Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 12.09. do 19.09.2016.

Da li je tržište blizu pada? Ili je to sve još jedan fol trikstera, retrogradnog Merkura?

Evo nas opet na istom. Pre mesec dana, nekoliko članova Odbora federalnih rezervi počelo je da se zalaže za povećanje kamatne stope. Akcije su se rasprodale na pomen skorog povećanja. Nedelju dana kasnije, izašao je izveštaj o zaposlenju sa razočaravajućom cifrom. Tržišta su slavila novi razočaravajući izveštaj zato što to znači da Odbor ipak neće povećati kamatnu stopu u septembru. Ili bar tako mislimo. Međutim, Merkur se okrenuo retrogradno, uz Solarnu eklipsu koja je napravila moćni promenljivi T-kvadrat sa kvadratom Saturna i Neptuna 31. avgusta i 1. septembra. Nije baš onako kako se čini.

Nekoliko članova Odbora fedralnih rezervi je upozorilo na nužnost skorog povećanja kamatne stope kako bi američke centralne banke zadržale svoj kredibilitet. Na ovo novo upozorenje, akcije su se opet rasprodale, čak brže nego krajem avgusta. U petak 9. septembra DJIA je pala za oko 400 poena, što je najniži nivo u poslednja dva meseca. Ovo je bilo zarazno. Tržišta robe širom sveta su masovno rasprodavala akcije, plašeći se od mogućnosti povećanja najranije 21. septembra kada će se Odbor ponovo sastati.

Treba da se zapitamo da li je Odbor spreman za još jednu ovakvu rasprodaju do izbora za predsednika Amerike? Da li stvarno misle da ovo neće biti rizično? Samo se setite onoga što stalno ponavljamo: dok god traju teški aspekti koji uključuju Neptuna, ne verujte onome što pročitate, čujete ili vidite.

Ovo bi jedino moglo da bude dobra vest za Donalda Trampa, kao što je slična situacija panike na tržištu 2008. godine bila dobra stvar za Baraka Obamu. Geokosmičke sličnosti izbora iz 2008. i 2016. godine ne znače ništa finansijskim astrolozima. Tada je, baš kao i sada, Merkur bio retrogradan. Tada, kao i sada, Saturn je bio u drugom dekanatu promenljivog znaka (tada Device, sada Strelca). Tada je, kao i sada, Saturn bio vrlo blizu teškog aspekta sa planetom izvan svoje orbite (tada je to bila opozicija sa Uranom, sada kvadrat sa Neptunom). Da li je to razlog za paniku? Naravno, posebno ako Odbor podigne kamatnu stopu sada.

Ovo bi moglo da utiče na druga tržišta takođe. Viša kamatna stopa znači jači dolar i pad cena robe. Zlato i srebro su imali lep reli u sredu 7. septembra. Mazut je imao reli do četvrtka ali čim su procurile priče o planovima Odobra, sve se preokrenulo. Mogli ste da osetite strah od panike koja se rasplamsava. Uostalom, petak 9. septembar je bio poslednji dan pred egzaktan kvadrat Saturna i Neptuna. Ima li planetarne kombinacije koja jače simbolizuje strah (ne realnost) više od ove? Ne da ja znam.

Naravno, kao finansijski astrolozi, svesni smo da su ova strašna upozorenja Odobra izašla na videlo dok je Merkur retrogradan. Takođe smo svesni da je ovog vikenda, 10. i 11. septembra sredina Merkurovog retrogradnog ciklusa, vreme kada akcije naglo padaju, čega smo više puta bili svedoci u poslednje tri godine. Evo nas opet u sred ovih Triksterovih specijalnih momenata.

Uvek smo skeptični prema odlukama donetim (ili čak impliciranim) u ovom periodu jer obično fali još neka informacija da bi ispravna akcija mogla biti preduzeta. Svaka akcija pod retrogradnim Merkurom (od 30. avgusta do 22. septembra) je nezrela i stoga nije mudra. Ovo je vreme razmatranja i skupljanja činjenica i dodatnih informacija, a ne sprovođenja čvrstih odluka, osim ako se nismo pripremili za seriju akcija i reakcija sa neizvesnim posledicama. Sada donete odluke će biti pod ponovnim razmatranjem nedugo zatim, kada se skupe svi značajni delovi slagalice. Po sebi, retrogradni Merkur se ne može smatrati “ubicom poslova”. Pa opet, često zahteva strpljenje i pronicljivost kako bi se ostvarili najbolji rezultati.

Pred nama je još jedan važan geokosmiči potpis sada. Jupiter je započeo svoj 13-mesečni prolazak kroz znak Vage 9. septembra. Mnogi astolozi ovo vide kao pozitivnu poruku iz kosmosa jer je Jupiter zainteresovan za pravdu, a Vaga je znak balansa i korektnosti. Ovo je takođe planeta mogućnosti i rasta, a Vaga znak partnerstva i alijansi. Ovo pogoduje novim dogovorima i sporazumima, posebno u vezi sa trgovinom (Jupiter). S obzirom da se u isto vreme završava poslednji kvadrat Saturna i Neptuna, ovo se čini kao kraj zastrašujućeg perioda i početak nove i uzbudljive ere racionalnih i odmerenih misli. Saturn i Neptun u teškom aspektu donose osećaj teške i neizvesne budućnosti. Jupiter u Vagi izgleda kao poziv na žurku punu zabave, gde će biti mnogo novih i privlačnih ljudi.

Promena kolektivnog raspoloženja se ne dešava preko noći. Čak i tamni oblaci Saturna i Neptuna čine deo ove nedelje, sa Venerom u T-kvadratu sa Uranom i Plutonom od 11. do 18. septembra. Ovo se tiče pitanja dugova, poreza, kamatnih stopa i vrednosti valuta. Ovaj aspekt se poklapa sa pretnjom o porastu kamatne stope, koja bi uzrokovala nagle preokrete u vrednosti valuta (ojačala bi dolar, a oslabila vrednost plemenitih metala i strane valute).

Ali da li će se to stvarno desiti pod retrogradnim Merkurom i manje od dva meseca do izbora? Ja lično ne verujem ali pretnja i strah mogu biti prisutni tokom sledeće nedelje. 13. septembra, kao šlag na tortu, imamo i Sunce kvadat Mars, što takođe ukazuje na bitku, čak pretnju ratom, između nacija.

Iako se pripremamo za blažu i skloniju sporazumima godinu pred nama, nije trenutak za veliko slavlje. Ne još, ali će doći i to na red.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD