Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Retrogradna Venera

Venera je prevashodno vladarka jednog nebeskog znaka, jer je ćerka oca neba i glavnog tvorca – Urana. Nastala je od njega prva i od svih planeta ona mu je najbliža. Ona više od svih ostalih planeta voli retrogradnost jer je egzaltirana u Ribama, uostalom i rođena je u moru, iz morske pene.

Marsu je normalno kretanje da ide ka Biku, a Veneri ka Škorpionu, ka znacima svog izgona. Da li je normalno za jednog Marsa da, zato što je gladan, stalno ide u 2. kuću jer se u Biku na kraju transformiše i raste mu stomak, baš kao i Veneri kojoj je jedina normalna stvar da zatrudni i ode u drugo stanje, Škorpiona.

Ova gospa koja zna tajnu ravnoteže je potpuna čarobnica, jer ako pogledamo znak Vage koji je jedini predmet, on nije ni ljudskog ni životinjskog porekla, on je potpuno poseban, te Venera predstavlja zakon kroz priču o odnosima na Zemlji. Ovu Veneru kao retrogradnu materiju posebno veliča jer mora; krst materije je ovde iznad kruga duha dok je pravi balans održava ona Venera koja vlada materijom, a koja je duh, krug duha iznad krsta materije.

Ako se pojavi izazov a Venera je u Biku, ona biva jako privučena, dok u Vagi, u znaku gde je Saturn egzaltiran - Venera je udata i održava balans, ima jednu finoću i sklad. Ovde ako nema jake aflikcije od Neptuna ili 12. kuće, ona ne ulazi u tajnu vezu, za razliku od Venere u Biku koju čula vuku.

Retrogradnost Venere, ta tajna Venere, njena priroda 12. kuće se izražava i kroz ovaj znak Bika baš kao što se retrogradnost Marsa izražava kroz prirodu Marsa u Škorpionu. Venera u Biku nije zbunjena uopšte, ona je samo čulna, toliko je čulna da će biti s lakoćom zavedena kao Evropa kad je videla lepog bika, zapravo prerušenog Zevsa, kojeg je uzjahala samo da ga proba i iz čije je ljubavi nastala cela minojska civilizacija.

Retrogradna Venera ide kroz Devicu i odlučuje da bude sveštenica, da se povuče u svoj svet i da se ne udaje. Ona ne ulazi u priče vezane ni za čula ni za decu ni za brak. Njena potreba je da, bivajući ovde sveštenica, služeći nekome i nečemu razvije ono što je suprotno, u znaku Riba, nju nebo i čarolija priziva, i to je cilj svake sveštenice danas - idealna ljubav. Uvek je iza toga potreba da u ljubavi zaista možemo da budemo sretni, a da bismo to mogli sebi moramo dopustiti toliku čistotu, koju samo od Device dobijamo.

Treći model je Venera koja je vezana za treći zemljani znak, za znak Jarca i retro Veneri se ponavljaju ljubavne priče. Na ljubav čeka kao Penelopa, pa ćemo je imati ili kasnije ili je to ljubav koja se ponavlja više puta, i kroz genetiku takođe. Saturn je gospodar prstenova, onaj koji upravlja kruženjem i ponovnim događanjem, ponovnim nastankom i stvaranjem, i sećanje nam govori da je bilo istih takvih ljubavnih priča u njenoj porodici. Čak i u ovom životu one ljubavi koje su se događale u jednom periodu kada smo imali 18 godina mogu se ponoviti sa 30 ili sa 40, čak i sa istom osobom. Retro Venera se uvek pojavljuje kao sećanja koja nosimo kroz genetiku i može da bude veoma lepa ukoliko su aspekti fino postavljeni jer retro Venera ima mogućnost da nam da tu čaroliju Riba, i ako su vode čiste on će imati izuzetnu mogućnost da oživi ta sećanja.

Retrogradnost nas vuče na ono što je bilo baki da uđemo u to i njena puna priroda jeste čarobnjačka zato što u retrogradnosti može da izmeni ona sećanja koja direktna Venera ne može. Direktna Venera ima određene osobine koje su joj na prvi pogled prihvatljivije i prilagodljivije u životu na Zemlji, ali ona će sve što ne zna preneti svojim potomcima, direktno.

Retro Venera, pak, ako je spremna da živi tu ulogu, daje mogućnost promene stvari koje su u nekom kodu ostale zabeležene kao sudbinske i opterećujuće za natusa. Ili, ako natus ima potpuno dobro postavljenu retrogradnu Veneru to daje mogućnost da se duša integriše, da se osoba spoji s nekom svojom pravom ljubavlju.

Promena prošlosti ne samo da je moguća već je i nužna jer se samo sa njom menja budućnost. Ta prošlost nam je u osnovi DNK kod i ako hoćemo da izmenimo nešto u stvarima koje su bile, neophodno je promeniti nešto na nivou svoje genetike, a ta stvar se nesvesno događa stalnom interakcijom između uma i tela preko osećanja.

 

Primer: Pearl Buck

 

Pearl Buck, američka književnica sa Venerom na 24° Raka u 4. kući, u Americi veoma popularna baš zato što je američki Merkur na 24°, ali to nije jedini razlog – njoj je i Merkur, vladar 3. kuće, u konjunkciji sa tom Venerom koja ide ka njemu i Merkur ide ka njoj. Ključna stvar je retrogradna Venera u sekstilu sa vladarem 12. kuće. To je Saturn na 24° Device, dok je ona na 24° Raka. Za pisca je od najvećeg značaja da može da ima ne samo 3, već mora da ide u 12. kuću pored 3. i mora da ima u najmanju ruku maštu, svoj kanal, svoju samoću, inspiraciju, mora da ima svog šaptača, svoju tajnu koja daje da prima te uvide. A njoj to ide preko vladara 3.kuće zajedno sa Venerom koja je u sekstilu sa Saturnom. Mesec je ovde sa Venerom ali kada vidimo ovakav neki sklop, neovisno od toga što je to u 4. kući, i ako je tu vladar 3. kuće, ako je ovako jaka priča Raka i Merkur-Venera-Mesec, to je dobra za pisanje knjiga o životu. Takve knjige ljude interesuju jer traže 12-icu, traže da nešto izmenimo, a ne samo da čitamo. Dok prosečan čovek, direktan, čita šta je napisano u svom genetskom kodu i to je ono što mu se događa, retrogradan ulazi u 12, odlazi i piše svoju sudbinu.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD