Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 19.09. do 26.09.2016.

Da li vam je dosta ove energije eklipse od 1. do 16. septembra? A retrogradnog Merkura od 30. avgusta do 22. septembra? Ili možda Venerine translacije kroz T-kvadrat sa Plutonom i Uranom od 11. do 18. septembra?

Reći ću vam kome je definitivno dosta ovih “žalosnih” geokosmičkih potpisa u prošle dve nedelje – Hilari Klinton. Od toga da je pre mesec dana vodila za 7 poena, gospođa Klinton se sada našla u ozbiljnoj trci za predsedničko mesto sa Donaldom Trampom. Istinu govoreći još uvek je 1.1% ispred njega po RCP (Real Clear Politics). Ali sve te promene nisu neobične s obzirom na prirodu tekućih kosmičkih aranžmana.

Prvo, Merkur je krenuo retrogradno 30. avgusta. To je često vreme kada se rejting političkih kandidata obrće. To se poklapa sa obrtom Džona Mek Kejna (John McCain) u septembru 2008, i sa padom Hermana Kejna (Herman Cain) sa vrha republikanske partije tokom preliminarnih izbora 2012. godine.

Odmah nakon Merkurovog zaokretanja retrogradno imali smo Solarnu eklipsu 1. septembra, koja je bila ekstremno moćna zbog svoje opozicije sa Neptunom u kvadratu sa Saturnom. Njihov treći egzaktan kvadrata se napokon završio 10. septembra ali je snaga eklipse trajala sve do punog Meseca, Lunarne eklipse koja se odigrala u petak 16. septembra.

Lunarna eklipsa – pun mesec u Ribama – se uvek smatrala kao “ludo vreme”. Ni ovo nije izuzetak, posebno što je sve bilo preuveličano Venerinom opozicijom sa Plutonom i kvadratom sa Uranom od 11. do 18. septembra. Ništa nije sasvim normalno kad je u to uključen Uran. Dodajmo Lunarnu eklipsu u Ribama, retrogradnog Merkura i eto – dobijemo nešto-nalik-predsedniku Trampa i izmučenu Hilari Klinton koja je uvredila Trampove glasače nazvavši ih “jadnicima”. Oh kakvi neodoljivi jadnici! Sve treba svaliti na retrogradnog Merkura i naglašenog Urana kao učesnika u T-kvadratu. Ništa nije onako kako izgleda.

Hilari nije jedina čija je moć rasuđivanja bila pomućena ovim kosmičkim triksterom. Nije bilo lako ni na finansijskim tržištima. Uzmimo kao primer Dow Jones Industrial Average. Pošto je pao 394 poena 9. septembra, porastao je za 239 poena u ponedeljak 12. septembra, da bi već u utorak pao za 258. Ali čekajte… u četvrtak je porastao za 177 da bi u petak pao za 88. Levo, desno, hopa, cupa. U kom pravcu se kreće? Niko ne zna. I to je sasvim normalno s obzirom na pomenute aspekte na nebu. Ništa nije bilo bolje ni sa mazutom, ni sa plemenitim metalima koji su takođe imali najviše padove u nekoliko proteklih nedelja. 

Dobra vest je da se ova kosmička dinamika završava, a mnoge planete ulaze u druge znakove. Jupiter je započeo svoj 13-mesečni prolazak kroz znak Vage 9. septembra. Sunce će mu se pridružiti 22. septembra, istog dana kad Merkur krene direktno. Venera napušta Vagu, znak kojim vlada, i počinje svoj 25-dnevni prolazak kroz Škorpiona 23. septembra. Mars izlazi iz Strelca 27. septembra da bi u narednih 6 nedelja prošao kroz Jarca, znak svoje egzaltacije, odakle izlazi dan posle predsedničkih izbora u Americi.  Sve se menja, pa i stavovi ljudi.

Očekujemo novu objavu Odbora federalnih rezervi 21. septembra. To je poslednji dan Merkurove retrogradnosti, Sunca u Devici i dan u kome je Mesec u Blizancima, mestu vrlo nestabilnom za tržišta, posebno po pitanju kamatne stope. Jupiter će sa prvih stepena Vage napraviti T-kvadrat sa opozicijom Sunce/Pluton preko znakova Jarac/Rak u čartu FR. Obično, pod ovim Jupiterovim aspektom pozicija Odbora je sklonija saradnji. To će se svideti tržištima plemenitih metala i berzama.

Ne zaboravite da Venera u Vagi korespondira sa padom srebra. Mars u Jarcu više podstiče bikovski trend na tržištu zlata nego dok je bio u Strelcu. Svi gube, s obzirom na ideju da će Odbor ipak podići kamatnu stopu. Ali iz perspektive kosmosa, priča izgleda drugačije. Sve je u toku, a kada sve teče, menjaju se osećanja investitora. Stvari ne idu onako kao svi misle da bi trebalo. Nova pravila će uskoro biti proklamovana. Ove nedelje budite na oprezu i adaptivni. Situacija neće ići u prilog onima koji se budu čvrsto držali svojih zaključaka izvedenih na osnovu dešavanja iz poslednje dve nedelje.

Ovo je početak novog pravca u finansijskoj, ekonomskoj i bankovnoj politici. Nemojte da vas iznenade promene u svetu politike. Ovo je kao kad magla počne da se podiže, a nerealan svet u kome ste do sada živeli ponovo postaje realan.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD