Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 01.08. do 08.08.2016.

Bila je ovo vrlo čudna nedelja za sva svetska tržišta. Neka su napravila nove višemesečne skokove, dok su neka malo pala, a ima i onih koja su malo više pala. “Čudno” je opis za Urana, kao i reč “različitosti”. Prošle nedelje je Uran krenuo retrogradno, što je donelo čudna dešavanja sa puno različitih trendova na tržištima.

Na primer, u Americi je u petak 29. jula NASDAQ je napravio veliki skok, najveći od decembra 2015. godine, što i nije čudo budući da je vladar NASDAQ-a Uran. Ali je DJIA cele nedelje padala čak iako su drugi indeksi rasli. U Evropi su svi berzanski indeksi bili jaki, kao i na nekim azijskim tržištima ali ne u Kini ni u Japanu.

Približavamo se novom Mesecu u Lavu u utorak, istog dana kad Mars bude ulazio u znak Strelca. Drugim rečima, tržišta bi se mogla obrnuti svakog dana, posebno NASDAQ i ostali sa naglašenim tehnološkim elementima. 

Zlato i srebro su takođe imali vrlo izuzetnu nedelju, što smo i očekivali, započetu sa glavnim ciklusom pada od 21. do 25. jula, a onda kako Mars izlazi iz Škorpiona sa naglim relijem. Mazut je takođe nastavio sa svojim višemesečnim padom sa cenama koje su najniže u poslednja tri meseca.

Glavna priča se prošle nedelje vrtela oko valuta. Najnovija objava Odobra je samo potvrdila našu predikciju u koju smo uvereni – da neće podići kamatne stope do izbora kako bi stvorila utisak “zdravog tržišta”. Dakle, izjavljeno je da neće biti promena, ni porasta kamatne stope do daljnjeg. Posle tih vesti dolar je pao ispod većine glavnih valuta, posebno u odnosu na japanski jen, evro i švajcarski franak. Kao što je rečeno u poslednjoj kolumni: “Zašto je ovo važno? Zato što ako dolar napravi novi godišnji skok (na ili iznad 100.51, koliko je iznosio 2. decembra 2015) to se poklapa sa 16-godišnjim ciklusom u kome Repubikanci osvajaju Belu kuću. Da li ja verujem da će se ovo dogoditi? Ne. Mislim da će Odbor učiniti sve da to spreči. Oni orkestriraju scenario po kome berza nastavlja da raste, a ljudi imaju utisak “zdrave ekonomije”, čime poništavaju argument Donalda Trampa o lošoj ekonomiji. Odbor dobija za uzvrat sve što hoće i tako će se nastaviti. Jedini problem je dolar koji ne sarađuje sa idejom da treba da padne.”

Međutim, prošle nedelje se i to promenilo, što nas navodi da se zamislimo nad  onim što je republikanski predsednički kandidat Doland Tramp rekao: “… sistem je rigidan.” Bez obzira, bio rigidan ili ne, ne možeš da pobediš u igri koju ne igraš.

Sada se nalazimo u ludom trenutku vremena koje će trajati do sredine septembra, kad se čudne stvari dešavaju i kad se bilo šta može desiti. Ne samo da se Uran okrenuo retrogradno 29. jula, već će u utorak 2. avgusta u isto vreme sa ulaskom Meseca u znak Lava, Mars izaći iz Škorpiona i ući u Strelca. Ovaj period Marsa će ličiti na Urana, sa puno oborenih rekorda u sportu i na finansijskim tržištima. U većini slučajeva posmatranih u prošlosti (iako ne u svim) Mars u Strelcu je odličan za akcije ali ne i za plemenite metale, bar ne na prvim stepenovima. Što se tiče mundane astrologije, ova kombinacija nastavlja da upozorava na opasno stanje u svetu kada je reč o terorističkim napadima i prirodnim nepogodama. Neće biti ništa manje zapaljivo ni kad heliocentrični Merkur uđe u Strelca 9. avgusta, što se često poklapa sa moćnim kretanjima na tržištu plemenitih metala. Da li će biti u porastu ili u padu ovaj put? Sa Marsom u Strelcu mogu prvo ići na jednu stranu, pa na drugu.

Jednako važan će biti period oko 13. avgusta kad Saturn krene direktno, kada će biti u kvadratu sa Venerom istog dana i sutradan u kvadratu sa Neptunom. Venera vlada ljubavlju i novcem. Neptun vlada ljubavlju takođe. Saturn vlada gubitkom ili nedostakom nečega. Ista priča: nema ni ljubavi, ni para. Ovo mogu biti raskinuti ugovori koji su trebali da donesu veliki profit. Nema ugovora, nema ni para.

Ova politika nula kamatne stope je proizvod 36-godišnjeg kvadrata Saturna i Neptuna, i nema dileme da nije dobra kao dugoročna strategija. Poslednji kvadrat od tri će biti 10. septembra, dan pošto Jupiter napusti Devicu i uđe u Vagu, gde će ostati narednih 13 meseci. Pa ipak, put do sredine septembra će biti vrlo turbulentan. Na političkoj sceni Hilari Klinton je postala prva žena nominovana za predsednika glavne političke partije. To je karakteristika naglašenog Urana (koji označava događaje koji se odigravaju po prvi put u istoriji). Međutim, to nije bilo iznenađenje. Očekivalo se već nekoliko meseci. Ono što će biti vrlo interesantno je izbor glasača 8. novembra.

Da li će izabrati kandidata koji ima Sunce u velikom trigonu sa Venerom i Jupiterem nacije na prvim stepenovima Raka (Klintonova i Kejn)? Ili će izglasati kandidata sa Suncem u konjunkciji sa američkim Marsom u kvadratu sa Neptunom (Tramp i Pens)? Obe opcije su moguće kako javno mnjenje pokazuje. LA Times/USC kaže da Tramp sada vodi 7%. Economist/YouGov kaže da Klintonova vodi 5%. Po prosečnoj vrednosti svih pokazatelja javnog mnjenja Tramp vodi sa 45.6% prema 44.7% od 27. jula. Pa ipak, i javno mnjenje ima stalna odstupanja i promene, baš kao i tržišta.

Sa Uranom je sve moguće do kraja jula. Ali ne znam da li treba da slavimo, s obzirom na saturnovski avgust koji je pred nama. Spremite se da vidite dosta prošlosti koja se vraća, jer je to ono što Saturn radi. Time vas tera da preuzemete odgovornost za odluke koje ste donosili i svoje akcije iz prošlosti. Baš kao što nas Uran čini da se zapitamo o budućnosti.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD