Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Webinar: Tehnologija Svesti Merkura Merkurova ili peta čakra, jeste čakra čoveka. Ona predstavlja primarno težište rada na sebi. Sve što radimo kroz svaki energetski centar, manifestovaće se kroz kvalitet čoveka, kroz evoluciju koju čovek živi u petoj čakri. Webinar će održati Aleksandar Imširagić u nedelju, 19. januara, od 9h do 12h.
» prikaži celu vest
Webinar: Pronađi svoj glas Da li želite da naučite kako da otvorite svoj kreativni kanal putem kojeg ćete biti u mogućnosti da izrazite sebe na pravi način? Jedinstveni webinar „Pronađi svoj glas“ je namenjen svima koji žele da, putem praktičnog iskustva i znanja, nauče kako da otvore svoj kreativni kanal za originalne ideje i invetivnost, kao i svima koji žele da osveste, prihvate i izraze svoju autentičnu prirodu. Webinar će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 19. januara, od 20:30h do 23:30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 31.10. do 07.10.2016.

Očekivani “oktobarski šok” zbog prolaska Marsa kroz kvadrat Plutona i Urana se napokon odigrao u petak 28. oktobra, poslednjeg dana tranzita kada je Mars napravio kvadrat sa Uranom. Pored novih neslavnih saznanja o aktivnostima Trampa u izbornoj kampanji (da je HRC potkupljivao ljude da se bore za Trampa), imali smo dva zemljotresa u centralnoj Italiji (što je vrlo prirodna kombinacija Marsa sa Plutonom i Uranom), uznemiravajuća otkrića o Fondaciji Klinton zbog kojih će FBI ponovo otvoriti slučaj “email servera”.

Bila je ovo neobična nedelja i za finansijska tržišta. Berza je u Japanu i Kini ojačala, međutim, u Hong Kongu i Australiji cene su pale, a u petak je Hang Seng dostigao najniži nivo još od 1. septembra. U Evropi smo imali velike skokove i relije u Nemačkoj i Holandiji, a padove londonskog FTSE i ciriškog SMI, koji je sada na najnižem nivou još od Brexita. Nije ništa drugačije ni u Americi, gde je NASDAQ napravio najveći skok u utorak (na kritični dan obrta) i onda naglo sve rasprodao. Posle izjave FBI da će ponovo pokrenuti slučaj Hilari Klinton, pale su DJIA i S&P. Zlato i srebro su bili u porastu prošle nedelje.

I ove nedelje imamo zanimljiva nebeska dešavanja. 29. oktobra Venera je napravila egzaktnu konjunkciju sa Saturnom, a u subotu 5. novembra ulazi u trigon sa Uranom. Ovo prethodi nastupajućem trigonu Saturna i Urana koji će biti centralna tema od 4. decembra 2016. do 11. novembra 2017. godine. Ovako dug planetarni ciklus je uvek kroz istoriju bio u korelaciji sa dugoročnim ciklusima na tržištu, pa će biti interesantno posmatrati rast cena sledeće nedelje. Jedno od pravila je da svako tržište koje je u padu, sa teškim aspektom Venere i Saturna postaje dobar kandidat za obrt i početak relija. Nekoliko berzi, plus mazut, je bilo u padu krajem prošle nedelje, a ovog vikenda se dešava konjunkcija Venere i Saturna. To je takođe simbol žene pod pritiskom (Venera žena, Saturn pritisak). Hilari Klinton se sigurno tako oseća od petka, kako se ovaj aspekt približava.

Pre dve nedelje je 12 značajnih nacionalnih i internacionalnih astrologa na ISARovoj konferenciji predvidelo pobedu Hilari Klinton na ovim predsedničkim izborima. I sam sam početkom avgusta došao do istog zaključka. Naravno, mnoga javna mnjenja ukazuju na tu mogućnost. Međutim, sada se taj zaključak dovodi u pitanje od kako je WikiLeaks objavio izvesne neregularnosti (čak ilegalne radnje), tvrdeći da su Klintonovi povezali svoju neprofitnu fondaciju sa političkim aktivnostima, a onda sve zataškali i ometali istraživanja Kongresa i FBI. Da li je moguće da su i javna mnjenja i astrolozi pogrešili u proceni pobednika? Ako je tako, ovo će biti najveći preokret u američkim izborima još od 1948. (kada su kandidati bili Truman i Dewey). Sve je moguće. 

Dva faktora idu u prilog pobedniku na izborima. Prvo, američki dolar raste, skoro da je premašio 100, što je najviše od aprila 2003. godine. U prethodnim kolumnama sam objasnio 16-godišnji ciklus povezan sa porastom dolara u kome Republikanci pobeđuju. To se desilo 2000., 1984., 1968. i 1952. godine. Od 1900. bio je samo jedan izuzetak od ovog pravila 1944. godine kada je pobedio Frenklin Ruzvelt. Ne verujem da će se to desiti ove godine jer Odbor neće povisiti kamatnu stopu, a dolar raste čak i preko 99.11 koliko je imao važnog dana kritičnog obrta 25. oktobra. Kako se ovaj trend nastavlja, mogao bi da još više ojača.

Drugi faktor se dobija odgovorom na pitanje: Kog kandidata podržavaju oni koji dobijaju od pada dolara? Multinacionalne trupe koje obično stoje iza Republikanske partije. Ovaj put, međutim, oni podržavaju demokratskog kandidata. Ovaj faktor ima veze sa tačnim datumom rođenja Hilari Klinton, koji se blago ispravlja sa svim ovim dešavanjima. Postoji velika kontraverza među astrolozima da li je rođena u 8.02 ili u 20.00.

2009. jedan astrolog je tvrdio da je lično video njen izvod iz matične knjige rođenih na kome je pisalo 2.18, dok opet neki astrolog tvrdi da je pre mesec dana zvao državu Ilinois i koristeći posebne metode istraživanja (tako što bi mu službenik govorio samo “ne” na svako njegovo pitanje) otkrio da je pravo vreme 2.18. Kasnije se utvrdilo da ovo nije verovatno i zbog nekih njegovih spetljanih izjava koje je davao, a astrološki rečeno, pre svega zato što bi u tom slučaju Saturn tranzitirao preko njene natalne 4. kuće (Nadir) od januara 2016., što nije vreme za ispoljavanje u javnosti, već za rešavanje ličnih porodičnih pitanja. Saturn pokazuje koja je naša stanica u životu, s obzirom na to gde se nalazi u natalnom čartu. Što je više postavljen u natalnoj karti, to je osobi lakše da prati njegove cikluse, generalno uzev. Što je niže postavljen, to je komplikovanije ostvariti ono što se podrazumeva pod spoljnim uspehom – moguće ga je postići ali mora biti podržan u potpunosti sa prethodnim odlukama i akcijama. Nema bega od odgovornosti kada je Saturn u ovako izazovnim tranzitima kao sada. U spiritualnom smislu, ovo je vreme intenzivnih karmičkih iskustava, što ne isključuje gubitak na izborima. Međutim, ovo vreme uzimam samo kao sredstvo za predikcije i smatram da je tačno samo ako bi stvarno izgubila. Pa opet, u tom slučaju ne bi bilo ni važno. To bi bio njen kraj u politici.

           

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD