Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Karmičke veze (prvi deo)

Da li karmičke imaju specijalnu svrhu, da li nam one pomažu u životu ili predstavljaju znak nekog duga i tereta. Šta zapravo podrazumevamo pod pojmom takvih veza?

Lično mislim da je pojam karmičkih veza vrlo bitan, jedan od najprimarnijih naših životnih odnosa i da ih mnogi od nas imaju kada osećaju da prepoznavanje nije samo na čulnom nivou, već postoji neverbalna komunikacija, koju nazivamo sinhronicitet. Kakva god da je ta veza, emotivna ili neka drugačija, te dve osobe paralelno funkcionišu, možda na različitim mestima u isto vreme, ili se nalaze na istim mestima potpuno neplanirano. Vrlo često, taj splet koincidencija jeste zapravo znak tih specijalnih odnosa.

 

Mi znamo da u astrologiji stvari nisu slučajne, mi proučavamo slučajnost kao poseban zakon, verujemo da slučaj nije ono što se dešava mimo inteligencije i da im svoju logiku.

Svaku od tih veza karakterišemo kao posebnu vezu sa osobom sa kojom već imamo dovoljno duboke korene, infrastruktura ispod nas je toliko oživljena i radi nezavisno od toga šta mi na svesnom nivou mislimo, radimo ili govorimo. Ta povezanost ponekad može imati i otežavajuću okolnost, može predstavljati dve osobe koje su povezane po pitanju nekog duga, koji nije ranije rešen. One takođe, imaju tu nesvesnu komunikaciju, ali samo zato da bi se našle na tom mestu, koje ih vezuje za dato mesto nerešenog problema ili određenog duga.

Suštinski, ono što vezujemo za karmičku vezu je dodir između fizičkog i eteričnog tela unutar nas. Taj eterični odnos, ono što zovemo neverbalni kontakt, je na polju osećanja ali nije Venerinog tipa. Venerin tip osećaja se zove emocija i ona je obojena, daje zanos, a ovo je jedan etrični nivo, vrlo je tih i bled u odnosu na Venerin i ma sasvim drugu vrstu povezanosti. Kod njega ne moramo da osetimo čaroliju, već da se stvari događaju čarobno, ali ne moramo neminovno u svesti da smo zaljubljeni, jer samo Venera daje taj osećaj zaljubljenosti. Kod karmičkih veza može da postoji i osećaj zaljubljenosti, ali pored toga postoji i onaj deo koji nas otvara ka vodenom svetu, gde je Mesec ključni faktor  koji daje posebnu bliskost.  Naravno, neće Mesec u svim aspektima ukazati da je u pitanju karmička veza, već samo ako se nađe u određenim odnosima i aspektima koji nas otvaraju i daju pretpostavku da možemo da uđemo u taj unutrašnji svet, koji nas vezuje sa pričom o sopstvenoj duši.

Dodir Sunca i Meseca je dodir fizičkog, budnog, racionalnog i onog iracionalnog, dubokog unutar nas. Stoga, svaka ona tačka unutar horoskopa, gde se kod nas spaja fizičko sa eteričkim delom, ona tačka kojom uranjamo u vodu, u taj suptilni svet, jeste mesto preko koga se spajamo sa drugom osobom sa kojom smo živeli u nekom drugom vremenu, a što je sada prisutno, zato što su događaji iz našeg prethodnog života prisutni u polju našeg suptilnog tela. Ti događaji, u vremenu, mogu da budu udaljeni par stotina godina ali su u prostoru prisutni, u toj ravni molekularnog univerzuma, vodenog univerzuma ili eteričnog tela, koje svako od nas ima oko sebe.

Na ovom nivou, gde su Sunce i Mesec roditelji, ili oni delovi nas koji se međusobno traže, mi želimo da doživimo spoj između fizičkog i eteričnog, želimo da nađemo karmičku vezu, ili onu osobu sa kojom smo vrlo duboko već spojeni, da bi smo se sada osetili kompletnim.

Tada se osećamo puni energije, da nas priroda podržava, da smo sasvim zdravi i naša svrha u životu počinje da radi. Jednostavno, oživljavanje karmičke veze je mnogo više od Venerine vrste zadovoljstva jer nas karmička veza čini kompletnima.

Takođe imamo drugu vrstu karmičkih veza gde su ostale iz nekog razloga nezavršene stvari i koje su jako važne da sa njima odblokiramo energiju. Svrha tih veza je da se pre svega, ide lagano, da bi nam se otvorila mnoga vrata u životu. To je ono što vidimo preko puta, u znacima u kojima vladaju Saturn i Uran, veoma karmičke planete kada ih posmatramo iz našeg ugla odnosa. Uvek je to mesto nekog duga koji imamo ili, nešto što smo započeli da radimo i tu konstrukciju moramo da završimo.

Treba da imamo na umu da je Zemlja planeta koja je uvek suprotna Suncu, što znači da je prirodno mesto Zemlje upravo vezano za ovu priču Saturna, odnosno Urana i da su to mesta duga jer, ako je sedište Sunca u Lavu, Zemlja koja je preko puta, ima prirodno mesto u Vodoliji.

Ulazak precesije u Vodoliju koji će se desiti za nekih 360 godina, jeste period buđenja i razvoja Zemlje, jer njeno mesto u razvoju svesti, mesto gde ljudi žive, je upravo ovaj ljudski znak. Zato su Saturn i Uran planete koje govore šta je ono što je ostalo na ovoj planeti što mi treba da uradimo, kroz dati odnos ili kroz neku vezu. Hiron predstavlja vezu između Saturna i Urana, jer se nalazi u orbiti između njih, pa zato ima značaj u uporednim odnosima i često se vezuje za neku povredu, koja je ostala između soba. Ako si Hiron nađe u specifičnoj vezi sa Mesecom, mi znamo da imamo kontakt koji nas vezuje za iskustvo koje imamo na Zemlji, da neke stvari moramo da pročistimo i izlečimo, jer postoji povreda.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD