Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Retrogradni Neptun

Neptun je već retrogradan i bez retrogradnosti jer je on osnova 12. kuće, svega onoga što je nevidljivo i skriveno. Razlika između retrogradnog i direktnog Neptuna, između mora i okeana je u tome što je retrogradni Neptun mnogo dublji, mnogo veći i širi, on je dubina dubine, on je i za tajnu tajna.

Neptunova retrogradnost nije za svakog čoveka potpuno božanstveno stanje, iako bi mogla biti jer je on put ka božanstvu i onaj koji može da nas ka tome otvori. Međutim, šta ako su strahovi u pitanju, šta ako se natus zatvara zbog straha? Onda mu retrogradni Neptun donosi još veću nedoumicu i još veći strah. To je velika sila, to je slika cunamija koji može čoveka da potpuno poklopi, to je veliki Neptun u svojoj prirodi 12, pa je ovo Neptun na kvadrat (144) i ako pogledamo 144° od centra naše duše, od egzaltacije Jupitera sa 15° Raka, ono što dobijamo je naravno 21° Vodolije, stepen egzaltacije Neptuna. Drugim rečima, retrogradni Neptun jeste svakako egzaltirani Neptun, koji doživljava maksimalno ushićenje u svom retrogradnom hodu jer to je njegova suština.

21° Vodolije je moćno mesto, mesto moćnih bića i u svom najvažnijem smislu retrogradni Neptun nas direktno vodi i otvara ka tom spiralnom, unutrašnjem putu, sklanjajući nam vreme kao kategoriju i otvarajući nas za spiralu vremena. Na 21° Vodolije je naš direktni kontakt sa anđelima.

 

 

Svi ostali Neptuni su uvek neki duhovi ali da li je duh pod velikom napetošću i strahom, pa predstavlja tek nekog od nižih duhova sećanja predaka, ili je lagan kao pero, pa može da uzleti na krilima Vodolije i da bude to anđeosko biće, zavisi od kvaliteta Neptuna kakvog imamo u svom čartu.

Retrogradni Neptun u svom punom potencijalu je direktan kanal za svet anđela. Velika je vrednost ako natus ima čistog retrogradnog Neptuna, a to znači da ima jako dobru, snažnu poziciju i dispoziciju i veoma čiste aspekte. Tada mu to omogućava lakoću. Sve što mu daje napetost više nije taj anđeo, već neko niže biće. Samo ona duhovna bića koja su izuzetno lagana, sa kojima nema nikakvog napora su anđeoska. Sva ostala duhovna bića koja imaju neku napetost ili mane, ili su uvek u sferi borbe, samim tim nisu potpuno čisti Neptun. Stoga pratimo kakav nam je retrogradni Neptun, ako ga imamo, jer će nas vraćati na neku priču koja nam je ostala skrivena u nekom drugom vremenu, a koja će imati tendenciju da se danas manifestuje kroz odnose jer je 8. kuća od Riba uvek znak Vage. Po pravilu, retrogradnost Neptuna ukazuje da će se sve ono što smo sakrili u jednom vremenu izraziti kroz odnose, okolnosti, kroz neku osobu, neku situaciju i onda imamo duplog prevaranta i veliku prevaru, što nas može duboko povrediti, ukoliko je retrogradni Neptun nepovoljno i teško postavljen. Dakle, imamo jednog anđela koji nas spaja sa visinom kada je lagan jer to je njegova osnovna ideja, ili nam donosi razočarenje.

Retrogradni Neptun je uvek veća sila, pa je ovde reč i o mundanim i opštim događajima kojima će čovek biti naklonjen. Retrogradni Neptun pojačava intenzitet svega i uvek jako emotivno dodiruje. On ide u odnose i u ono što je povezano sa srcem, sa osećanjima. Baš kao što retrogradni Uran daje znanje koje možemo da živimo ali koje nije samo intelektualno znanje običnog Merkura, ni ono koje nas povezuje sa simbolikom i dubokim razumevanjem svega, već je ono koje kaže da ako imamo znanje mi ne možemo imati nikakav problem u životu. To je Uranovo znanje retrogradnog tipa zato što nam je dao Hebu, dao nam je da živimo na ovoj Zemlji u zdravlju i na način gde je ta boginja mladosti, lepote i oprosta ovde prisutna. Rešenje za sve najdublje strahove u polju odnosa je uvek u polju Hebe, u tom primarnom polju jer je to mesto u kome smo uspeli da uspostavimo komunikaciju sa svojim nesvesnim. Odatle mi zapravo reprogramiramo sudbinu i bivamo slobodni od neprijatnog događaja i karme ali samo ako uspemo da ovladamo ovom unutrašnjom stranom Urana.

Neptuna takođe možemo promeniti, što znači da smo prepoznali određenog duha, napetosti i sve ono što je bilo pod dubokim nesvesnim grčem. Sa njegovim oslobođenjem i ta potreba koju nesvesno imamo da budemo prevareni ili razočarani će se raspršiti, ali samo ukoliko ostvarimo ovaj prvi prsten. U suprotnom će se iz retrogradnog Neptuna najdirektnije pojaviti, kada je loše postavljen, problemi u polju odnosa.

Neptun ušao u znak Riba 2011. godine posle dugo vremena, otkad je Heba otkrivena nije bio u tom znaku, i samo što je ušao u novi znak odmah je krenuo retrogradno 03. juna 2011. sa 0° Riba 56’. Uzimamo da je ovo vrlo važan trenutak. Jupiter, kao njegov dispozitor, bio je tada na 29° Ovna 44’, a Mesec na 29° Blizanaca 24’. Iako su 29. stepenovi u pitanju, radi se o aplikacionom sekstilu i u tom trenutku kada on zaokreće, kada je potpuno stacionaran, kada je potpuno tih, potpuno otvoren, imali smo mogućnost da ostvarimo jak unutrašnji kontakt. Mogli smo da pošaljemo jedan program svojim dubokim uverenjima, da svoju emotivnu karmu, svoj emotivni život dovedemo u polje balansa i ispunjenja. Merkur je tada bio na Hermes tački, na 0° Blizanaca, gde je sam asteroid Hermes otkriven, zbog čega i vezujemo ovaj stepen za vrlo važno mesto buđenja Merkura.

Neptun je najznačajnija planeta našeg kosmičkog života zato što nas povezuje sa emocijama, sa našim najdubljim potrebama, predstavljajući jedno celo biće koje imamo u sebi. Način da dođemo do te celovitosti jeste otkrivanje tajne Urana sadržane u tome da je ono što je na nebu jednako onome što je na Zemlji, da je Ganimed isto što i Heba, i da je sve znanje koje dobijamo sa neba isto ono znanje koje dobijamo iz centra Zemlje. I jedno i drugo predstavlja celinu. Onog trenutka kada natus taj kanal oživi, automatski se priključuje na putanju svog pravog bića, svog pravog duha, povezujući se sa vrlo čistom duhovnom prirodom svog anđela i tek tada može da ide dalje. Prvi korak je uvek ostvarivanje veze sa Uranom, koji nas kao aparat povezuje s ovim svetom, dok je Neptun jedno više biće koje svako od nas unutar sebe ima.

Urana moramo živeti unutar svoje fiziologije. Urana moramo živeti u svakom znanju. Znake će nam davati sve što postoji oko nas. Neki od nas su više povezani sa tom kategorijom i imaju ulogu da ožive prirodu na Zemlji, da uspostave kontakt sa fiziologijom, dok će jedan drugi deo nas znanje imati preko uma, preko direktnog Urana.

Ono što se budi sada u ovom periodu, kao trend vremena, je težnja da se znanje oživi preko ženskog, unutrašnjeg principa.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD