Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Eklipse u Karmičkoj Astrologiji U četvrtak, 16. aprila počinje online kurs „Eklipe u Karmičkoj Astrologiji“ u okviru Johannes Kepler Instituta. Kada hoćemo da razumemo tokove svih života koje bi trebalo da integrišemo, mi uvek kažemo da sve ono što nam dolazi preko poruka eklipsi, je neka važna priča koja živi u određenom prošlom ili budućem životu, jer naša Duša je mnogo veća od jednog života. Eklipse uvek govore o prošlom ili budućem životu koji se integrišu u sadašnjosti.
» prikaži celu vest
Webinar: Unutrašnja sloboda Rad s meridijanima podrazumeva da svaki put kontaktiramo svoja uverenja kroz energetske tokove koji postoje na nivou našeg sećanja i fiziologije. Webinar Meridijani tela 10. i 11. kuće će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 12.04. od 14h do 18h.
» prikaži celu vest
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Retrogradna Venera

Venera je prevashodno vladarka jednog nebeskog znaka, jer je ćerka oca neba i glavnog tvorca – Urana. Nastala je od njega prva i od svih planeta ona mu je najbliža. Ona više od svih ostalih planeta voli retrogradnost jer je egzaltirana u Ribama, uostalom i rođena je u moru, iz morske pene.

Marsu je normalno kretanje da ide ka Biku, a Veneri ka Škorpionu, ka znacima svog izgona. Da li je normalno za jednog Marsa da, zato što je gladan, stalno ide u 2. kuću jer se u Biku na kraju transformiše i raste mu stomak, baš kao i Veneri kojoj je jedina normalna stvar da zatrudni i ode u drugo stanje, Škorpiona.

Ova gospa koja zna tajnu ravnoteže je potpuna čarobnica, jer ako pogledamo znak Vage koji je jedini predmet, on nije ni ljudskog ni životinjskog porekla, on je potpuno poseban, te Venera predstavlja zakon kroz priču o odnosima na Zemlji. Ovu Veneru kao retrogradnu materiju posebno veliča jer mora; krst materije je ovde iznad kruga duha dok je pravi balans održava ona Venera koja vlada materijom, a koja je duh, krug duha iznad krsta materije.

Ako se pojavi izazov a Venera je u Biku, ona biva jako privučena, dok u Vagi, u znaku gde je Saturn egzaltiran - Venera je udata i održava balans, ima jednu finoću i sklad. Ovde ako nema jake aflikcije od Neptuna ili 12. kuće, ona ne ulazi u tajnu vezu, za razliku od Venere u Biku koju čula vuku.

Retrogradnost Venere, ta tajna Venere, njena priroda 12. kuće se izražava i kroz ovaj znak Bika baš kao što se retrogradnost Marsa izražava kroz prirodu Marsa u Škorpionu. Venera u Biku nije zbunjena uopšte, ona je samo čulna, toliko je čulna da će biti s lakoćom zavedena kao Evropa kad je videla lepog bika, zapravo prerušenog Zevsa, kojeg je uzjahala samo da ga proba i iz čije je ljubavi nastala cela minojska civilizacija.

Retrogradna Venera ide kroz Devicu i odlučuje da bude sveštenica, da se povuče u svoj svet i da se ne udaje. Ona ne ulazi u priče vezane ni za čula ni za decu ni za brak. Njena potreba je da, bivajući ovde sveštenica, služeći nekome i nečemu razvije ono što je suprotno, u znaku Riba, nju nebo i čarolija priziva, i to je cilj svake sveštenice danas - idealna ljubav. Uvek je iza toga potreba da u ljubavi zaista možemo da budemo sretni, a da bismo to mogli sebi moramo dopustiti toliku čistotu, koju samo od Device dobijamo.

Treći model je Venera koja je vezana za treći zemljani znak, za znak Jarca i retro Veneri se ponavljaju ljubavne priče. Na ljubav čeka kao Penelopa, pa ćemo je imati ili kasnije ili je to ljubav koja se ponavlja više puta, i kroz genetiku takođe. Saturn je gospodar prstenova, onaj koji upravlja kruženjem i ponovnim događanjem, ponovnim nastankom i stvaranjem, i sećanje nam govori da je bilo istih takvih ljubavnih priča u njenoj porodici. Čak i u ovom životu one ljubavi koje su se događale u jednom periodu kada smo imali 18 godina mogu se ponoviti sa 30 ili sa 40, čak i sa istom osobom. Retro Venera se uvek pojavljuje kao sećanja koja nosimo kroz genetiku i može da bude veoma lepa ukoliko su aspekti fino postavljeni jer retro Venera ima mogućnost da nam da tu čaroliju Riba, i ako su vode čiste on će imati izuzetnu mogućnost da oživi ta sećanja.

Retrogradnost nas vuče na ono što je bilo baki da uđemo u to i njena puna priroda jeste čarobnjačka zato što u retrogradnosti može da izmeni ona sećanja koja direktna Venera ne može. Direktna Venera ima određene osobine koje su joj na prvi pogled prihvatljivije i prilagodljivije u životu na Zemlji, ali ona će sve što ne zna preneti svojim potomcima, direktno.

Retro Venera, pak, ako je spremna da živi tu ulogu, daje mogućnost promene stvari koje su u nekom kodu ostale zabeležene kao sudbinske i opterećujuće za natusa. Ili, ako natus ima potpuno dobro postavljenu retrogradnu Veneru to daje mogućnost da se duša integriše, da se osoba spoji s nekom svojom pravom ljubavlju.

Promena prošlosti ne samo da je moguća već je i nužna jer se samo sa njom menja budućnost. Ta prošlost nam je u osnovi DNK kod i ako hoćemo da izmenimo nešto u stvarima koje su bile, neophodno je promeniti nešto na nivou svoje genetike, a ta stvar se nesvesno događa stalnom interakcijom između uma i tela preko osećanja.

 

Primer: Pearl Buck

 

Pearl Buck, američka književnica sa Venerom na 24° Raka u 4. kući, u Americi veoma popularna baš zato što je američki Merkur na 24°, ali to nije jedini razlog – njoj je i Merkur, vladar 3. kuće, u konjunkciji sa tom Venerom koja ide ka njemu i Merkur ide ka njoj. Ključna stvar je retrogradna Venera u sekstilu sa vladarem 12. kuće. To je Saturn na 24° Device, dok je ona na 24° Raka. Za pisca je od najvećeg značaja da može da ima ne samo 3, već mora da ide u 12. kuću pored 3. i mora da ima u najmanju ruku maštu, svoj kanal, svoju samoću, inspiraciju, mora da ima svog šaptača, svoju tajnu koja daje da prima te uvide. A njoj to ide preko vladara 3.kuće zajedno sa Venerom koja je u sekstilu sa Saturnom. Mesec je ovde sa Venerom ali kada vidimo ovakav neki sklop, neovisno od toga što je to u 4. kući, i ako je tu vladar 3. kuće, ako je ovako jaka priča Raka i Merkur-Venera-Mesec, to je dobra za pisanje knjiga o životu. Takve knjige ljude interesuju jer traže 12-icu, traže da nešto izmenimo, a ne samo da čitamo. Dok prosečan čovek, direktan, čita šta je napisano u svom genetskom kodu i to je ono što mu se događa, retrogradan ulazi u 12, odlazi i piše svoju sudbinu.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD