Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Poslovna prognoza

Od 05.09. do 12.09.2016.

 
Izveštaj o zaposlenju je bio slab ali nije tragičan. I dalje ima 150.000 novih poslova. To je verovatno ono što su Odbor federalnih rezervi i Hilari Klinton želeli, jer omogućava Odobru da zadrži nultu kamatnu stopu do izbora kako ne bi uzburkavao strahove od recesije. Dobra stvar je što je vlada zaposlila toliko novih radnika. Sećate se da je poslednji put Odbor objavio porast kamatne stope od 25% u decembru i da su do kraja januara akcije pale za 15%. Analitičari kažu da 25% porasta kamatne stope nije dovoljno da negativno utiče na tržište u značajnoj meri ali Jelen (Yellen) tvrdi drugačije. Naš pogled na to je sve vreme isti: Odbor neće podići kamatne stope pre izbora i rizikovati još jedan pad na tržištu poput onog koji se desio početkom 2016. godine.
 
Na vesti o “slabom” izveštaju o zaposlenju, berze su naglo skočile. DJIA je sa 18.295 od 1. septembra skočila na 18.550, zlato je sa 1305 poraslo na 1334 dan posle izveštaja. A srebro je imalo čak impresivniji skok. Od pada 29. avgusta na 18.46, vrtoglavo je skočilo na 19.46, čime je označilo novi početak ciklusa. Naravno, Merkur je sada retrogradan, a trikster ima svoje načine da pomuti tehničke “kupi-prodaj” signale. Pod njegovim uticajem mogu da se odvijaju lažni prikazi. Da li bi ovo mogao da bude izuzetak od pravila? Ja lično ne verujem, s obzirom da su padovi u korelaciji sa moćnom Solarnom eklipsom koja je napravila T-kvadrat sa Saturnom i Neptunom, o čemu su čitači ove kolumne već informisani.
 
“Sokrat kaže da jedina prava mudrost leži u znanju da ništa ne znamo.”, Wall Street Journal, September 2, 2016, “Loopholes for the Mullahs.”
 
Nalazimo se na sredini vrlo moćnog i specifičnog geokosmičkog aranžmana koji traje do 16. septembra. U prošlonedeljnoj kolumni je naznačeno da će naredne dve nedelje verovatno biti vrhunac konfuzije i neizvesnosti zbog sledećih faktora: 1) Merkur je krenuo retrogradno iz promenljivog znaka Device (od 30. avgusta do 21-22. septembra); 2) Solarna eklipsa iz takođe promenljivog znaka je napravila T-kvadrat sa promenljivim kvadratom Saturna i Neptuna; 3) Saturn pravi svoj treći i poslednji kvadrat sa Neptunom 10. septembra; 4) Puni Mesec iz Lunarne eklipse 16. septembra iz promenljivog znaka. To je puno promenljivosti, a uključuje i puno Neptuna, što znači da će biti puno magle, kiše i blata (u svakom smislu, i bukvalnom i promenljivom). Ovo će uticati na mnoga tržišta, posebno na mazut, akcije, valute, a i plemeniti metali mogu biti pogođeni. Očekujemo preokrete na svakom od ovih tržišta u ove dve nedelje.
 
Svakako će biti dosta blata na istočnoj obali Amerike ovog vikenda posle uragana Hermina. Mnoga tržišta stvarno jesu napravila obrte od padova u četvrtak, uključujući mazut koji je 1. septembra pao na novi najniži nivo u više nedelja, što je 43.00. Dan kasnije se fino oporavio, zajedno sa plemenitim metalima i indeksima akcija. Sada je najveća bojazan da će retrogradni Merkur negirati ove rezultate.
 
U ovom trenutku retrogradni Merkur nije jedini geokosmički faktor od značaja. Venera je 29. avgusta ušla u Vagu, znak pravde, gde će ostati do 23. septembra, kada će ući u Škorpiona (i možda skrenuti sa pravca pravde, opet). Astrolozi vole Veneru u Vagi, kojom vlada, jer naglašava teme ljubavi i partnerstva. Ko pa ne voli ljubav? OK, možda neki Škorpioni koji više cene patnju, Jarčevi koji nalaze da je ljubav posao i obaveza, ili Vodolije koje je ne uzimaju lično. Ali generalno uzev, skoro svako želi ljubav. Dobro, sada okolišam. Važnost Venere u Vagi za nas, finansijske astrologe, je u njenoj povezanosti za primarnim ciklusima srebra. Tog dana kada je ušla u ovaj znak njihova veza je stvarno bila očigledna. Srebro je do petka napravilo reli 5.4% u odnosu na ponedeljak.
 
Pa opet, Sokrat je u pravu. Sa retrogradnim Merkurom jedina mudrost je u prihvatanju da ništa ne znamo. Ali hvala bogu, ključevi astrologije nam daju svetlost na putu. Takođe je dobro i kad znaš da znaš.
 
Nema tog citata koji bi bio odgovarajuć za ono što se događalo od kako je Pluton ušao u Jarca 2008. godine, a ja ne znam šta je to. Međutim, era negativne kamatne stope i tričavih prinosa za štediše polako se privodi kraju, sa 36-godišnjim kvadratom Saturna i Neptuna koji će ove nedelje završiti svoj treći egzaktni susret 10. septembra. Kroz istoriju smo videli da on donosi pad kamatne stope. Od septembra 1979. do juna 1980. godine kamatna stopa je bila najviša, a onda počela da pada. Prethodan takav period smo imali od jula 1944. do aprila 1945. godine kada je kamatna stopa bila blizu 0%, što je najniže u istoriji Amerike tog vremena. Posle ovih perioda nisu se brzo ni podizale, niti padale. Ali su započele taj proces na centralnoj tački ovog aspekta, koji se odigrava ove nedelje.
 
Druga dugotrajna kosmička tačka od značaja ove nedelje je ulazak Jupitera u Vagu 9. septembra. Očekujemo obrte u socio-političko-ekonomskim trendovima, koji se doduše neće ispoljiti tačno ovoga dana. U stvari, već su počeli da se ispoljavaju prošle nedelje sa Venerinim ulaskom u kardinalni znak Vage, gde će napraviti aspekte sa Uranom i Plutonom, takođe iz kardinalnih znakova.
 
Ali ni to nije sve jer se Jupiter ove nedelje pridružuje kosmičkoj ekipi iz kardinalne Vage takođe. Svet se borio sa neizvesnošću i promenljivošću, što se videlo iz mnoštva planeta u promenljivim znacima tokom 2016. godine. Sada izlazimo iz te ere neizvesnoti i ulazimo u direktnije i pouzdanije kardinalne znake. Mnogi dugoročni finansijski i kolektivni psihološki trendovi se menjaju, a novi se rađaju. Ali samo oprezno. Ne dešava se tako često da smo svedoci svetskih tokova koji se odigravaju pred našim očima i da smo potpuno svesni o čemu se tu u stvari radi.
 
 

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD