Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 25. Jula do 01. Avgusta 2016.

Za finansijsku astrologiju je prošla nedelja bila vrlo zanimljiva jer ni Venerin tranzit, ni prolazak Sunca kroz T-kvadrat sa Uranom i Plutonom od 30. juna do 16. jula nije uticao na stanje na berzi. Umesto toga, promene su išle od Urana. Na primer, DJIA je imala 9 uspešnih dana u nizu dok nije blago pala u četvrtak 21. jula. U petak se već vratila na staro. Uopšte, tržišta su poslovala uglavnom pozitivno, sa komešanjima u sredu i četvrtak, kao što smo videli u slučaju DJIA. 

U intervjuu datom u martu i aprilu ove godine, koji se može videti na YouTube kanalu, izneto je predviđanje da će Odbor federalnih rezervi zadržati monetarnu politiku bez podizanja kamatne stope do izbora u novembru, kako bi ojačao berzu i doprineo velikom rastu vrednosti akcija. Ovo se, naravno, desilo. Međutim, jedna stvar se nije odigrala kao što je očekivano, a tiče se pada dolara. Prvo je sve išlo u tom pravcu, dolar je 3. maja pao na 91.91, što je najniže od januara 2015. U petak se oporavio i skočio na 97.54. Obično akomodativna politika centralne banke vodi nacionalnu valutu u pad. U ovom slučaju su se uplele monetarne politike drugih regiona, poput Evrope i Japana, pa nije stvar u tome da dolar jača, već da druge valute padaju. A sa sistemskom nesigurnošću posle glasanja Brexit u Velikoj Britaniji, američki dolar je postao „siguran raj“ za one koji se plaše rizika.

Zašto je ovo uopšte važno? Zato što se skok dolara 2. decembra 2015. na 100.51 poklapa sa 16-godišnjim obrascem ciklusa koji se tiče Republikanaca koji osvajaju Beli dom. Da li ja lično očekujem da će se ovo desiti? Ne. Ja mislim da Odbor radi sve da ih spreči, stvarajući efekat “zdravog tržišta” kako bi pobili republikanski (Trampov) argument da je ekonomija slaba. Za uzvrat Odbor dobija sve šta želi, i tako će se nastaviti. Jedini problem je što dolar ne sarađuje sa idejom Odbora da treba da pada, čime bi ojačao profit američkih multi-nacionalnih kompanija. Njegov rast nije dobro uticao na plemenite metale ni robu. I zlato i srebro i mazut su pali. 

Kao što je već rečeno u ovim kolumnama, juli je mesec naglašenih Uranovih principa. U slučaju tržišta, očekujemo nagle preokrete suprotne svim očekivanjima. Ovaj trend je vrlo očigledan na američkom tržištu, ali i na mnogim drugim.

Najjači od svih tranzita koji uključuju Urana će biti krajem ove nedelje 29. jula kad se ova planeta iznenađenja okreće retrogradno. Dva dana kasnije, Venera će sa njim napraviti trigon. Sledeće nedelje 2. avgusta Mars kreće na svoj osmonedeljni prolazak kroz znak Strelca, gde će se ponašati poput Urana. Ovo znači obaranje rekorda u sportu ali i na tržištima. U većini slučajeva u prošlosti (iako ne u svim) Mars u Strelcu je dobar za akcije ali ne i za plemenite metale, posebno ne kad je na prvim stepenovima. Porast vrednosti akcija, a pad vrednosti plemenitih metala bi uticao na rast dolara. 

Dakle, 29. jula se Uran okreće retrogradno sa 24° Ovna, što je u korelaciji sa primarnim ili velikim ciklusima u narednih 11 radnih dana. Za primarne cikluse je još rano ali Mars u Strelcu neće uticati na rast akcija ovaj put, već više na pad cena. Mars označava akciju. Strelac je preterivanje. Sa naglašenim Uranom ovo lako može da donese nagli porast ili pad cena, ili i jedno i drugo, neposredno jedno posle drugog.

Ova kombinacija je simbol zapaljivosti, pa od Marsa u Strelcu ne možemo da očekujemo smanjenje pretnje terorizma, a sa ovako jakim Uranom u narednom periodu od dve do pet nedelja to je kao da imamo istaknutu crvenu zastavicu za putovanja. Ovaj aspekt se odnosi i na povećanje temperature, s obzirom na vatrene znake u kojima se nalaze Sunce (u Lavu) i Mars (u Strelcu).

“Ne veruj čoveku kada je zaljubljen, pijan ili dok se bori za poziciju”, Shirley Maclaine

UN je raspisao anketu širom sveta sa samo jednim pitanjem: “Da li biste, molim vas, dali svoje iskreno mišljenje o rešenjima povodom manjka hrane u ostatku sveta?”. Anketa je doživela neverovatan fijasko. U Africi nisu znali šta znači reč “hrana”. U Istočnoj Evropi nisu razumeli reč “iskreno”. U Zapadnoj Evropi nisu znali šta znači “manjak”. U Kini nisu znali šta je to “mišljenje”. Na Srednjem istoku nisu znali šta je “rešenje”. U Južnoj Africi nisu razumeli reč “molim vas”. A u Americi nisu znali šta je to “ostatak sveta”. http://www.laughfactory.com/jokes/political-jokes

Politika je u vestima na celoj svetskoj sceni u poslednje dve nedelje. Donald Trump, Blizanac, je zvanično izglasan za republikanskog kandidata za predsednika SAD. Njegov izbor za potpredsednika je pao na Michael Pence, guvernatora Indijane, takođe Blizanca. Obojica će proći kroz opoziciju tranzitnog Saturna sa njihovim natalnim Suncem u narednih 6 meseci. Mnogi astrolozi smatraju da je Saturn planeta koja poriče pobedu i uspeh. Međutim, ja mislim da sa opozicijom to nije slučaj. Saturn u opziciji je često period u životu kada osoba dostiže vrhunac svoje karijere. Jedini problem je što takav vrhunac nisu očekivali. Zahtevi su mnogo veći od onoga što su mogli da predvide. Kriticizam je mnogo jači nego što su navikli. Na kraju, oni će dobiti ono što žele ali će izgubiti nešto mnogo dragocenije: slobodu da rade ono što hoće. Pitanje sada je da li je ova nominacija vrhunac njihovih karijera, ili je to penjanje na vrh planine, što bi bili ključevi Bele kuće? Način na koji ja to vidim je da je Centralna banka mnogo moćnija od Donalda Trupa ili GOP, i da će oni dobiti tačno ono zbog čega su i krenuli u izbore: jačanje tržišta i ekonomije bez povećanja kamatne stope.

Čak iako sam Amerikanac, smatram da je politička situacija u Evropi interesantnija. Što više razmišljam o tome, sve mi je jasniji značaj Regulusa, kraljevske zvezde, koja se posle 2160 godina preselila iz znaka Lava u Devicu, ženski znak, u kome će ostati naredne 2160 godina. Simbolika ovoga se ne troši samo na političku scenu. Angela Merkel je poštovana šriom sveta kao jedan od najstabilnijih i najboljih lidera današnjice. Theresa May je upravo postala premijerka VB posle Brexit glasanja i već se oseća njeno prisustvo u Evropi, već je zadobila veliko poštovanje. Hillary Clinton ima šanse da postane predsednica SAD-a. Reč je o tri veoma snažne žene koje bi mogle da postanu moćan trio i transformišu način na koji je svet funkcionisao poslednja dva milenijuma. Ovo više neće biti “muški svet”.

Sa Plutonom u Jarcu moć se daje čoveku. Sa Regulusom u Devici moć se daje ženama. Uzbudljivo je razmišljati o svim mogućnostima koje će ovo doneti u smislu investicija, a da ne pominjemo koji efekat bi moglo imati na mir u svetu.

Kao što je jednom rekao bivši predsednik Amerike Jimmy Carter: “Jedina prepreka svetskom miru su svetske vođe”. Pitam se kako se slika menja kad vođe skupljači zamene lovce.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD