Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 27.06. do 04.07.2016.

“Neverovatni prolećni niz geokosmičkih potpisa” ponovo napada, i to žestoko, kako se približava vreme njegovog završetka. Završiće se sa veoma glasnim udarom koji se ne odnosi samo na Veliku Britaniju, ni samo na Evropsku uniju, već na ceo svet. Ako niste videli četvrti deo YouTube intervjua u kojem sam govorio o moćnom nizu geokosmičkih potpisa koji će biti na snazi od marta do juna, sa posebnim naglaskom na period od 13. do 29. juna, možda je vreme da ga sada pogledate.

Na primer, na webinaru 5. juna jedno pitanje se odnosilo na mogućnost događaja “crnog labuda” koji bi mogao da utiče na tržišta. Moj odgovor je bio da bi to moglo biti realno u junu. Na primer, moglo bi doći do nekog ubistva ili pokušaja ubistva koje bi uticalo na ishod glasanja. Ili bi čak Brexit glasanje moglo prerasti u događaj okarakterisan kao “crni labud” koji bi vrlo uticao na tržišta sa okretanjem Marsa u direktan hod 29. juna.

I, šta se desilo? Nešto manje od nedelju dana, odluka izlazak je prevagnula nad ostankom za 10ak poena, sudeći po nekim izveštajima. Tokom iste nedelje, Jo Cox je ubijena (16. juna), što je doprinelo drastičnoj promeni u korist “ostanka” za koji se strastveno zalagala. Ova promena je bila toliko dramatična da su na dan glasanja (23. juna i rano ujutru 24. juna u Aziji) indeksi akcija bili u naglom porastu, dok su indeksi plemenitih metala bili u naglom padu (šta smo drugo mogli da očekujemo od retrogradnog Marsa?). Čim se proširila vest o ishodu glasanja berze su poludele. DJIA je porasla za preko 700 poena, zlato je prešlo 100 dolara po unci, euro je pao za 0.5, što je ogroman pad, funta je kolabrirala sa 1.5009 na 1.3246, što je još veći pad, a britanski premijer David Cameron je dao ostavku. Svet finansija je uskomešan, a da ne pominjemo političku scenu u Evropi (koja se plaši da bi sada i drugi članovi mogli da izađu iz EU), nego i u Americi, gde predsednik Obama još jednom dokazuje koliko ima sreće u predviđanju kada je upozorio da će izlazak UK iz EU “primorati poslednje u redu na trgovačke pregovore”. Ma stvarno? Zar tako tretiramo one koji nam čuvaju leđa kad su nam najpotrebniji. Ja se ne slažem.

Ja lično mislim da ako UK uđe u ozbiljne ekonomske probleme zbog svoje odluke o nezavisnosti, dobiće podršku Amerike, ko god da bude izabran za predsednika. Čak mogu da zamislim alijansu sa Engleskom, ako bude neophodno. Znam da je malo nategnuto ali čak bih mogao da idem dotle da vidim alijansu između britanske funte i američkog dolara, ako bi jedna od ove dve valute bila ozbiljno ugrožena. I mislim da je velika verovatnoća da do kraja ove decenije jedna od njih bude u tom položaju, kao što će se uskoro desiti sa evrom. Eto šta se dešava kao posledica kvadrata Urana i Plutona (od 2012-2015), kad se upletete u rat valute koji toliko dugo traje. Evro je bio inovativan, neobičan i popularan u svoje vreme ali je ipak bila reč o eksperimentu bez prošlosti i sa puno rizika. Sad vidimo svu njegovu razgranatost u socijalnom, političkom, a sada i finansijskom smislu. Mi smo u haosu, baš kako Uran nagoveštava da će se biti, a sa Plutonom, samo je pitanje vremena pre nego što to seme izađe iz perioda inkubacije (Pluton je simbol inkubacije odluka koje se donose pod njegovom upravom, koje se u punom svetlu ubrzo pokažu).

U smislu politike, to nije dobro za Hilari Klinton ali je dobro za Donalda Trampa jer dolar raste. Kao što sam već rekao, ako dolar nastavi da raste još šest meseci do janura 2017. godine, biće izabran predsednik iz Republikanske stranke. Sada, posle Brexita, i američki dolar, i zlato i vrednosti se nalaze u točku koji vodi u finansijski raj. Pa ipak, nemojte misliti da će dolar ostati jak zato što će Vlada sada raditi prekovremeno na pitanjima monetarnom politikom i tržištima. Neće podići kamatnu stopu sada. Čak mogu da uvedu više olakšica jer će uraditi sve što je u njihovoj moći da je zadrže što nižom. Zbog toga verujem da će porast dolara biti kratka veka ali da će zlato i vrednosti nastaviti sa rastom do izbora.

Glavna geokosmička vodeća sila je okretanje Marsa u direktan hod sa 23° Škorpiona 29. juna. Već smo pričali o tome kako Mars utiče na određena ponašanja na tržištu, poput akcija sada. Svako tržište koje promeni pravac kretanja u 10 radnih dana od Marsovog okretanja retrogradno  sada može da očekuje obrnuti pravac od tog kad Mars krene direktno. Sada smo ušli u taj period i vidimo kako se mnogi indeksi akcija širom sveta spuštaju na najniže cene.

Dobra vest je što ovaj geokosmički potpis koji donosi pad kratko traje i biva praćen impresivnim relijem. Naše studije pokazuju da Mars na 23° Škorpiona pravi T-kvadrat sa kvadratom Merkura i Plutona u karti njujorške berze (“The Buttonwood” čart, 17.05.1792) između 18. juna i 11. jula. Ponekad to daje kraj naglog pada. U prilog ovoj pretpostavci - odlaska do dna - ide i Venera koja tranzitira kroz kvadrat Urana i Plutona, formirajući T-kvadrat od 30. juna do 7. jula. Budite u pripravnosti (privatno i finansijski) tokom ove američke praznične nedelje.

Mnogi ne razumeju da je glavni problem što ovo što doživljavamo sada nema veze sa monetarnom politikom centralnih banaka. Oni samo reaguju na veću i prilično uznemiravajuću realnost koja je van kontrole fiskalne politike u mnogim svetskim vladama, a posebno u Evropi i Americi. Neobična monetarna politika centralnih banaka nikada ne bi bila sprovedena da nema vrlo upitne eskalacije svetskog duga, koji su napravili lideri raznih vlada tokom kardinalnog klimaksa od 2008. do 2015. godine, a koji uprkos tome deluju zainteresovaniji za svoje lične zaostavštine nego što pokazuju zabrinutost za posledice njihove potrošačke politike na buduće generacije.

Iako je veliki deo kardinalnog klimaksa iza nas, postoji sekundarni vrhunac koji će biti vidljiv 2020. godine +/- 1 godinu dana, kad se Jupiter, Saturn i Pluton nađu u znaku Jarca. Ono što se desilo prošle nedelje je samo početak tog duga koji se stvara. Vrlo brzo može da postane glavni faktor za nova trošenja i eskalaciju poreza koja će iznova naterati centralne banke da nastave trku sa politikom najniže kamatne stope, raspaljujući ratove valuta, kako bi podstakla još više trošenja i još više dugova. Ovo bi takođe moglo dovesti do novog naleta bankrota mnogih zemalja.

Dobre vesti?

Ovo je vreme moći običnog čoveka (Pluton u Jarcu) koji će početi da zahteva više odgovornosti od svojih lidera ili će, poput premijera Davida Kamerona oni morati da podnesu ostavku. Pluton u Jarcu poručuje: Dajte nam Istinu, ili nam se sklonite sa puta.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD