Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Jedinstveni webinar “Zakon privlačenja i lakoće” Jedinstveni webinar posvećen Veneri pod nazivom “Zakon privlačenja i lakoće” je vaš vodič kroz uživanje, kroz mogućnosti da radite i živite sa lakoćom, da osetite svim čulima svet oko vas i da ljubavlju i srećom, kreirate svoju budućnost. Seminar će održati dr Lea Imširagić u subotu, 09. novembra od 17h do 20h kao ONLINE webinar.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Venere Uvek je Venera bitna, bilo da smo je nazvali ljubavlju ili lepotom, lakoćom ili zadovoljstvom - ona je uvek tema života, tema našeg rada na svesnom, nesvesnom i podsvesnom nivou. Kurs Tehnologija Svesti Venere će se održati u subotu, 09. novembra sa početkom od 12h, a svi oni koji nisu u mogućnosti da prisustvuju, kurs mogu pohađati i u dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
Seminar: Prosperitet i planiranje U nedelju, 03. novembra od 12h do 15h, dr Lea Imširagić će se održati ONLINE predavanje iz modula Meridijani Tela, ali ovog puta radimo na drugom i trećem meridijanu koje su zapravo povezane. Meridijan treće kuće zadužen je za donošenje odluka.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Poslovna prognoza

Od 29. Avgusta do 05. Septembra 2016.

Iz dugo očekivanog govora Jelen (Yellen), održanog u petak, smo saznali da kamatne stope nisu podignute i da nema indikacija kad bi mogle da se podignu. Ovo je bilo dovoljno da prouzrokuje reli na mnogim tržištima, a odmah zatim nagli pad. Ova reakcija je u potpunosti u skladu sa nekonzistentnim Mesecom u Blizancima u trenutku njenog govora. Blizanci su promenljivi znak, baš kao što je i T-kvadrat Saturna i Neptuna.

Sa dinamikom Saturna (strah) i Neptuna (neizvesnost) potpuno je razumljivo da se radi o paralizi, o strahu od pravljenja greške koja bi dovela do sloma tržišta. Ali ista ova dinamika može dovesti do samoispunjavajućih propovedničkih priča bez ikakve jasnoće. Čak iako se ovo odnosi na kamatnu stopu, podsećamo čitače da sve dok je kvadrat Saturna i Neptuna u toku ne veruju ničemu što čuju, pročitaju ili vide. Ja lično ne verujem da će ona dati nijednu ozbiljnu izjavu u vezi sa kamatnom stopom pre izbora da ne bi rizikovala paniku na tržištu.

Sličan obrazac se odvija na tržištu roba, plemenitih metala, akcija i valute. Svi su prvo bili u naglom usponu dok je ona pričala u petak, a zatim su naglo pali pošto je aludirala da bi Odobor mogao da podigne kamatnu stopu uskoro. To je sve vrlo nejasno. Vrlo promenljivo i pre nego što je Merkur krenuo retrogradno. Nemojte joj verovati, ona se ne kreće. Ona je promenljivi znak i sve što hoće je još jedan fiksan znak u Beloj kući, a ne neukrotive, nepredvidive Blizance.

Ako imate utisak da su tržišta bila vrlo nestabilna u poslednje dve nedelje, samo pogledajte šta će se dešavati u naredne dve, koje su izvesno vrhunac konfuzije i neizvesnosti jer 1) Merkur kreće retrogradno iz promenljivog znaka Device 30. avgusta (do 21-22. septembra); 2) promenljiva Solarna eklipsa 1. septembra pravi T-kvadrat sa Saturnom i Neptunom; 3) Saturn pravi treći i poslednji promenljivi kvadrat 10. septembra; 4) pun Mesec u promenljivoj lunarnoj eklipsi 16. septembra. To je puno promenljivosti, a uključuje i puno Neptuna, što znači da će biti puno magle, kiše i blata (i bukvalno i u prenesenom smislu). To će značajno pogoditi mnoga tržišta, posebno mazut i robu, a odraziće se i na akcije, vrednosti i plemenite metale. Na ličnom nivou, budite pažljivi jer su mogući nesporazumi, pogrešne informacije i obmane poput netačnih glasina. Bdite nad svojom reputacijom i meditirajte, okrenite se unutrašnjem miru, nađite svoju unutrašnju oazu.

Što se tiče tržišta, zapamtite da kad god je Merkur retrogradan, ona mogu da stvaraju lažne “kupi/ prodaj” signale. Nemojte da se upecate na nešto što će se ispostaviti kao iluzija, zabuna ili pogrešno usmerenje.

“Ove nedelje smo saznali da je fondacija gospođe Klinton uzela maha u prelaženju granica konflikta interesa. Ono što smo otkrili jeste da je jedan od najuticajnijih građana napravio svoj privatan server koji će omogućiti održavanje tajne saradnje sa njenom porodičnom fondacijom, uprkos etici, i da je uništila javnu arhivu. Ako to nije dovoljan razlog za njenu diskvalifikaciju za mesto predsednika, ne znam šta jeste.”, Kimberly A. Strassel, “The U.S. Department of Clinton,” Wall Street Journal, August 26, 2016.

Znamo da će pod kvadratom Saturna i Neputna predsednički izbori biti gadni. Svesni smo toga da su dva najomraženija kandidata zapravo u najužem izboru u predsedničkoj trci. Međutim, ono što je teško razumeti jeste nedostatak pažnje medija za druga dva kandidata, koja su u usponu. Danas je Geri Džonson imao 8.9%, a Džil Stejn 3.6%, što je mnogo više nego pre 4 godine. Pa opet, ne možete to da saznate slušajući mejnstrim vesti. Zašto? Zašto se Amerikancima ne daje prilika da čuju i druge kandidate? Da li većina Amerikanaca uopšte zna da postoje još dva izbora, pored dva glavna, već omražena, i da su oba jednako kvalifikovana i iskusna za ovo mesto, sa verovatno više časti i poverenja od strane javnosti? Da li je stvarno istina da je bačen glas onaj koji se daje bilo kome ko nije glavni kandidat, a kog ionako ne podržavaš, što je slučaj sa 40% ili više glasača ove godine? Ili je možda istina da je glas dat aletrnativnom kanidadtu bar investicija za sledeće predsedničke izbore?

Nedostatak svesti za druge kandidate je direktan rezultat medija koji ne izveštavaju o njima. U natalnom čartu mediji su prikazani Merkurom (novine) i Uranom (internet i TV). Trampov tim sada tvrdi da mediji rade u korist Klintonove. Ja bih rekao da je pre istina da rade protiv Džonsona i Stejna nego protiv Trampa, budući da on dobija medijsku pažnju u izobilju – čak iako je uglavnom negativna. Solarna eklipsa koja će se odigrati 1. septembra u kvadratu sa Saturnom i Neptunom pravi veliki kvadrat sa Uranom na prvim stepenima Blizanaca iz američkog čarta. Mediji mogu biti pristrasni u izveštavanju o ovogodišnjim predsedničkim izborima, za šta plaćaju visoku cenu.

Pa opet situacija može biti i gora, a ne bolja, kao posledica njihovog današnjeg ponašanja. Mediji mogu biti u opasnosti od cenzure do sledećih izbora, pošto su u američkoj natalnoj karti Merkur (vesti i govori) i Pluton (pretnja za opstanak) u direktnoj opoziciji preko 24. i 27. stepena Raka i Jarca. Ovo može biti pretnja za slobodu govora u budućnosti Amerike. Činjenica da Uran tranzitira praveći T-kvadrat sa opozicijom Merkura i Plutona naglašava negativnu reakciju masa na pristrasna izveštavanja novinara tokom 2018. godine. Ali 2020. godine Pluton se vraća na svoju natalnu poziciju na 27° Jarca, u opoziciju sa Merkurom, što može biti u korelaciji sa prisilnim gašenjem nekih medija ili ukidanjem slobode govora. Ovaj fenomen smo već videli na nekim koledžima širom zemlje ali bi se do 2020. godine mogao proširiti na veću populaciju, čak i na mejnstrim medije.

Lepota astrologije je što može da upozori na ovakve mogućnosti. A onda slobodnom voljom možemo da biramo svoju akciju/reakciju koja će odlučiti krajnji ishod. Da li želimo slobodno i fer izveštavanje? Da li cenimo svoju slobodu govora? Ako je odgovor potvrdan, naša volja da je branimo kako bismo očuvali svoja prava je sada na ispitu sve do 2020. Dozvoljavajući trećoj strani sa više od 3% javne podrške mesto u prvoj debati bi bio veliki korak u tom pravcu.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD