Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Saturnova Karma i Lanac Prethodnih Inkarnacija Aleksandar Imširagić će održati dvodnevni seminar “Saturnova Karma i Lanac Prethodnih Inkarnacija” u Ljubljani, Slovenija, 22. i 23. februara. U okviru ovog dvodnevnog seminara Aleksandar će objasniti sećanja prošlih života koja se otvaraju pomoću posebnih Persona Horoskopa, kao i kroz razumevanje Saturnove karme i specifične karme koju u sebi nose retrogradne planete.
» prikaži celu vest
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Venera, Mars i osa čvorova

Kada govorimo o Mesečevim čvorovima, govorimo u suštini o Mesecu, odnosno o prirodi duše, koje uvek vezana za Veneru i Marsa.

Duša ili Mesec je uvek razapeta između dva dela – pozitivnog i negativnog. Nekada je to ljubav ili, sa druge strane prejaka strast, ali odnos Venere i Marsa je priča o odnosu razvoja, napretka i rata, jer, kao što znamo, uvek nakon rata dolazi do napretka jer je to model evolucije.

Severni i Južni čvor su oni delovi Meseca koji su u svojoj prirodi vezani baš za ove dve planete jer Severni čvor ima svoje prirodno sedište u znaku Bika i njegovo tačno mesto u svojoj prirodnoj poziciji jeste samo mesto Mesečeve egzaltacije, 3° Bika, koje predstavlja ushićenje na Zemlji koja je već sama po sebi Bik, a to ushićenje koje iznad nje postoji svakako je Mesec, kao sastavni i najviši deo naše planete.

Iz ugla Sunca mi smo dvojna planeta, mi smo jedno. Konačno, postoje i vrlo ozbiljni pokazatelji da je Mesec bio nekada sastavni deo Zemlje i da je od nje i nastao. To je jedno telo i to ushićenje jeste upravo ono u Biku, a Severni čvor naša usta, mesto gde primamo život, gde imamo želje.

Svakako se u Mesecu nalaze najrazličitije vrste želja, nekad pozitivne, ponekad negativne jer je Mesec takođe u posebnom dostojanstvu i na svojoj drugoj strani, na 3° Škorpiona gde je mesto njegovog pada. Zato se događa da čovek nekad ima vrlo čudne želje koje mu stvaraju čudan život. Ako natus u svom životu nema zadovoljstvo to je zato što u njegovoj duši, u njegovom Mesecu, postoje želje od ranije koje su vrlo snažne i koje ga jako vezuju i vuku u nešto što je možda negativno, u simbolici Meseca u padu. Moramo uvek obratiti pažnju na stanje tog bivšeg Meseca, tog davnašnjeg ili dalekog Meseca.

Čvorovima prirodno vladaju Venera i Mars. Južni čvor je u svojoj prirodi vrlo marsovski i dolazi iz prirode Škorpiona, a Venera ima prirodu želja i potrebu za nečim novim. Mesec, duša, je razapet između ove dve vrednosti, između Venere i Marsa, šta god to značilo – pozitivne ili negativne emocije, ljubavi i strasti, rata i mira, što su sve slike odnosa muškog i ženskog, ali, konačno pa i sama planeta Zemlja se nalazi između Venere i Marsa.

Jedan deo Meseca je u svojoj prirodi vrlo bikovski i venerijanski i jako okrenut ka polju želja i života, dok je drugi deo, ta tamna strana za koju ne znamo šta je, nepoznato polje Škorpiona, polje smrti koje niko ne zna šta uistinu predstavlja. Mesec i Zemlja čine jedan zajednički svet, sistem i samo ako su u potpunosti oživljeni, imamo punu vrednost i punu priču naše integracije, što nam je ključ za dalji razvoj. Zemlja i Mesec u svojoj integraciji zapravo predstavljaju polukrug koji je iznad krsta materije i koji je Ceres – suština koju imamo kao bića koja nisu samo Zemlja već Zemlja i Mesec istovremeno. Zemlja i Mesec u jednom sistemu predstavljaju čoveka kao fizičko i eterično telo. Ta priča je od ključnog značaja zato što je osa čvorova osa same evolucije, koja se događa uz samu kičmu svakog čoveka.

Ono što zovemo Južnim čvorom jeste nivo naše 1. čakre, to je zmajev rep, koji je samo stablo kojim se razvijamo, a zmajeva glava ili vrh našeg polja evolucije je sve što je vezano za Severni čvor. Na samom dnu, kundalini energija nas primarno vezuje za Zemlju, dok Južni čvor predstavlja ono polje voda u stanju leda. Kao što su sva sećanja, sve hronike ove planete zapisane u lednicima na Antarktiku, gde u strukturi tog milenijumski starog leda imamo svu istoriju, tako je i u našem Južnom čvoru zabeležena priča naših iskustava, naše duše, onoga što nosimo kroz sebe. Upravo je ovde zabeležena priča o našoj vrlo dubokoj genetici i o stvarima sa kojima smo negde duboko povezani.

Južni čvor je ogromno polje energije. Svi rudnici, sva naftna polja i mora nafte, sve je to Južni čvor. To je Mesec koji je sada fosilizovan, to su sva goriva duboko pohranjena unutar nas koja daju ogromnu količinu energije ovom centru. U tom polju imamo primarni kod koji je marsovski po svojoj prirodi. Jednostavno, Južni čvor jeste Mars, kojim smo vezani za najnesvesniji deo unutar sebe koji vidimo kroz fiziologiju, zdravlje i kroz okolnosti koje odatle dolaze. Upravo je fiziologija deo uma koga natus nije svestan jer to što ima telo ne znači da ga je svestan. Biti svestan toga znači misliti fiziologijom, znači propuštati kroz fiziologiju, imati energiju koja ide kroz nas i kojom možemo da menjamo sudbinu.

Međutim, svaki put kada se nađemo u situaciji da su okolnosti neprijatne, to znači da nismo svesni svog potencijala, da nemamo vezu sa svojim Južnim čvorom. Naš Južni čvor jeste ruda koja stoji duboko pohranjena u našoj Zemlji, koja postoji duboko unutar nas i odatle ide sva energija. Ako je natus potpuno povezan sa ovim poljem, on više nije povezan samo sa Marsom, već sa Plutonom, gospodarem podzemlja, koji daje svu tu energiju jer konačno, ako je Južni čvor neki bivši Mesec, a Mars je sa njim, oni zajedno daju Plutona. To je ženski Mars jer je Škorpion ženski znak i odatle ide ta energija svekolike seksualnosti i svega što čini osnovu života i prelaza u drugu dimenziju, koju možemo nazvati podzemnim svetom ili smrću, što je tačka dubokog nesvesnog i ogromnog polja energije.

U suštini odatle sve potiče i zato to i jeste 1. čakra, koja je energetski posmatrano vrh horoskopa. Ovde su emocije duboke i stvorile su jaku strukturu, to je voda u tvrdom stanju koja je oblikovala već sve okolnosti. Duboka osećanja su stvorila sve što je oko nas, a mi smo ih potpuno zaboravili. Osvestiti taj deo znači suočiti se sa svojim strahovima i ogromnom energijom strasti.

Severni čvor, vezan za deo Zmajeve glave ima prirodu Venere. Svako biće koje ima usta ide za hranom, 1 ide u 2, uvek su to 1. i 2. čakra, to je najosnovniji mehanizam potrebe za preživljavanjem i zato ćemo kroz Severni čvor uvek videti potrebu da nešto dobijemo.

Kroz Severni čvor čovek nije doživeo prosvetljenje, već je dobio zadovoljenje kroz 2. čakru, koja govori o potrebi da se nešto uzme, da se nešto ima. Ova energija mora da se diže uz kičmu, kako se razvija čovek diže svoju energiju i tada u osnovi iznad 1. i 2. čakre imamo 3. ili Sunčanu čakru, 4. ili Mesečevu, 5. ili Merkurovu, 6. čakru trećeg oka ili Jupiterovu, i 7. ili Saturnovu čakru.

Saturn je uvek u korespondenciji sa 7. ali kako dotle Severni čvor nikada ne dostiže, ne dobaci do gore nego mu je potreba samo da proguta nešto, da pojede, da preživi, da dobije 2, njemu su ono što vidi iz 7. čakre nesvesne okolnosti koje doživljava kao takve. On vidi Saturna automatski u sferi borbe, i naravno sa druge strane 7. čakra kruži sa 1. i isto tako daje uverenje i potvrdu da je njegov život težak. Sve zavisi od samog početka, od same 1. čakre, koliko ta životinja kod natusa zapravo ima energije, da li da dobaci samo do 2. ili možda uspeva i da uspostavi kontakt i polje jedinstva sa višom sferom i da onda ono što mu se događa u životu ne bude za njega pretnja.

Ono što je duboko nesvesno to je ono što dobija oko sebe. Drugim rečima, čovek nikada nije video nikog drugog osim onoga što živi duboko u njegovom podrumu i nema ničeg drugog osim tog podruma i filma koji se odatle projektuje. Sve ide iz Južnog čvora, sve kreće iz dna kičme, sve je samo projekcija toga.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD