Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Retrogradni Mars

Venera i Mars su najmanje retrogradne planete. Venera provodi samo 7% svog vremena u retrogradnosti, a Mars nekih 9%. Drugim rečima, to su planete koje će u proseku biti retrogradne svake druge godine, tako da ukoliko neko ima tu relativno retku poziciju retrogradne Venere ili Marsa, on definitivno spada u tip retrogradne osobe jer je to vrlo lična kategorija.

Mars je vezan za 1. kuću i 1. znak, koji predstavlja vatru života i svojim kretanjem prirodno ide ka 2. kući, ka Biku iako je to znak njegovog izgona, iz čega zaključujemo da je ono što se smatra direktnim i normalnim život na Zemlji, gde Mars obezbeđuje preživljavanje, osnovnu želju za životom, ono vrlo animalno u svakom čoveku. Prva kuća nikada nije svesna, zato je Mars kao direktni faktor slika svih nesvesnih delova u čoveku koji hoće da prežive, da idu ka materiji, ka hrani u najmanju ruku.

Ipak, postoji još jedno stanje Marsa iz 8. kuće, gde ide ka 9. kući ali je ovo suprotno kretanje u odnosu na ono iz 1. kuće jer ovaj Mars nije u ovom svetu, već je sa druge strane. Mars iz Škorpiona ili Mars koji je retrogradan ne izgleda, ne deluje i ne radi na isti način, već radi u naličju stvari.

On je retrogradan onda kada je pobedio pre nego što je ušao u bitku jer zna da će svi jednom da pređu na drugu stranu, i u zavisnosti od slike može biti neko ko stoji u zasedi, jer ako pogledamo retro kretanje koje ne bi bilo usmereno ka Biku već ka suprotnoj strani, on ide ka sferi Riba, ka svetu nevidljivog. A konačno, šta je Pluton, o kome  još uvek nemamo punu sliku ni astronomski ni na nekim drugim nivoima, nego Mars iza Neptuna.

Za razumevanje retrogradnog Marsa važna je i njegova pozicija vezana za mesto njegovog pada, u sferi Raka. Mars u Raku je slika svih palih predaka i provodnik za sva sećanja tih energija. Retro Mars ima svoje načine izražavanja srodne škorpionskom. Zapravo, retrogradni Mars nije rat koji se odvija u vidljivom svetu već u eteričnom.

Retrogradni Mars je kao Pluton ali nema tu direktnu invaziju već predstavlja sve što je iz daljine, priču koja se ponavlja iz nekog sećanja. Voda nosi sećanja na sve ono što je bilo i donosi događaje koji će se natusu desiti jer to što je bilo stvara slike i događaje koji najpre nastaju u unutrašnjem, eteričnom svemiru.

Svaka snažna energija mora da dođe iz retrogradnog, koji će se pojaviti u direktnoj sferi kada počne da deluje, a osnovna ideja retrogradnosti Marsa je da izvlači snagu iz sveta nevidljivog.

Ako retrogradni Mars nema povoljnu priču, vidimo kriminalca. To može biti sam natus ili neko drugi opasan ali svakako deluje kao Pluton, to je 12. od 9. pa neki zakon ruši, što je prirodna osobina Plutona ili 8. kuće. U odnosu na konvencionalnog Marsa on je oružje fuzije, vrlo posebna energija. Moramo pratiti kako izgleda taj Mars jer se on transformiše, i kada kreće retrogradno ulazi u jako polje energije koje može biti vrlo konstruktivno, a može biti i vrlo opasno ako vode nisu čiste. Ako su osećanja problematična, retrogradni Mars je veliki malefik. Ako su vode dobre, on je potpuno magičan, ima izuzetnu energiju i mogućnost da promeni mnoge stvari koje se događaju unutar onoga što mu je dato.

Period retrogradnog Marsa čoveku može omogućiti da kontaktira duboke nivoe svesti vezane za njegovu 1. čakru, za nivo koji ga povezuje sa vrlo jakim energijama predaka, i da odatle određene stvari reprogramira. Tada imamo kapije za ulazak u promene nekih dela svojih predaka ili nekog svog prethodnog života, vraćamo se na mesto na kome smo mi ili neki naš predak nešto činili i imamo veliku mogućnost da pokrenemo jaku energiju i da izmenimo stvari koje su možda bile loše. Nekada je to opasno i teško mesto i nekada retrogradni Mars ukazuje na to da natus u ovom životu iskupljuje nešto što je u prethodnom životu bio. Nekada to ukazuje da će konačno i sa svim tim ući u retro sferu, drugim rečima, da će dati svoj život.

Kada govorimo o njegovoj srodnosti Škorpionu znamo da je u pitanju reka predaka i da samim tim to više nije on sam – retro Mars je uvek neko ko postoji izvan našeg ličnog Ja.

Najznačajnija stvar kada ulazimo u retro fazu Marsa jeste da pročistimo osećanja da bismo mogli da sa tim vodama izmenimo svoju karmu, i da izmenimo akciju.

Stoga retrogradnost treba da posmatramo kao vrlo posebno, vrlo magično mesto i sjajnu šansu da svoju poziciju voda (osećanja) pročistimo.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD