Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
AstroHealing

Astrološko isceljivanje i balansiranje 3. energetskog centra

Disbalans u bilo kom energetskom centru ispoljava se kao hiper (preterana) ili hipo (slabija) funkcija tog energetskog centra. U slučaju Sunčeve 3. čakre manjak ili nedostatak energije govori o nemoći osobe da svesno (Sunce) pokrene neku inicijativu i ostvari nešto. Ova osoba je poprilično pasivna, prepušta volju drugima, teško joj je da da prednost svojim potrebama i da drugima kaže „ne“ i ima manjak energije, jer preko 3. centra kontaktiramo sa drugima i kada nam ova čakra u solarnom pleksusu nije stabilna i tu nemamo dovoljno energije i izgrađen lični identitet, tada drugi imaju veliki upliv i uticaj na nas i crpu nam energiju. Vremenom se takvo stanje sputane slobodne volje pretvara u osećaj bespomoćnosti i očaja, kao i u sklonost da sve više izbegavamo suočavanje sa osobama i situacijama pred kojima se osećamo bespomoćno, što dovodi do stanja anksioznosti ili depresije, sklonosti uticaju neke bolesti zavisnosti i sl. Višak energije ili hiper stanje ove čakre ukazuju da osoba ima izražen egoizam, potrebu za dominacijom i da je uvek u pravu, naglašena je egocentričnost, samoljubivost, despotizam, arogancija, nehumanost, manipulativnost i sl. Ova osoba može biti i vrlo nesmotrena, previše „vatrena“, impulsivno sklona raznim rizičnim poduhvatima ili situacijama, jer kod nje ne postoji kodeks pridržavanja društvenim pravilima i discipline i teško prihvata bilo kakav autoritet. Na fizičkom nivou disbalans u 3. čakri može se odraziti kao slaba vitalnost organizma i manjak energije, kao problem sa varenjem, napetost, osećaj težine i nadimanje u stomaku i dijafragmi, kao intolerancija na određenu hranu, gastritis, čir na želucu, zatim moe doneti probleme sa jetrom, žučnom kesom, gušteračom (dijabetes). Takođe, mogu se javiti i bolovi u središnjem delu kičme ili loše držanje i povijenost kičmenog stuba.

Na nivou astrologije na disbalans u 3. čakri ukazuje najpre loša pozicija i dispozicija Sunca (znak, kuća, aspekti), zatim malefici u 5. kući ili problematičan vladar 5. kuće (pozicija, dispozicija, aspekti), kao i kada je nešto aflikovano u znaku Lava (prirodna 5. kuća). U astrohiling konsultaciji se radi i čakra test na osnovu kojeg se stiče dodatni uvid na kom nivou je neka problematika vezana za 3. čakru najviše izražena i potom se pristupa rešavanju tog disbalansa. To mogu biti hronična (natalna) stanja, ali i akutna stanja ili super-akutna stanja koja aktiviraju određeni neudobni tranziti. Na osnovu toga se određuje tip astroterapije koju je potrebno primeniti (A, B, C ili D) i klijent dobija određenu kombinaciju vibratornih esencija i posebne energetske vežbe za balansiranje 3. centra.

Klijentu se takođe savetuje vođenje dnevnika i beleženje svojih opažanja u vezi određenih promena, a isto tako mu se savetuje i korišćenje određene afirmacije koja podržava rad na datom disbalansu. Za neharmoničan 3. centar to mogu biti neke od sledećih afirmacija:

Ø Odlučio/odlučila sam postati samopouzdaniji / samopouzdanija.

Ø Prirodno živim svoju snagu i autoritet.

Ø Imam poverenje u vlastitu moć i unutrašnju snagu.

Ø Volim i poštujem sebe.

Ø Slobodno izražavam svoja osećanja.

Ø Lagano rešavam sve izazove.

Ø Moja unutrašnja vatra čisti sve blokade i strahove.

Ø Svakim danom moja snaga i kreativnost rastu.

Ø Hrabar / hrabra sam i fokusiran / fokuirana.

Ø Moja moć, ljubav i snaga isijavaju iz mog bića.

Ø Zaslužujem zadovoljstvo i sreću.

Ø Sa poverenjem se prepuštam toku života.

Ø Hrabar / hrabra sam i odlučan / odlučna da ostvarim svoje ciljeve.

Ø Kreiram pozitivne misli o sebi i svom životu.

Ø Imam moć da dobro organizujem i ostvarim svoje svesne želje.

Ø Ne plašim se da drugima kažem ono što želim.

Ø Vredan / vredna sam vremena, podrške i poštovanja drugih.

 

Ishrana i post

Treća čakra je povezana sa vitaminima i Sunce je njihov glavni predstavnik, jer, kao i Sunce, vitamini imaju veoma važnu ulogu za ljudski organizam. Vitamini učestvuju u procesu rasta i bitni su za zdravlje i bolje raspoloženje svakog čoveka. Neki vitamini su važni učesnici metabolizma i nekih reakcija u kojima se stvara energija neophodna za funkcionisanje organizma i zato se smatraju i važnim izvorom biološke energije (3. čakra i Sunce su povezani sa elementom vatre).

Kod dobrog postavljenog Sunca i balansiranog 3. centra postoji jaka unutrašnja struktura koja utiče na vitalnost fiziologije, ali i svest o samoj potrebi organizma za pravilnom i balansiranom ishranom, pa se pored ostalog i vitamini unose dovoljno da podmire sve potrebe organizma. Kada je Sunce lošije postavljeno i 3. čakra nedovoljno balansirana, osoba je podložna stresu, zatim raznim oblicima zavisnosti (cigarete, alkohol, kafa, droga, prekomerno uzimanje hrane ili slatkiša), kao i raznim bolestima. Tada je veća potrošnja određenih vitamina u organizmu ili sam organizam ima veću potrebu za određenim vitaminima i lako može doći do nedostatka nekog vitamina, a samim tim i do nesposobnosti da se određena hrana (kao i iskustva) pravilno metabolišu i svare (prihvate). Iz tog razloga se kod rada na balansu 3. energetskog centra savetuje dovoljno i pravilno unošenje određenih vitamina putem hrane ili dodavanjem određenih vitaminskih preparata u ishrani.

Namirnice koje se povezuju sa 3. čakrom i Suncem su one koje imaju oblik ili boju Sunca: dinja, šargarepa, slatki krompir, papaja, masline, badem, pirinač, semenke suncokreta, razne žitarice, breskva, kajsija, pomarandža, limun, dunja, kukuruz, žumance, margarin, šafran, cimet, ruzmarin i sl. Najčistija forma Sunca je GI pročišćen puter GI (Ghee) kod koga je uklonjen holesterol, ima zlatno žutu boju, ne može da se pokvari i osim za ishranu, koristi se i za spoljnu upotrebu za razne kožne promene, ranice ili masažu.

Kod jako ugroženog 3. centra savetuje se post (samo voda) nedeljom, jer je to Sunčev dan.

 

Proces balansiranja

Balansiranje 3. energetskog centra se odvija u 3 faze:

1. faza je čišćenje i otvaranje, što je za 3. energetski centar suočavanje sa osećanjima nemoći, beskorisnosti, bezvrednosti i osramoćenosti, kao i podsećanja na situacije koje su tome doprinele.

Ovo je početak prevazilaženja takvih stanja i situacija koji je praćen pojačanom vitalnošću i većom poletnošću i preduzimljivošću, ali to stanje u ovoj fazi nije stabilno. Iz tog razloga, u ovom periodu taj priliv energije, većeg pozitivizma i samopouzdanja može da se smenjuje sa prethodnim stanjem  bezvoljnosti, nemoći i tmurnih raspoloženja. Nakon toga može naići period kada će osoba sama sebe iznenaditi odlučnošću da se bez straha zauzme za sebe ili da drugima kaže “ne”, što u ovoj fazi ponekad može biti i malo naglije ili oštrije, ali će svakako biti zadovoljna svojom hrabrošću i osećajem moći. Kod 3. čakre i Sunca recidivi su najizraženiji, jer se suštinska uverenja o ličnoj moći (ili nemoći) i osećaj sigurnosti (ili nesigurnosti) stiču od najranijeg detinjstva i zahtevaju visok nivo svesti i energije da bi se izbalansirali.

Na fizičkom nivou čišćenje se odvija preko želuca i sistema za varenje i oslobađanjem određenih blokada i problema sa varenjem i metabolizmom. Kako je 3. energetski centar povezan sa 5. Merkurovim centrom i kruži sa njim, u ovoj fazi određeni proces čišćenja može se uvideti i preko ovog centra u vidu suvoće grla, grebuckanja u grlu, zastoja u grlu i iskašljavanje kada treba nešto da se kaže ili saopšti.

2. faza je balansiranje u kojoj nastupa veća povezanost sa sobom i osećaj radosti i moći.

U ovoj fazi su odlučnost i samopouzdanje i osećaj moći stabilni, nema recidiva ni na psihološko - emotivno, ni na fizičkom nivou i osoba ima stabilnu i snažnu unutrašnju strukturu koja joj pomaže da jasno sagleda svoje potrebe, želje i ciljeve ka kojima želi da ide. U ovoj fazi osoba može hrabro, samouvereno i spontano da ide ka realizaciji i ostvarenju svojih potreba i želja, kao i da sebe izrazi na pravi način.

3. faza se odnosi na proces da se taj balans zadrži, da postane stabilno stanje, odakle osoba počinje da otkriva nove potencijale.

U ovoj fazi je osoba već veoma samouverena, puna života i optimizma, tako da spontano privlači druge ljude, jer im uliva osećaj stabilnosti i sigurnosti. Drugi se osećaju prijatno, otvoreno i iskreno u društvu ove osobe, jer ona nije napadna, ne nameće svoju volju i ni jednim gestom ne odaje da je nadmoćna, arogantna ili prepotentna. U ovoj fazi je jako aktivno i dobro kruženje sa 5. Merkurovom čakrom, te osoba pored prijatne i dobre komunikacije sa drugima ima i snažan unutrašnji glas, spoznaju i nove uvide ili ideje koje je spontano vode ka nekim ostvarenjima i rešenjima.

Treća čakra je u balansu kada uspemo da prevaziđemo svoj ego i spoznamo svoje stvarno ja, bez iluzija, predubeđenja ili pogrešnih uverenja. Tada smo dobro organizovani, imamo jaku volju, snažnu ličnost i sposobnost da ostvarimo sve što zamislimo. Zbog tih svojih vrlina, odlučnosti i sposobnosti da se suočimo sa raznim izazovima, postajemo lideri i primer drugima.

Snažan 3. centar ima sposobnost da realizuje svoje želje iz 2. Venerinog centra, ali je i dobra osnova za 4. Mesečev centar i dostizanje unutrašnjeg stanja mira i ljubavi.

 

Literatura:

- Lekcije iz „Energetske Astrologije“ i „Astro Healinga“ Instituta za astrološka istraživanja i edukaciju „Johannes Kepler“

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD