Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project - Iskrenost Pozivamo vas na novu Full Moon project radionicu „Iskrenost“ koja će se održati 12.12.2019. s početkom od 18h. Ova radionica će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i možete je pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Predavanje: Astro Vodič kroz 2020. godinu U četvrtak, 12.12.2019. godine, nakon Full Moon radionice, Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje povodom novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu. Predavanje će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i trajaće od 20h do 21:30h. Ovo predavanje ima za cilj da vas informiše o prirodi i kvalitetu 2020. godine uz predstavljanje novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Webinar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na online webinar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 08. decembra od 14h. Ovaj webinar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Sunca Da li želite da naučite kako da u svakom trenutku budete u skladu sa svim događajima koji se odigravaju oko vas? Seminar “Tehnologija svesti Sunca” je namenjen svima koji žele da: aktiviraju centar svoje unutrašnje moći; nauče kako da se jasno zauzmu za sebe i svoje potrebe; da osveste i probude svoje skrivene potencijale. Ovaj seminar će se održati 07. decembra na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 15.08. do 22.08.2016.

Berze širom sveta su nastavile sa usponom započetim 2. avgusta kada je Mars ušao u znak Strelca. Zlato i srebro su bili jaki u sredu, a onda su pali krajem nedelje. Sada ćemo da vidimo koji će efekat imati Saturn posle 13. avgusta kada se okrenuo direktno, praveći kvadrat sa Venerom i Neptunom tokom vikenda.

Sada ulazimo u mesec vrlo naglašenih tema Saturna i Neputna, čiji je kvadrat (koji se dešava na svakih 36 godina) dominantan geokosmički potpis 2016. Počinje sa Saturnovim okretanjem direktno samo stepen udaljenosti od egzaktnog kvadrata sa Neptunom (što će se desiti 9. septembra). Takođe, 13.-14. avgusta Venera će napraviti T-kvadrat sa Saturnom i Neptunom, što će kad su u pitanju tržišta bitno uticati na smanjenje cena, posle čega će se cene ponovo podići. Važna je i konjunkcija Saturna i Marsa 24. avgusta. Ovo je vreme koje naglašava promene na berzama širom sveta, kao i promene cena mazuta i plemenitih metala, važnih zbog mnogih planeta u Strelcu (znaku koji upravlja mazutom). Najznačajniji uticaj ima Mars u Strelcu koji se povezuje sa promenama cena mazuta, zategnutom vojnom situacijom na Srednjem Istoku, što će se nastaviti i dok bude prolazio kroz znak Jarca.

“Postoje dve vrste moći. Jedna je zasnovana na strahu od kazne, a druga na ljubavi. Moć zasnovana na ljubavi je hiljadu puta snažnija i postojanija od one u čijoj je osnovi strah od kazne.“ – Mahatma Gandi

Kad sam prošle nedelje stigao u Evropu, glavno pitanje se ticalo budućnosti Evropske unije, efekta Brexita i nove liderke Velike Britanije, Terese Mej, koja je bila u poseti nemačkoj kancelarki Angeli Merkel u tom trenutku. Merkelova je imala dosta svojih problema u vezi sa izbegličkom krizom u njenoj zemlji. Zatim se desila serija terorističkih napada u Nemačkoj. Ovo su dešavanja koja brzo menjaju svet. Kako sam se sastajao sa jednom po jednom grupom Evropljana, primetio sam kako su brige oblikovale njihovo mišljenje, pod uplivom Uranovih potpisa naglašenih krajem jula, uz kvadrat Saturna i Neputna, koji se približavao zajedno sa mojim povratkom kući (odloženim za dva dana zbog kolapsa sistema Delte Airlins-a). Odlaganje (Saturn) je bio delimično Uranov (avio kompanija) događaj. Ceo put se odvijao u vrlo Uran/Saturn fazonu, a kroz isti aspekt vidim i dešavanja u svom ličnom životu, kao i svetu prošlog meseca.

Prvo, zapanjenost (Uran) svih sa kojima sa pričao što Donald Tramp ponovo vodi. Većina ne može da veruje da bi Amerika stvarno mogla da izabere takvog predsednika. Osim toga, vide ga kao opasnost. Sa druge strane, vrlo su svesni mana Hilari, u smislu poverenja i njenog karaktera.

Jedna od tema je bila i koliko se promenio tip američke vlade posle Drugog svetskog rata. Tada je SAD bio pažljiv u planiranju kako da pomogne zemljama razrušenim u Drugom svetskom ratu. Ali u Vijetnamu, zatim Iraku, i najskorije u Libiji, nije bilo nikakve reči o tome da će rekonstruisati zemlje čije su vladare uklonili. U tom vakumu haos je doveo do razvoja terorizma i terorističkih grupa poput ISIS-a. Ni najmanje neophodno uklanjanje Gadafija, po mišljenju jednog mog sagovornika, je bio posao i Obame i Klintonove koji nisu predvideli posledice. Kako je Libija ostala bez zakona, talas Libanaca je pobegao u malim čamcima preko Sredozemnog mora. Mnogi su umrli ali je većina uspela da pređe more i na njihovo čuđenje nije bilo nikakve granične kontrole u Evropi. Oni su mislili da neće moći da uđu u Evropu, ali u stvari, samo je trebalo da pređu more. Kad se pročulo da 1) možeš da pređeš Sredozemno more u malom čamcu, i 2) možeš da uđeš u bilo koju evropsku zemlju bez ikakvih restrikcija, počeo je masovni egzodus iz Sirije i Severne Afrike. To se sve dešava tokom kardinalnog krsta 2008-2015 kad se svet dramatično menja pod uplivom T-kvadrata između Saturna, Urana i Plutona.

Strožija kontrola granica je uvedena posle izbegličke krize. U Nemačkoj je to ozbiljan problem. Merkelova ne dobija nikakvu pomoć svoje vlade kako da se nosi sa tim. Uprkos javnosti koja pokušava da dokaže kako je veliki broj izbeglica visoko obrazovan, poput doktora, vrlo brzo je postalo jasno da takođe veliki broj nije tip ljudi koji će postati “dobri građani” Nemačke, a posebno oni iz Severne Afrike, čije ponašanje i stav prema ženama ne odgovara onome koji postoji u Nemačkoj, niti je u skladu sa nemačkim zakonima. Da stvari budu gore, nije bilo procesa prilagođavanja novopridošlih, koji bi trajao minimum 10 godina da bi se edukovali i naučili prihvatljivom socijalnom ponašanju i zakonima. Izbeglice nisu znale kako da se prilagode nemačkoj kulturi, a Nemci nisu bili spremni za invaziju severnoafričke kulture. Bez pomoći vlade i sa njenom popularnosti koja opada sa sve više prijavljenog seksualnog nasilja, Merkelova je napravila dogovor sa Erdoganom, predsednikom Turske, da joj pomogne tako što će prihvatiti izbeglice pre nego što dođu u Nemačku, što je još više razočaralo Nemce koji su iz toga pročitali da nije sposobna da sama reši problem, već joj treba pomoć sa strane.

Tema Erdogana je vrlo naglašena i u skladu sa temom Saturn/Neptun (nedostatak poverenja). Skoro tri miliona Turaka živi u Nemačkoj. Oni su bili dobro primljeni i prihvaćeni od strane Nemaca. Do sada. I sada se sve menja zbog ovog dogovora. Ovo bi bio klasičan primer ispoljavanja prirode Saturn/Neptun - “viktimizacija”. Nemci Erdoganovo uplitanje vide kao preuzimanje moći, gde se ujedinjuju snage kako bi se eliminisao protivnik. Bez obzira na istinu, mnogi vide da će na kraju rezlutat biti poražavajuć za Turke koji su navikli na demokratiju i slobodu u Nemačkoj.

Interesantna stvar se desila dok sam bio u Nemačkoj – demonstracije 30.000 Turaka u znak podrške Erdoganu, što nije najbolje prihvaćeno od strane Nemaca sa kojima sa razgovarao. Te noći, u jednom turskom restoranu moj domaćin je pitao konobara da li je bio na demonstracijama. Ovaj mu je odgovorio sa žaljenjem da nije prisustvovao i da je vrlo zabrinut što Erdogan nije mogao da se obrati masi preko satelita. Moj domaćin je pitao: Zašto si zabrinut zbog toga? Zar ne treba da budeš zahvalan što su vam Nemci uopšte dozvolili da održite demonstracije?” Konobar je odgovorio: “Erdogan je heroj u Turskoj i za sve nas ovde u Nemačkoj. On vraća ljudima dostojanstvo i slobodu.” Tada je moj domaćin pitao: “Da li si svestan da je predsednik Nemačke Edrogan ti ne bi imao ovakvu slobodu u kojoj uživaš sad? Da Nemci u Turskoj žele da organizuju demonstracije u znak podrške Merkelovoj ili Nemačkoj, da li bi ih Erdogan dozovolio? Vi imate sva prava ovde koja nemate u Turskoj, zar niste zbog toga uopšte i došli? Došli ste ovde da biste  dobili slobodu koju tamo niste imali”.

Konobar se zbunio. Nije razmišljao o tome. Naravno da nije. Ali meni nije čudno što Nemci jesu. Oni su videli ovu igru i ranije. Oni znaju kako će se najverovatnije ova priča odvijati. Sa tri miliona Turaka koji sada žive u Nemačkoj, u obožavanju Erdogana, sa svim izbeglicama iz Sirije i Severne Afrike koji tek treba da se asimiluju (i obrazuju), mnogi Nemci, Holanđani i Šveđani sa kojima sam razgovarao su vrlo zabrinuti za budućnost Evrope. Takođe brinu da bi Amerika mogla da izabere Trampa, ali još više brinu kako bi bilo ako bi izabrali Hilari Klinton. Pitali su me šta ja mislim, ko će pobediti.

Ovo je moj odgovor: Radi se o izboru između kandidata čije natalno Sunce pravi veliki trigon sa Venerom i Jupiterom iz američke natalne karte (Hilari i Kejn) protiv kanditata čije Sunce pravi konjunkciju sa natalnim američkim Marsom, u kvadratu sa Neptunom (Tramp i Pens). Ja verujem da će pobediti Venera/Jupiter kombinacija. U tom slučaju, takođe verujem da pobeđuje kandidat Wall Street-a i Federalne rezervne banke.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD