se drži iznad 15.83 gde je bilo 1. juna, pa postoji mogućnost da je reč o prvim znacima intertržišnog bikovskog odstupanja. Videćemo u kom pravcu će se odvijati priča sledeće nedelje.

Dolar je definitivno najveći prošlonedeljni pobednik – napravio je nove skokove u odnosu na godine, pa i čitavu deceniju! Popeo se na 101.48, gde je poslednji put bio u aprilu 2003. godine. Očigledno se trgovci koji posluju sa dolarom i zlatom ne plaše inflacije, barem ne još uvek.

„Nema greške – ljudi su odigrali ogromnu ulogu u Trampovom izboru za predsednika“, David Duke, Ku Klux Klan Grand Wizard

U ponedeljak 21. novembra Sunce će se pridružiti Merkuru (i Saturnu) u Strelcu. Iako će tada biti praznik u Americi - Dan Zahvalnosti (24. novembra) ali mogli bismo da očekujemo iznenađenja na tržištima. Dolazi vreme važnih geokosmičkih potpisa kojih će biti u izobilju. 19. novembra Neptun završava svoj retrogradni hod u Ribama i kreće direktno. Biće naglašene njegove teme, poput nesigurnosti, iluzija, zabluda i prevelikih nada za budućnost, kao i oblasti kojima on vlada, kao što su zdravstvo, farmacija, lekovi, kiše, poplave, mazut. Ne treba da nas čudi ako cene budu naglo porasle pod uticajem “iracionalnog izobilja”.

24. novembra imaćemo prvi od tri kvadrata Jupitera i Plutona, što će vratiti na pozornicu teme koje su bile aktuelne kada su ove dve planete bile u konjunkciji u decembru 2007., prvog meseca velike recesije – dugovi, deficit, neizvršenje novčanih obaveza i porez. One će nas pratiti sve do avgusta 2017. godine, do kada će napraviti kardinalni T-kvadrat sa Uranom, što će se najjače osetiti u martu +/- 2 dva meseca. Ovaj tip T-kvadrata utiče na iznenadne finansijske krize i rasprodaje na berzama.

Venera će biti u konjunkciji sa Plutonom i u kvadratu sa Jupiterom 25. novembra. Četiri dana kasnije, ulazi u kvadrat sa Uranom, formirajući još jedan kardinalni T-kvadrat. Ovo su vrlo moćni geokosmički potpisi, s obzirom da su i Sunce i Neptun u rastućem kvadratu od 30. novembra. Mnoga tržišta su ranjiva od poslednjih promena, a sada su pred njima nova dešavanja koja će vrlo verovatno dodatno promeniti stvari, uključujući i promene na političkom nivou. Ne treba zaboraviti da smo u novom primarnom ciklusu gde je svaka promena, iako nagla, kratkoročna.

Kad smo već kod toga, mi u SAD-u još uvek nismo izašli iz predsedničkih izbora. Trebalo bi da smo ih do sad završili i krenuli dalje, ali nismo. Možda zato što je Sunce i dalje u Škorpionu, znaku koji odbija da se preda, a posebno na poslednjim stepenovima, gde se nalazi žaoka ovog bića. Možda zbog teškog aspekta između Jupitera i Plutona, koji vlada Škorpionom, a koji će se osećati narednih 9 meseci. Ne samo da nismo krenuli dalje, nego ima mnogo protesta protiv Trampa (iako mnogi od tih što protestuju nisu čak ni glasali) koji žele da unište razne stvari. Astrološki gledano, reč je o tome da Sunce Klintonove pravi trigon ka konjunkciji Venere i Jupitera u karti Amerike, što daje popularnost kod naroda, dok progresivno Sunce u Donaldovom čartu prelazi preko natalnog Ascendenta, što mu daje slavu i pobedu. Izbori su gotovi, Tramp je sledeći predsednik.

Uvek imamo dve mogućnosti kad nam se ne sviđa neka situacija: možemo ili da radimo na tome da je promenimo ili da je prihvatimo, prilagodimo se i nastavimo dalje. Najgora opcija je ne raditi ništa, što je formula za život proveden u nezadovoljstvu. Sada se Jupiteru (sreća i optimizam) ne bi svidelo da izaberemo da ga izbacimo iz života.

Nismo mogli da predvidimo 100% ishod izbora. Ali jedno je sigurno, sunce će izaći sutra i dati nam novu šansu da budemo na usluzi onima kojima naša pomoć treba. Život se sastoji iz konstantnih promena. Najpametnije što možemo da uradimo je da svaki dan učinimo vrednim sećanja i da na tim temeljima stvaramo svoju sopstvenu realnost.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD