Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 25. Jula do 01. Avgusta 2016.

Za finansijsku astrologiju je prošla nedelja bila vrlo zanimljiva jer ni Venerin tranzit, ni prolazak Sunca kroz T-kvadrat sa Uranom i Plutonom od 30. juna do 16. jula nije uticao na stanje na berzi. Umesto toga, promene su išle od Urana. Na primer, DJIA je imala 9 uspešnih dana u nizu dok nije blago pala u četvrtak 21. jula. U petak se već vratila na staro. Uopšte, tržišta su poslovala uglavnom pozitivno, sa komešanjima u sredu i četvrtak, kao što smo videli u slučaju DJIA. 

U intervjuu datom u martu i aprilu ove godine, koji se može videti na YouTube kanalu, izneto je predviđanje da će Odbor federalnih rezervi zadržati monetarnu politiku bez podizanja kamatne stope do izbora u novembru, kako bi ojačao berzu i doprineo velikom rastu vrednosti akcija. Ovo se, naravno, desilo. Međutim, jedna stvar se nije odigrala kao što je očekivano, a tiče se pada dolara. Prvo je sve išlo u tom pravcu, dolar je 3. maja pao na 91.91, što je najniže od januara 2015. U petak se oporavio i skočio na 97.54. Obično akomodativna politika centralne banke vodi nacionalnu valutu u pad. U ovom slučaju su se uplele monetarne politike drugih regiona, poput Evrope i Japana, pa nije stvar u tome da dolar jača, već da druge valute padaju. A sa sistemskom nesigurnošću posle glasanja Brexit u Velikoj Britaniji, američki dolar je postao „siguran raj“ za one koji se plaše rizika.

Zašto je ovo uopšte važno? Zato što se skok dolara 2. decembra 2015. na 100.51 poklapa sa 16-godišnjim obrascem ciklusa koji se tiče Republikanaca koji osvajaju Beli dom. Da li ja lično očekujem da će se ovo desiti? Ne. Ja mislim da Odbor radi sve da ih spreči, stvarajući efekat “zdravog tržišta” kako bi pobili republikanski (Trampov) argument da je ekonomija slaba. Za uzvrat Odbor dobija sve šta želi, i tako će se nastaviti. Jedini problem je što dolar ne sarađuje sa idejom Odbora da treba da pada, čime bi ojačao profit američkih multi-nacionalnih kompanija. Njegov rast nije dobro uticao na plemenite metale ni robu. I zlato i srebro i mazut su pali. 

Kao što je već rečeno u ovim kolumnama, juli je mesec naglašenih Uranovih principa. U slučaju tržišta, očekujemo nagle preokrete suprotne svim očekivanjima. Ovaj trend je vrlo očigledan na američkom tržištu, ali i na mnogim drugim.

Najjači od svih tranzita koji uključuju Urana će biti krajem ove nedelje 29. jula kad se ova planeta iznenađenja okreće retrogradno. Dva dana kasnije, Venera će sa njim napraviti trigon. Sledeće nedelje 2. avgusta Mars kreće na svoj osmonedeljni prolazak kroz znak Strelca, gde će se ponašati poput Urana. Ovo znači obaranje rekorda u sportu ali i na tržištima. U većini slučajeva u prošlosti (iako ne u svim) Mars u Strelcu je dobar za akcije ali ne i za plemenite metale, posebno ne kad je na prvim stepenovima. Porast vrednosti akcija, a pad vrednosti plemenitih metala bi uticao na rast dolara. 

Dakle, 29. jula se Uran okreće retrogradno sa 24° Ovna, što je u korelaciji sa primarnim ili velikim ciklusima u narednih 11 radnih dana. Za primarne cikluse je još rano ali Mars u Strelcu neće uticati na rast akcija ovaj put, već više na pad cena. Mars označava akciju. Strelac je preterivanje. Sa naglašenim Uranom ovo lako može da donese nagli porast ili pad cena, ili i jedno i drugo, neposredno jedno posle drugog.

Ova kombinacija je simbol zapaljivosti, pa od Marsa u Strelcu ne možemo da očekujemo smanjenje pretnje terorizma, a sa ovako jakim Uranom u narednom periodu od dve do pet nedelja to je kao da imamo istaknutu crvenu zastavicu za putovanja. Ovaj aspekt se odnosi i na povećanje temperature, s obzirom na vatrene znake u kojima se nalaze Sunce (u Lavu) i Mars (u Strelcu).

“Ne veruj čoveku kada je zaljubljen, pijan ili dok se bori za poziciju”, Shirley Maclaine

UN je raspisao anketu širom sveta sa samo jednim pitanjem: “Da li biste, molim vas, dali svoje iskreno mišljenje o rešenjima povodom manjka hrane u ostatku sveta?”. Anketa je doživela neverovatan fijasko. U Africi nisu znali šta znači reč “hrana”. U Istočnoj Evropi nisu razumeli reč “iskreno”. U Zapadnoj Evropi nisu znali šta znači “manjak”. U Kini nisu znali šta je to “mišljenje”. Na Srednjem istoku nisu znali šta je “rešenje”. U Južnoj Africi nisu razumeli reč “molim vas”. A u Americi nisu znali šta je to “ostatak sveta”. http://www.laughfactory.com/jokes/political-jokes

Politika je u vestima na celoj svetskoj sceni u poslednje dve nedelje. Donald Trump, Blizanac, je zvanično izglasan za republikanskog kandidata za predsednika SAD. Njegov izbor za potpredsednika je pao na Michael Pence, guvernatora Indijane, takođe Blizanca. Obojica će proći kroz opoziciju tranzitnog Saturna sa njihovim natalnim Suncem u narednih 6 meseci. Mnogi astrolozi smatraju da je Saturn planeta koja poriče pobedu i uspeh. Međutim, ja mislim da sa opozicijom to nije slučaj. Saturn u opziciji je često period u životu kada osoba dostiže vrhunac svoje karijere. Jedini problem je što takav vrhunac nisu očekivali. Zahtevi su mnogo veći od onoga što su mogli da predvide. Kriticizam je mnogo jači nego što su navikli. Na kraju, oni će dobiti ono što žele ali će izgubiti nešto mnogo dragocenije: slobodu da rade ono što hoće. Pitanje sada je da li je ova nominacija vrhunac njihovih karijera, ili je to penjanje na vrh planine, što bi bili ključevi Bele kuće? Način na koji ja to vidim je da je Centralna banka mnogo moćnija od Donalda Trupa ili GOP, i da će oni dobiti tačno ono zbog čega su i krenuli u izbore: jačanje tržišta i ekonomije bez povećanja kamatne stope.

Čak iako sam Amerikanac, smatram da je politička situacija u Evropi interesantnija. Što više razmišljam o tome, sve mi je jasniji značaj Regulusa, kraljevske zvezde, koja se posle 2160 godina preselila iz znaka Lava u Devicu, ženski znak, u kome će ostati naredne 2160 godina. Simbolika ovoga se ne troši samo na političku scenu. Angela Merkel je poštovana šriom sveta kao jedan od najstabilnijih i najboljih lidera današnjice. Theresa May je upravo postala premijerka VB posle Brexit glasanja i već se oseća njeno prisustvo u Evropi, već je zadobila veliko poštovanje. Hillary Clinton ima šanse da postane predsednica SAD-a. Reč je o tri veoma snažne žene koje bi mogle da postanu moćan trio i transformišu način na koji je svet funkcionisao poslednja dva milenijuma. Ovo više neće biti “muški svet”.

Sa Plutonom u Jarcu moć se daje čoveku. Sa Regulusom u Devici moć se daje ženama. Uzbudljivo je razmišljati o svim mogućnostima koje će ovo doneti u smislu investicija, a da ne pominjemo koji efekat bi moglo imati na mir u svetu.

Kao što je jednom rekao bivši predsednik Amerike Jimmy Carter: “Jedina prepreka svetskom miru su svetske vođe”. Pitam se kako se slika menja kad vođe skupljači zamene lovce.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD