Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 24.10. do 31.10.2016.

„Naravno da ću prihvatiti rezultate glasanja, ako ja pobedim“, Donald Tramp u debati sa Hilari Klinton

Nemci su vrlo zabrinuti šta bi Tramp, ako bude izabran za predsednika, značio za Evropu. Više ih brine da će Amerikanci izabrati Trampa nego Hilari. Na njihovo pitanje ko mislim da će pobediti (koje mi je postavljeno kad sam bio na kongresu u Nemačkoj u avgustu 2016.), odgovorio sam: “Ovo je izbor između kandidata čije natalno Sunce pravi veliki trigon sa američkom Venerom/Jupiterom (Hilari) protiv kandidata čije Sunce pravi konjunkciju sa Marsom u kvadratu sa Neptunom iz američkog čarta (Tramp). Ja lično smatram da će Amerika izabrati Veneru i Jupitera.”

Na simpozijumu ISAR-a u Kosta Mesi u Kaliforniji pod nazivom “The Power of Forecasting Meets the Consequence of Choice!”, održanom prošle nedelje, bio je 12 astrologa koji su iz različitih astroloških razloga, svako na osnovu svog tumačenja, došli do istog zaključka. Kakav je to simpozijum bio!

Pa ipak, najvažnije pitanje je efekat koji bi svaki od ovih kandidata imao po američku i svetsku ekonomiju. U narednim kolumnama baviću se više ovim pitanjem. Ovo je moje omiljeno doba godine u smislu intelektualnog buđenja, kad proučavam se ponavlja istorija različitih tržišta i političko-mundanih ciklusa, a sve u korelaciji sa planetarnim ciklusima. Ovo je vreme kad pišem dugoročne prognoze o ciklusima koji nas očekuju sledeće godine, pa čak i u narednih pet godina, i kad razmišljam o pitanjima gde smo sad a kuda smo se zaputili, sa akcentom na to kako će sve to do čega dođem odnositi na finansijska tržišta širom sveta. Između ostalog, verujem da je 2017. godina vrlo važna za ponovno uspostavljanje svetskih valuta.

„Naravno da pričam sa sobom. Ponekad mi treba mišljenje stručnjaka“, Scorpioquotes.com

Što se tiče prošle nedelje, nisu nam jedino predsednički izbori bili u mislima. Ovo je period nestabilnosti na tržištima širom sveta kako se približavamo izlasku Sunca iz Vage i početku škorpionskog veštičjeg perioda u kom misli postaju veoma mračne, zločeste i zavereničke. U slučaju tržišta, neka su napravila nove skokove, dok su se druga srozala na novi višemesečni pad, što je očigledno na primeru SAD, koji se podelio na dva kontinenta – severni i južni. Dok se berze na severu bore za život jer investitori odmeravaju mogućnost podizanja kamatne stope po završetku izbora, na jugu argentinski i brazilski indeksi dostižu nove skokove. Za to vreme, u kome investitori vagaju gde da ulože, odigravaju se velika dešavanja po pitanju valute. Što su bliži izbori, dolar je sve jači, a evro sve slabiji. Ovaj znak – rast dolara, ide u prilog Republikancima još od 1900. godine kada se pokazalo da ako dolar raste, Republikanci osvajaju Belu kuću, ako pada Demokrate. Da li će biti tako i ovaj put? Ja mislim da neće, iz razloga koji su već pominjani u prošloj kolumni.

Ovi izbori su posebni po tome što ih niko ne želi, a opet o njima se neprestano priča. Dato je toliko obećanja koja ne mogu biti ispunjena. Već se pitamo ima li kandidata koji može da govori direktno i istinito bez preterivanja. Po poimanju finansijskih i mundanih astrologa, sve je ovo deo kvadrata Saturna i Neptuna, čija se dinamika „ne veruj ničemu što vidiš, čuješ ili pročitaš“ nastavlja u narednih 9 meseci, iako je, tehnički govoreći, egzaktan aspekt bio 10. septembra.

Takođe se nalazimo u središtu Marsovog tranzita prema Plutonu i Uranu, koji traje od 19. do 28. oktobra. U ovom periodu ima puno neprijatnih iznenađenja poput uragana, zemljotresa, tajfuna, vulkanskih erupcija i terorističkih i sajber napada. Po sebi, sve ovo je kratkog daha. Isto to se oseća na tržištima, s obzirom da Mars ulazi u T-kvadrat sa važnim planetama iz natala američke berze, poznatije kao Buttonwood chart (17. maj 1972.), čija konjunkcija Saturna i Meseca na 20° i 26° Ovna u opoziciji sa Jupiterom i Neptunom na 22° i 27° Vage dolazi u kvadrat sa Marsom koji će tranzitirati preko ovih stepenova između 22. oktobra i 4. novembra. 

Veća briga nam je prva od tri Jupiterova opozicija sa Uranom poslednje nedelje 2016. godine, kada će i Saturn praviti trigon ka Uranu (koji će biti stacionaran ka direktnom hodu). To je podosta Urana. Zato sledeću nedelju možemo posmatrati kao uvod u ono što će se dešavati krajem godine.

Pa ipak, činjenica da je u narednih godinu dana Jupiter u Vagi daje nadu da čovečanstvo zna da se nosi sa ovim izazovima, da će zauzeti pozitivniji stav o budućnosti, o sebi i o drugima, s obzirom na kvalitete Jupitera (filozofija i optimizam) u znaku partnerstva i dogovora. Uveren sam da je novi globalni talas usmeren ka održavanju mira i prevenciji i zaustavljanju terorizma već otpočeo.

Ukoliko iste napore usmerimo ka eliminaciji nacionalnog i svetskog duga, sa konkretnim i pravičnim idejama (umesto suludih tvrdnji bez ikakvog značenja), onda će mir moći da se uspostavi. Iza svakog rata nalazi se ekonomski problem. Iza svakog ekonomskog problema nalazi se puno otpuživanja, nepoštovanja i revolta.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD