Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 29. Avgusta do 05. Septembra 2016.

Iz dugo očekivanog govora Jelen (Yellen), održanog u petak, smo saznali da kamatne stope nisu podignute i da nema indikacija kad bi mogle da se podignu. Ovo je bilo dovoljno da prouzrokuje reli na mnogim tržištima, a odmah zatim nagli pad. Ova reakcija je u potpunosti u skladu sa nekonzistentnim Mesecom u Blizancima u trenutku njenog govora. Blizanci su promenljivi znak, baš kao što je i T-kvadrat Saturna i Neptuna.

Sa dinamikom Saturna (strah) i Neptuna (neizvesnost) potpuno je razumljivo da se radi o paralizi, o strahu od pravljenja greške koja bi dovela do sloma tržišta. Ali ista ova dinamika može dovesti do samoispunjavajućih propovedničkih priča bez ikakve jasnoće. Čak iako se ovo odnosi na kamatnu stopu, podsećamo čitače da sve dok je kvadrat Saturna i Neptuna u toku ne veruju ničemu što čuju, pročitaju ili vide. Ja lično ne verujem da će ona dati nijednu ozbiljnu izjavu u vezi sa kamatnom stopom pre izbora da ne bi rizikovala paniku na tržištu.

Sličan obrazac se odvija na tržištu roba, plemenitih metala, akcija i valute. Svi su prvo bili u naglom usponu dok je ona pričala u petak, a zatim su naglo pali pošto je aludirala da bi Odobor mogao da podigne kamatnu stopu uskoro. To je sve vrlo nejasno. Vrlo promenljivo i pre nego što je Merkur krenuo retrogradno. Nemojte joj verovati, ona se ne kreće. Ona je promenljivi znak i sve što hoće je još jedan fiksan znak u Beloj kući, a ne neukrotive, nepredvidive Blizance.

Ako imate utisak da su tržišta bila vrlo nestabilna u poslednje dve nedelje, samo pogledajte šta će se dešavati u naredne dve, koje su izvesno vrhunac konfuzije i neizvesnosti jer 1) Merkur kreće retrogradno iz promenljivog znaka Device 30. avgusta (do 21-22. septembra); 2) promenljiva Solarna eklipsa 1. septembra pravi T-kvadrat sa Saturnom i Neptunom; 3) Saturn pravi treći i poslednji promenljivi kvadrat 10. septembra; 4) pun Mesec u promenljivoj lunarnoj eklipsi 16. septembra. To je puno promenljivosti, a uključuje i puno Neptuna, što znači da će biti puno magle, kiše i blata (i bukvalno i u prenesenom smislu). To će značajno pogoditi mnoga tržišta, posebno mazut i robu, a odraziće se i na akcije, vrednosti i plemenite metale. Na ličnom nivou, budite pažljivi jer su mogući nesporazumi, pogrešne informacije i obmane poput netačnih glasina. Bdite nad svojom reputacijom i meditirajte, okrenite se unutrašnjem miru, nađite svoju unutrašnju oazu.

Što se tiče tržišta, zapamtite da kad god je Merkur retrogradan, ona mogu da stvaraju lažne “kupi/ prodaj” signale. Nemojte da se upecate na nešto što će se ispostaviti kao iluzija, zabuna ili pogrešno usmerenje.

“Ove nedelje smo saznali da je fondacija gospođe Klinton uzela maha u prelaženju granica konflikta interesa. Ono što smo otkrili jeste da je jedan od najuticajnijih građana napravio svoj privatan server koji će omogućiti održavanje tajne saradnje sa njenom porodičnom fondacijom, uprkos etici, i da je uništila javnu arhivu. Ako to nije dovoljan razlog za njenu diskvalifikaciju za mesto predsednika, ne znam šta jeste.”, Kimberly A. Strassel, “The U.S. Department of Clinton,” Wall Street Journal, August 26, 2016.

Znamo da će pod kvadratom Saturna i Neputna predsednički izbori biti gadni. Svesni smo toga da su dva najomraženija kandidata zapravo u najužem izboru u predsedničkoj trci. Međutim, ono što je teško razumeti jeste nedostatak pažnje medija za druga dva kandidata, koja su u usponu. Danas je Geri Džonson imao 8.9%, a Džil Stejn 3.6%, što je mnogo više nego pre 4 godine. Pa opet, ne možete to da saznate slušajući mejnstrim vesti. Zašto? Zašto se Amerikancima ne daje prilika da čuju i druge kandidate? Da li većina Amerikanaca uopšte zna da postoje još dva izbora, pored dva glavna, već omražena, i da su oba jednako kvalifikovana i iskusna za ovo mesto, sa verovatno više časti i poverenja od strane javnosti? Da li je stvarno istina da je bačen glas onaj koji se daje bilo kome ko nije glavni kandidat, a kog ionako ne podržavaš, što je slučaj sa 40% ili više glasača ove godine? Ili je možda istina da je glas dat aletrnativnom kanidadtu bar investicija za sledeće predsedničke izbore?

Nedostatak svesti za druge kandidate je direktan rezultat medija koji ne izveštavaju o njima. U natalnom čartu mediji su prikazani Merkurom (novine) i Uranom (internet i TV). Trampov tim sada tvrdi da mediji rade u korist Klintonove. Ja bih rekao da je pre istina da rade protiv Džonsona i Stejna nego protiv Trampa, budući da on dobija medijsku pažnju u izobilju – čak iako je uglavnom negativna. Solarna eklipsa koja će se odigrati 1. septembra u kvadratu sa Saturnom i Neptunom pravi veliki kvadrat sa Uranom na prvim stepenima Blizanaca iz američkog čarta. Mediji mogu biti pristrasni u izveštavanju o ovogodišnjim predsedničkim izborima, za šta plaćaju visoku cenu.

Pa opet situacija može biti i gora, a ne bolja, kao posledica njihovog današnjeg ponašanja. Mediji mogu biti u opasnosti od cenzure do sledećih izbora, pošto su u američkoj natalnoj karti Merkur (vesti i govori) i Pluton (pretnja za opstanak) u direktnoj opoziciji preko 24. i 27. stepena Raka i Jarca. Ovo može biti pretnja za slobodu govora u budućnosti Amerike. Činjenica da Uran tranzitira praveći T-kvadrat sa opozicijom Merkura i Plutona naglašava negativnu reakciju masa na pristrasna izveštavanja novinara tokom 2018. godine. Ali 2020. godine Pluton se vraća na svoju natalnu poziciju na 27° Jarca, u opoziciju sa Merkurom, što može biti u korelaciji sa prisilnim gašenjem nekih medija ili ukidanjem slobode govora. Ovaj fenomen smo već videli na nekim koledžima širom zemlje ali bi se do 2020. godine mogao proširiti na veću populaciju, čak i na mejnstrim medije.

Lepota astrologije je što može da upozori na ovakve mogućnosti. A onda slobodnom voljom možemo da biramo svoju akciju/reakciju koja će odlučiti krajnji ishod. Da li želimo slobodno i fer izveštavanje? Da li cenimo svoju slobodu govora? Ako je odgovor potvrdan, naša volja da je branimo kako bismo očuvali svoja prava je sada na ispitu sve do 2020. Dozvoljavajući trećoj strani sa više od 3% javne podrške mesto u prvoj debati bi bio veliki korak u tom pravcu.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD