Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Počnite osećati ono što govorite

Znak Raka je sedište Meseca, pa se sve osnovne osobine Meseca mogu lako ispoljiti u ovoj lunaciji. Majčinski instinkt, želja za potomstvom, saosećajnost, emotivnost, brižnost, maštovitost, odnosi unutar porodice i najbližih, dece i roditelja su sa ovim mladim Mesecom naglašeni i nagoveštavaju ozbiljne promene. Promene su nemominovnost ovog vremena. Imamo i konjunkciju Merkura i Venere u znaku Raka, pa su emocije veoma naglašene. Misli su fokusirane na realizaciju starog plana koji je vezan za porodične i partnerske odnose.

 

 

Rakovi se sa ovom lunacijom (Mlad Mesec) mogu osetiti veoma moćno, kao svoj na svome. Baš tada osećanja mogu da vas preplave, ponesu, budu podsticajna ali i uznemiravajuća. Vaša potreba da se mentalno povežete sa vašim najbližima i aktivirate saosećajnost, emotivnost, potrebu za brigom u svom bliskom okruženju može naići na suprotne efekte. Neki spoljni događaji i situacije mogu vas u prvih nedelju dana dovesti u stanje ekstrema i neke bolne eliminacije, koja se tiče prošlosti. Vreme potpune transformacije (eliminacije) starih, bolnih uspomena dešavaće se sredinom jula dok Mesec bude boravio u znaku Škorpiona. Pozitivne odluke će se ispoljavati tek posle punog Meseca, posle 20. jula.

Lavovima se lunacija dešava u 12. polju, polju podsvesti, pa ako je neki Lav u vreme ovih letnjih vrućina spreman da kopa duboko, da kopa po podsvesti možda se i suoči sa problemom. Ako postoji nesporazum u partnerskom odnosu, mada ovo važi i za one koji nemaju partnera, ovo vreme može doneti ozbiljno pročišćenje. Ko se sa problemom suoči može nešto i da promeni, transformiše, regeneriše. Ko ne može iz bilo kog razloga, 8. jula će konstatovati  da život ide dalje i možda će stvari srediti nekom drugom prilikom, na neki malo lakši način. Bljesak radosti i odluka o putovanju već 10. jula može doneti rasterećenje. Prelazak Venere 12. jula u znak Lava doneće potencijale za ljubav, a možda posle 20. jula i ozbiljne odluke o zajedničkom partnerskom životu. Konačno 22. jula Sunce ulazi u znak Lava i sve će ponovo da blista od optimizma, ljubavi i raspoloženja.

Device stalno osećaju potrebu da je sve jasno, čisto i onako kako treba. Postoji neka vrsta ukorenjenog dubokog straha vezanog za neka prošla dešavanja u porodici. Ova lunacija sa Merkurom i opozicijom sa Plutonom tera Device na pročišćenje partnerskog odnosa. Ovaj aspekt će biti veoma aktivan 7. jula i može narednih par dana doneti dosta nemira i nervoze. Bez obzira na snažnu privlačnost ka razrešenju starih dubokih sećanja u ovom planetarnom kontaktu, komunikacija dostiže svoj maksimum i budi se velika potreba za kontrolisanjem.

Vage su zaokupljene dubokim ličnim željama. Najbolje je da to budu želje vezane za porodicu, za proširenje doma (ili porodice), sređivanje stambenog pitanja, ulepšavanje doma, popravke uređaja i aparata u kući. Prelaskom Venere u znak Lava 12. jula, sve vaše želje će ugledati svetlo dana. Idealno je zamišljati kako su vam porodični odnosi onakvi kakve želite. Da u njima ima puno  ljubavi, nežnosti, razumevanja, emotivne bliskosti, osećanja pripadnosti, sigurnosti i zaštićenosti. Poslednja nedelja jula meseca zaista mnogim Vagama može doneti iznenadne radosti, pre svega kroz dom ili promenu samog doma.

Škorpionima ovaj Mladi mesec u Raku daje pojačanu intuiciju, što može biti veoma korisno kada treba doneti neku odluku. Ovo je i vreme kada je povoljno krenuti sa odbacivanjem loših i štetnih navika. Treba imati u vidu da je dan kada se dešava Mlad mesec period kada statična energija prelazi u aktivnu, pa dolazi do pojačane osetljivosti. Dileme će postojati 7. i 8. jula ali razrešenje izvesno kreće od 12. jula kada će se Mars aktivirati i krenuti direktno posle duge stagnacije. Oko 15. jula mogu se javiti neki repovi sećanja, povređenosti ili nepraštanja. Krajem jula prećutati neku reč, da ne bude posle da od viška zaboli glava.

Strelčevima lunacija pada u polje transformacije i promena. Ukoliko bilo šta u svom životu želite da menjate, sada je pravi trenutak za promene koje će se odnositi na pitanja privatnog, intimnog i porodičnog života. Samo se nemojte fokusirati na traženje sreće u savršenstvu. Možda vam se učini da je sve savršeno baš 10. jula i da vam to bude dodatna inspiracija za idealizaciju savršenstva. Osećaj sreće i blagostanja u duši Strelčeva može se aktivirati prilikom pažljivog  planiranja godišnjeg odmora. Kao da ste u proteklom periodu dobili neku novu formu sreće. Čini vam se da je sreća potpunija, veća i intenzivnija onda kada su stvari u savršenom redu. Drugim rečima, svaka sitnica bi trebalo da bude dovedena do perfekcije. Što da ne?

Jarčevima lunacija pada u polje partnerskih odnosa. Napetost i nervoza mogu se osećati i zbog prisustva nekih članova porodice: možda vam bračni partner predloži porodični odmor sa svojim roditeljima, što automatski kod vas može izazvati stres i nervozu, jer vam takva porodična putovanja ugrožavaju slobodu i nezavisnost. Sredinom jula ćete se zaista osetiti deprimirano pri pomisli da vam neko kvari planove. Rešenje stiže već posle punog Meseca od 20. Jula, kada će vas podržati Venera iz Lava i eto divne prilike za lepa i daleka putovanja sa voljenom osobom.

Vodolijama lunacija pada u polje svakodnevnih poslova. Možda će u ovom vremenu Vodolije više pažnje i vremena poklanjati obavezama i poslu, nego ljubavi.Takav stav svakako neće prijati vašem partneru već 7. jula i učiniće mu se kao da ga zapostavljate. Taj osećaj traženja od vas pažnje koja mu je potrebna, će vas nagoniti da pravite sve veću distancu što vas više bude pritiskao. Ovo će biti svojevrsna prekretnica u vašem odnosu. Ukoliko prevaziđete trenutno zahlađenje odnosa, od 1. augusta će sve biti u redu. Slobodne Vodolije će biti raspoložene za avanture, flert i neobavezne veze i u tome će istinski uživati u avgustu mesecu.

Ribama će ova lunacija biti pravo vreme za donošenje puno novih odluka i rešavanje situacije na planu emotivnih odnosa. Najpre, slobodne Ribe će morati dobro da razmisle šta žele, koji je pravac kojim bi htele da se ljubav kreće i razvija. Čak iako ste u vezi, ove dileme vas neće zaobići jer Saturn iz Strelca traži odluku, pa ćete se zapitati kuda to idete i gde sve to vodi. Sredinom  jula  je potrebno da i vi i partner sednete i lepo razgovarate o svemu, otvoreno i iskreno. Kod Riba može biti problema u komunikaciji ili nedorečenosti. Ako ste do sada imali problema u vezi morate biti strpljivi i istrajni kako bi se to prevazišlo, jer još izvesno vreme ćete trpeti pritisak od Saturna iz Strelca sa jedne strane, kao i od Jupitera iz Device, sa druge. Odluke koje treba da donesete možda neće biti lake ali ćete na kraju sigurno biti zadovoljni. Nemojte samo svu odgovornost vi preuzeti, već je delite sa partnerom. Kada prođe leto biće mnogo lakše.

Ovnovima lunacija pada u polje doma i porodice. Ako vas očekuje sređivanje nekih porodičnih dokumenata i papirologije koja se tiču kuće i porodične nekretnine, možete se susresti sa naglim i nepredvidivim situacijama koje će vaše planove narušiti. Nešto može krenuti neplanirano i potpuno neobično i iznenađujuće i dovesti vas do turbulencije o kojoj niste ni pomišljali. Razrešenje na ovom planu je od sredine jula. Ono što je najbitnije  jeste da ljubav dolazi na vaša vrata od 12. jula. Slobodnim Ovnovima se stvaraju uslovi i mogućnosti da upoznaju potencijalnog partnera. Zauzeti Ovnovi će se ustezati da iskažu svoja prava osećanja, pa bi bilo dobro da pronađete zbog čega je nastala ta blokada, kako ne biste upali u emotivnu krizu i probleme sa partnerom koji vam nisu potrebni, a mogu se manifestovati u poslednjoj nedelji jula meseca.

Bikovima se u ovaom periodu može manifestovati teška energija opozicije Venere i Plutona. Mogu vas duhovi prošlosti na neki način "zaskočiti". Ne bilo koje prošlosti, nego onoga što je ostalo nerešeno, nedovršeno, "gurnuto pod tepih" bilo da su emocije, događaji ili osobe u pitanju. Stari ljubavnici se mogu vratiti u vaš život na ovaj ili onaj način. Zbog prevelike doze samopouzdanja koju nosite u sebi, dominantnosti kojoj težite, emotivni odnosi vam neće biti nešto čime ćete se ponositi i što će vam narednih dana i nedelja poboljšati raspoloženje. Ni vi ne volite da vas neko zanemaruje zbog obaveza koje mogu da pričekaju malo, pa to onda nemojte raditi ni drugima, a pogotovo ne svom partneru. Najbolje bi bilo da odete na kratak odmor i da osmislite putovanje koje će vam probuditi adrenalin, što će doprineti vezi od 12. jula. Ovaj period će doneti malo više zadovoljsta i otpuštanje nekih sećanja i težine porodičnih dešavanja.

Blizancima u ovoj lunaciji raste mentalna napetost, kao i nestrpljenje pri komunikaciji sa željom da se kroz kontakt i razgovor nametne neko naglo i radikalno rešenje, koje će prekršiti običaje i tradiciju. Može doći i do nagle promene kroz porodično, emotivno i blisko okruženje. Promena raspoloženja stupa na scenu od 15. jula kada će te želeti da budete što više u prisustvu partnera i kada će vam prijati romantika i nežnost. Međutim, druga polovina meseca jula će zbog lepog raspoloženja i ljubavi koju osećate doneti veoma zanimljiv i više nego zadovoljavajuć ljubavni i seksualni život. Slobodni Blizanci mogu očekivati  simpatije i možda novu vezu 16. jula. Kraj meseca može doneti malo turbulencija ali Blizanci tako vole - sve samo da ne bude dosadno.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD