Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Isceljivanje arhetipa Vage

Svi vole Vage. Sa njima je uvek lepo, harmonično jer su oni ti koji čine sve samo da se glas ne podigne, da se niko ne uznemiri. Svaka boja će biti na mestu, a ukoliko nešto zafali izvinjavaće se beskrajno. Ponekad će se izviniti i zbog izvinjavanja. Svi volimo Vage, sem kad nešto treba da se odluči. Tada sve postaje prekomplikovano.

Međutim, za same arhetipske Vage (Sunce, Mesec ili podznak u Vagi) to što ih drugi vole nikada nije dovoljno jasno, jer u ovom znaku Sunce je u padu, jasnoća ko su, kako deluju na druge i šta žele, menja se u odnosu na to ko je preko puta njih. Ogledalo je osnovni alat Vaga, i ukoliko im se sviđa ono što vide u ogledalu sve će biti na mestu, ali ukoliko im odraz u ogledalu nije dovoljno jasan Vage ulaze u treptaj između mnoštva mogućnosti. Ovo ogledalo najčešće pronalaze u očima partnera, tako da su ove osobe uglavnom u vezama. Pomalo kao Džulija Roberts u filmu “Odbegla mlada”, i ovaj znak ima tendenciju da voli ono što partner voli, ne voli ono što partneru ne odgovara, a kada donosi odluku potražiće podršku i usmerenje prekoputa. Međutim, šta se dešava kada Vaga nema ogledalo ili ono još češće, kada je to ogledalo suštinski različito od potreba njenog/njegovog bića?

Gubitak identiteta je osnovni problem ovde, jer Sunce je najnejasnije, ego se definiše tek u odnosu na drugu osobu, što dovodi do blurovanog identiteta, pa samim tim i potrebe. Mars je u Vagi u izgonu, pa sa nedostatkom Sunčeve jasnoće imamo rasejanost, nedostatak fokusa, konfuziju, ometenost i na kraju ćudljivost i preosetljivost, što sve dovodi do unutrašnjeg nemira. Balans je osnovni zadatak Vage, a na fizičkom nivou ravnotežu u našem organizmu održavaju bubrezi i hormoni. Ukoliko se dovoljno dugo trpi ovaj unutrašnji, najčešće mentalni nemir, nagomilan zbog rastrzanosti između mogućnosti, česte su pojave hormonalnih problema koji dovode do emocionalne nestabilnosti. A kada su emocije u igri tada imamo preosetljive odnose, odakle Vaga ulazi u začarani krug nezadovoljstva, što spolja može ličiti na simptome bipolarnog poremećaja.

Scleranthus - Biti ili ne biti... pitanje je sad!  

Poput Geteovog Mefista koji objavljuje da ima dve duše u svojim grudima, tako i ove osobe sa primarnim arhetipom Vage unutar sebe osećaju višestruke potrebe, ideje, toliko suprotne da se ponekad osećaju kao da su na ivici ludila. Čak iako se odluče za nešto i krenu u tom pravcu, ubrzo će biti zaokupljeni mislima „šta bi bilo kad bi bilo... drugačije“.

U balansu ovaj arhetip daje ljude koji su izuzetno fleksibilni, otvoreni, znatiželjni ali znaju kako da postave svoje prioritete. Zainteresovani za različite stvari, spremni da uvek budu ljubazni, da razgovaraju sa svima uspostavljajući lep kontakt, Vage su zaista divni partneri, ne samo u romantičnim odnosima, već i u običnom razgovoru ili ozbiljnom biznisu. Vrednuju sve klasične, održive vrednosti. I znaju kako da ih postave na prvo mesto. Međutim, ako Vaga ne zna kako SEBE da stavi na prvo mesto, disbalans je neminovan.

Bahova cvetna esencija za ovaj arhetip je Scleranthus. Ova esencija je osnovni tretman za neodlučnost, nestabilnost, promenljivost iz jedne krajnosti u drugu, defokusiranost, i unutrašnju napetost u vidu treptanja. Ova esencija se daje kod svih vidova disbalansa, kao i u slučajevima gde osoba ne može da odabere između svojih i partnerovih potreba. Takođe, može se koristiti i kod nestabilnog apetita (velika glad, a zatim nagli gubitak apetita), hormonalnih disbalansa, promenljivog pritiska, i emotivne nestabilnosti. Ukoliko se svi ovi simptomi ignorišu, Vage tada ulaze u kompenzatorno stanje – fanatični idealizam i držanje jedne strane.

Kompenzatorno stanje – Rock Water

Kada Vaga odluči da pretegne na jednu stranu jer više ne može da trpi neodlučnost, tada ulazi u kompenzaciju balansa kroz idealizam koji prelazi u fanatizam. Odlučujući se za jednu stranu, put ili osobu sve drugo odbacuje, principijalno se držeći svog izbora po svaku cenu. Spremna je da dugim, skoro advokatskim debatama obrazlaže svoju odluku, citirajući ako je potrebno sve od Biblije, Kurana pa do Gorskog Vijenca kako bi dokazala ispravnost svog stava. Saturn je ovde u egzaltaciji, pa udružen sa palim Suncem upravo daje sliku izvorske osunčane vode koja prelazi preko kamenja – Rock Water.

Fleksibilna Vaga ovde postaje rigidna do nivoa samokažnjavanja kako bi opravdala svoju odluku. Samodisciplina potiskuje prirodne emocije maskirajući ih beskompromisnim racionalisanjem. Stroge dijete u tačno propisano vreme, trening do iznemoglosti, odricanje i jačanje idealne slike sebe dovode do još veće napetosti i stresa, i još dubljeg hormonalnog poremećaja. Ciste na jajnicima, reumatizam, kamen u žučnoj kesi samo su neke od mogućih posledica ove kompenzacije.

Crno-beli svet ne postoji. Sve boje između su zapravo ono što čini život. Vage su najveći umetnici, koji svojim osećajem za sklad znaju da stvore ono što je kroz večnost lepo – najlepšu harmoniju boja, tonova, reči, lepote. Da bi inspiracija i talenat prevagnuli u odnosu na moralisanje i moranje, potrebno je otići do samog izvora ove izvorske vode, unutar slojeva podsvesnog gde se skriva sećanje na sam izvor života. Zajedno sa Sunčevom svetlošću, ova esencija nam osvetljava te najdublje slojeve, dajući Vagama hrabrost da otpuste čak i one „najrazuzdanije“ potrebe duše, koje su možda neuklopive u očekivanja. Ali, život je i stvoren da teče neobuzdanim tokovima, otkrivajući ono još neotkriveno, van rečnog korita, jer jedino se tako život širi, u slobodi izražavanja svojih potreba, nadahnuća i kreacije.

Dekompenzatorno stanje – Crab Apple

Ukoliko se osoba ne trgne iz ovog stanja fanatizma ulazi u opsesivno sitničarenje koje je tip esencije Crab Apple. Poslednja faza disbalansa se ogleda u patološkoj pedanteriji bilo da je u pitanju potreba za savršenom fizičkom čistoćom, ili pak kompulzivna opsednutost karakterom, moralom, unutrašnjom toksičnošću, sve ono što se boldovano naglašava sa šta treba ili ne treba. Preosetljivost na bilo koji vid nereda dodatno dovodi do frustracije i napetosti i na kraju do otuđenosti od života. Unutrašnji osećaj nečistoće zbog nedostignutih ideala iz prethodnog Rock Water stanja se preslikava na okolinu, koja svojom spontanošću i različitim aspektima izražavanja dodatno ugrožava potrebu sa savršenom čistoćom. Međutim, kao što smo na početku naglasili – Vagama su odnosi neophodni jer u njima  Vaga pronalazi svoje ogledalo i inspiraciju. Tako, ova opsesivna potreba za pedanterijom može dovesti Vagu do izolacije koja se somatizuje kroz kožne iritacije, ekceme, alergije, infekcije, što dodatno podstiče hipohondriju.

Ova esencija vraća osećaj reda i harmonije, mir i poverenje da je sve na svom mestu, i da osnovna čistota leži u onom istom izvoru odakle dolazi svekolika inspiracija i sve potrebe – u našoj Duši. Ovde Vagino Sunce u padu govori o Suncu koje pada u najveće dubine našeg podsvesnog osvetljavajući najintimniji izvor, vraćajući nas sebi tamo gde je sve u Redu, sve u savršenoj harmoniji, čistoti i lepoti postojanja.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD