Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Retrogradni Mars

Venera i Mars su najmanje retrogradne planete. Venera provodi samo 7% svog vremena u retrogradnosti, a Mars nekih 9%. Drugim rečima, to su planete koje će u proseku biti retrogradne svake druge godine, tako da ukoliko neko ima tu relativno retku poziciju retrogradne Venere ili Marsa, on definitivno spada u tip retrogradne osobe jer je to vrlo lična kategorija.

Mars je vezan za 1. kuću i 1. znak, koji predstavlja vatru života i svojim kretanjem prirodno ide ka 2. kući, ka Biku iako je to znak njegovog izgona, iz čega zaključujemo da je ono što se smatra direktnim i normalnim život na Zemlji, gde Mars obezbeđuje preživljavanje, osnovnu želju za životom, ono vrlo animalno u svakom čoveku. Prva kuća nikada nije svesna, zato je Mars kao direktni faktor slika svih nesvesnih delova u čoveku koji hoće da prežive, da idu ka materiji, ka hrani u najmanju ruku.

Ipak, postoji još jedno stanje Marsa iz 8. kuće, gde ide ka 9. kući ali je ovo suprotno kretanje u odnosu na ono iz 1. kuće jer ovaj Mars nije u ovom svetu, već je sa druge strane. Mars iz Škorpiona ili Mars koji je retrogradan ne izgleda, ne deluje i ne radi na isti način, već radi u naličju stvari.

On je retrogradan onda kada je pobedio pre nego što je ušao u bitku jer zna da će svi jednom da pređu na drugu stranu, i u zavisnosti od slike može biti neko ko stoji u zasedi, jer ako pogledamo retro kretanje koje ne bi bilo usmereno ka Biku već ka suprotnoj strani, on ide ka sferi Riba, ka svetu nevidljivog. A konačno, šta je Pluton, o kome  još uvek nemamo punu sliku ni astronomski ni na nekim drugim nivoima, nego Mars iza Neptuna.

Za razumevanje retrogradnog Marsa važna je i njegova pozicija vezana za mesto njegovog pada, u sferi Raka. Mars u Raku je slika svih palih predaka i provodnik za sva sećanja tih energija. Retro Mars ima svoje načine izražavanja srodne škorpionskom. Zapravo, retrogradni Mars nije rat koji se odvija u vidljivom svetu već u eteričnom.

Retrogradni Mars je kao Pluton ali nema tu direktnu invaziju već predstavlja sve što je iz daljine, priču koja se ponavlja iz nekog sećanja. Voda nosi sećanja na sve ono što je bilo i donosi događaje koji će se natusu desiti jer to što je bilo stvara slike i događaje koji najpre nastaju u unutrašnjem, eteričnom svemiru.

Svaka snažna energija mora da dođe iz retrogradnog, koji će se pojaviti u direktnoj sferi kada počne da deluje, a osnovna ideja retrogradnosti Marsa je da izvlači snagu iz sveta nevidljivog.

Ako retrogradni Mars nema povoljnu priču, vidimo kriminalca. To može biti sam natus ili neko drugi opasan ali svakako deluje kao Pluton, to je 12. od 9. pa neki zakon ruši, što je prirodna osobina Plutona ili 8. kuće. U odnosu na konvencionalnog Marsa on je oružje fuzije, vrlo posebna energija. Moramo pratiti kako izgleda taj Mars jer se on transformiše, i kada kreće retrogradno ulazi u jako polje energije koje može biti vrlo konstruktivno, a može biti i vrlo opasno ako vode nisu čiste. Ako su osećanja problematična, retrogradni Mars je veliki malefik. Ako su vode dobre, on je potpuno magičan, ima izuzetnu energiju i mogućnost da promeni mnoge stvari koje se događaju unutar onoga što mu je dato.

Period retrogradnog Marsa čoveku može omogućiti da kontaktira duboke nivoe svesti vezane za njegovu 1. čakru, za nivo koji ga povezuje sa vrlo jakim energijama predaka, i da odatle određene stvari reprogramira. Tada imamo kapije za ulazak u promene nekih dela svojih predaka ili nekog svog prethodnog života, vraćamo se na mesto na kome smo mi ili neki naš predak nešto činili i imamo veliku mogućnost da pokrenemo jaku energiju i da izmenimo stvari koje su možda bile loše. Nekada je to opasno i teško mesto i nekada retrogradni Mars ukazuje na to da natus u ovom životu iskupljuje nešto što je u prethodnom životu bio. Nekada to ukazuje da će konačno i sa svim tim ući u retro sferu, drugim rečima, da će dati svoj život.

Kada govorimo o njegovoj srodnosti Škorpionu znamo da je u pitanju reka predaka i da samim tim to više nije on sam – retro Mars je uvek neko ko postoji izvan našeg ličnog Ja.

Najznačajnija stvar kada ulazimo u retro fazu Marsa jeste da pročistimo osećanja da bismo mogli da sa tim vodama izmenimo svoju karmu, i da izmenimo akciju.

Stoga retrogradnost treba da posmatramo kao vrlo posebno, vrlo magično mesto i sjajnu šansu da svoju poziciju voda (osećanja) pročistimo.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD