Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

AstroHealing pete čakre - 3. deo

U ovom članku biće opisani aspekti Merkura sa spoljnim planetama (Jupiterom, Saturnom, Uranom, Neptunom i Plutonom).

Balans sa višim čakrama podrazumeva da smo prestali da reagujemo iz nesvesnog dela donjih triju čakri preko eteričnog tela 4. čakre, jer smo tada pročistili grlenu 5. čakru. Tek tada smo spremni da posmatranjem postanemo budni i svesni svojih emocija i misli, što nam daje mogućnost da se povežemo sa svojim višim Ja. Znači, balansiranost Višude sa spoljašnjim čakrama (i njihovim nosačima) daje nam mogućnost da probudimo božanski deo u nama i da svojom “budnošću” i bivanjem u sadašnjem trenutku izrazimo svoju individualnost i svesnu volju sa kojom možemo da menjamo karmičke obrasce.

Merkur i Jupiter

Disbalans Merkura kao predstavnika Višude i 5. čakre i Jupitera kao predstavnika Ađne i 6. čakre ukazuje da možemo biti suviše mentalno orijentisani, jer obe planete su povezane sa gornjim mentalnim čakrama. Ovo je naročito izraženo kada nismo dovoljno uzemljeni i nemamo naročiti balans u donjim čakrama, jer smo tada u stanju da budemo u sopstvenom umu i da ignorišemo sve ono što nam je nezanimljivo, banalno i dosadno. Posebno je naglašeno kada je nebalansirana 3. Sunčeva čakra koja kruži sa 5. Merkurovom čakrom, jer što su jači ego i volja, ovaj problem je izraženiji.

Ovde je specifično da možemo Jupiterom (ili 6. čakrom) da stvorimo neki “svoj svet” u kome se bavimo samo onim što je nama interesantno, lepo, prijatno, ali gde smo potpuno odsutni od realnosti, pa stalno pravimo slične greške, jer ne možemo da sagledamo gde grešimo. Suštinski, Jupiter je benefik, sklon je preterivanju i ulepšavanju stvari, on i ne može da nam da neke dramatične i izrazito loše okolnosti i situacije, ali nam daje veliku nezrelost i naivnost u nekoj oblasti života gde se stalno spotičemo i ništa ne rešavamo. Sa ovim disbalansom možemo, npr. neki ispit na fakultetu koji nam nije interesantan polagati puno puta, jer ne vidimo svrhu i smisao da ga spremimo i naučimo. Možemo nešto stalno gubiti (telefon, ključeve, dokumenta, novac, rukavice i sl.), ali možemo i stalno ulaziti u odnose (partnerske, poslovne, prijateljske) sa sličnim osobama i prekidati ih, jer nam zbog nečega ne odgovaraju, a da ne uvidimo u čemu je tu problem. Ova neravnoteža takođe govori da možemo biti izvrsni u nečemu što nas interesuje i gde nam je usmerena pažnja, ali ne učimo na svojim greškama koje ponavljamo u onom delu koji nam nije interesantan. To se dešava jer ne možemo da se povežemo sa donjim čakrama (sa realnošću) i uvidimo u čemu je suština, kako bi mogli da to ispravimo i napravimo balans. Mi se čak i ne uznemiravamo mnogo zbog toga, uvek imamo izgovor da će drugi put biti bolje ili da nam treba više sreće i stalno ignorišemo realnost kao nešto dosadno, nebitno i nepotrebno. Praktično, mnoge stvari posmatramo kroz “ružičaste naočare”.

Ova neravnoteža u lakšim oblicima daje rasejanost, rasplinute misli i govor, a u težim može da se ispolji i kao poremećaj pažnje (ADHD ili ADD). Tada Jupiter ili 6. čakra najčešće nema samo neskladan odnos sa 5. čakrom, nego i sa celim prvim krugom 3. i 5. čakre oko Anahate (4. čakre), što dovodi do slabog samopouzdanja zbog neuspeha i neispunjavanja svog potencijala. Poremećaj pažnje najčešće se povezuje sa nestašnom decom koja ne mogu pratiti šta im se govori, niti sedeti mirno u stolici duže od 5 minuta. Simptomi ovog poremećaja mogu se nastaviti i u odrasloj dobi poput slabe organizacije, gubljenja stvari ili čestog kašnjenja na sastanke, kao slaba koncentracija, nemarna vožnja i nezgode u saobraćaju, lako odvlačenje pažnje i slaba sposobnost slušanja drugih, problemi sa započinjanjem zadataka i poslova, loše određivanje prioriteta, žudnja za uzbuđenjem, česta dosada i sl.

Na fizičkom nivou ovaj disbalans može da se ispolji kao nemir i problemi sa opuštanjem ili kao određeni problemi sa nervima i mentalnim zdravljem. Simptomi ADD-a mogu doprineti kompulzivnom prejedanju, zavisnosti od alkohola ili droga ili anksioznosti, sve u zavisnosti koji je donji centar nestabilan, a povezan sa ovim mentalnim disbalansom.

Balans 5. i 6. čakre takođe nam daje optimizam, lepe misli i određenu lakoću delovanja, kao i sposobnost da se ne oslanjamo samo na sreću, već da imamo i mogućnost da sagledamo smisao sopstvenih postupaka i shvatimo da imamo uticaja na okolnosti u svom životu. Sklad ovih dveju viših čakri ne može da se uspostavi ako nemamo dobro kruženje Višude sa donjim čakrama i sa materijalnim fizičkim nivom jer jedino tako možemo sebe da ispoljimo na autentičan način. Samo sposobnost da izrazimo svoju individualnost kroz probuđenost ili budnost u 5. čakri, nadalje nudi mogućnost da razumemo zašto smo ovde i spoznamo svoju svrhu (6. čakra). Tada imamo dobru intuiciju i određene telepatske sposobnosti, kao i mogućnost da dobrodušno i spokojno prihvatimo život kakav jeste, jer u svemu vidimo božju volju i ne sumnjamo u dobrobit božjeg promisla.

Merkur i Saturn

Sa lošim aspektom Merkura i Saturna ili sa disbalansom 5. i 7. čakre imamo sukob između svega onoga što nas čini ljudskim bićem: intelekt, razum, mišljenje, govor, učenje, planiranje, sukob između naše svesnosti sa nekim karmičkim ili genetskim sadržajem i osećajem dužnosti ili duga (Saturn). Kada nam se sadržaji tih određenih karmičkih delova sa nesvesnog nivoa spuste u svesni deo 5. čakre, tada imamo teške, opsedajuće iracionalne misli. Takve misli nam se stalno vrte i vraćaju kao pokvarena ploča i oblikuju ne samo intelekt, razum, zaključke i planove (5. čakra), nego najčešće i naša osećanja (7. Saturnova čakra kruži sa 1. Marsovom čakrom preko 4. Mesečeve čakre) i boje naš život strahovima, problematičnim okolnostima, možemo imati teške snove i stalni osećaj umora.

Kroz 5. Merkurov centar se to ispoljava kao stalna prisutnost „crnih“ misli i briga, nedostatak optimizma, čak i paranoičnost, što blokira svaku kreativnost u nama i mogućnost napretka. Ako je 5. čakra koja kruži sa Sunčevom 3. čakrom malo otvorenija, mi ćemo stalno pričati i ponavljati te teške misli, strahove i brige kako bi ih se oslobodili i izbacili ih. Sa ovim disbalansom možemo biti i jako nefleksibilni i kritični, možemo da se fanatično i tvrdoglavo držimo nekih optužujućih i okrivljujućih stavova prema nekome ili nečemu, da budemo izuzetno skeptični ili da se bavimo „teorijama zavere“. Tim mračnim stavovima i karakterom kada se vezujemo za određene teškoće i probleme (Saturn), možemo manje ili više prkositi određenim životnim okolnostima koje nas navode na promene i preusmerenje naših misli i zaključaka. Saturnova 7. čakra je najduhovnije mesto i tu je neophodno da se otvorimo u potpunosti programima koji su veći i od nas i od ovog života, to su zapisi svih naših karmičkih delova. Mi se ne sećamo svih tih delova, jer to ne bi mogli da proživimo, nas čuva naša psiha i daje nam samo delove za koje smo u tom momentu zreli i spremni da se njima bavimo. Kada dođu Saturnovi sadržaji koji su neophodni za razvoj duše, sa ovim disbalansom psiha ne može da ih filtrira i tada nam nastupaju određeni krizni momenti, kada najčešće ne znamo zašto nam se nešto dešava. Nervi su nam tada kao žice i kao namotano klupko, kao ploča, pa stalno ponavljamo jedno te isto, ne želimo da priznamo neku svoju krivicu ili pogrešku, ne želimo da rešimo problem, ali ne možemo ni da ga se oslobodimo, jer nam je sve besmisleno ili beznadežno, pa se stalno vrtimo u krug.

Te sumorne misli i negativna očekivanja na fizičkom nivou mogu se manifestovati kao česte glavobolje u frontalnom delu glave ili kao sklonost depresiji. To može biti i endogena depresija (ničim izazvana), jer tada nemamo realno neke neudobne okolnosti, ali imamo sklonost sumornim i mračnim mislima, nelagodnom stanju uma i negativnom viđenju svega.

Što nam je ego struktura jača, više imamo osećaj da sami znamo šta je dobro a šta ne za nas, manje smo sposobni da se prepustimo, pa nas i više lome neke okolnosti. Ovde je potrebno dozvoliti da se otvorimo da ti sadržaji idu gore, jer čim dozvolimo da ne moramo da znamo zašto je to tako i da postoji nešto što je veće od nas samih, možemo početi da se otvaramo u svesnom delu i polako izlaziti iz te „pokvarene ploče“. Svaki Saturnov aspekt traži spiritualni put, zato se i kaže da je Saturn veliki učitelj, jer on traži od nas da dozvolimo da postoji nešto što je veće od nas samih, da dozvolimo da se otvorimo Bogu ili veri (višim čakrama). Mnoga duhovna učenja kažu da je osećaj depresije i sumnje kada se sužavamo - početak duhovnog puta. Tada je najbitnije da u tišini i prihvatanju, polako počnemo da širimo svest i da se povezujemo se sa svojim višim delovima kao ne bi ostali u tom depresivnom stanju.

Kada postoji balans između 5. i 7. čakre ili benefični aspekt između Merkura i Saturna, tada nam je um miran, a do najboljih rešenja dolazimo sasvim spontano, bez briga i glavobolje. Tada se ne vezujemo za određene situacije i neudobne okolnosti, nego ih otpuštamo i prevazilazimo, jer smo sposobni da ih sagledamo i razumemo na drugačiji način. U balansu smo sposobni da se prepustimo Bogu ili Univerzumu, jer znamo da je sve dobro i da postoji neki put, iako ga ne razumemo. Ali, u zavisnosti i od ostalih faktora, čak i kada postoji balans, mi imamo više ili manje ozbiljne misli i razum, ništa ne doživljavamo površno i lagano nego imamo jaku dubinu uma i odgovorno stojimo iza svih svojih ideja, reči i odluka.

Merkur i Uran

Loš aspekt Merkura i Urana u astrologiji govori o nemiru, nervozi, pogrešnim odlukama, mentalnim problemima i pogrešnom korišćenju slobodne volje. Na energetskom nivou je to disbalans 5. čakre ili Merkura koji kaže „Ja znam!“ sa 8. centrom ili Uranom koji opisuje određene odluke koje je Duša donela pre rođenja za ovaj život. Te odluke možemo kroz prihvatanje i spajanjem suprotnosti da promenimo, ali ovde, u disbalansu, Merkur najverovatnije kaže „Ja ne znam!“.

Ako znamo da 8. Uranova čakra nastaje spajanjem donje 3. Sunčeve telesne zemaljske čakre sa Merkurovom 5. gornjom nebeskom i mentalnom čakrom, što daje višu, Univerzalnu svest, jasno nam je da će sa ovim disbalansom malo teže ići spajanje suprotnosti, jer najverovatnije nema dobrog kruženja između tela i uma. Tada postoji stalni konflikt između intelekta, razuma, mišljenja, govora, učenja i planiranja 5. čakre sa potrebom za individualnošću, originalnošću, reformom, humanošću i bratstvom 8. čakre, pa dolazi do prebrzog razmišljanja i govora, promenljivosti mišljenja i stavova, jer se donose prebrzi i neadekvatni zaključci, što nas dalje dovodi u sukob i raskorak sa drugima. To nam unosi veliki mentalni nemir, daje previše stresa, nervoze i iscrpljivanja, dovodi do ispadanja iz nekih životnih ritmova i do slomova na raznim nivoima (psihičkih, fizičkih ili emotivnih). Ovo je naročito izraženo kada nismo dovoljno uzemljeni i nemamo naročiti balans u donjim čakrama, jer smo tada u stanju da budemo u sopstvenom umu. Energija Urana uvek mora proći kroz Saturna, pa ako on nema provodnost, sve ostale planete su veoma slabe u kontaktu sa njegovom energijom. Da bismo došli do Višeg stanja svesti i svog kosmičkog dela 8. čakre i načinili određene promene, najpre moramo da se povežemo sa svojom najvišom 7. Saturnovom čakrom, kako bismo uspeli da smanjimo preteranu mentalnu aktivnost, jer samo povezanost i balans sa 7. centrom nam daje mogućnost da se zaustavimo i odmorimo kako bismo uspostavili neki normalniji ritam.

Kada je 5. Merkurova čakra u balansu sa 8. Uranovom čakrom, imamo mogućnost da u 5. grlenom centru čujemo svoj autentičan unutrašnji glas i da se preko njega povežemo sa svojom višom Univerzalnom svešću u 8. čakri. Tada smo probuđeni, jer kada naučimo da na pravi način izrazimo sebe (3. i 5. čakra), mi doživljavamo oslobađanje (Uran). Ovaj balans nam daje prodoran i brz intelekt, naglašenu intuiciju i slobodnu volju kojom se možemo osloboditi od karmičkih obrazaca i uslovljenosti nečim. Jednom rečju, imamo Kosmički um i svest o svojoj autentičnosti i jedinstvenosti.

Merkur i Neptun

Neptun i serija 12 su predstavnici 9. čakre koja nastaje kruženjem i povezivanjem 2. Venerine čakre i 6. Jupiterove čakre. Neptun i Jupiter su vladari znaka Riba u kome egzaltira Venera, ali je Merkur u padu. To nam jasno govori da se 9. čakra odnosi na princip emotivnog programiranja i da je svaki kontakt Merkura sa Neptunom veoma obojen emocijama. Njihov odnos ukazuje da nosimo neka iskustva iz prošlih života koja nam daju mogućnost kreativnog i umetničkog potencijala, ali govori i da smo mnogo više mentalno konektovani na gornje centre i da možemo biti veoma malo fizički prisutni i uzemljeni. Neptunov centar nam daje određenu inspiraciju, intuiciju, maštu i vizije, ali od nivoa balansa 5. i 9. čakre i od uzemljenosti preko donjih čakri zavisi da li ćemo uspeti te svoje potencijale ili talente spustimo i izrazimo kroz 5. centar i materijalizujemo. Znači, možemo biti sanjari, pesnici, umetnici i neverovatno kreativni, možemo imati i proročke sposobnosti preko snova, ali koliko ćemo uspeti to da izrazimo i stvorimo nešto od toga, zavisi samo od prohodnosti i balansiranosti 5. čakre.

Disbalans 5. i 9. centra opisuje konfuzne, nejasne ili haotične misli, reči i komunikaciju (Merkur), koji su obojeni emocijama, pa se odluke donose intuitivno i manje logično. Sa Merkur/Neptunom naša uloga je da budemo stvaraoci i da iznesemo sve svoje stvaralačke potencijale, ali ukoliko smo u periodu detinjstva bili previše ignorisani, pritisnuti, osporavani, maltretirani ili na bilo koji način sputani i realnost nam nije bila lepa, mi ćemo se previše povući u sebe i neki svoj svet (Neptun) i nećemo imati hrabrosti da se ispoljimo, jer usled konfuzije nemamo svest o svojim ciljevima. Ovde je intelekt (Merkur) u sukobu sa iluzijom (Neptun), tako da se ne može očekivati racionalno razmišljanje, teško se uspostavlja odnos sa realnošću i slabo razumeju drugi, kao što i drugi nas slabo razumeju. Ova neravnoteža govori i o podložnosti spoljnim uticajima, o prevelikoj osetljivosti za tuđu patnju i probleme i o preplavljenosti takvim osećajima, a opisuje i tugu, povredljivost, zbunjenost, pesimizam, zaboravnost i kašnjenje.

Ovde postoji i određena potreba za skrivanjem ili prekrivanjem, možda i za maskiranjem, tako da u zavisnosti od ostalih faktora, to mogu biti osobe koje kriju svoje misli, ideje, malo i bojažljivo govore i povlače se više u samoću i tišinu, mogu biti i glumci koji igraju razne uloge, ali mogu biti i osobe koje varaju i lažu druge (svesno ili nesvesno). Kada to svesno rade i iz određenih namera, onda te osobe mogu biti sklone intrigama, ogovaranju, manipulaciji, kao i raznim prevarama, krađama ili pljačkanju i tada najviše oštećuju sebe i svoju energiju, svoj integritet. Nesvesne potrebe da se neka neravnoteža kamuflira, da se određene manje ili više bolne stvari potisnu i umanje, uglavnom dovode do poročnosti i do određenih zavisničkih sklonosti (pušenje, konzumiranje alkohola, narkotika, itd.). Najbenignija varijanta je kada neka osoba nerealno i sa mnogo optimizma gleda na svet (kroz „ružičaste naočare“), pa iz tog stanja pravi određene planove i daje lažna obećanja, bez svesne namere da nekoga prevari jer zapravo sama sebe obmanjuje. Da li će osoba živeti u nekoj svojoj iluziji ili u snovima, ili će biti izuzetno osetljiva i senzibilna, ili će imati stalnu potrebu za povlačenjem i bekstvom (od sebe i od drugih, u mislima ili stvarno), ili će lagati i zloupotrebljavati druge, to zavisi od samog disbalansa i odnosa sa drugim čakrama.

Na fizičkom nivou disbalans 5. i 9. centra se može odraziti kao manji ili veći psihički problem, neuroze, sklonost raznim fobijama, paranoja, zaboravnost, rasejanost i poremećaj pažnje, jer misaoni tok gubi fokus.

Balans 5. Merkurovog centra sa 9. Neptunovim centrom govori o izraženoj duhovnosti. Osoba je maštar koji budno sanja, a može imati i sposobnost vidovitosti ili jasne proročke snove. Kod nje je izražena intuicija, fantazija, mašta, vizuelno opažanje i pamćenje, kreativnost kao i senzibilitet za muziku, boje, romantiku, pa samim tim poseduje i razne talente, kao i potrebu i sklonost za kreativnim stvaralaštvom. To mogu biti razni umetnici koji svojim rečima, mislima ili rukama (Merkur) stvaraju (pesnici, pisci, glumci, muzičari, slikari, vajari), ali mogu biti i razni iscelitelji, mistici, psiholozi, ili oni koji se bave tajnim znanjima ili tajnim informacijama. To su svi oni koji na razne načine pomažu drugima, jer poseduju izraženu emotivnu inteligenciju i unutrašnju veru u sebe, imaju sposobnost introspekcije, asorpcije i mogućnost čitanja između redova.

Merkur i Pluton

Kada su Merkur i 5. čakra koji se odnose na intelekt, razum, mišljenje, govor, učenje, planiranje i na našu svesnost u disbalansu sa potpuno nesvesnim sadržajem 10. čakre koju sačinjava kruženje energije između 1. Marsove čakre i 7. Saturnove čakre, možemo imati mnogo nesvesnih strahova i veliku potrebu za kontrolom. Deseta čakra se odnosi na uzemljenje i u kontakt sa 5. čakrom opisuje koliko imamo hrabrosti da preduzmemo i iskažemo nešto, jer imamo osećaj da smo u svom telu (Mars), na svom identitetu (Sunčeva 3. čakra kruži sa Merkurovom 5. čakrom), odakle možemo svojom snagom stvaralačkih ideja, misli i reči (Merkur i 5. čakra) da ispoljimo slobodnu volju i lične potrebe. Opsednutost kontrolom je najčešće posledica strahova, teskobe i trauma iz detinjstva ili iz nekih ranijih iskustava koje se genetski prenose (Saturn), a kako preko 5. čakre kontaktiramo sa ostalim ljudima, ovde se javlja manje ili veće nepoverenje kako u sebe i svoje sposobnosti, tako i u druge ljude i njihove sposobnosti. Prisutnost intenzivnih emocija i strahova (Pluton) prilično urušava kreativnost i stvara nesigurnost, jer se bojimo da se oslonimo na druge i strahujemo da će sve propasti ako im prepustimo kontrolu. Zbog toga možemo bez ikakve zle namere sve pratiti budnim okom i kontrolisati, ali možemo imati i potrebu da druge fasciniramo svojim rečima i ličnošću (Merkur), kako bi ih zadržali u svom životu ili njima manipulisali (Pluton).

Sa jačim Marsom, istaknutim Plutonom ili lošim aspektom između Marsa i Saturna (planete koje sačinjavaju 10. čakru) imamo potrebu da te snažne emocije potiskujemo i kontrolišemo kako ne bi isplivale, ali nemamo prostor i fleksibilnost za neka iznenađenja i neočekivane stvari. To je prilično razdvajanje razuma i osećanja ili neba i zemlje, koje dovodi do blokade energije, jer su misli i telo u raskoraku. Ti unutrašnji porivi kada se nešto desi iznenada (a što izmiče našoj kontroli), mogu nas u zavisnosti od jačine samog disbalansa dovesti do raznih burnih reakcija od iznerviranosti, grubih i oštrih reči, preko histeričnosti, napada besa, nasilnosti i terorisanja drugih, pa sve do potpune samodestrukcije, razaranja i potpunog gubljenja razuma i ludila.

Balansiranost ova dva centra ukazuje da smo dobro utemeljeni i povezani sa jezgrom ili Duhom Zemlje, što nam daje fokusiranost da svoju duboku emotivnu prirodu (Pluton), integrišemo u svakodnevni život i realizujemo neke konstruktivne i kreativne ideje (Merkur). Tada možemo bez potrebe za kontrolom da dozvolimo da nas vodi naša unutrašnja priroda, jer smo svesni (Merkur) svog unutrašnjeg bogatstva i snažne energije koju nosimo (Pluton).

Kada su ove dve energije u balansu, imamo dubok, pronicljiv, detektivski um, tada nas motiviše taj veliki potencijal nesvesnog sadržaja i energije koja odatle ide da smelo prihvatimo određene promene i transformacije (Pluton) koje život nosi, a na taj način proširujemo svoju svest i bivamo “probuđeni” ili “budni” (Merkur).

 

- U sledećem članku biće reči o astrološkom isceljivanju i balansiranju 5. energetskog centra

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD