Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ljubav na 29º Vodolije...

Samo one zvezde (a preko njih i sazvežđa) koje su „dodirnute“ planetama ili vrhovima kuća bivaju „probuđene“ i sprovedene kroz prirodu planete ili kuće u život pojedinca. Ljudi tako nesvesno u sebi nose oživljenje mitove (ili delove mitova) i njihove sudbine, koje su definisane pričom sazvežđa.

Zato je prilikom tumačenja upliva date zvezde na planetu veoma važno proceniti da li se radi o celom mitu ili je u pitanju samo njegov deo. To zavisi od toga koliko je data planeta dobar provodnik za konstelaciju (sazvežđe) kojoj zvezda pripada. Tako, ukoliko je u pitanju konstelacija venerijanske prirode, onda će Venera svakako biti najbolji provodnik kroz koju će se lakše preneti čitav mit. Da bi se potvrdilo koji deo mita je u pitanju, pored prirode planete koja je u konjunkciji sa datom zvezdom, neophodno je pogledati da li i dispozitor pomenute planete potvrđuje to, kao i one planete u čijoj prirodi je posmatrana zvezda.

Glavni povod za ovaj članak jeste «nebeski događaj» koji se odigrava u petak, 13. januara, 2012. godine. Radi se o konjunkciji Venere i Neptuna na 29º Vodolije! U blizini ovog stepena, nalazi se fiksna zvezda GIENAH (trenutno na 27º Vodolije 55’) iz sazvežđa Signus (Labud), predstavljajući levo krilo Labuda, čija je planetarna priroda Venera – Merkur.

Sazvežđe velikih ljubavi

Priča o Labudu vezana je za Zevsa i Ledu. Leda je bila žena spartanskog kralja Tindareja u koju se zbog njene lepote zaljubio i sam vrhovni bog Zevs. Zevs nikada nije mogao da je osvoji te je uzeo oblik prekrasnog belog labuda da bi zadobio njenu ljubav. Leda je, ništa ne sluteći, zagrlila prijateljsko biće. Iz ove unije začeli su se Blizanac Poluks i devojčica Helena. Iste noći Leda je provela noć i sa svojim suprugom, Tindarejem, sa kojim je dobila ćerku Klitemnestru i Kastora – smrtnog Blizanca, budući da mu je otac bio smrtnik, za razliku od Poluksovog oca Zevsa. Zevs je uzeo oblik labuda da bi zaveo Ledu, te labud nosi u sebi erotsku asocijaciju, a i sama Afrodita na svom amblemu ima Labuda, pa i njene kočije vuku labudovi!!

Ovo je sazvežđe velikih ljubavi, zavodnika i uspešnog zavođenja. Lepota i erotičnost su bitne karakteristike konstelacije Labud. Opisuje brak i decu koja nastaju kao plod ljubavi. Ipak prilično velika je mogućnost da ovde nastanu i prevare, pa i vanbračna deca, kao i deca koja nisu od istog oca, odnosno da osoba ostane u drugom stanju sa ljubavnikom, a ne supružnikom. Česta potreba za paralelnim vezama je ono što je karakteristično za ovo sazvežđe...

Zaljubljenost

Kada se Venera i Neptun budu sreli, 13. januara, na 29º Vodolije, dogodiće se čarolija na nebu... Venera je esencijalni signifikator za ljubav, a ovde je „boji“ egzaltirani Neptun sa stepena koji se vezuje za tajne (29º). Ova Venera obožava Neptuna, budući da ga egzaltira nalazeći se u Vodoliji (znaku Neptunove egzaltacije)... Ovde svakako imamo sliku velikog ljubavnog zanosa, zaljubljenosti i očaranosti, te velike mogućnosti da se ova Venera zaljubi u nešto što je njoj apsolutni ideal, nekako uzvišeno...

Kako se sve dešava na 29º, ovo i te kako upućuje da ove ljubavi moraju biti nekako tajne, tihe ili daleke, skrivene... Pre nego što se dogodi konjunkcija Venere i Neptuna, Venera će napraviti i trigon sa Saturnom, i kako je to Aleksandra Ralić u jednoj svojoj "Hronici neba" lepo rekla – „Venera će se osloboditi straha i pronaći će lepotu i ljubav u Saturnu, u strahu...“. Stoga sad ova Venera hrabro korača ka Neptunu, ka svojoj idealnoj ljubavi, na koju je dugo čekala (29º vezujemo i za čekanje), spremna je da bude i u tajnoj vezi (29º), jer prave ljubavi su tajne, tihe, dok su najglasnije ljubavi – lažne.

Ako posmatramo ovu konjunkciju iz okoline Beograda i istočno od njega – u trenutku kada se dešava susret Venere i Neptuna na ovom posebnom stepenu – ove planete će biti smeštene u 8. kući, što je škorpionska kuća, pa ćemo u ovoj priči svakako imati i veliku strast, požudu, privlačnost, dubinu...

Naravno, ova konjunkcija se i ovde odvija na samom kraju 8. kuće, pa će za sve zapadnije longitude (Hrvatska, Slovenija...) susret Venere i Neptuna se odigrava na vrhu 9. kuće – što će mnogo više naglasiti sam avanturizam i sklonost za ljubavi na putovanjima i inostranstvu.

Anatomija sazvežđa

No, kako je ovde pre svega probuđena zvezda iz sazvežđa Labud (ljubavna konstelacija), i to upravo zvezda prirode Venere, onda se dobar deo mita ovde može i ostvariti! Zanimljivo je da je u pitanju levo krilo Labuda, a kada pričamo o anatomiji sazvežđa, onda krilima uvek pripisujemo lakoću, lako rešavanje problema i prevazilaženje prepreka...

S’ druge strane levo vezujemo za ženski princip, ono je simbol posledičnog, slučajnog i nesvesnog... Desno vezujemo za muški princip, uzročno, namerno i svesno. Desno samo po sebi govori i o tome što osoba sama čini, a levo je pokazatelj onoga što se osobi događa, ono što ka osobi ide samo... Dakle, ovde imamo mogućnost da ova ljubavna priča bude nekako lako realizovana, i da sama ide ka osobi, kao nešto što je posledica, slučajno i nesvesno...

Naime, konkretni potencijal jedne zvezde izraziće se onoliko snažno i na onaj način na koji to odgovarajuća planeta (u ovom slučaju upravo Venera) kao „nosač“ zvezdanog uticaja to omogući na nivou posmatranog događaja. Kako smo već zaključili, ova ljubav mora biti tajna, jer to od nje traži Neptun na 29º Vodolije, a i sama Venera (ljubav) je na stepenu koji označava tajnu i voli tajnu (Venera u Vodoliji obožava Neptuna, jer ga egzaltira)! Ova ljubav se može realizovati i negde daleko, na moru, kao i na nekom neobičnom mestu (Vodolija)... Najpotrebnije je da bude tiha, jer tišina stvara čaroliju... Venera je, kao što znamo, i nastala od Urana (a sada je upravo u Uranovom znaku) i onda se stopila sa morskom penom što Neptun i jeste, tako da baš ovde na 29º Vodolije živi potencijal za jednu čarobnu ljubavnu priču, koja mora ispuniti sve one uslove jedne čarobne ljubavne priče.

Perspektiva ljubavne priče sa 29º

I na kraju, treba pogledati i samog Saturna, kao dispozitora Venera/Neptun konjunkcije. Vidimo da su Venera i Saturn u recepciji, što je lep znak, i što bi značilo da ova Venera iz slobodne Vodolije odlazi u znak svog sedišta, Vagu, u znak koji daje formu i stabilnost. Vaga ukazuje i na javnost, tako da se za ove u početku «tajne ljubavi», u vremenu (Saturn...) saznaje (...u Vagi).

Venera preko dispozitora, osim toga što dolazi u znak svog sedišta, dolazi i u 4. kuću što je kuća bliskosti, porodice... Dakle, jedna priča koja počinje iznenada, van braka (Vodolija), tajno (29º), obojena jakim strastima (pozicija Venera/Neptun konjunkcije u 8) pretvara se nešto što bi moglo biti porodica (4. kuća) i brak (Vaga)?! Prvi, aplikacioni aspekt koji će Venera, preko svog dispozitora – Saturna, napraviti je konjunkcija sa Mesecom (koji će doći u znak Vage), što isto govori o emocijama, bliskosti, porodici... Ovde ustvari imamo spajanje serije 7 (Venera) i serije 4 (Mesec) u znaku Vage (serija 4) – što ljubav i jeste...

Proučavajaću prirodu datog sazvežđa, kao i anatomiju sazvežđa, odnosno figuru konstelacije kojoj zvezda pripada, doći će se do kokretnog značenja same zvezde, a u kombinaciji sa planetom koja se na njoj nalazi – do njenog jedinstvenog upliva na posmatrani događaj.

U ovoj slici vremena koja se otvara pred nama, pre svega imamo izvesnu lakoću u samom zavođenju, u samoj realizaciji ljubavne priče, koja zbog pozicije na 29º mora nekako biti i tiha, skrivena – da bi bila idealna, čarobna i da bi na kraju rezultirala ispunjenjem...

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD