Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 22.08. do 29.08.2016.

Bila je ovo vrlo interesantna nedelja u kojoj su mnogi indeksi akcija porasli 15. avgusta na dan obrta sa tri zvezdice. U Americi to su bili Dow Jones Industrial Average, S&P i NASDAQ koji su napravili veliki skok da bi zatim su pali, baš kad je Saturn krenuo direktno 13. avgusta, posle čega je Venera ušla u kvadrat sa Saturnom i Neputnom.

Ovo je bilo ključno geokosmičko vreme obrta u kome su mnogi trendovi izgledali kao bikovski. Zlato i srebro su takođe imali intresantne aktivnosti u vezi sa cenama, tako što su prvo imali reli, koji nisu uspeli da održe i do petka srebro je palo na 19.22 po unci, što je najniži nivo od 1. jula. Mazut se kretao obrnuto, dostigavši 48.75 po barelu, što je 25% više od svog primarnog ciklusa od 3. avgusta, koji je bio prvi geokosmički dan obrta, i sada ima najvišu cenu od 5. jula.

Američki dolar je nastavio sa padom prošle nedelje, i dostigao vrednost od 95.50 u četvrtak 18. avgusta, što je najniže od 24. juna. Ovo se uklapa u odluku Odbora da ne podigne kamatnu stopu do izbora, štaviše, sve njihove izjave će biti tako smišljene da potpomognu mulitnacionalnim korporacijama da ponovo osvoje tržište kroz kretanja vrednosti dolara. Oni tvrde da ne žele da utiču na izbore tako što će podići kamatne stope ali u stvari upravo je to ono što utiče na ishod izbora, tako što “zdravo tržište” ide u prilog Hilari Klinton, pobijajući najjači argument Donalda Trampa da je ekonomija slaba. Naravno da je čovek u pravu, ali ako akcije budu nastavile da padaju, oni koji su investirali u akcije će glasati u skladu sa svojim interesom.

Sada nas napuštaju moćni Saturnovi aspekti koji su bili prisutni od 13. do 18. avgusta i ulazimo u novi period u kome Mars i Solarna eklipsa prave teške aspekte ka kvadratu Saturna i Neptuna (24. avgust – 10. september). Ovo može uticati na pojačavanje strasti na političkoj sceni, na napade i izjave koje mogu: 1) oštetiti oponenta i 2) kasnije se ispostaviti kao neistinite, što će na kraju oštetiti agresora. U svetu finansija, ovo može uticati na cenu mazuta. Manipulacija brojevima može da utiče na cene u korist manipulatora. Ovaj princip se može proteći i na druga tržišta i izvan njih, pa još jednom upozoravamo čitače ove kolumne da ne veruju ničemu što čuju, pročitaju i vide. Samo posmatrajte ovo kao poslednji deo zabavne sage koja je više fiktivna nego realna.

Jedan geokosmički potpis koji može dati optimizam je Merkurova konjunkcija sa Jupiterom koja se odigrava od 22. avgusta do 2. septembra. Merkur se okreće retrogradno 30. avgusta na 29° Device. Ovaj stepen se povezuje sa balansom, fer odnosima i željom da se pomogne ali je takođe i stepen koji može da da neodlučnost, zato što se odavde vide sve mogućnosti. U svakom slučaju, Merkur je stacioniran na poslednjim stepenima Device, gde će prolaziti Jupiter tokom ovog perioda, pa će biti razloga za optimizam. Ovo može uticati i na vrednosti akcija koje će prvo porasti, uprkos teškim aspektima Marsa i Solarne eklipse sa Saturnom i Neptunom. Mogle bi odmah posle toga pasti.

Od 2008. godine smo prošli kroz veoma moćan niz geokosmičkih ciklusa, verovatno najznačajnijih u našim životima. Jedan od najjačih i najčudnijih je 36-godišnji kvadrat Saturna i Neptuna, koji će napraviti svoj poslednji egzaktni aspekt 10. septembra. Verujem da neće proći bezbolno s obzirom na teške aspekte sa Marsom i Solarnom eklipsom od 24. avgusta do 2. septembra i Venerom koja će biti u T-kvadratu sa Uranom i Plutonom od 11. do 18. septembra.

U mundanoj astrologiji prinicp Saturn/Neptun predstavlja najveće polje slabosti, ako se u natalnoj karti u teškom aspektu, a posebno ako su oni vladari Asc ili 6. kuće, koja predstavlja zdravlje. To je sklonost ka infekcijama ili bolestima, što u svetskim razmerama može da izazove epidemije (poput Zika virus, koji trenutno vlada na Majamiju).

Psihološki to može da bude period izraženih strahova – od nepoznatog, ili od nemogućnosti da se pokrenete, donesete odluku, zauzmete stav iz straha od neuspeha. Saturn predstavlja plan ili cilj, i put (pravila) koji mora da se prati kako bi se uspešno ostvario taj plan i postigao cilj. Neptun je intuicija i mašta. On vlada verom. Ove dve planete mogu biti vrlo moćne kad se integrišu i rade zajedno. Međutim, u teškom aspektu, mogu da poreknu jedna drugu. Plan zahteva disciplinu i organizaciju. Vera ne. U stvari, Neptun (vera i poverenje) mogu da upropaste plan, uzrokujući njegov neuspeh zbog nedostatka strukture i posvećenosti.

Kvadrat Saturna i Neptuna je kroz istoriju bio u korelaciji sa glavnim obrtima u drugoročnim ciklusima trendova. 1979-1980. kamatne stope su bile na svom vrhuncu. U vremnu pre toga 1944-1945. imale su najnižu vrednost ikad, baš kao sad. Poenta je u tome što centralne banke i Odbor znaju da je odugovlačenje sa povećanjem kamatne stope ne samo pogrešno već i da oštećuje zdravu ekonomiju za investicije i rast. Pa opet, oni su pralizovani u strahu da će ukidanje ZIRP, izazvati finansijsku paniku.

Ono što ne shvataju je da će se to desiti u svakom slučaju. Ne može se vratiti u normalu  bez pobude za štednjom i investiranjem. Naravno, kad kamatne stope počnu da rastu, podići će se ogromna buka, kao struja ispod morske površine pošto zbriše sve sa obale i ponovo se vrati. Ali vremenom, kako investitori i štediše budu nagrađeni za štednju, oni će naposletku početi da ulažu ono što su uštedeli i to će vratiti zdravu ekonomiju. A sada? Ljudi se plaše da rizikuju. Čak su i bankari i političari zabrinuti, uprkos tendenciji Neptuna da glumi da je sve u redu. Kad se malo zamislimo, vidimo da je u pitanju loša gluma i to će trajati oko 9 meseci, koliki je orbis delovanja kvadrata Saturna i Neptuna.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD