Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Aktuelnosti

Ljubav na 29º Vodolije...

Samo one zvezde (a preko njih i sazvežđa) koje su „dodirnute“ planetama ili vrhovima kuća bivaju „probuđene“ i sprovedene kroz prirodu planete ili kuće u život pojedinca. Ljudi tako nesvesno u sebi nose oživljenje mitove (ili delove mitova) i njihove sudbine, koje su definisane pričom sazvežđa.

Zato je prilikom tumačenja upliva date zvezde na planetu veoma važno proceniti da li se radi o celom mitu ili je u pitanju samo njegov deo. To zavisi od toga koliko je data planeta dobar provodnik za konstelaciju (sazvežđe) kojoj zvezda pripada. Tako, ukoliko je u pitanju konstelacija venerijanske prirode, onda će Venera svakako biti najbolji provodnik kroz koju će se lakše preneti čitav mit. Da bi se potvrdilo koji deo mita je u pitanju, pored prirode planete koja je u konjunkciji sa datom zvezdom, neophodno je pogledati da li i dispozitor pomenute planete potvrđuje to, kao i one planete u čijoj prirodi je posmatrana zvezda.

Glavni povod za ovaj članak jeste «nebeski događaj» koji se odigrava u petak, 13. januara, 2012. godine. Radi se o konjunkciji Venere i Neptuna na 29º Vodolije! U blizini ovog stepena, nalazi se fiksna zvezda GIENAH (trenutno na 27º Vodolije 55’) iz sazvežđa Signus (Labud), predstavljajući levo krilo Labuda, čija je planetarna priroda Venera – Merkur.

Sazvežđe velikih ljubavi

Priča o Labudu vezana je za Zevsa i Ledu. Leda je bila žena spartanskog kralja Tindareja u koju se zbog njene lepote zaljubio i sam vrhovni bog Zevs. Zevs nikada nije mogao da je osvoji te je uzeo oblik prekrasnog belog labuda da bi zadobio njenu ljubav. Leda je, ništa ne sluteći, zagrlila prijateljsko biće. Iz ove unije začeli su se Blizanac Poluks i devojčica Helena. Iste noći Leda je provela noć i sa svojim suprugom, Tindarejem, sa kojim je dobila ćerku Klitemnestru i Kastora – smrtnog Blizanca, budući da mu je otac bio smrtnik, za razliku od Poluksovog oca Zevsa. Zevs je uzeo oblik labuda da bi zaveo Ledu, te labud nosi u sebi erotsku asocijaciju, a i sama Afrodita na svom amblemu ima Labuda, pa i njene kočije vuku labudovi!!

Ovo je sazvežđe velikih ljubavi, zavodnika i uspešnog zavođenja. Lepota i erotičnost su bitne karakteristike konstelacije Labud. Opisuje brak i decu koja nastaju kao plod ljubavi. Ipak prilično velika je mogućnost da ovde nastanu i prevare, pa i vanbračna deca, kao i deca koja nisu od istog oca, odnosno da osoba ostane u drugom stanju sa ljubavnikom, a ne supružnikom. Česta potreba za paralelnim vezama je ono što je karakteristično za ovo sazvežđe...

Zaljubljenost

Kada se Venera i Neptun budu sreli, 13. januara, na 29º Vodolije, dogodiće se čarolija na nebu... Venera je esencijalni signifikator za ljubav, a ovde je „boji“ egzaltirani Neptun sa stepena koji se vezuje za tajne (29º). Ova Venera obožava Neptuna, budući da ga egzaltira nalazeći se u Vodoliji (znaku Neptunove egzaltacije)... Ovde svakako imamo sliku velikog ljubavnog zanosa, zaljubljenosti i očaranosti, te velike mogućnosti da se ova Venera zaljubi u nešto što je njoj apsolutni ideal, nekako uzvišeno...

Kako se sve dešava na 29º, ovo i te kako upućuje da ove ljubavi moraju biti nekako tajne, tihe ili daleke, skrivene... Pre nego što se dogodi konjunkcija Venere i Neptuna, Venera će napraviti i trigon sa Saturnom, i kako je to Aleksandra Ralić u jednoj svojoj "Hronici neba" lepo rekla – „Venera će se osloboditi straha i pronaći će lepotu i ljubav u Saturnu, u strahu...“. Stoga sad ova Venera hrabro korača ka Neptunu, ka svojoj idealnoj ljubavi, na koju je dugo čekala (29º vezujemo i za čekanje), spremna je da bude i u tajnoj vezi (29º), jer prave ljubavi su tajne, tihe, dok su najglasnije ljubavi – lažne.

Ako posmatramo ovu konjunkciju iz okoline Beograda i istočno od njega – u trenutku kada se dešava susret Venere i Neptuna na ovom posebnom stepenu – ove planete će biti smeštene u 8. kući, što je škorpionska kuća, pa ćemo u ovoj priči svakako imati i veliku strast, požudu, privlačnost, dubinu...

Naravno, ova konjunkcija se i ovde odvija na samom kraju 8. kuće, pa će za sve zapadnije longitude (Hrvatska, Slovenija...) susret Venere i Neptuna se odigrava na vrhu 9. kuće – što će mnogo više naglasiti sam avanturizam i sklonost za ljubavi na putovanjima i inostranstvu.

Anatomija sazvežđa

No, kako je ovde pre svega probuđena zvezda iz sazvežđa Labud (ljubavna konstelacija), i to upravo zvezda prirode Venere, onda se dobar deo mita ovde može i ostvariti! Zanimljivo je da je u pitanju levo krilo Labuda, a kada pričamo o anatomiji sazvežđa, onda krilima uvek pripisujemo lakoću, lako rešavanje problema i prevazilaženje prepreka...

S’ druge strane levo vezujemo za ženski princip, ono je simbol posledičnog, slučajnog i nesvesnog... Desno vezujemo za muški princip, uzročno, namerno i svesno. Desno samo po sebi govori i o tome što osoba sama čini, a levo je pokazatelj onoga što se osobi događa, ono što ka osobi ide samo... Dakle, ovde imamo mogućnost da ova ljubavna priča bude nekako lako realizovana, i da sama ide ka osobi, kao nešto što je posledica, slučajno i nesvesno...

Naime, konkretni potencijal jedne zvezde izraziće se onoliko snažno i na onaj način na koji to odgovarajuća planeta (u ovom slučaju upravo Venera) kao „nosač“ zvezdanog uticaja to omogući na nivou posmatranog događaja. Kako smo već zaključili, ova ljubav mora biti tajna, jer to od nje traži Neptun na 29º Vodolije, a i sama Venera (ljubav) je na stepenu koji označava tajnu i voli tajnu (Venera u Vodoliji obožava Neptuna, jer ga egzaltira)! Ova ljubav se može realizovati i negde daleko, na moru, kao i na nekom neobičnom mestu (Vodolija)... Najpotrebnije je da bude tiha, jer tišina stvara čaroliju... Venera je, kao što znamo, i nastala od Urana (a sada je upravo u Uranovom znaku) i onda se stopila sa morskom penom što Neptun i jeste, tako da baš ovde na 29º Vodolije živi potencijal za jednu čarobnu ljubavnu priču, koja mora ispuniti sve one uslove jedne čarobne ljubavne priče.

Perspektiva ljubavne priče sa 29º

I na kraju, treba pogledati i samog Saturna, kao dispozitora Venera/Neptun konjunkcije. Vidimo da su Venera i Saturn u recepciji, što je lep znak, i što bi značilo da ova Venera iz slobodne Vodolije odlazi u znak svog sedišta, Vagu, u znak koji daje formu i stabilnost. Vaga ukazuje i na javnost, tako da se za ove u početku «tajne ljubavi», u vremenu (Saturn...) saznaje (...u Vagi).

Venera preko dispozitora, osim toga što dolazi u znak svog sedišta, dolazi i u 4. kuću što je kuća bliskosti, porodice... Dakle, jedna priča koja počinje iznenada, van braka (Vodolija), tajno (29º), obojena jakim strastima (pozicija Venera/Neptun konjunkcije u 8) pretvara se nešto što bi moglo biti porodica (4. kuća) i brak (Vaga)?! Prvi, aplikacioni aspekt koji će Venera, preko svog dispozitora – Saturna, napraviti je konjunkcija sa Mesecom (koji će doći u znak Vage), što isto govori o emocijama, bliskosti, porodici... Ovde ustvari imamo spajanje serije 7 (Venera) i serije 4 (Mesec) u znaku Vage (serija 4) – što ljubav i jeste...

Proučavajaću prirodu datog sazvežđa, kao i anatomiju sazvežđa, odnosno figuru konstelacije kojoj zvezda pripada, doći će se do kokretnog značenja same zvezde, a u kombinaciji sa planetom koja se na njoj nalazi – do njenog jedinstvenog upliva na posmatrani događaj.

U ovoj slici vremena koja se otvara pred nama, pre svega imamo izvesnu lakoću u samom zavođenju, u samoj realizaciji ljubavne priče, koja zbog pozicije na 29º mora nekako biti i tiha, skrivena – da bi bila idealna, čarobna i da bi na kraju rezultirala ispunjenjem...

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD