Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Poslovna prognoza

Od 22.08. do 29.08.2016.

Bila je ovo vrlo interesantna nedelja u kojoj su mnogi indeksi akcija porasli 15. avgusta na dan obrta sa tri zvezdice. U Americi to su bili Dow Jones Industrial Average, S&P i NASDAQ koji su napravili veliki skok da bi zatim su pali, baš kad je Saturn krenuo direktno 13. avgusta, posle čega je Venera ušla u kvadrat sa Saturnom i Neputnom.

Ovo je bilo ključno geokosmičko vreme obrta u kome su mnogi trendovi izgledali kao bikovski. Zlato i srebro su takođe imali intresantne aktivnosti u vezi sa cenama, tako što su prvo imali reli, koji nisu uspeli da održe i do petka srebro je palo na 19.22 po unci, što je najniži nivo od 1. jula. Mazut se kretao obrnuto, dostigavši 48.75 po barelu, što je 25% više od svog primarnog ciklusa od 3. avgusta, koji je bio prvi geokosmički dan obrta, i sada ima najvišu cenu od 5. jula.

Američki dolar je nastavio sa padom prošle nedelje, i dostigao vrednost od 95.50 u četvrtak 18. avgusta, što je najniže od 24. juna. Ovo se uklapa u odluku Odbora da ne podigne kamatnu stopu do izbora, štaviše, sve njihove izjave će biti tako smišljene da potpomognu mulitnacionalnim korporacijama da ponovo osvoje tržište kroz kretanja vrednosti dolara. Oni tvrde da ne žele da utiču na izbore tako što će podići kamatne stope ali u stvari upravo je to ono što utiče na ishod izbora, tako što “zdravo tržište” ide u prilog Hilari Klinton, pobijajući najjači argument Donalda Trampa da je ekonomija slaba. Naravno da je čovek u pravu, ali ako akcije budu nastavile da padaju, oni koji su investirali u akcije će glasati u skladu sa svojim interesom.

Sada nas napuštaju moćni Saturnovi aspekti koji su bili prisutni od 13. do 18. avgusta i ulazimo u novi period u kome Mars i Solarna eklipsa prave teške aspekte ka kvadratu Saturna i Neptuna (24. avgust – 10. september). Ovo može uticati na pojačavanje strasti na političkoj sceni, na napade i izjave koje mogu: 1) oštetiti oponenta i 2) kasnije se ispostaviti kao neistinite, što će na kraju oštetiti agresora. U svetu finansija, ovo može uticati na cenu mazuta. Manipulacija brojevima može da utiče na cene u korist manipulatora. Ovaj princip se može proteći i na druga tržišta i izvan njih, pa još jednom upozoravamo čitače ove kolumne da ne veruju ničemu što čuju, pročitaju i vide. Samo posmatrajte ovo kao poslednji deo zabavne sage koja je više fiktivna nego realna.

Jedan geokosmički potpis koji može dati optimizam je Merkurova konjunkcija sa Jupiterom koja se odigrava od 22. avgusta do 2. septembra. Merkur se okreće retrogradno 30. avgusta na 29° Device. Ovaj stepen se povezuje sa balansom, fer odnosima i željom da se pomogne ali je takođe i stepen koji može da da neodlučnost, zato što se odavde vide sve mogućnosti. U svakom slučaju, Merkur je stacioniran na poslednjim stepenima Device, gde će prolaziti Jupiter tokom ovog perioda, pa će biti razloga za optimizam. Ovo može uticati i na vrednosti akcija koje će prvo porasti, uprkos teškim aspektima Marsa i Solarne eklipse sa Saturnom i Neptunom. Mogle bi odmah posle toga pasti.

Od 2008. godine smo prošli kroz veoma moćan niz geokosmičkih ciklusa, verovatno najznačajnijih u našim životima. Jedan od najjačih i najčudnijih je 36-godišnji kvadrat Saturna i Neptuna, koji će napraviti svoj poslednji egzaktni aspekt 10. septembra. Verujem da neće proći bezbolno s obzirom na teške aspekte sa Marsom i Solarnom eklipsom od 24. avgusta do 2. septembra i Venerom koja će biti u T-kvadratu sa Uranom i Plutonom od 11. do 18. septembra.

U mundanoj astrologiji prinicp Saturn/Neptun predstavlja najveće polje slabosti, ako se u natalnoj karti u teškom aspektu, a posebno ako su oni vladari Asc ili 6. kuće, koja predstavlja zdravlje. To je sklonost ka infekcijama ili bolestima, što u svetskim razmerama može da izazove epidemije (poput Zika virus, koji trenutno vlada na Majamiju).

Psihološki to može da bude period izraženih strahova – od nepoznatog, ili od nemogućnosti da se pokrenete, donesete odluku, zauzmete stav iz straha od neuspeha. Saturn predstavlja plan ili cilj, i put (pravila) koji mora da se prati kako bi se uspešno ostvario taj plan i postigao cilj. Neptun je intuicija i mašta. On vlada verom. Ove dve planete mogu biti vrlo moćne kad se integrišu i rade zajedno. Međutim, u teškom aspektu, mogu da poreknu jedna drugu. Plan zahteva disciplinu i organizaciju. Vera ne. U stvari, Neptun (vera i poverenje) mogu da upropaste plan, uzrokujući njegov neuspeh zbog nedostatka strukture i posvećenosti.

Kvadrat Saturna i Neptuna je kroz istoriju bio u korelaciji sa glavnim obrtima u drugoročnim ciklusima trendova. 1979-1980. kamatne stope su bile na svom vrhuncu. U vremnu pre toga 1944-1945. imale su najnižu vrednost ikad, baš kao sad. Poenta je u tome što centralne banke i Odbor znaju da je odugovlačenje sa povećanjem kamatne stope ne samo pogrešno već i da oštećuje zdravu ekonomiju za investicije i rast. Pa opet, oni su pralizovani u strahu da će ukidanje ZIRP, izazvati finansijsku paniku.

Ono što ne shvataju je da će se to desiti u svakom slučaju. Ne može se vratiti u normalu  bez pobude za štednjom i investiranjem. Naravno, kad kamatne stope počnu da rastu, podići će se ogromna buka, kao struja ispod morske površine pošto zbriše sve sa obale i ponovo se vrati. Ali vremenom, kako investitori i štediše budu nagrađeni za štednju, oni će naposletku početi da ulažu ono što su uštedeli i to će vratiti zdravu ekonomiju. A sada? Ljudi se plaše da rizikuju. Čak su i bankari i političari zabrinuti, uprkos tendenciji Neptuna da glumi da je sve u redu. Kad se malo zamislimo, vidimo da je u pitanju loša gluma i to će trajati oko 9 meseci, koliki je orbis delovanja kvadrata Saturna i Neptuna.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD