Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 29.08. do 05.09.16.

Ovo je jedna od vrlo bitnih sedmica u kojoj imamo dva vrlo važna planetarna dešavanja istog dana - retrogradnost Merkura koji se okreće već drugog dana nedelje kada će i Venera promeniti znak i ući u znak svog sedišta, Vagu. Ona će vam, bar u smislu ljubavi, neke stvari olakšati i pomoći da zdravo i jasno razmislite i sagledate određene situacije u kojima se budete našli. Merkur će vam u svemu, posebno u poslovnom svetu, napraviti pravu konfuziju i zbrku. Komunikacija će biti otežana, a svi dogovori napravljeni u periodu njegove retrogradnosti biće odgođeni ili iz nekog razloga pogrešni. Zato, oprez sa papirima koje potpisujete, sa odlukama koje donosite i pregovorima koje vodite.

A jedno od najvažnijih planetarnih dešavanja jeste pomračenje Sunca, koje se događa u četvrtak na 09° Device. Priča koju donosi susret svetala nije nimalo lagana i od vas će tražiti punu prisebnost i stabilnost prilikom povlačenja određenih poteza. Ova konjunkcija je ugrožena od Saturna koji je kvadrira sa 10° Strelca i od Neptuna koji je opozituje sa 10° Riba. Srednja planeta ove konfiguracije je Saturn i on će govoriti kako će se sve na kraju završiti. Mesto u kojem se nađe ova konjunkcija u vašem horoskopu glavno je polje dešavanja, a ukoliko se nađe na nekoj vašoj planeti, budi je i aktivira, zato spojite simboliku polja i planete jer se u njihovoj simbolici događaju promene, a kakvog će ishoda biti i kako će se sve završiti, reći će Saturn, koji kvadrira ovu konjunkciju.

Sam početak sedmice izgleda mirno i vrlo nadahnjujuće. Mesec u znaku Raka budi nežnosti i jaka osećanja. Sekstili koje bude pravio sa Jupiterom, Venerom i Merkurom uticaće na inspiraciju i susrete koje budete imali. Istog dana Mesec će promeniti znak i ući u znak Lava, pa će emocije preći u strast. Sedmica započinje tako što se konjunkcijom Merkura i Venere aktivira 28° Device, na kojem će se u trenutku pomračenja Sunca, naći retrogradni Merkur (dispozitor Sunca) i Jupiter. Tada će teme možda biti malo drugačije, ali ovaj se dan simbolika ovog stepena na ljubav odnosi. Na ovom stepenu se nalazi fiksna zvezda Markeb iz sazvežđa Argo Navis (Lađa), čija simbolika Saturna i Jupitera govori o religiji, moralu i putovanjima. Kada je ljubav u pitanju, kako je Jupiter na samom padu Venere, ovo su tajne ili zabranjene ljubavi, zaljubljivanja u oženjene muškarce i trudnoće iz aferoidnih odnosa. Onaj ko ima jak ovaj stepen vrlo je vezan za putovanja ili život u inostranstvu. Ovo su sada sve ljubavi koje su negde daleko, nedostižne, koje razdvajaju stalež ili godine, a granice se teško savladavaju. U najboljoj postavci ovo je život negde u inostranstvu, ali bez ljubavi (Jupiter na padu Venere), pa se tajne misli šalju i tajna se ljubavna pisma pišu (Merkur konjunkcija Venera).

Vrlo je važno da toga dana obratite pažnju na osobe koje vam se budu javljale, kao i na misli i snove koje vam Univerzum bude slao. Ova Venera ulazi drugog dana u znak Vage, a Merkur ide u retrogradnost, pa ovaj susret kao da je sastanak pre rastanka. Snaga koju dobijate prilikom susreta sa nekim koga nećete dugo videti. Ovo je slika odlaska nekoga koga jako volite.

Možda će ovaj rastanak tek doći ili je skoro bio, ali je taj događaj jako povezan sa pomračenjem koje dolazi ove sedmice.

Drugog dana Venera je poslala i poslednji pozdrav, poslednji pogled i ušla u znak Vage. A vi kao da ste ostali u gomili haosa. Razni papiri, dokumenti, razgovori koji stvaraju konfuziju i još veći nesporazum ostaju na vama da ih rešavate. Prvih dana Merkurove retrogradnosti uvek najjače deluje ta konfuzija i nesporazumi koji nastaju. Sada u znaku Device greške se kriju u detaljima. Jako je važno da budete vrlo precizni i pedantni u poslu, jer mala greška može izazvati velike probleme. Ova retrogradnost će se dosta odnositi na vaš posao, zdravlje i fiziologiju, kao i na svakodnevni život. Zato, nemojte da vas iznenadi ako se ljudi koje svakodnevno srećete počnu čudno ponašati ili od istih čujete neke iznenađujuće vesti. Ponašanje prihvatite kao prolazno, a u priče nemojte poverovati bez da ste ih iz nekoliko uglova proverili.

Budite takođe spremni na razne probleme sa autom i svim uređajima koje koristite za kontakte i komunikaciju.

U sredu, Mesec iz znaka Lava pravi sekstil sa Uranom, a odmah zatim ulazi u znak Device polako se približavajući Suncu. Ovo nije dan da se započinju neki poslovi niti da se prave veliki planovi, zato sredu jednostavno provedite u dobroj atmosferi i društvu. Dajte sebi mali predah i neka vam dobro druženje poremeti planove. Pustite neka se život dešava.

A u četvrtak će priča sa 9°Device i fiksne zvezde Aliot iz sazvežđa Ursa Major (Veliki Medved) pokrenuti neke neminovne događaje. Ova je zvezda Marsove prirode, pa će one koji su pasivni probuditi i aktivirati na polju posla. Javiće se nestrpljenje, određena doza nemira i želja da se neke stvari promene. Budite pametni i ne donosite nagle odluke i poteze. Iako ćete biti izazvani, neka to bude samo pokretač u vama da neke stvari moraju da se promene, ali ne naglo i nikako u afektu.

Svakako da će ovo pomračenje uticati i na fiziologiju. Ukoliko imate neke nezdrave navike ili vam je sve drugo važnije od vašeg tela i zdravlja, sada se možete suočiti sa tim kako je to kada fiziologija opominje. Možda je vreme da shvatite da um može biti večan, ali telo je to koje ima svoje granice i vreme trajanja.

Na mundanom nivou planetarna dešavanja mogu biti prilično uznemirujuća. Konjunkcija Sunca i Meseca sada je ugrožena od strane Saturna i Neptuna. Sve ovo je jedna zabluda i sve se svodi na pogrešnu ideologiju i pogrešne političke (Neptun) poteze. Naravno, dok jedni vladaju drugi stradaju, pa kako je Mesec narod on je ovde najugroženiji. Politika neće ići u prilog narodu (Neptun opozicija Mesec), niti će određeni potezi biti mudri (kvadrat sa Saturnom) već vrlo agresivni i ratoborni. Dispozicijom pomračenje ide na mesto Merkura koji je tada u konjunkciji sa Jupiterom, ali na 28° Device, tačno tamo gde je na početku bio susret Venere i Merkura, kada je sve izgledalo prilično bezazleno i lepo. Ovo takođe govori o nekim sukobima u koje su mnogi ušli prilično naivno jer je sve izgledalo obećavajuće i prosperitetno. Lažna obećanja, zarada na lak način, česta će biti tema tih dana. Ne verujte pričama s početka sedmice jer ništa ne izgleda onako kako se čini (retro Merkur). Zvezda gde se nalazi dispozitor pomrčenja, Markeb nekada je bila simbol za zemlje u neprijateljskim odnosima poput Rusije i Nemačke, ali danas sve više ima uticaj na arapske zemlje, pa njihov narod može biti najviše prozvan ovom konjunkcijom.

U petak konjunkcija polako prolazi, ali Sunce je još uvek u jakom kvadratu sa Saturnom i opozicijom sa Neptunom, što govori o problemima sa nadređenima, autoritetima i nekim muškim članom porodice. Tih se dana u mnogima može javiti želja za napuštanjem zemlje, pa su moguće masovne migracije. Merkur je sa Jupiterom u konjunkciji i jedino rešenje vidi negde daleko u nekoj drugoj zemlji.

I za kraj, vikend bez planetarnih aspekata tražiće od vas tišinu i mir, koju ćete teško moći da ostvarite... ali ma koliko teško bilo, ne stvarajte dodatnu buku svojim pričama, pustite neka misli prolaze kroz vas, neka preci pričaju, valjda će se i oni jednog dana utišati, ali vi ostanite čisti.  

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD