Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 14.11. do 21.11.2016.

„Izbori imaju svoje posledice, i na kraju krajeva, ja sam pobedio.“, predsednik Obama 23. januara 2009. godine

Studenti američkih vrhunskih fakulteta su bili više nego pogođeni izbornim rezultatima. Dok su na Yale-u tumarali spuštenih glava i uplakanih očiju, na Harvardu su se, videvši da Klintonova neće pobediti, odmah bacili na domaće zadatke. Teško vreme zahteva teške mere.

Na izborima koji su izazvali najviše uznemirenja u političkoj istoriji Amerike, triumfovao je Donald Tramp kao 45-ti američki predsednik. Ponovo se dogodilo da je kandidat koji je vodio po izveštajima javnog mnjenja izgubio. Tokom većeg dela dana Klintonova je vodila. Zatim, posle ponoći po istočnom vremenu, baš kada je Mars menjao znak, prešavši iz Jarca u Vodoliju, glasači Trampa su je prešišali. To je bilo strašno, da ti pukne srce od muke – i tako simbolično za nekoga ko prolazi 29-godišnji tranzit Saturna preko nadira u svojoj natalnoj karti. (misli na Hilari Klinton, čije je aspekte analizirao u prethodnoj kolumni, prim.prev.)

Tržišta su bila zapanjena baš kao i narod. Na primer, investitori su odmah shvatili da su dobili predsednika koji je na strani privrednog rasta i koji će se zalagati za smanjenje poreza privatnih lica i privrednika, i ukidanje teških propisa za mala preduzeća. Zbog toga su akcije skočile u mnogim kompanijama, iako nikome nije baš jasno kako će čovek sa takvim karakterom moći da sarađuje sa kongresom, a da ne pominjemo ogromnu pobunu naroda koju je izazvala njegova pobeda.

Ovo je bila luda nedelja, u kojoj su se uskomešale različite, vrlo ekstremne emocije, od radosti do očaja, baš ono što smo kao astrolozi mogli da očekujemo. Sva ova ranjivost se povezuje sa heliocentričnim Merkurom u znaku Strelca (od 5. do 16. novembra), u koji će geocentrični Merkur ući 12. novembra i ostati do 2. decembra. Strelac sve preuveličava. Vrhunac emocionalne (Mesec) ranjivosti se očekuje u naredna tri dana, sa pojavom Supermeseca. Naziv  “supermesec” je kovanica astrologa Ričarda Nola iz 1979., kojom je opisao pun Mesec najbliži Zemlji. Novembarski pun Mesec je najbliži još od 1948. godine kada je Hari Truman neočekivano pobedio na izborima, što je šokiralo naciju zabrinutu za budućnost. Svi su preživeli, kao i Amerika. Anketari su tada jedini pogodili šta će se dogoditi, pa od tog trenutka ljudi uzimaju ankete javnog mnjenja kao vodič, čak i ako povremeno promaše rezultat. Nešto kao astrolozi.

I, šta se desilo? Kako je moguće da je toliko mnogo vrhunskih profesionalnih astrologa promašilo izborni rezultat? Nije teško objasniti. Kao i anketari, astrolozi su prevideli ili potcenili različite faktore. Nije omanula astrologija, već astrolozi (kao što nije omanulo ni javno menjenje, već oni koji su tumačili rezultate anketa). Bilo je nekoliko geokosmičkih pokazatelja Trampove pobede, koje smo već pominjali, i par onih čija je težina bila veća od pretpostavljene. Ali ne treba zanemariti ni da je Klintonova generalno popularnija od Trampa, što je krajnji domet astrološke predikcije koja ukazuje na generalno raspoloženje/stanje osobe u datom periodu života i da odatle može da zaključi o mogućem uspehu ili porazu, tumačeći pobedu kao razlog za slavlje, poraz za slomljeno srce.

Lekcija 1 – pitanje tačnog vremena rođenja

Pre samo dve nedelje smo se bavili tim pitanjem u ovoj kolumni. Tada je rečeno: ”Ako je Hilari rođena u 14.18, Saturn prelazi preko njenog natalnog Nadira (vrha 4. kuće), i to više puta zbog retrogradnog kretanja, počev od januara 2016. To je jedina od tri natalne karte koju su astrolozi koristili gde je ovaj 29-godišnji ciklus prisutan. Značaj ovog faktora se ne može zanemariti jer je to loš trenutak za nečiji spoljni život. To je vreme velikih izazova i ličnih dilema, čiji ishod zavisi od prethodno preuzetih akcija. Saturn je čuvar vremena. On meri gde smo sada, u kojoj fazi života u odnosu na mesto preko kojeg tranzitira u čartu. Što je položen više, to je veći domet osobe u ovom ciklusu, što je niže, to joj je teže da postigne ono čemu teži. Ne znači da neće biti uspešna, ali to zavisi od akcija i odluka koje je donosila u prošlosti. Sa ovako jakim Saturnovim tranzitom, nema bega od preuzimanja odgovornosti. Po sebi, ne znači gubitak na izborima. Pa opet, kao izgubi, ovo vreme treba uzeti u obzir kao tačno u odnosu na 8.02 i 20.00.”

Mnogi astrolozi nisu koristili ovo vreme. Sada više nije važno, budući da je njen politički angažman stvar istorije.

Lekcija 2 – 16-godišnji ciklus dolara

Dinamika ovog ciklusa po kome rast dolara označava pobedu republikanskog kandidata, a pad demokratskog, ima svoju logiku i u tome da multinacionalne kompanije Wall Street-a podržavaju Republikance, jer imaju koristi od pada dolara (jer je tada američka roba pristupačnija na svetskom tržištu). Ovaj put oni su podržavali Hilari Klinton, čak iako je ona Demokrata, jer je Trampova ideja o spoljnoj ekonomiji značajno uticala na smanjenje njihovog dobitka. Zbog toga se dinamika obrnula ove godine, gde pad dolara ide u korist Republikanaca, a ne Demokrata. Kad se u to uvrsti i odluka Odbora federalnih rezervi da ne podigne kratkoročnu kamatnu stopu, slika postaje jasnija jer je sredinom oktobra dolar počeo da raste, što je direktno išlo u prilog Trampu.

Lekcija 3 – Republikanci su sa Marsa, a Demokrate sa Venere

Jedan od glavnih faktora leži u sinastriji između natalnih karti kandidata i čarta SAD-a. Hilari i Tim Kejn imaju natalno Sunce na početku vodenih znakova, koje pravi veliki trigon sa američkom konjunkcijom Venere i Jupitera na prvim stepenovima Raka. Sa tim aspektom demokrate se lepo uklapaju u američku javnost. Kampanja Klintonove je imala slogan “Zajedno smo jači”, koji ukazuje na partnerstvo i deljenje, kvalitete Venere.

Tramp i Majk Pens su obojica Blizanci, sa Suncem u konjunkciji sa američkim Marsom, što se uklapa u kolektivno raspoloženje besa, borbenosti, želje da se bude prvi i najbolji. Njegov moto je “Učinimo Ameriku ponovo velikom”, što opet ukazuje na ratoborne osobine Marsa.

Moja greška leži u tome što sam pretpostavio da će većina izabrati mir simbolizovan Venerom i Jupiterom, a ne zahtev za promenom (Mars). Pogrešno sam procenio svoje sugrađane. Oni su želeli da se oslobode od korupcije u Beloj kući, a ne da zadrže status quo.

Lekcija 4 – moć progresija

Donald Tramp je rođen 14. juna 1946. u 10.54h u Kvinsu. Njegov Ascendent je na 29° 55’ Lava u konjunkciji sa Regulusom, kraljevskom zvezdom. Po sekundarnim progresijama sekundarno Sunce se pomerilo sa 22° Blizanaca na poslednje stepene Lava i došlo u konjunkciju sa Regulusom (čak iako je u ovom trenutku prešlo i sada je na 0° 15’ Device). Ovo je vreme velikog uspeha i priznanja. Ja sam lično mislio da je on samom svojom kandidaturom već ispunio ovu simboliku, s obzirom da je dobio puno prostora na javnoj sceni, gde su mu se mnogi divili. Osim toga, na dan izbora progresivno Sunce je već prešlo u znak Device, što sam smatrao slabijim aspektom. U stvari, kako je Sunce prelazilo preko Regulusa, sa svakim danom pred izbore on je postajao sve jači. Sada sam naučio lekciju: nikad ne potcenjuj Sunce na Ascendentu dok se aspekt skroz ne završi. Ovo nije samo priznanje i uspeh već znak pobede.

Ima još lekcija koje smo naučili zahvaljujući ovim izborima, astroloških i psiholoških, da ne pominjem duhovne. Međutim, najvažnija je da astrologija dobro radi, dok od astrologa i njihovog vaganja važnosti astroloških faktora zavisi krajnji zaključak predikcije. Nažalost, astrolozi su ljudi i povremeno prave greške. Pa ipak, procenat uspešnih procena je i dalje veoma visok.

Sve se kreće u ciklusima, a korelacija između planetarnih ciklusa i ljudskih aktivnosti je najvredniji alat koji imamo. To je jedina stvar u životu koja se nikad ne menja. Kako bi i mogla, kad smo povezani sa Beskrajem.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD