Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 08. do 15.08.2016.

Dok Mesec u znaku Vage obeležava sedmicu odnosa, Venerini aspekti stižu na red tek krajem nedelje. Prvo će Merkur krenuti u analizu i svojim trigonom sa Plutonom uticati na promene, najviše u stavovima i mišljenju. Nakon toga će, krajem sedmice, doći Venerini susreti sa Saturnom (Venera kvadrat Saturn) i Neptunom (Venera opozicija Neptun). Za sam kraj nedelje trebaće vam dosta snage, energije i strpljenja, zato, prvi deo sedmice iskoristite za kreativne stvari koje vas inspirišu i motivišu.

Prvog dana Mesec još ide znakom Vage ali ima kvadrat sa Plutonom i opoziciju sa Uranom, pa se u vama mogu smenjivati osećanja. Ovo je dan odnosa i šta god budete radili nećete biti sami ali ma koliko se trudili nećete biti istog mišljenja sa partnerom. Opozicija sa Uranom može izazvati nemir i stres, zato se unapred pripremite da šta god se bude dešavalo toga dana nije vredno narušavanja mira. Iako je Vaga sklona da pravi kompromise i balanse, nemojte prihvatati tuđe predloge zarad mira, ako se vaši stavovi ne uvažavaju, najbolje rešenje je da sačekate drugi dan i pokušate ponovo, bilo da je u pitanju neka ideja, razgovor ili posao.

Drugog dana situacija je mnogo drugačija, Mesec pravi protočne aspekte, ali sama pozicija (Mesec u Škorpionu je u padu) umanjuje svaku radost i svako zadovoljstvo. U utorak je Mesec u sekstilu sa Venerom, pa je ovo dan kada strast može biti naglašena, i kada će vas ona voditi. Biće takođe i onih koji će biti okupirni svojim finansijama i računima.

U sredu je situacija slična, ovo su dobri dani za post, vežbe i osamu, jer se često može dogoditi da u društvu budete sarkastični ili da vaš sagovornik bude ironično nastrojen (Mesec u Škorpionu trigon Merkur). U svakom slučaju, iako su ovo dani bez planetarnih aspekata sem Mesečevih, informativne emisije mogu biti pune priča o kriminalu, stradanjima i vremenskim katastrofama jer je Mesec u Škoprionu uvek slika nekog naroda (Mesec) koji je pao (Mesec u padu). A ako se odlučite da večeri provedete kraj ekrana, očekuju vas filmovi puni strasti, posesivnosti i borbe za život. Napetost od početka do kraja.

Četvrtak je za jupiterijanske tipove. U prvoj polovini dana Mesec je još uvek u znaku Škorpiona i pravi lep trigon sa Jupiterom, pa se budi optimizam i vrlo zrelo i mudro razmišljanje. Ovom aspektu će se Merkur pridružiti (Merkur trigon Pluton) što će vas navesti na jedno ozbiljno razmišljanje. Ovo su odluke, promene i težnja da se postigne bolje, da se uradi više (Merkur u Devici). Jako je važno da toga dana obratite pažnju na susrete koje budete imali i informacije koje budu dolazile do vas, jer se u njima krije važna poruka koja vam donosi promene. Neke će biti vezane za promenu stana, druge posla, ali najčešće će to biti poruke upućene lično vama, i govoriće o vašim osobinama ili nedostacima. Neki će dobiti direktne poruke, a neki će morati da prate i čitaju „između redova“. Ako vam se određena rečenica ponavlja više puta istog dana ili vam se javljaju osobe sa istim imenom, povežite ih sa onim što znači njihovo ime ili šta je to što te dve osobe imaju slično.

Poruke i misli koje se pokrenu u četvrtak i petak će dosta uticati na ono što vam vikend donosi. A u subotu Saturn polako kreće direktno i odmah zatim pravi kvadrat sa Venerom. Ovaj dan treba posvetiti postu. Posvetiti se ili pomoći starijim, bolesnim i siromašnim ljudima (Saturn). Ovde se traži veliko odricanje i čekanje da bi se dobila ljubav. Onaj ko ima ovaj aspekt u uporednom ili natalnom horoskopu često ima ljubavne patnje ili na ljubav mora da čeka ili mu je ljubav ograničena. Budite posebno pažljivi sa partnerom toga dana jer možete biti povređeni. Izbegavajte ljubavne teme, kao i ljubavne sastanke. Venera je pored kvadrata u izazovnom aspektu i sa Neptunom, pa to dodatno stvara probleme u ljubavi, emotivnom i finansijskom životu. U nedelju je egzaktna opozicija sa Neptunom, pa u šetnju krenite bez novčanika ili velikog novca jer postoji mogućnost od gubitka istog. Generalno, nebo tog vikenda nije za velike ljubavi i obećanja, kao ni za sređivanje računa i rešavanje finansijskih pitanja.

Kada je ovakav vikend pred vama možete se pitati šta raditi, kuda poći. U nedelju Mesec ulazi u znak Jarca i duša će želeti da se osami. Možete se opustiti uz neku istorijsku (Mesec u Jarcu) knjigu (Venera u Devici) ili istorijski film (Venera opozicija Neptun), ali moj savet je da tog dana odete na planinarenje. Dva ili tri sata šetnje na obližnjem brdu ili planini potpuno će vas osvežiti i napuniti energijom. Čista priroda je nešto što su naši preci imali, a nama danas nedostaje. Povežimo se sa korenima preko čiste i zdrave energije i zajedničkim snagama odolimo iskušenjima, a iskoristimo potencijale.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD