Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 01.08. do 08.08.2016.

Bila je ovo vrlo čudna nedelja za sva svetska tržišta. Neka su napravila nove višemesečne skokove, dok su neka malo pala, a ima i onih koja su malo više pala. “Čudno” je opis za Urana, kao i reč “različitosti”. Prošle nedelje je Uran krenuo retrogradno, što je donelo čudna dešavanja sa puno različitih trendova na tržištima.

Na primer, u Americi je u petak 29. jula NASDAQ je napravio veliki skok, najveći od decembra 2015. godine, što i nije čudo budući da je vladar NASDAQ-a Uran. Ali je DJIA cele nedelje padala čak iako su drugi indeksi rasli. U Evropi su svi berzanski indeksi bili jaki, kao i na nekim azijskim tržištima ali ne u Kini ni u Japanu.

Približavamo se novom Mesecu u Lavu u utorak, istog dana kad Mars bude ulazio u znak Strelca. Drugim rečima, tržišta bi se mogla obrnuti svakog dana, posebno NASDAQ i ostali sa naglašenim tehnološkim elementima. 

Zlato i srebro su takođe imali vrlo izuzetnu nedelju, što smo i očekivali, započetu sa glavnim ciklusom pada od 21. do 25. jula, a onda kako Mars izlazi iz Škorpiona sa naglim relijem. Mazut je takođe nastavio sa svojim višemesečnim padom sa cenama koje su najniže u poslednja tri meseca.

Glavna priča se prošle nedelje vrtela oko valuta. Najnovija objava Odobra je samo potvrdila našu predikciju u koju smo uvereni – da neće podići kamatne stope do izbora kako bi stvorila utisak “zdravog tržišta”. Dakle, izjavljeno je da neće biti promena, ni porasta kamatne stope do daljnjeg. Posle tih vesti dolar je pao ispod većine glavnih valuta, posebno u odnosu na japanski jen, evro i švajcarski franak. Kao što je rečeno u poslednjoj kolumni: “Zašto je ovo važno? Zato što ako dolar napravi novi godišnji skok (na ili iznad 100.51, koliko je iznosio 2. decembra 2015) to se poklapa sa 16-godišnjim ciklusom u kome Repubikanci osvajaju Belu kuću. Da li ja verujem da će se ovo dogoditi? Ne. Mislim da će Odbor učiniti sve da to spreči. Oni orkestriraju scenario po kome berza nastavlja da raste, a ljudi imaju utisak “zdrave ekonomije”, čime poništavaju argument Donalda Trampa o lošoj ekonomiji. Odbor dobija za uzvrat sve što hoće i tako će se nastaviti. Jedini problem je dolar koji ne sarađuje sa idejom da treba da padne.”

Međutim, prošle nedelje se i to promenilo, što nas navodi da se zamislimo nad  onim što je republikanski predsednički kandidat Doland Tramp rekao: “… sistem je rigidan.” Bez obzira, bio rigidan ili ne, ne možeš da pobediš u igri koju ne igraš.

Sada se nalazimo u ludom trenutku vremena koje će trajati do sredine septembra, kad se čudne stvari dešavaju i kad se bilo šta može desiti. Ne samo da se Uran okrenuo retrogradno 29. jula, već će u utorak 2. avgusta u isto vreme sa ulaskom Meseca u znak Lava, Mars izaći iz Škorpiona i ući u Strelca. Ovaj period Marsa će ličiti na Urana, sa puno oborenih rekorda u sportu i na finansijskim tržištima. U većini slučajeva posmatranih u prošlosti (iako ne u svim) Mars u Strelcu je odličan za akcije ali ne i za plemenite metale, bar ne na prvim stepenovima. Što se tiče mundane astrologije, ova kombinacija nastavlja da upozorava na opasno stanje u svetu kada je reč o terorističkim napadima i prirodnim nepogodama. Neće biti ništa manje zapaljivo ni kad heliocentrični Merkur uđe u Strelca 9. avgusta, što se često poklapa sa moćnim kretanjima na tržištu plemenitih metala. Da li će biti u porastu ili u padu ovaj put? Sa Marsom u Strelcu mogu prvo ići na jednu stranu, pa na drugu.

Jednako važan će biti period oko 13. avgusta kad Saturn krene direktno, kada će biti u kvadratu sa Venerom istog dana i sutradan u kvadratu sa Neptunom. Venera vlada ljubavlju i novcem. Neptun vlada ljubavlju takođe. Saturn vlada gubitkom ili nedostakom nečega. Ista priča: nema ni ljubavi, ni para. Ovo mogu biti raskinuti ugovori koji su trebali da donesu veliki profit. Nema ugovora, nema ni para.

Ova politika nula kamatne stope je proizvod 36-godišnjeg kvadrata Saturna i Neptuna, i nema dileme da nije dobra kao dugoročna strategija. Poslednji kvadrat od tri će biti 10. septembra, dan pošto Jupiter napusti Devicu i uđe u Vagu, gde će ostati narednih 13 meseci. Pa ipak, put do sredine septembra će biti vrlo turbulentan. Na političkoj sceni Hilari Klinton je postala prva žena nominovana za predsednika glavne političke partije. To je karakteristika naglašenog Urana (koji označava događaje koji se odigravaju po prvi put u istoriji). Međutim, to nije bilo iznenađenje. Očekivalo se već nekoliko meseci. Ono što će biti vrlo interesantno je izbor glasača 8. novembra.

Da li će izabrati kandidata koji ima Sunce u velikom trigonu sa Venerom i Jupiterem nacije na prvim stepenovima Raka (Klintonova i Kejn)? Ili će izglasati kandidata sa Suncem u konjunkciji sa američkim Marsom u kvadratu sa Neptunom (Tramp i Pens)? Obe opcije su moguće kako javno mnjenje pokazuje. LA Times/USC kaže da Tramp sada vodi 7%. Economist/YouGov kaže da Klintonova vodi 5%. Po prosečnoj vrednosti svih pokazatelja javnog mnjenja Tramp vodi sa 45.6% prema 44.7% od 27. jula. Pa ipak, i javno mnjenje ima stalna odstupanja i promene, baš kao i tržišta.

Sa Uranom je sve moguće do kraja jula. Ali ne znam da li treba da slavimo, s obzirom na saturnovski avgust koji je pred nama. Spremite se da vidite dosta prošlosti koja se vraća, jer je to ono što Saturn radi. Time vas tera da preuzemete odgovornost za odluke koje ste donosili i svoje akcije iz prošlosti. Baš kao što nas Uran čini da se zapitamo o budućnosti.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD