Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
AstroHealing

Isceljivanje arhetipa Device

Najveća radost Device je da služi, i da ono što ona učini bude korisno. Nije važno to koliko se nešto dešava baš onako kako bi ona volela, niti da li je to što se dešava u skladu sa njenim potrebama, sve dok je u službi potreba drugih ljudi: Devica će da ćuti i radi. Prva će primetiti ako nešto nedostaje, ako ne funkcioniše kako treba, i daće sve od sebe da to što pre ispravi. Učiniće sve što je potrebno samo da sistem napreduje, da bude što bolji i bolji i tako time dokazuje svoju svrhu... sve ovo nas podseća i na funkcionisanje našeg organizma, naše fiziologije, koja i jeste u simbolici Device. Međutim, ukoliko neki organ trpi previše i predugo na račun opstanka, bolest celog organizma je izvesna. Jer kada Devica počne da trpi, gubeći svoj identitet u korist onoga što ima jaču volju da iskaže svoju potrebu – gubi i imunitet. Bilo da se radi na nivou fiziologije ili međuljudskih odnosa, ovo je jedna od najčešćih slabih tačaka Device.

Arhetip Device (Sunce, Mesec ili Asc u Devici) daje blagost i šarm koji ljudi prepoznaju kao jednu finoću, i nežnost, ali takođe i spremnost da budu tu „na dohvat ruke“ kad zatreba pomoć, rešenje nekog problema, rame za plakanje, majstor za popravke onoga što niko ne želi da popravlja. I Devica će teško reći ne... jer Devica ne samo da prepoznaje lagano kako bi to sve bilo da je savršeno, već isto tako oseća i krivicu zbog izvesnog neuspeha ukoliko ne pomogne ako joj je već pomoć zatražena. U disbalansu Device su najmanje asertivne, zataškavaju svoje potrebe sve dok je drugima dobro, gubeći svoju odlučnost, osećaj samovrednovanja i pouzdanja u sebe, gomilajući tako vremenom osećaj unutrašnjeg nezadovoljstva, i potčinjenosti od strane dominantnije osobe. Ko je kriv? Niko nije kriv, ali svako je odgovoran za sebe i svoj osećaj zadovoljstva. Ali, hajde da vidimo kako se u tri faze arhetip Device udaljava od svog balansa, i na koji način uz pomoć bahovih cvetnih esencija možemo povratiti stanje ovog arhetipa u svoj njegovoj veličanstvenosti, prefinjenosti i snazi.

Centaury – kako reći „NE“, koje znači „DA“ sebi

Ponekad se servilost Device može protumačiti kao blag i nežan karakter koji samo želi da zadovolji sve oko sebe, međutim u disbalansu ovo govori o slaboj ličnosti koja ne vrednuje dovoljno sebe (u znaku Device Venera je u padu, a Jupiter u izgonu), prilagođavajući se potrebama drugih.  Preterana odanost koja podrazumeva da se za sve kaže „DA“ vremenom dovodi do osećaja frustriranosti i dubokog nezadovoljstva, iskorišćenosti i gubitka sopstvenog života. Mogu se osećati i kao da ih neko drugi zlostavlja, ali i dalje ostaju bez snage i volje da kažu „NE“. Na energetskom nivou ovo izgleda kao da se spušta štit, pa se ovde javlja i termin „energetski vampir“ za onog drugog koji crpi energiju iz Device. Međutim, vrlo je važno da shvatimo da kada je naš „štit“ dovoljno jak, a prisutnost u telu permanentna, energetski vampiri ostaju gladni. Centaury je esencija koja upravo daje snagu ovom štitu, te predstavlja i sastavni deo terapeutskog miksa cvetnih esencija, koji se preporučuje svima koji rade puno sa ljudima kako bi obnovili i osnažili svoje energetsko polje. Takođe, ova esencija je osnovna za jačanje snage volje ličnosti. Ukoliko osoba očigledno poriče svoju servilnost i osećaj frustracije, a ima simptome umora i depresije, istovremeno se ne zaustavljajući u svom preteranom altruizmu, tada govorimo o disbalasu Centaury tipa.

Kompenzatorno stanje – Holly

Ukoliko osoba predugo trpi, i unutar sebe gomila odricanje od sosptvenih potreba, griža savest zbog istih, i samim tim nezadovoljstvo duše, Devica se može iznenada jako naljutiti. Ovde govorimo o jednoj pre svega implozivnoj ljutnji, koja je samodestruktivna i kuvajući izunutra dovodi do zavisti, ljubomore, mržnje, pa čak i potrebe za osvetom. Često se izražava kao pasivna agresija, koja prerasta u otvorenu agresiju iznenada, kada je čaša već prepuna i počne da preliva zbog jedne kapi. Tada svi drugi postaju krivi za sve, od osobe koja se u tom trenutku nalazi najbliže pa sve do sistema i države.

Bahova esencija Holly je pomagač u astrohealing terapiji izazovnog aspekta Meseca i Marsa, i upravo radi na ovom nivou nagomilanih emocija, potisnutih u najdublje šupljine u kojima se akumuliraju, stvarajući emotivni otrov, koji truje pre svega samu osobu a onda i sve odnose koje ona ima. Takođe, može se izraziti i kao nagla temperatura, alergijska reakcija ili upalni proces u telu. Jer nagomilana ljutnja, pre svega prema sebi, vremenom dovodi i do reakcije fiziologije.

Snaga Marsa podstiče Mesec da hrani život, i bez ove potrebe za stvaranjem, impulsa života, ne bi bilo ni preživljavanja u evoluciji. Borba je uvek izraz života, ukoliko je pravilno usmerena. Ako imamo snage, neustrašivosti i samopouzdanja, ta potreba da se izborimo za sebe nas vodi ka izgradnji života. Međutim, ukoliko se borimo iz pozicije slabosti i nemoći, iz trpnog stanja... svaka borba je jalova. Snaga emocija dolazi iz snage prepoznavanja sopstvenog identiteta, potreba bića, svojih vizija i usmerenja ka svesnim izborima budućnosti. Za Devicu je važno da ovi izbori uključuju i dobrobit drugih ljudi, ali... ovo je jedino ostvarivo ukoliko znamo da stavimo sebe na prvo mesto.

Dekompenzatorno stanje – Pine

Ako se Holly stanje ne osvesti i ne transformiše iz destrukcije u konstrukciju, iz besa i ljutnje u snagu i kreativnu moć, Devica prelazi u snažan osećaj krivice i grešnosti. U simbolici Device i jeste hrišćanstvo koje ima ideju greha kao podsticajnog sredstva za dalji napredak, međutim u realnosti, osećaj grešnosti vodi u sramotu, okrivljavanje, a kada smo krivi, mi se umanjujemo još više, time potpuno gubeći svoju moć i snagu za traženjem rešenja. Kriticizam je jedna od najizazovnijih karakteristika ovog arhetipa, međutim koliko god Device bile kritične prema drugima nikada neće biti toliko kritične kao prema sebi samima. Sve to ide iz odbacivanja sebe u momentu aktiviranja besa, iz straha da ako se izraze i zaista preseku i kažu „NE“ – nešto strašno će se desiti... biće odbačene... baš kao i Adam i Eva koji su načinili prvobitni greh zbog kog su izbačeni iz Raja. Ipak, najveći zadatak Device jeste da prepoznaju najdublju svrhu čak i u grehu, tj grešci (Ribe su preko puta), jer da nije bilo tog prvobitnog greha, ni život u Univerzumu se ne bi manifestovao, niti bi se sva iskustva života doživela, osvestila, od najmanjeg kamička do najlepše manifestovane ljubavi u telu dva bića (Venera u padu – manifestovana u fiziologiji). Onaj ko uči, taj i greši. Onaj ko veruje, taj iz svake greške izvuče najveću lekciju. I zato... Devica predstavlja najinteligentniji znak zodijaka. A to je posebna vrednost, koju kada ovaj arhetip osvesti, tada služi u punoj dimenziji celoj Kreaciji.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD