Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Parovi suprotnosti – Ovan i Vaga

U znaku Ovna imamo snagu i izraženo dostojanstvo Marsa koji je u sedištu i Sunca koje je egzaltirano. To su dve vrlo snažne  planete koje deluju ka spolja, dok u znaku Vage, imamo izraženo delovanje Venere (u sedištu) i Saturna (u egzaltaciji) na unutra. To su dva dela koja su komplementarna iako potpuno suprotna. Znak Ovna se sastoji od Venere koja je tu u izgonu i Saturna koji je u padu, kao što se Vaga sastoji od Marsa koji je tu u izgonu i Sunca koje je tu u padu.

Svaki znak ima unutar sebe svoju suprotnu stranu koja živi u tom obrnutom svemiru. Imamo jedan svet koji vidimo kao realnost gde se stvari kreću u jasnom smeru, od juče ka sutra, ali imamo i jedan drugi svet unutar nas koji je obrnut. Taj deo je izražen kroz planete koje su u izgonu odnosno u padu. One su sastavni deo i ta dva dela čine jedno biće. Jedan deo ima jednu logiku, drugi deo ima drugu, kao što unutar  mozga imamo levu i desnu hemisferu – jedna je zadužena za racionalno razmišljanje, a druga je za iracionalno.

Ako hoćemo da probudimo svoju desnu hemisferu mozga, uzećemo i otvoriti knjigu i pročitaćemo poruku koju smo dobili u toj knjizi potpuno nasumično; bacićemo kockice i pogledaćemo odgovor koji smo dobili. To je komunikacija sa našom desnom hemisferom, s onim što je u padu – kako kockice padnu, tako nam je.

Naša sudbina zavisi upravo od toga kako kružimo energijom sa planetama koje su u suprotnom znaku od znaka u kome nam se nalazi Sunce. Ako nam je Sunce u znaku Ovna, za naš život, za sudbinu, za okolnosti, za ono što nam se događa u spoljnom Univerzumu, kakva će nam sudbina biti, koji su događaji koji se primarno događaju kod nas – za nas je primarno bitno da znamo šta se dešava sa Venerom i Saturnom, i to je naša priča. Ako su nama te dve stvari dobre, to znači da smo dobri sa energijom ispod Zemlje, koja je sa druge strane.

Zašto čovek ne ostvaruje ono što bi želeo u životu?

Zato što jedan deo njega, jedan centar, onaj gde mu je Sunce, gde mu je svesno hoće to ali ono sa druge strane žele preci. Ako oni nisu u saglasnosti sa nama i mi smo slabi, jednostavno nismo rođeni da budemo super-znak, a biti super-znak znači biti lider među precima, tj. integrisati sopstveni život i probuditi tu centralnu tačku unutar sopstvenog horoskopa.

Krećemo uvek od Sunca jer je ono mesto buđenja. Ako je ono u Vagi, tada je za nas tipična potreba da imamo mir, balans, da uspostavimo ravnotežu i možda da imamo sretan brak. Ali se odmah pitamo kakva mi to Vaga možemo biti ako nam je tu Sunce u padu, da li smo to mi ili nam je to zapravo neki predak jer nama je Sunce u Vagi došlo direktno od tog jezgra Zemlje. Zemlja je preko puta jer je ona uvek u Ovnu – ako je Sunce u Vagi, pa će samim tim Mars i to Sunce za nas da budu bitni faktori za ostvarivanje ravnoteže. Sunce u Vagi ima jedinstvenu sposobnost, za razliku od svih ostalih znakova u Zodijaku, da spoji jednu i drugu stvar, da spoji Sunce koje je na nebu sa Suncem koje je u zemlji.

Zbog toga upravo na 15°  Vage gde je sam balans i počinje Spaljeni put, Izidin put tako da su prvih 15° Vage život koji poznajemo, a drugih 15° Vage su druga strana života. Mi ne znamo šta je na drugih 15° Vage jer je to put koji nas vodi ka 8. kući. Natus ima taj svoj izdah na 15° Vage i odatle uspostavlja komunikaciju između svetla - budne svesti ili njegovog života sa svetlom ispod zemlje, s dušama ispod zemlje. To je trenutak umiranja. Može da se vrati ako ne dođe do 3° Škorpiona, a ako dođe do 3° Škorpiona već je začet u drugom vremenu ali iskustva bliska smrti su uvek prolazak kroz Izidin put.

Vaga je, dakle, specijalan znak i da bi uspela Mars joj je od najvećeg značaja jer će joj probuditi energiju za samoinicijativu. Ta energija će reći da to nije neodlučna Vaga, već Vaga koja ima osećaj balansa i može da povezuje dva različita sveta - ovaj svet sa svetom predaka. To znači da smo u odnosu sa nekim ljudima, jer mi uvek kroz sve odnose kroz koje prolazimo, kroz brak, kroz neke druge emotivne odnose kojima Vaga upravlja, smo uvek u ispunjenju svojih predaka, njihovih potreba, njihovih odnosa, njihovih emocija jer su njihovi jaki osećaji dominantni u našim genima.

Možemo ga gledati kao svet predaka ili svet naših emocija koje su nam karmički ostale nerešene iz prethodnog života, bilo povoljne ili nepovoljne ali s njima u odnos moramo ući kako bismo ih spojili. U Vagi Sunce ima tendenciju da padne, da u potpunosti bude inertno i neodlučno i ako smo Vaga treba da smo veoma fina i odlučna, budna osoba koja mora da to Sunce ovde proživi. Vaga nema prostora da u jednom odnosu bude neuspešna jer tada nije super-Vaga, tada je jednostavno Vaga koju će povrediti neki grubijan jer to je njena nesvesna energija koju nosi.

Vagi je važan Mars kao energija predaka, koji su sa druge strane i naravno Sunce, koje je ovde primarni deo njene sudbine.

Kod Vage Venera predstavlja njenu energiju i prirodu ali ovaj suprotni deo je onaj koji će joj dati da ostvari odnos. Zato bi za jednu Vagu tokom života bilo najbitnije da su svi odnosi ostali u ravnoteži, a moraće ih imati mnogo jer je od 0° do 30° Vage ceo put prelaska sa ovog na onaj svet i obrnuto.

Saturn je egzaltiran u drugoj polovini Vage, na 20° u delu koji pripada Izidinom putu jer su tu preci, a njihovo zadovoljstvo je jako bitno, oni moraju imati osećaj da je postignut mir, da je odnos uspostavljen s nekim i da je u redu.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD