Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 12.09. do 19.09.2016.

Da li je tržište blizu pada? Ili je to sve još jedan fol trikstera, retrogradnog Merkura?

Evo nas opet na istom. Pre mesec dana, nekoliko članova Odbora federalnih rezervi počelo je da se zalaže za povećanje kamatne stope. Akcije su se rasprodale na pomen skorog povećanja. Nedelju dana kasnije, izašao je izveštaj o zaposlenju sa razočaravajućom cifrom. Tržišta su slavila novi razočaravajući izveštaj zato što to znači da Odbor ipak neće povećati kamatnu stopu u septembru. Ili bar tako mislimo. Međutim, Merkur se okrenuo retrogradno, uz Solarnu eklipsu koja je napravila moćni promenljivi T-kvadrat sa kvadratom Saturna i Neptuna 31. avgusta i 1. septembra. Nije baš onako kako se čini.

Nekoliko članova Odbora fedralnih rezervi je upozorilo na nužnost skorog povećanja kamatne stope kako bi američke centralne banke zadržale svoj kredibilitet. Na ovo novo upozorenje, akcije su se opet rasprodale, čak brže nego krajem avgusta. U petak 9. septembra DJIA je pala za oko 400 poena, što je najniži nivo u poslednja dva meseca. Ovo je bilo zarazno. Tržišta robe širom sveta su masovno rasprodavala akcije, plašeći se od mogućnosti povećanja najranije 21. septembra kada će se Odbor ponovo sastati.

Treba da se zapitamo da li je Odbor spreman za još jednu ovakvu rasprodaju do izbora za predsednika Amerike? Da li stvarno misle da ovo neće biti rizično? Samo se setite onoga što stalno ponavljamo: dok god traju teški aspekti koji uključuju Neptuna, ne verujte onome što pročitate, čujete ili vidite.

Ovo bi jedino moglo da bude dobra vest za Donalda Trampa, kao što je slična situacija panike na tržištu 2008. godine bila dobra stvar za Baraka Obamu. Geokosmičke sličnosti izbora iz 2008. i 2016. godine ne znače ništa finansijskim astrolozima. Tada je, baš kao i sada, Merkur bio retrogradan. Tada, kao i sada, Saturn je bio u drugom dekanatu promenljivog znaka (tada Device, sada Strelca). Tada je, kao i sada, Saturn bio vrlo blizu teškog aspekta sa planetom izvan svoje orbite (tada je to bila opozicija sa Uranom, sada kvadrat sa Neptunom). Da li je to razlog za paniku? Naravno, posebno ako Odbor podigne kamatnu stopu sada.

Ovo bi moglo da utiče na druga tržišta takođe. Viša kamatna stopa znači jači dolar i pad cena robe. Zlato i srebro su imali lep reli u sredu 7. septembra. Mazut je imao reli do četvrtka ali čim su procurile priče o planovima Odobra, sve se preokrenulo. Mogli ste da osetite strah od panike koja se rasplamsava. Uostalom, petak 9. septembar je bio poslednji dan pred egzaktan kvadrat Saturna i Neptuna. Ima li planetarne kombinacije koja jače simbolizuje strah (ne realnost) više od ove? Ne da ja znam.

Naravno, kao finansijski astrolozi, svesni smo da su ova strašna upozorenja Odobra izašla na videlo dok je Merkur retrogradan. Takođe smo svesni da je ovog vikenda, 10. i 11. septembra sredina Merkurovog retrogradnog ciklusa, vreme kada akcije naglo padaju, čega smo više puta bili svedoci u poslednje tri godine. Evo nas opet u sred ovih Triksterovih specijalnih momenata.

Uvek smo skeptični prema odlukama donetim (ili čak impliciranim) u ovom periodu jer obično fali još neka informacija da bi ispravna akcija mogla biti preduzeta. Svaka akcija pod retrogradnim Merkurom (od 30. avgusta do 22. septembra) je nezrela i stoga nije mudra. Ovo je vreme razmatranja i skupljanja činjenica i dodatnih informacija, a ne sprovođenja čvrstih odluka, osim ako se nismo pripremili za seriju akcija i reakcija sa neizvesnim posledicama. Sada donete odluke će biti pod ponovnim razmatranjem nedugo zatim, kada se skupe svi značajni delovi slagalice. Po sebi, retrogradni Merkur se ne može smatrati “ubicom poslova”. Pa opet, često zahteva strpljenje i pronicljivost kako bi se ostvarili najbolji rezultati.

Pred nama je još jedan važan geokosmiči potpis sada. Jupiter je započeo svoj 13-mesečni prolazak kroz znak Vage 9. septembra. Mnogi astolozi ovo vide kao pozitivnu poruku iz kosmosa jer je Jupiter zainteresovan za pravdu, a Vaga je znak balansa i korektnosti. Ovo je takođe planeta mogućnosti i rasta, a Vaga znak partnerstva i alijansi. Ovo pogoduje novim dogovorima i sporazumima, posebno u vezi sa trgovinom (Jupiter). S obzirom da se u isto vreme završava poslednji kvadrat Saturna i Neptuna, ovo se čini kao kraj zastrašujućeg perioda i početak nove i uzbudljive ere racionalnih i odmerenih misli. Saturn i Neptun u teškom aspektu donose osećaj teške i neizvesne budućnosti. Jupiter u Vagi izgleda kao poziv na žurku punu zabave, gde će biti mnogo novih i privlačnih ljudi.

Promena kolektivnog raspoloženja se ne dešava preko noći. Čak i tamni oblaci Saturna i Neptuna čine deo ove nedelje, sa Venerom u T-kvadratu sa Uranom i Plutonom od 11. do 18. septembra. Ovo se tiče pitanja dugova, poreza, kamatnih stopa i vrednosti valuta. Ovaj aspekt se poklapa sa pretnjom o porastu kamatne stope, koja bi uzrokovala nagle preokrete u vrednosti valuta (ojačala bi dolar, a oslabila vrednost plemenitih metala i strane valute).

Ali da li će se to stvarno desiti pod retrogradnim Merkurom i manje od dva meseca do izbora? Ja lično ne verujem ali pretnja i strah mogu biti prisutni tokom sledeće nedelje. 13. septembra, kao šlag na tortu, imamo i Sunce kvadat Mars, što takođe ukazuje na bitku, čak pretnju ratom, između nacija.

Iako se pripremamo za blažu i skloniju sporazumima godinu pred nama, nije trenutak za veliko slavlje. Ne još, ali će doći i to na red.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD