Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Parovi suprotnosti – Ovan i Vaga

U znaku Ovna imamo snagu i izraženo dostojanstvo Marsa koji je u sedištu i Sunca koje je egzaltirano. To su dve vrlo snažne  planete koje deluju ka spolja, dok u znaku Vage, imamo izraženo delovanje Venere (u sedištu) i Saturna (u egzaltaciji) na unutra. To su dva dela koja su komplementarna iako potpuno suprotna. Znak Ovna se sastoji od Venere koja je tu u izgonu i Saturna koji je u padu, kao što se Vaga sastoji od Marsa koji je tu u izgonu i Sunca koje je tu u padu.

Svaki znak ima unutar sebe svoju suprotnu stranu koja živi u tom obrnutom svemiru. Imamo jedan svet koji vidimo kao realnost gde se stvari kreću u jasnom smeru, od juče ka sutra, ali imamo i jedan drugi svet unutar nas koji je obrnut. Taj deo je izražen kroz planete koje su u izgonu odnosno u padu. One su sastavni deo i ta dva dela čine jedno biće. Jedan deo ima jednu logiku, drugi deo ima drugu, kao što unutar  mozga imamo levu i desnu hemisferu – jedna je zadužena za racionalno razmišljanje, a druga je za iracionalno.

Ako hoćemo da probudimo svoju desnu hemisferu mozga, uzećemo i otvoriti knjigu i pročitaćemo poruku koju smo dobili u toj knjizi potpuno nasumično; bacićemo kockice i pogledaćemo odgovor koji smo dobili. To je komunikacija sa našom desnom hemisferom, s onim što je u padu – kako kockice padnu, tako nam je.

Naša sudbina zavisi upravo od toga kako kružimo energijom sa planetama koje su u suprotnom znaku od znaka u kome nam se nalazi Sunce. Ako nam je Sunce u znaku Ovna, za naš život, za sudbinu, za okolnosti, za ono što nam se događa u spoljnom Univerzumu, kakva će nam sudbina biti, koji su događaji koji se primarno događaju kod nas – za nas je primarno bitno da znamo šta se dešava sa Venerom i Saturnom, i to je naša priča. Ako su nama te dve stvari dobre, to znači da smo dobri sa energijom ispod Zemlje, koja je sa druge strane.

Zašto čovek ne ostvaruje ono što bi želeo u životu?

Zato što jedan deo njega, jedan centar, onaj gde mu je Sunce, gde mu je svesno hoće to ali ono sa druge strane žele preci. Ako oni nisu u saglasnosti sa nama i mi smo slabi, jednostavno nismo rođeni da budemo super-znak, a biti super-znak znači biti lider među precima, tj. integrisati sopstveni život i probuditi tu centralnu tačku unutar sopstvenog horoskopa.

Krećemo uvek od Sunca jer je ono mesto buđenja. Ako je ono u Vagi, tada je za nas tipična potreba da imamo mir, balans, da uspostavimo ravnotežu i možda da imamo sretan brak. Ali se odmah pitamo kakva mi to Vaga možemo biti ako nam je tu Sunce u padu, da li smo to mi ili nam je to zapravo neki predak jer nama je Sunce u Vagi došlo direktno od tog jezgra Zemlje. Zemlja je preko puta jer je ona uvek u Ovnu – ako je Sunce u Vagi, pa će samim tim Mars i to Sunce za nas da budu bitni faktori za ostvarivanje ravnoteže. Sunce u Vagi ima jedinstvenu sposobnost, za razliku od svih ostalih znakova u Zodijaku, da spoji jednu i drugu stvar, da spoji Sunce koje je na nebu sa Suncem koje je u zemlji.

Zbog toga upravo na 15°  Vage gde je sam balans i počinje Spaljeni put, Izidin put tako da su prvih 15° Vage život koji poznajemo, a drugih 15° Vage su druga strana života. Mi ne znamo šta je na drugih 15° Vage jer je to put koji nas vodi ka 8. kući. Natus ima taj svoj izdah na 15° Vage i odatle uspostavlja komunikaciju između svetla - budne svesti ili njegovog života sa svetlom ispod zemlje, s dušama ispod zemlje. To je trenutak umiranja. Može da se vrati ako ne dođe do 3° Škorpiona, a ako dođe do 3° Škorpiona već je začet u drugom vremenu ali iskustva bliska smrti su uvek prolazak kroz Izidin put.

Vaga je, dakle, specijalan znak i da bi uspela Mars joj je od najvećeg značaja jer će joj probuditi energiju za samoinicijativu. Ta energija će reći da to nije neodlučna Vaga, već Vaga koja ima osećaj balansa i može da povezuje dva različita sveta - ovaj svet sa svetom predaka. To znači da smo u odnosu sa nekim ljudima, jer mi uvek kroz sve odnose kroz koje prolazimo, kroz brak, kroz neke druge emotivne odnose kojima Vaga upravlja, smo uvek u ispunjenju svojih predaka, njihovih potreba, njihovih odnosa, njihovih emocija jer su njihovi jaki osećaji dominantni u našim genima.

Možemo ga gledati kao svet predaka ili svet naših emocija koje su nam karmički ostale nerešene iz prethodnog života, bilo povoljne ili nepovoljne ali s njima u odnos moramo ući kako bismo ih spojili. U Vagi Sunce ima tendenciju da padne, da u potpunosti bude inertno i neodlučno i ako smo Vaga treba da smo veoma fina i odlučna, budna osoba koja mora da to Sunce ovde proživi. Vaga nema prostora da u jednom odnosu bude neuspešna jer tada nije super-Vaga, tada je jednostavno Vaga koju će povrediti neki grubijan jer to je njena nesvesna energija koju nosi.

Vagi je važan Mars kao energija predaka, koji su sa druge strane i naravno Sunce, koje je ovde primarni deo njene sudbine.

Kod Vage Venera predstavlja njenu energiju i prirodu ali ovaj suprotni deo je onaj koji će joj dati da ostvari odnos. Zato bi za jednu Vagu tokom života bilo najbitnije da su svi odnosi ostali u ravnoteži, a moraće ih imati mnogo jer je od 0° do 30° Vage ceo put prelaska sa ovog na onaj svet i obrnuto.

Saturn je egzaltiran u drugoj polovini Vage, na 20° u delu koji pripada Izidinom putu jer su tu preci, a njihovo zadovoljstvo je jako bitno, oni moraju imati osećaj da je postignut mir, da je odnos uspostavljen s nekim i da je u redu.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD