Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 05.09. do 12.09.2016.

 
Izveštaj o zaposlenju je bio slab ali nije tragičan. I dalje ima 150.000 novih poslova. To je verovatno ono što su Odbor federalnih rezervi i Hilari Klinton želeli, jer omogućava Odobru da zadrži nultu kamatnu stopu do izbora kako ne bi uzburkavao strahove od recesije. Dobra stvar je što je vlada zaposlila toliko novih radnika. Sećate se da je poslednji put Odbor objavio porast kamatne stope od 25% u decembru i da su do kraja januara akcije pale za 15%. Analitičari kažu da 25% porasta kamatne stope nije dovoljno da negativno utiče na tržište u značajnoj meri ali Jelen (Yellen) tvrdi drugačije. Naš pogled na to je sve vreme isti: Odbor neće podići kamatne stope pre izbora i rizikovati još jedan pad na tržištu poput onog koji se desio početkom 2016. godine.
 
Na vesti o “slabom” izveštaju o zaposlenju, berze su naglo skočile. DJIA je sa 18.295 od 1. septembra skočila na 18.550, zlato je sa 1305 poraslo na 1334 dan posle izveštaja. A srebro je imalo čak impresivniji skok. Od pada 29. avgusta na 18.46, vrtoglavo je skočilo na 19.46, čime je označilo novi početak ciklusa. Naravno, Merkur je sada retrogradan, a trikster ima svoje načine da pomuti tehničke “kupi-prodaj” signale. Pod njegovim uticajem mogu da se odvijaju lažni prikazi. Da li bi ovo mogao da bude izuzetak od pravila? Ja lično ne verujem, s obzirom da su padovi u korelaciji sa moćnom Solarnom eklipsom koja je napravila T-kvadrat sa Saturnom i Neptunom, o čemu su čitači ove kolumne već informisani.
 
“Sokrat kaže da jedina prava mudrost leži u znanju da ništa ne znamo.”, Wall Street Journal, September 2, 2016, “Loopholes for the Mullahs.”
 
Nalazimo se na sredini vrlo moćnog i specifičnog geokosmičkog aranžmana koji traje do 16. septembra. U prošlonedeljnoj kolumni je naznačeno da će naredne dve nedelje verovatno biti vrhunac konfuzije i neizvesnosti zbog sledećih faktora: 1) Merkur je krenuo retrogradno iz promenljivog znaka Device (od 30. avgusta do 21-22. septembra); 2) Solarna eklipsa iz takođe promenljivog znaka je napravila T-kvadrat sa promenljivim kvadratom Saturna i Neptuna; 3) Saturn pravi svoj treći i poslednji kvadrat sa Neptunom 10. septembra; 4) Puni Mesec iz Lunarne eklipse 16. septembra iz promenljivog znaka. To je puno promenljivosti, a uključuje i puno Neptuna, što znači da će biti puno magle, kiše i blata (u svakom smislu, i bukvalnom i promenljivom). Ovo će uticati na mnoga tržišta, posebno na mazut, akcije, valute, a i plemeniti metali mogu biti pogođeni. Očekujemo preokrete na svakom od ovih tržišta u ove dve nedelje.
 
Svakako će biti dosta blata na istočnoj obali Amerike ovog vikenda posle uragana Hermina. Mnoga tržišta stvarno jesu napravila obrte od padova u četvrtak, uključujući mazut koji je 1. septembra pao na novi najniži nivo u više nedelja, što je 43.00. Dan kasnije se fino oporavio, zajedno sa plemenitim metalima i indeksima akcija. Sada je najveća bojazan da će retrogradni Merkur negirati ove rezultate.
 
U ovom trenutku retrogradni Merkur nije jedini geokosmički faktor od značaja. Venera je 29. avgusta ušla u Vagu, znak pravde, gde će ostati do 23. septembra, kada će ući u Škorpiona (i možda skrenuti sa pravca pravde, opet). Astrolozi vole Veneru u Vagi, kojom vlada, jer naglašava teme ljubavi i partnerstva. Ko pa ne voli ljubav? OK, možda neki Škorpioni koji više cene patnju, Jarčevi koji nalaze da je ljubav posao i obaveza, ili Vodolije koje je ne uzimaju lično. Ali generalno uzev, skoro svako želi ljubav. Dobro, sada okolišam. Važnost Venere u Vagi za nas, finansijske astrologe, je u njenoj povezanosti za primarnim ciklusima srebra. Tog dana kada je ušla u ovaj znak njihova veza je stvarno bila očigledna. Srebro je do petka napravilo reli 5.4% u odnosu na ponedeljak.
 
Pa opet, Sokrat je u pravu. Sa retrogradnim Merkurom jedina mudrost je u prihvatanju da ništa ne znamo. Ali hvala bogu, ključevi astrologije nam daju svetlost na putu. Takođe je dobro i kad znaš da znaš.
 
Nema tog citata koji bi bio odgovarajuć za ono što se događalo od kako je Pluton ušao u Jarca 2008. godine, a ja ne znam šta je to. Međutim, era negativne kamatne stope i tričavih prinosa za štediše polako se privodi kraju, sa 36-godišnjim kvadratom Saturna i Neptuna koji će ove nedelje završiti svoj treći egzaktni susret 10. septembra. Kroz istoriju smo videli da on donosi pad kamatne stope. Od septembra 1979. do juna 1980. godine kamatna stopa je bila najviša, a onda počela da pada. Prethodan takav period smo imali od jula 1944. do aprila 1945. godine kada je kamatna stopa bila blizu 0%, što je najniže u istoriji Amerike tog vremena. Posle ovih perioda nisu se brzo ni podizale, niti padale. Ali su započele taj proces na centralnoj tački ovog aspekta, koji se odigrava ove nedelje.
 
Druga dugotrajna kosmička tačka od značaja ove nedelje je ulazak Jupitera u Vagu 9. septembra. Očekujemo obrte u socio-političko-ekonomskim trendovima, koji se doduše neće ispoljiti tačno ovoga dana. U stvari, već su počeli da se ispoljavaju prošle nedelje sa Venerinim ulaskom u kardinalni znak Vage, gde će napraviti aspekte sa Uranom i Plutonom, takođe iz kardinalnih znakova.
 
Ali ni to nije sve jer se Jupiter ove nedelje pridružuje kosmičkoj ekipi iz kardinalne Vage takođe. Svet se borio sa neizvesnošću i promenljivošću, što se videlo iz mnoštva planeta u promenljivim znacima tokom 2016. godine. Sada izlazimo iz te ere neizvesnoti i ulazimo u direktnije i pouzdanije kardinalne znake. Mnogi dugoročni finansijski i kolektivni psihološki trendovi se menjaju, a novi se rađaju. Ali samo oprezno. Ne dešava se tako često da smo svedoci svetskih tokova koji se odigravaju pred našim očima i da smo potpuno svesni o čemu se tu u stvari radi.
 
 

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD