Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astrološki članci

Venera u znaku Škorpiona

Svaka planeta vrši svoju funkciju na način znaka u kome se nalazi. Takođe, u kući i znaku u kom se nalazi ima određeni zadatak koji treba da obavi kao i lekciju koju treba da nauči. Osim u situaciji kada se nalazi u svom sedištu, kada je na svom terenu i daje najbolje od sebe.

U Škorpionu je Venera na mestu svog izgona. Sama reč govori da ovde nije moguće uživati i prepustiti se, a ljubav postaje borba za opstanak. Kako je Škorpion znak smrti, transformacije ,,reke predaka iz koje naplaćuju svoj dug” jasno da je dugovanje povezano sa odnosima, brakom i ljubavlju.

Ljubav se rađa isključivo iz seksualne privlačnosti, a njen opstanak zavisi od toga koliko će ta taj ,,lepak” trajati. Kada sex nestane, nestaje i ljubavi… Dakle, uspeh odnosa zavisi od seksualnog sklada.

Često je osoba posesivna i sebična jer je tokom odrastanja (ukoliko je u pitanju ženski horoskop) srela sa nekom vrstom odbacivanja, zloupotrebe, te se emotivno zamrzne.

Ponekad odbaci sve obzire zbog traumatskog iskustva, ukoliko je pored pozicije u znaku i u lošoj kući, ili pod naletom malefika, ili loše aspektovana. Tada je Veneri ugroženo samopoštovnje i doživljaj lične vrednosti.

Koji je zadatak Venere u znaku Škorpiona?

Ako je to planeta sklada i lepote potrebno je da donese mir tamo gde su mržnja i svađe, gde je disbalans – ravnotežu, a gde je očaj – poverenje.

Ali, nažalost to često tako nije jer ona nema iz čega da crpi snagu. To je kao cvet posađen na pogrešnom mestu, u pogrešnu zemlju. Ipak, na đubrištu, ponekad, izraste najlepša ruža.

Ako ne postane ljubomorna, posesivna i fanatična, a to su lekcije koje mora savladati, umesto osvete počinje da prašta, kada doživi nepravdu i poniženje - trpi, kada je ljuta i uvređena - pušta. Na ovaj način otklanja opasnosti koje nosi ovakva pozicija blagovremeno obezbeđujući da se u budućnosti ne dešavaju lomovi.

U suprotnom, ogorčenost prerasta u neprijateljstvo koje razara svaku šansu da se u budućnosti pronađu ljubav i sreća.

Ovde se Venera sreće sa nepoznatim, sa situacijama u kojima ona daje dok zauzvrat ne dobija ništa. U najboljem slučaju, dobija novac i nasledstvo.

Venera je ovde u vlasti Plutona i Marsa stoga mora naučiti da igra na njihov način ako želi da preživi. Postoje situacije u kojima žena sa ovakvom Venerom ne preza ni od uništenja same sebe radi postizanja cilja. Ukoliko ima podršku dobrih aspekata i dobrih planeta, postaje posvećenik ili fanatik. Sve u zavisnosti od ostatka horoskopa.

Dok je mlada vode je strasti, a gde će završiti reći će dispozitor.

Njen moto je: ,,Ja želim,, te rukovođena najdubljim porivima i seksualnom moći ume da iskoristi tuđe resurse u sopstvenu svrhu ili za sopstveni razvoj.

Ona je istraživač i reformator, ona zna puteve koji vode do slobode, ako se ne zaglibi u sopstvenoj kaljuzi.

Može spašavati ili uništavati, biti krajnje konstruktivna ili potpuno destruktivna. A sasvim je izvesno – nikada nije prosečna, nikada u sredini.

Sa lakoćom upravlja muškarcima, ničega se ne plaši. Isključiva, netolerantna, zavodljiva i tajanstvena zna tajnu života i smrti.

Erotična i fatalna kada se zaljubi, jedna je od najpouzdanijih i najvernijih žena u zodijaku. No kako to uvek biva, život nosi zaplete, te po pravilu gubi objekat svog obožavanja. Zavisi od natalne karte da li će to biti razvod ili smrt.

Jednom izneverena biva spremna da potpuno uništi ono što je davala i stvorila. Odlazi ne osvrnuvši se, nikada se ne vraća, osim ako nije retrogradna (bilo u poziciji ili dispoziciji).

Trebalo bi da donese svetlost tamo gde je zlo i uništavanje, gde je tama i nasilje, to je njen zadatak. Njena lekcija je da savlada svoje porive da podlegne uticajima kojima je izložena kako bi spremno prešla na druge nivoe kroz ličnu transformaciju.

Ako je Venera ljupkost kod osobe sa ovakvom pozicijom toga nema. Ona je sve drugo samo ne ljupka. Ne mora biti lepa da bi bila privlačna, a često i nije ali fantastično ,,baca čini” na svakoga koga poželi.

U dobrom horoskopu to je dama koja zrači seksipilom ali ne zavisi od svog partnera. Muškarac čini njen život lepšim ali on ne predstavlja njen život. U lošem horoskopu to je opsesivna, kontradiktorna i konfliktna osoba.

Ona bi trebala da ima unutrašnje bogatstvo i da bude snalažljiva, da razume svoje emocije, porive i motivaciju, i da se savršeno kontroliše. Srećemo histerične osobe koje često prolaze kroz ogroman emocionalni ili mentalni pritisak, iracionalnog ponašanja. Može rušiti društvena pravila i duboko ukorenjene tabue ili gubiti kontrolu nad sobom kroz narastajući psihotični potencijal koji mora naći oduška. Ponekad je prisutno jedno i drugo, što zavisi od aspekata koje prima kroz tranzite i u progresijama.

Ljubav se ovde doživi u ratu, nakon nečije smrti, za vreme neke opasnosti i stradanja. Ili na groblju… Kako je Škorpion signifikator za muslimanske države ona će zablistati u arapskim zemljama, recimo u Dubaiu, Kairu, Tunisu, Šarm El Šeiku, na Kosovu…

Na nebu je trenutno lepo aspektovana Venera u znaku Škorpiona. Unglavnoj ulozi su sada žene sa ovakvom pozicijom kao i sa Venerom pod uticajem Marsa ili Plutona. Sada je moguće naučiti da sreća dolazi iznutra, te ne zavisi od spoljašnjih izvora i onoga što nas okružuje. Zato sada srećemo jake i seksepilne žene koje se ne plaše da govore i slobodno izražavaju stavove.

Sada je moguće naučiti kako održavati distancu pre intimnog kontakta, ne dozvoljavajući da bilo čija nestrpljivost pravi pritisak, a sebi na ovaj način dati šansu da se ispravno proceni potencijalni partner.

Ulazak u vezu, u ovom periodu, nije najsrećnije rešenje, iako se dešavaju fatalne, neočekivane ljubavi sa snažnim izlivima strasti. Postoji potreba za intenzivnim, dubokim kontaktima. Moguće je postati opčinjen ali i neočekivano ozlojeđen, a ključni je doživljaj nepravde. Sve se shvata lično.

Ako Venera vlada Asc ili 6 poljem moguće su vrtoglavice, poremećaj ravnoteže, loša koordinacija. Takođe i emotivna, mentalna ili hormonalna neravnoteža.

Narušene granice između onostranog i materijalnog.

Venera je takođe u skladnom odnosu sa čvorovima, a kako je signifikator za plodnost, a Škorpion za sex kada spojimo sve ovo eto trudnoće…

Filmovi ,,Nepristojna ponuda” ili ,,Slovo srama” sa Demi Mur, oživljavaju Veneru u znaku Škorpiona.

 

Želim Vam srećan tranzit i ispravno razumevanje, Tanja, Vaš savetnik!

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD